-
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
-Μην κατεβαινετε με τα αυτοκινητα σας στο κεντρο
-Μην κλεινετε τις λεωφορειολωριδεςΧμ... Εγω το εγραψα αυτό σε καποιο αλλο θρεντ και δεν άρεσε και πολύ.....
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
-Μην κλεινετε τις λεωφορειολωριδεςΧμ... Εγω το εγραψα αυτό σε καποιο αλλο θρεντ και δεν άρεσε και πολύ.....
Δυστυχως, η αληθεια (υποκειμενικα παντα), δεν ειναι αρεστη σε ολους...
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Aν δε σας κανει κοπο μπορειτε να διαβασετε τις αμεσως προηγουμενες σελιδες εδω στο ιδιο τοπικ να δειτε ποια ειναι η διαθεση των θεσσαλονικιων επι του θεματος. Και μιλαμε για σπουδαγμενα και ανοιχτομυαλα παιδια. Φανταστειτε ποσο πιο απολυτη γνωμη θα εχει ο καθε αγραμματος μικρομαγαζατορας που 'καβαλα παει στην εκκλησια, καβαλα προσκυναει', χρησιμοποιει το αυτοκινητο ακριβως με τον ιδιο τροπο που χρησιμοποιουσε το γαϊδουρι μεχρι προτινος και βλεπει το ΙΧ του ως προεκταση του ελλειπους εγω του (για να μην πω για κατι αλλο προφανως ελλειπες).
King Alexander εφοσον αυτη η κλικα απο χριστιανοφασιστες εχει στην πολη μας δυναμη ανω του 50%, θα δεις και αλλες τετοιες κρισεις μεγαλειου και παραφροσυνης οπως αυτη του νεου δημαρχειου.
-
Η υποθαλάσσια είναι η μεγαλύτερη μαλακεία που μπορούσε να σκεφθεί κάποιος. Τη προωθούν 5 μαλάκες που έχουν διαμερίσματα στη παλιά παραλία. Δυστυχώς θα γίνει και θα εξαφανιστούν τα πάρκα στη νέα παραλία. Χώρια που δεν αναφέρουν τίποτα για διόδια (γιατί είναι ένα ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ έργο και στη κατασκευή και στη συντήρηση).
-
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
-Μην κλεινετε τις λεωφορειολωριδες
-Μη διπλο-τριπλοπαρκαρετε
-Οπου απαγορευεται η σταση και η σταθμευση μη σταματατε
-Χρησιμοποιειτε τα λεωφορεια
Νομιζω πως ειναι ο μονος τροπος να σταματησει το κομφουζιο στο κεντρο....Σωστός σε όλα. Αν μπορούσες να γράφεις από δίπλα και τις ποινές που θα επισύρει η κάθε παρανομία, θα ήσουν 1000% σωστός!
Όμως για να χρησιμοποιήσει κάποιος το λεωφορείο ή να μην πάρει το ΙΧ στο κέντρο, πρέπει πρώτα να πειστεί ότι τον συμφέρει. Οι οποιεσδήποτε εκκλήσεις δεν πρόκειται να πετύχουν με τίποτα. Οι πολίτες μιας κοινωνίας δεν διαφέρουν πολύ από την έννοια του καταναλωτή. Και ο καταναλωτής θέλει κίνητρα. -
-
Ετσι ακριβως... Μεχρι πριν απο 1,5 χρονο κυκλοφορουσα στην Θεσσαλονικη με τα μεσα μαζικης μεταφορας (κατα βαση λεωφορεια)! Δεν ειναι και το καλυτερο να βλεπεις τα λεωφορεια γεματα ασφυκτικα, αρκετες φορες να μην σταματανε σε στασεις για να μην γεμισουν και τον κοσμο να περιμενει στις στασεις...!
Μολις πριν απο 2 χρονια αρχισαν να τοποθετουν κλιματιστικα, ενω αρκετοι απο τους οδηγουν δεν τα λειτουργουν μαλιστα... Γιατι λοιπον να παρω το λεωφορειο οταν εχω το αμαξακι μου να με περιμενει κατω απο το σπιτι μου! Θα κολησω λιγο στην κινηση, θα πληρωσω και 3
-
Η ιστορία της Θεσσαλονίκης από τη φωτια του ΄17 και μετά, πολεοδομικά είναι ένα μεγάλο μπουρδέλο.
