-
Επειδή τις τέσσερις φορές που βρέθηκα Θεσ/νίκη πραγματικά δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με την παραλιακή στο ύψος που σχεδιάζεται η νέα υποθαλάσσια οδός .... είναι όντως τόσο αναγκαίο το έργο??? Μπλοκάρει τόσο πολύ το σύστημα τις καθημερινές?????
Και από την στιγμή που θα έχει διόδια δεν ξέρω κατά πόσο υπαρχει λογική να πληρώσει κάποιος από τα Δικαστήρια για να βγεί στο Μακεδονια Palace σε τρία λεπτά!!!!!Και μιας και επιασα την Θεσ/νίκη...... την τελευταία φορά που ανέβηκα δεν μπορώ να καταλάβω τι έκανα λάθος και ενώ επεδίωξα να πιάσω τον Περιφερειακό για να βγώ στο αεροδρόμιο ερχόμενος από Κατερίνη... κάπου έστριψα λάθος μάλλον πέρασα μπροστά από τα ΚΤΕΛ ... δεν βρήκα περιφερειακό και μέσα στο όλο μπέρδεμα κατέληξα στα δυτικά Προάστια της πόλης (δεν θυμάμαι την περιοχή) οπού μετά από απίστευτη κίνηση ο δρόμος τελείωνε σε ένα φανάρι που έκανε αριστερά στην Εγνατία
-
Επειδή τις τέσσερις φορές που βρέθηκα Θεσ/νίκη πραγματικά δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με την παραλιακή στο ύψος που σχεδιάζεται η νέα υποθαλάσσια οδός .... είναι όντως τόσο αναγκαίο το έργο??? Μπλοκάρει τόσο πολύ το σύστημα τις καθημερινές?????
Και από την στιγμή που θα έχει διόδια δεν ξέρω κατά πόσο υπαρχει λογική να πληρώσει κάποιος από τα Δικαστήρια για να βγεί στο Μακεδονια Palace σε τρία λεπτά!!!!!Και μιας και επιασα την Θεσ/νίκη...... την τελευταία φορά που ανέβηκα δεν μπορώ να καταλάβω τι έκανα λάθος και ενώ επεδίωξα να πιάσω τον Περιφερειακό για να βγώ στο αεροδρόμιο ερχόμενος από Κατερίνη... κάπου έστριψα λάθος μάλλον πέρασα μπροστά από τα ΚΤΕΛ ... δεν βρήκα περιφερειακό και μέσα στο όλο μπέρδεμα κατέληξα στα δυτικά Προάστια της πόλης (δεν θυμάμαι την περιοχή) οπού μετά από απίστευτη κίνηση ο δρόμος τελείωνε σε ένα φανάρι που έκανε αριστερά στην Εγνατία
-
-
Στο σημείο μετά τα δικαστήρια, που ο δρόμος στενεύει και καταλήγει στη λεωφ. Νίκης, σε ώρες αιχμής μαζεύεται πολλή κίνηση.. Βέβαια, όταν αποσυμφορηθεί αυτό το σημείο, το μποτιλιάρισμα θα μεταφερθεί παρακάτω (σύμφωνα με τις μελέτες αλλά και την κοινή λογική) στην Γ. Παπανδρέου (πρώην Ανθέων), οπότε θα πρέπει να λυθεί αυτό μετά. Η υποθαλάσσια νομίζω πως είναι ένα πρώτο (ακριβό, όντως) βήμα για να ξεμπλοκάρει το κέντρο. Μη ξεχνάμε και την ανάπλαση και πεζοδρομοποίηση του υπάρχοντος δρόμου..
Όσο για τον περιφερειακό, υπάρχει φανάρι όπου θα έπερεπε να στρίψεις αριστερά, αλλά αρκετά πριν τα ΚΤΕΛ.
-
Με μια φραση;
Μια τρυπα στο νερο (κυριολεκτικα )Οσο για Θεσσαλονικη, αμεσως μετα τη γεφυρα του Γαλλικου εχε το νου σου για την εξοδο της νεας περιφερειακης. Πριν το φαναρι της Λαχαναγορας που βγαινει στην παλια (πλεον) περιφερειακη.
-
Οι φιλοι Θεσσαλονικεις,
Περαν τον οποιων αναγκαιων εργων απαιτουνται, ας κοψουν την τακτικη του ΚΑΒΑΛΑ ΠΑΩ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΒΑΛΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΩ, που δεν αρμοζει σε μια μεγαλουπολη και ας παρουν κανενα λεωφορειο, ή και ποδι....
Πρεπει δηλαδη να τους δουν μεσα στο αυτοκινητο. Στην Αθηνα τουλαχιστον, αυτοκινητο και πολη εχουν κοψει τις καλες σχεσεις εδω και χρονια.
Κριμα, διοτι η Θεσσαλονικη εχει παρα πολυ καλη ρυμοτομια γενικα και μπορει να γινει 10 φορες καλυτερη με λιγοτερα αυτοκινητα.
Ασε που εχει το χαρισμα του καλου μέτρου, ειναι δηλαδη ΜΙΑ πολη, σε αντιθεση με την Αθηνα που ειναι πολεις, μεσα σε πολη.
