-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
..Είμαι φανατικός χιονοδρόμος και ως συνέπεια αυτού συναντώ πάρα πολύ συχνά δύσκολες συνθήκες στα βουνά. Στη διάρκεια αυτών των 5 χρόνων έχει χρειαστεί να χρησιμοποιήσω τα φώτα ομίχλης λιγότερες από 10 φορές...Μαζι σου Χρηστο.!!
-
Επαναφέρω το θέμα στο προσκήνιο μετά από περίπου ένα χρόνο για να καταθέσω κι εγώ τις απόψεις μου αλλά και να θέσω κάποιες απορίες:
Κι εγώ πιστεύω ότι τα φώτα ομίχλης είναι μόνο για την ομίχλη (όπως άλλωστε δηλώνει η ονομασία τους) ή για δύσκολες συνθήκες όπως χιονόπτωση ή καταρρακτώδη βροχή αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς στραβώνεστε όταν είναι αναμμένα και σε κανονικές συνθήκες. Είμαι ο μόνος που δε στραβώνεται από αυτά;
Τα δικά μου φώτα ομίχλης ομολογώ πως τα χρησιμοποιώ και σε δύο ακόμη περιπτώσεις πέραν των προβλεπομένων: α. σε δρόμους εντός πόλεων που δε γνωρίζω και που έχουν ελλειπή φωτισμό για να βλέπω τις λακκούβες και τα σαμαράκια και β. σε επαρχιακές οδούς με μηδενικό φωτισμό και σε συνδυασμό με τα φώτα πορείας γιατι έχω την αίσθηση ότι βλέπω πολύ καλύτερα.
Πριν πέσετε να με «καταχειριάσετε» θέλω να δικαιολογηθώ: τα εμπρός φώτα ομίχλης μου είναι aftermarket, τοποθετημένα στον προφυλακτήρα και με τρόπο που δε φωτίζουν σωστά (συμπέρασμα που προκύπτει από τη σύγκρισή τους με εργοστασιακώς τοποθετημένα φώτα σε άλλα αυτοκίνητα) αλλά η δέσμη τους έρχεται όλη προς το κέντρο του οχήματος, δίνοντας πολύ λίγο φωτισμό στα άκρα.
Επίσης, θα ήθελα να μου πείτε, αν γνωρίζετε, ποια είναι η απόσταση από τον προφυλακτήρα που θα πρέπει να φτάνουν τα φώτα ομίχλης, καθώς έχω την εντύπωση ότι τώρα τα έχω λίγο ψηλά (πιο χαμηλά από τα φώτα διασταυρώσεως εννοείται), καθώς και αν υπάρχουν φώτα ομίχλης ρυθμιζόμενα, όπως τα κανονικά φώτα με ρυθμιστές πάνω-κάτω και δεξιά-αριστερά γιατί θέλω να αντικαταστήσω τα παλιά μου.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να πω ότι αντίθετα με ό,τι πιστεύουν πολλοί, θεωρώ τα φώτα ομίχλης ένα αναγκαίο στοιχείο εξοπλισμού στα αυτοκίνητα και καλό είναι να περιλαμβάνονται στη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού που επέλεξε ο υποψήφιος αγοραστής για το καινούριο του όχημα. Μιλάω εκ πείρας, έχοντας ταξιδέψει με το αυτοκίνητό μου ως φοιτητής στη Δυτ. Μακεδονία πέντε χρόνια σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες (ομίχλη που δε σε άφηνε να δεις στους 30 πόντους μπροστά σου και πήγαινες αναγκαστικά με 10km/h). Τοποθετήστε τα εσείς και... αχρείαστα νά 'ναι.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Πριν πέσετε να με «καταχειριάσετε» θέλω να δικαιολογηθώ: τα εμπρός φώτα ομίχλης μου είναι aftermarket, τοποθετημένα στον προφυλακτήρα και με τρόπο που δε φωτίζουν σωστά (συμπέρασμα που προκύπτει από τη σύγκρισή τους με εργοστασιακώς τοποθετημένα φώτα σε άλλα αυτοκίνητα) αλλά η δέσμη τους έρχεται όλη προς το κέντρο του οχήματος, δίνοντας πολύ λίγο φωτισμό στα άκρα.Μια απο τις βασικές ιδιότητες των φώτων ομίχλης θα πρέπει να είναι ο περισσότερος φωτισμός στα άκρα (δεξιά-αριστερά) και κυρίως προς τα κατω..... Αρα, οντως τα δικά σου είναι λάθος τοποθετημένα.....