Σε όλα τα σχέδια των Γάλλων αρχιτεκτόνων της εποχής για την ανάπλαση του κέντρου όλες οι κεντρικές οδοί και πλατείες είχαν διπλάσιο μέγεθος από όσο κατασκευάστηκε τελικά για να βολευτούν οι οικοπεδοφάγοι της εποχής.
Μετά το Β΄Παγκόσμιο η πόλη, μέχρι το ΄60, πληθυσμιακά είχε μια στασιμότητα, οπότε λίγα πράγματα άλλαξαν, αν εξαιρέσεις την έκθεση, το πανεπιστήμιο και τα τεράστια στρατόπεδα στο κέντρο της, αμανάτι από τους εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες όλων των εθνικοτήτων που κατα καιρούς πέρασαν και περνούν μέχρι σήμερα, μιας και η Θεσσαλονίκη ήταν πάντα το απάνεμο λιμάνι που φιλοξενούσε τους βάρβαρους όλου του κόσμου.
Μετά όμως ήρθε η αντιπαροχή και μέχρι το ΄87(επι Τρίτση ΠΕΧΩΔΕ), χωρίς να τους σταματήσει ούτε ο σεισμός του ΄78, οι εργολάβοι φρόντισαν να εφαρμόσουν κατά γράμμα το σχέδιο της ολοκληρωτικής τσιμεντοποίησης και του αισθητικού βανδαλισμού. Τότε έγινε μια κίνηση και σώθηκε τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος της Άνω πόλης από το γρέμισμα αλλάζοντας τον συντελεστή δόμησης μετατρέποντας την περιοχή, μαζί με την πλάκα σε παραδοσιακό οικισμο.
Τα τελευταία χρόνια χτίζονται με τον ίδιο ρυθμό ανατολικά η Καλαμαριά(λίγες εκτάσεις έχουν μένει άδειες, όπως το παλιό στρατόπεδο Κόδρα, και κάτι χωράφια πίσω από το στρατόπεδο Νταλίπη), η Πυλαία, η Περαία και δυτικά ο Εύοσμος(Καινούρια φιλέτα τα στρατόπεδα Παύλου Μελά και Καρατάσου), η Νεάπολη και το Ωραιόκαστρο. Σε όλες αυτές τις περιοχές, εξαιτίας της μή πρόβλεψης για μεγάλες οδούς και ΜΜΜ σταθερής τροχιάς, τα επόμενα 5 χρόνια προβλέπεται με βεβαιότητα κυκλοφοριακό έμφραγμα. Ήδη, τώρα για να μεταφερθείς από τον Φοίνικα στο κέντρο τις ώρες αιχμής θέλεις πάνω από 40' για μια απόσταση 10km.
Ουσιαστικά, η υποθαλάσσια γίνεται για να απορροφηθεί το Δ΄κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, βασισμένη πάνω σε μια μελέτη 20 χρόνων με τελείως διαφορετικά μεγέθη και τάσεις. Ομοίως και το μετρό, που θα ακολουθήσει με περικοπές(!) την διαδρομή που είχε χαραχθεί αρχικά με τη γνωστή ''τρύπα του Κούβελα'' πριν 18 χρόνια όταν ήταν δήμαρχος...
Το λογικό θα μου πείτε είναι πως, εφ' όσον έτσι κι αλλιώς θα γίνουν θέλουμε δε θέλουμε, τουλάχιστον ας τα χρησιμοποιήσουμε σωστά. Εκεί έρχεται ο δήμαρχος και σου λέει πώς για την υποθαλάσσια, θα υπάρχουν διόδια 3 ευρώ. Γιατί; για να μην φθαρεί από την χρήση; Δε θα ήταν πιο λογικό, να μπουν διόδια υπέργεια(ληστρικό και αυτό το μέτρο βέβαια), στην Τσιμισκή πχ για να αποθαρύνεις τα ΙΧ στο κέντρο;
Μέσα σε όλη αυτή την παράνοια πνίγονται και οι φωνές που μιλούν για προαστειακό που θα φτάνει μέχρι τα Μουδανιά ανατολικά, το Κιλκίς και τις Σέρρες βόρεια, Βέροια, Νάουσα, Κατερίνη και γιατί όχι Λάρισα δυτικά και νότια, και ένα παραλιακό τράμ(που στη Θεσσαλονίκη έχει νόημα), που θα πηγαίνει από το λιμάνι εώς την Κρήνη. -
Το ανταποδοτικό τέλος καθορίστηκε από την κοινοπραξία που ανέλαβε το έργο στα 0.93 ευρώ.Τα 3 ευρώ πρώτη φορά τα ακούω, αν και ενδέχεται λόγω εξεταστικής να έχω χάσει επεισόδια. Πάντως ο Σουφλιάς έχει αντιρήσεις για πιστα F1 για Diesel και τα έργα μπαίνουν σε καραντίνα ή κολλάνε προσωρινά ( βλέπε Diesel ) χάθηκε να μην γουστάρει και την υποθαλάσσια να πάνε τα έργα σε κατασκευή μεγαλύτερου μητροπολιτικού που τόσο χρειάζεται αυτή η πόλη...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Aν δε σας κανει κοπο μπορειτε να διαβασετε τις αμεσως προηγουμενες σελιδες εδω στο ιδιο τοπικ να δειτε ποια ειναι η διαθεση των θεσσαλονικιων επι του θεματος. Και μιλαμε για σπουδαγμενα και ανοιχτομυαλα παιδια.