Κατι σαν Ηνωμενοι Αττικοι Δημοι, με πρωτευουσα το Συνταγμα
-
Και εγώ πιστεύω ότι η Θεσ/ νίκη έχει πολύ καλή ρυμοτομία και με ένα καλό metro θα είχαν λυθεί ολα!!!!
Θεωρώ ότι κάτω από αυτό το σκεπτικό προέχει σαν έργο το μετρό και όχι η υποθαλάσσια.... εκτιμώ ότι τα λεφτά θα είναι πεταμμένα για την υποθαλάσσια ενώ θα επιτάχυναν το metro!!!!!!! -
Εγώ έχω αμφιβολίες για το μετρό της Θεσσαλονίκης. Είναι αστείο να θέλεις να σκάψεις σε μια πόλη με πολύ περισσότερα αρχαία από την Αθήνα και να περιμένεις να τελειώσει το έργο σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα. Θα σκάβουν για δέκα χρόνια και βάλε. Επιπλέον, το μετρό προβλέπεται να είναι τόσο μικρό! Τι θα κάνουν όλα τα προάστια; Δεν σκέφτονται καλύτερα ένα τραμ που να πιάνει από Καλοχώρι ως Μίκρα;
-
Και δεν είστε οι μόνοι. Στην πλειοψηφία τους οι συγκοινωνιολόγοι ( και όσοι μηχανικοί γνωρίζουν επί του θέματος ) αλλά και πολίτες με κοινή λογική υποστηρίζουν οτι με τα λεφτά της τρύπας στο νερό θα μπορούσε να γίνει και άλλο Μετρό. Απλά ο λαικίσμος των τοπικών αρχόντων και η μιζέρια των πολιτών θέλουν και τα 2 έργα. Άσχετο αν η Παραλιακή θα γίνει 2πλής κατεύθυνσης και το μποτιλιάρισμα θα μεταφερθεί από την Νίκης ( των πανάκριβων ακινήτων και των καφετεριών που θα πεζοδρομηθεί για να βγουνε κι άλλα τραπεζοκαθίσματα σε αυτήν ) στο ύψος του Μακεδονία Παλλάς. Πάντως οι μελέτες λένε ( αν θα επαληθευτούν θα το δούμε ) οτι η μείωση της κίνησης σε κύριες αρτηρίες θα φτάσει και το 30%. Είδωμεν...
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Επιπλέον, το μετρό προβλέπεται να είναι τόσο μικρό! Τι θα κάνουν όλα τα προάστια; Δεν σκέφτονται καλύτερα ένα τραμ που να πιάνει από Καλοχώρι ως Μίκρα;Για το μέγεθος δεν θα διαφωνήσω για το τραμ όμως ειδικά μετά το φίασκο της Αθήνας επέτρεψε μου να έχω πολλές αμφιβολίες
-
Πιστεύω ότι αν υπήρχε τράμ από την Αρετσού ως την Πλατεία Αριστοτέλους μέσω παραλίας θα είσασταν κύριοι!!!!!!!!!!!!!!!!
Άσε που πιστέυω ότι την Νίκης 5 στους 10 την χρησιμοποιούν για βόλτα!!!!! Άμα γίνει πεζόδρομος που θα γίνεται η βόλτα.....
Πάλι χρήσιμο θα ήταν σε κάποια σημεία να βυθιστεί η Εγνατία που έχει σε κάθε τετράγωνο φανάρι!!!! -
Ο χρήστης 037 έγραψε:
Οι φιλοι Θεσσαλονικεις,Περαν τον οποιων αναγκαιων εργων απαιτουνται, ας κοψουν την τακτικη του ΚΑΒΑΛΑ ΠΑΩ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΒΑΛΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΩ, που δεν αρμοζει σε μια μεγαλουπολη και ας παρουν κανενα λεωφορειο, ή και ποδι....
Πρεπει δηλαδη να τους δουν μεσα στο αυτοκινητο. Στην Αθηνα τουλαχιστον, αυτοκινητο και πολη εχουν κοψει τις καλες σχεσεις εδω και χρονια.
Κριμα, διοτι η Θεσσαλονικη εχει παρα πολυ καλη ρυμοτομια γενικα και μπορει να γινει 10 φορες καλυτερη με λιγοτερα αυτοκινητα.
Ασε που εχει το χαρισμα του καλου μέτρου, ειναι δηλαδη ΜΙΑ πολη, σε αντιθεση με την Αθηνα που ειναι πολεις, μεσα σε πολη.
Κατι σαν Ηνωμενοι Αττικοι Δημοι, με πρωτευουσα το Συνταγμα
Ως φίλος αυτής της πόλης , κι όχι Θεσσαλονικιός,
να σου πώ ότι οι επιλογές στα ΜΜΜ είναι αυτή τη στιγμή **μόνο ΜΙΑ **
(και απαρχαιωμένη) κι αυτή είναι τα αστικά λεωφορεία...