-
Νομίζω ότι για να αποδώσουν σωστά τα φώτα ομίχλης, πρέπει να έχεις μπλε η πράσινες 'ψείρες' και φωτάκια νέον πάνω στις βίδες που συγκρατούν τις πινακίδες
Σε περίπτωση εξαιρετκά πυκνής ομίχλης, για να αποδώσουν τα μέγιστα, πρέπει να ακούγεται στη διαπασών το 'SEX' της Κοκκίνου από τα σούπερ-ντούπερ 17 δρόμων ηχεία σας
-
Προχθες καθομουνα και εσκαγα βλεποντας διαφορους με φωτα ομιχλης, φωναξα σε εναν οτι δεν εχει ομιχλη, σκεφτηκα να βαλω φωτεινη πινακιδα στο μπαλκονι επι του θεματος και μετα το φιλοσοφησα, οτι δεν προκειται να φτιαξω τον κοσμο, οχι συντομα τουλαχιστον, σκεφτηκα οτι υπαρχουν πιο σοβαρα πραγματα που θελουν διορθωμα, τους εστειλα ολους και ασχοληθηκα με αλλα πραγματα.
-
Πάντως kotetsi δεν είσαι μόνος. Ούτε εμένα με ενοχλούν τα φώτα ομίχλης. ’λλα πράγματα είναι ενοχλητικά αλλά ο οδηγός δεν διορθώνεται.
-
Εγώ ανάβω τη μεσαία σκάλα των φώτων όταν είμαι σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, ακόμα και μέρα μεσημέρι. Σκέφτομαι μήπως όταν έχει ήλιο ακόμα, είναι καλύτερα να κατεβάζω στην μικρή σκάλα, αλλά να ανοίγω τα φώτα ομίχλης, αντί να πηγαίνω με τα μεσαία. Με ήλιο αποκλείεται να στραβώσουν οποιονδήποτε και φαίνονται και καλύτερα.
Κατά τα άλλα, δεν τα ανάβω ποτέ, παρα μόνον σε καταρακτώδη βροχή (μιλάω για ΠΟΛΥ μεγάλης έντασης καταιγίδα, όχι απλώς να βρέχει πολύ) ή...σε ομίχλη
-
...αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς στραβώνεστε όταν είναι αναμμένα και σε κανονικές συνθήκες. Είμαι ο μόνος που δε στραβώνεται από αυτά;Παιδιά, μην τα ξαναλέμε. Αν τα φώτα ομίχλης δεν ενοχλούσαν, οι κατασκευαστές θα τα ενσωμάτωναν στα κανονικά φώτα και θα άναβαν όλα με έναν διακόπτη, όπως γίνεται με τα φώτα xenon.
-
Tα τελευταια χρονια οδηγω στο εξωτερικο,κατω απο πολυ ασχημες καιρικες συνθηκες.Ειναι ελαχιστες οι φορες που ειδα καποιον οδηγο με αναμμενα τα φωτα ομιχλης και κατα 'συμπτωση' αυτο συνεβαινε οταν ειχε ομιχλη!!!.Ακομα και στις χωρες που ειναι υποχρεωτικη η χρηση των μεσαιων φωτων ολη τη μερα κανενας δεν αναβει τα φωτα ομιχλης!!!!Τι εναι οι γερμανοι /αγγλοι /Γαλλοι κτλ, βλακες και δεν τα αναβουν???Εμεις ειμαστε οι εξυπνοι οδηγαρες με το καγκουρεμενο kalos???Ακομα και αν δεν ενοχλουν τους απεναντι,αν δεν υπαρχει βελτιωση στην ορατητα απο τη χρηση τους(οπως σε δρομο με πολλες λακουβες 'η πολυ κλειστες στροφες,αν και αυτο ειναι υπο συζητηση),η χρηση τους ειναι τουλαχιστον αστεια.