Φανταστειτε ποσο πιο απολυτη γνωμη θα εχει ο καθε αγραμματος μικρομαγαζατορας που 'καβαλα παει στην εκκλησια, καβαλα προσκυναει', χρησιμοποιει το αυτοκινητο ακριβως με τον ιδιο τροπο που χρησιμοποιουσε το γαϊδουρι μεχρι προτινος και βλεπει το ΙΧ του ως προεκταση του ελλειπους εγω του (για να μην πω για κατι αλλο προφανως ελλειπες).King Alexander εφοσον αυτη η κλικα απο χριστιανοφασιστες εχει στην πολη μας δυναμη ανω του 50%, θα δεις και αλλες τετοιες κρισεις μεγαλειου και παραφροσυνης οπως αυτη του νεου δημαρχειου.
Δουλεύεις στο ΑΠΘ????
-
[quote='melos86']
Ετσι ακριβως... Μεχρι πριν απο 1,5 χρονο κυκλοφορουσα στην Θεσσαλονικη με τα μεσα μαζικης μεταφορας (κατα βαση λεωφορεια)! Δεν ειναι και το καλυτερο να βλεπεις τα λεωφορεια γεματα ασφυκτικα, αρκετες φορες να μην σταματανε σε στασεις για να μην γεμισουν και τον κοσμο να περιμενει στις στασεις...!Μολις πριν απο 2 χρονια αρχισαν να τοποθετουν κλιματιστικα, ενω αρκετοι απο τους οδηγουν δεν τα λειτουργουν μαλιστα... Γιατι λοιπον να παρω το λεωφορειο οταν εχω το αμαξακι μου να με περιμενει κατω απο το σπιτι μου! Θα κολησω λιγο στην κινηση, θα πληρωσω και 3
-
Στη Θεσσαλονικη το αστικο λεωφορειο, τωρα που τα περισσοτερα εχουν κλιματισμο, δεν ειναι κακη λυση. Ειδικα για οσους (οπως εγω), μενουν δυτικα και δουλεουν στο κεντρο/ανατολικα, κινουνται δηλαδη κοντρα στο μποτιλιαρισμα. Οταν παλαιοτερα εκανα την αντιθετη διαδρομη (ανατολικα προς κεντρο) τα πραγματα ηταν πολυ πιο δυσκολα. Αν δε οι λεωφοριολωριδες γινουν περισσοτερο σεβαστες και δεν γινουν δεκτες οι πιεσεις των tarif-men για ελευθερη παραβιαση τους, τα πραγματα μπορουν να βελτιωθουν κι αλλο.
Για το παρκινγκ: Πραγματι ειναι αρκετα ακριβο. Υπαρχουν ωστοσο ελευθερες θεσεις σε παρκινγκ (πολυοροφο στα δικαστηρια, το νεο στη ΧΑΝΘ) τα οποια ειναι κοντα, αλλα οχι ΑΚΡΙΒΩΣ στο κεντρο. Πολλοι προτιμουν να αφηνουν τα αυτοκινητα τους στα πανακριβα και παντα γεματα παρκινγκ του κεντρου επειδη βαριουνται να περπατησουν 5-10 λεπτα. Αλλοι παλι παρκαρουν παρανομα μπροστα ακριβως απο το παρκινγκ για να μην πληρωσουν! Τελος η 2ωρη σταθμευση ανακουφισε καπως τους επισκεπτες-καταναλωτες, δυσκολεψε ομως οσους κατεβαζουν το αυτοκινητο για 8ωρο.