-
Μετρό δεν τους κάνει; Με τα ίδια λεφτά θα φτιάχνανε μερικές στάσεις παραπάνω, από τον σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι την Τούμπα και βάλε. Με το ζόρι αυτοκίνητο;
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πιστεύω ότι αν υπήρχε τράμ από την Αρετσού ως την Πλατεία Αριστοτέλους μέσω παραλίας θα είσασταν κύριοι!!!!!!!!!!!!!!!!Άσε που πιστέυω ότι την Νίκης 5 στους 10 την χρησιμοποιούν για βόλτα!!!!! Άμα γίνει πεζόδρομος που θα γίνεται η βόλτα.....
Πάλι χρήσιμο θα ήταν σε κάποια σημεία να βυθιστεί η Εγνατία που έχει σε κάθε τετράγωνο φανάρι!!!!Είναι και αυτό μια άποψη αλλά τόσο χαμηλά δεν θα εξυπηρετούσε και πολλούς. Όσο για την Νίκης είναι ένας δρόμος που χρησιμοποιείται πάρα πολύ και όχι πάντως μόνο για βόλτα. Για βόλτα μόνο τα πρωινά Κυριακής και τα βράδια γενικοτερα Όσο για τις βυθίσεις στην Εγνατία ας μην το συζητήσουμε καλύτερα είναι πονεμένες ιστορίες αυτές.
Πάντως το θέμα έχει πολύ ζουμί ( εντυπωσιακό οτι ανοίχτηκε από κάτοικο Αθηνών ) και θα επανέλθω σε 2 -3 μέρες γιατί θα λείπω και δεν θα έχω πρόσβαση σε Internet για αυτό το διάστημα. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Επιπλέον, το μετρό προβλέπεται να είναι τόσο μικρό! Τι θα κάνουν όλα τα προάστια; Δεν σκέφτονται καλύτερα ένα τραμ που να πιάνει από Καλοχώρι ως Μίκρα;
Για το μέγεθος δεν θα διαφωνήσω για το τραμ όμως ειδικά μετά το φίασκο της Αθήνας επέτρεψε μου να έχω πολλές αμφιβολίες
Το τραμ εμφανίστηκε ως και στα προάστια του Λονδίνου, οπότε είναι αστείο να λέμε ότι δεν είναι λυση. Το πρόβλημα στην Αθήνα είναι:
- Εχει πολύ συχνές στάσεις, άρα δεν μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα.
- Εξακολουθεί να μην έχει προτεραιότητα στο πράσινο.
- Όλη η παραλιακή γραμμή κατασκευάστηκε για τους Ολυμπιακούς, ενώ ταυτόχρονα εκεί υπάρχουν παρεμφερείς λεωφοριακές γραμμές. Αν η παραλιακή γραμμή έφτανε άπό το λιμάνι του Πειραιά ως τη Βούλα, θα αντικαθιστούσε το Α1. Τώρα κάνει το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, χωρίς να εξυπηρετεί όλους τους χρήστες. Το κομμάτι της Νέας Σμύρνης αντικατέστησε το τρόλει, και δεν νομίζω οι χρήστες αυτού του τμήματος να προτιμούν το τρόλει από το ανετότερο και συνεπέστερο τραμ.
Η Θεσσαλονίκη είναι απλωμένη (το κεντρικό σημείο της) σε μήκος, οπότε το τραμ είναι ιδανικό.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πάντως οι μελέτες λένε ( αν θα επαληθευτούν θα το δούμε ) οτι η μείωση της κίνησης σε κύριες αρτηρίες θα φτάσει και το 30%.Και πόσο σύντομα θα ξαναγεμίσουν; Σε 2-3 χρόνια, ή πολύ λέω;
Και μην ξεχνάμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στάθμευσης στη Θεσσαλονική. Μια φορά πήγα πρωί Σαββάτου και το έβαλα στο λιμάνι. Το μεσημέρι δεν υπήρχε θέση ούτε για δείγμα σε κανένα πάρκινγκ. Ακόμα και η περιοχή της νομαρχίας θα αντέξει πολύ;
Μήπως αντί για υποθαλάσσιο δρόμο να φτιάξουν υποθαλάσσιο χώρο στάθμευσης;
-
-
Να γράψω κι άλλη μία απορία...
αφού στο Θερμαϊκό μπάνιο δεν κάνετε, παραλία δεν υπάρχει, γιατί δεν κλέβετε θάλασσα να διαπλατύνετε τη Νίκης;
Και τα πεζοδρόμια μπορούν να επεκταθούν και ο χώρος βόλτας και περισσότερες λωρίδες και ο βούρκος θα πάει πιο μέσα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
...γιατί δεν κλέβετε θάλασσα να διαπλατύνετε τη Νίκης;...γιατί θα πέσεις (με μαθηματική ακρίβεια) πάνω στον Λευκό Πύργο
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
...γιατί δεν κλέβετε θάλασσα να διαπλατύνετε τη Νίκης;
...γιατί θα πέσεις (με μαθηματική ακρίβεια) πάνω στον Λευκό Πύργο
κάνεις μικρότερη υποθαλάσσια
Θεσ/νίκη - Υποθαλάσσια Οδός