Για το μετρο: Εγω αντιθετα με καποιους φιλους παραπανω, πιστευω οτι η γραμμη που εχει ανακοινωθει μπορει να λειτουργησει αποδοτικα και κερδοφορα, γιατι εκμεταλλευεται τη διαμηκη διαμορφωση της πολης και καλυπτει τον αξονα στον οποιο κινουνται οι περισσοτεροι. Αν παει καλα τιποτα δεν αποκλειει μελλοντικες προεκτασεις του. Τo monorail, χωρις να ειμαι ειδικος, νομιζω δεν χωραει στους στενους, χωρις διαχωριστικες λωριδες διαμηκεις δρομους της πολης (Εγνατια, Τσιμισκη, Μητροπολεως, Δελφων κτλ) πλην της παραλιακης, η οποια ομως ειναι αρκετα κατω για να εξυπηρετει ικανοποιητικα ολους.
Για την υποθαλασσια, που ηταν και το αρχικο θεμα του thread: Πιστευω οτι ειναι η μεγαλυτερη μαλακια που θα μπορουσε καποιος να σκεφτει. Και δεν εχω ακουσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ σαλονικιο να την υποστηριζει. Φαινεται οι μιζες εχουν κατα βαση αλλοδαπους αποδεκτες. Απορω πως εφτασε αυτο το εργο-εκτρωμα να συζητειται σε τελικο σταδιο, οταν υπαρχουν ακομα μεγαλες αναγκες που δεν εχουν καλυφθει. Φαινεται μας περισσευουν τα κονδυλια... -
Ο χρήστης xsara16v έγραψε:
Aν δε σας κανει κοπο μπορειτε να διαβασετε τις αμεσως προηγουμενες σελιδες εδω στο ιδιο τοπικ να δειτε ποια ειναι η διαθεση των θεσσαλονικιων επι του θεματος. Και μιλαμε για σπουδαγμενα και ανοιχτομυαλα παιδια.
Φανταστειτε ποσο πιο απολυτη γνωμη θα εχει ο καθε αγραμματος μικρομαγαζατορας που 'καβαλα παει στην εκκλησια, καβαλα προσκυναει', χρησιμοποιει το αυτοκινητο ακριβως με τον ιδιο τροπο που χρησιμοποιουσε το γαϊδουρι μεχρι προτινος και βλεπει το ΙΧ του ως προεκταση του ελλειπους εγω του (για να μην πω για κατι αλλο προφανως ελλειπες).King Alexander εφοσον αυτη η κλικα απο χριστιανοφασιστες εχει στην πολη μας δυναμη ανω του 50%, θα δεις και αλλες τετοιες κρισεις μεγαλειου και παραφροσυνης οπως αυτη του νεου δημαρχειου.
Δουλεύεις στο ΑΠΘ????
Ναι
-
Greo, ήταν το πιο απλό, περιεκτικό και σαφές ποστ της συζήτησης!
Μήπως είσαι κορσικανός και τη γυναίκα σου τη λένε Μιλασιγόμπα;
-
King Alexander εφοσον αυτη η κλικα απο χριστιανοφασιστες εχει στην πολη μας δυναμη ανω του 50%, θα δεις και αλλες τετοιες κρισεις μεγαλειου και παραφροσυνης οπως αυτη του νεου δημαρχειου.
Ώχ! Βρε μπας και έχουν πρότυπο τον G.W.Bush;
-
Χτές ο αγαπητός μας Νομάρχης, το παιδί του λαού που κυκλοφορεί χωρίς κράνος με το παπάκι του συνέχεια γύρω μας δήλωσε οτι η πόλη δεν χρειάζεται Μετρό αλλά μικρά ( τι και ποια ?????????? ) έργα που θα φέρουν ( πώς ??????? ) τα μεγάλα
Μήπως λέω μήπως κάποιοι ( μάλλον πολλοί ) έχουν χάσει την μπάλα σε αυτή την πολή? -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
(...)μικρά ( τι και ποια ?????????? ) έργα που θα φέρουν ( πώς ??????? ) τα μεγάλαΜαλλον τα μεγαλα θα ερθουν για να κανουν παρεα στα μικρα...
-
Φίλε GREO λυπάμαι που στο λέω αλλά 'δουλεύοντας' στο ΑΠΘ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ, όλους τους υτπόλοιπους εργαζόμενους αυτής της πόλης.
Ούτε μπορεις να κατηγορείς τους μικρομαγαζάτορες για αγράμματους από την ασφάλεια που σου παρέχει η μεγάλη κυψέλη του ΑΠΘ.
Ωραία περνάτε εσείς στο ΑΠΘ, τζάμπα μάσες, τζάμπα μισθοί , τζάμπα πάρκινγκ............. και να μην πω τιποτε άλλο.......και όλο ιδέες φανφάρες και μ@λ@κιες από ανθρώπους που δεν δούλεψαν ούτε 1 λέπτό σε περιβάλλοντα εκτός της 'Αυλής'.
Όλες αυτές οι ιδεές που κοστίζουν στον καημένο 'αγράμματο' μικρομαγαζάτορα από φωστήρες και καρεκλοκένταυρους που αράζουν εκεί προέρχονται.Τα παραπάνω δεν αναφέρονται προσωπικά σε εσένα αλλά στην όλη φιλοσοφία ενός αποτυχημένου ιδρύματος και εκπαιδευτικού συστήματος που βγάζει ανέτοιμους επαγγελματίες στην αγορά εργασίας.
Ξέρεις πόσοι 'αμόρφωτοϊ' μαγαζάτορες έχουν πτυχία από το ΑΠΘ????
-
Ο χρήστης xsara16v έγραψε:
Φίλε GREO λυπάμαι που στο λέω αλλά 'δουλεύοντας' στο ΑΠΘ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ, όλους τους υτπόλοιπους εργαζόμενους αυτής της πόλης.Ούτε μπορεις να κατηγορείς τους μικρομαγαζάτορες για αγράμματους από την ασφάλεια που σου παρέχει η μεγάλη κυψέλη του ΑΠΘ.
Ωραία περνάτε εσείς στο ΑΠΘ, τζάμπα μάσες, τζάμπα μισθοί , τζάμπα πάρκινγκ............. και να μην πω τιποτε άλλο.......και όλο ιδέες φανφάρες και μ@λ@κιες από ανθρώπους που δεν δούλεψαν ούτε 1 λέπτό σε περιβάλλοντα εκτός της 'Αυλής'.
Όλες αυτές οι ιδεές που κοστίζουν στον καημένο 'αγράμματο' μικρομαγαζάτορα από φωστήρες και καρεκλοκένταυρους που αράζουν εκεί προέρχονται.Τα παραπάνω δεν αναφέρονται προσωπικά σε εσένα αλλά στην όλη φιλοσοφία ενός αποτυχημένου ιδρύματος και εκπαιδευτικού συστήματος που βγάζει ανέτοιμους επαγγελματίες στην αγορά εργασίας.
Αν ειναι να λυπασαι για κατι, αυτο ας ειναι η τρικυμια που υπαρχει στο κεφαλι σου. Οταν καταφερεις να διαβαζεις κατι, να βγαζεις νοημα και να απαντας ΠΑΝΩ στο νοημα αυτο, τοτε ισως μπορεσω να ασχοληθω και να απαντησω στο παραληρημα σου
Πραγματικα κριμα...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Φίλε GREO λυπάμαι που στο λέω αλλά 'δουλεύοντας' στο ΑΠΘ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ, όλους τους υτπόλοιπους εργαζόμενους αυτής της πόλης.
Ούτε μπορεις να κατηγορείς τους μικρομαγαζάτορες για αγράμματους από την ασφάλεια που σου παρέχει η μεγάλη κυψέλη του ΑΠΘ.
Αν ειναι να λυπασαι για κατι, αυτο ας ειναι η τρικυμια που υπαρχει στο κεφαλι σου. Οταν καταφερεις να διαβαζεις κατι, να βγαζεις νοημα και να απαντας ΠΑΝΩ στο νοημα αυτο, τοτε ισως μπορεσω να ασχοληθω και να απαντησω στο παραληρημα σου
Πραγματικα κριμα...
Κολλημένη 'ΓΡΙΑ'!!!!! Ηρέμησεεεεεεεεεεεεε
Συνέχεια σε πετυχαίνω να μιλάς λες κ εισαι ο διανοοουμενος στους 4Τ!! Εσυ διάβασες τι σου λεει το παλικάρι?
-
Διανοουμενος δεν ειμαι (στο σχολειο δεν ειχα παρει ποτε εκθεση πανω απο 11) και διαβασα παρα πολυ καλα τι λεει.
Λεει κρινοντας ΜΟΝΟ απο το που δουλευω ΤΩΡΑ οτι δεν μπορω να κρινω ΤΙΠΟΤΑ. Λεει οτι παιρνω τζαμπα μισθο. Λεει οτι ολο το πανεπιστημιο ειναι αποτυχημενο. Πως ακριβως θα του απαντουσες εσυ; Για κανε μου ενα υποδειγμα
Θεσ/νίκη - Υποθαλάσσια Οδός