-
Οι κατασκευαστές είναι βλάκες ξυπνάτε ρε μόνο οι Ελληνάρες ειναι έξυπνοι σε αυτό τον κόσμο, γι αυτό και οι εξωγήινοι θα μας δώσουν την κυριαρχία του κόσμου όταν καταλάβουν την γή.
-
Αμήν
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Οι κατασκευαστές είναι βλάκες ξυπνάτε ρε μόνο οι Ελληνάρες ειναι έξυπνοι σε αυτό τον κόσμο, γι αυτό και οι εξωγήινοι θα μας δώσουν την κυριαρχία του κόσμου όταν καταλάβουν την γή.Το 2012 (ή 2013 κατά άλλους) με την αυγή της νέας των Ελλήνων κοσμοκρατορίας, με διάταγμα από τους Έψιλον θα γίνει υποχρεωτική η χρήση των φώτων ομίχλης σε όλη την υφήλιο. Για άλλη μια φορά οι Έλληνες θα δώσουμε τα φώτα μας στους βαρβάρους.
-
Α ωραία θα προλάβω και το crash του δίσκου μου (5/2/2014 κατά το HDD Health)!
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
...Για άλλη μια φορά οι Έλληνες θα δώσουμε τα φώτα μας στους βαρβάρους.Κυριολεκτικώς, αυτή τη φορά
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
...Για άλλη μια φορά οι Έλληνες θα δώσουμε τα φώτα μας στους βαρβάρους.
Κυριολεκτικώς, αυτή τη φορά
Ακριβώς. Και φοβάμαι ότι θα τους τυφλώσουμε από το πολύ φως (επίσης, κυριολεκτικά)
-
Επαναφέρω το θέμα στο προσκήνιο μετά από περίπου ένα χρόνο για να καταθέσω κι εγώ τις απόψεις μου αλλά και να θέσω κάποιες απορίες:Κι εγώ πιστεύω ότι τα φώτα ομίχλης είναι μόνο για την ομίχλη (όπως άλλωστε δηλώνει η ονομασία τους) ή για δύσκολες συνθήκες όπως χιονόπτωση ή καταρρακτώδη βροχή αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς στραβώνεστε όταν είναι αναμμένα και σε κανονικές συνθήκες. Είμαι ο μόνος που δε στραβώνεται από αυτά;
Δεν εισαι ο μονος που εχει παρατηρησει αυτο το πραγμα. Τουλαχιστον στα συγχρονα αμαξια και μενα σπανια να με ενοχλησουν... οπως επισης οσες φορες ετυχε να να τα αφησω και γω ανοιχτα δεν μου διαμαρτυρηθηκε κανεις.
@ κος Χρηστος Λαππας: Ερρρμμμ πως να το πω χωρις να με 'φας' ... Στο Punto mk2 τα ομιχλης ειναι ενσωματωμενα στα κανονικα φωτα Αρα?
-
Τι εννοείς ενσωματωμένα; Επειδή ΜΚ2 έχουμε κι εμείς και υπάρχει ένα κουμπάκι στη κονσόλα που τα ανάβει... Εκτός κι αν μείνει πατημένο.
Ρε παιδιά, δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας. Απλά αυτοί που θέλουν να τα ανάβουν θα τα ανάβουν, ο κόσμος να χαλάσει. Τι να επαναλάβουμε;
ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΛΕΜΕ!!!
-
Στο εξωτερικό, οι 'ξένοι' είναι τόσο άσχετοι που μπορεί να σε γράψουν για αντι-κανονική χρήση των φώτων ομίχλης! .
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Επαναφέρω το θέμα στο προσκήνιο μετά από περίπου ένα χρόνο για να καταθέσω κι εγώ τις απόψεις μου αλλά και να θέσω κάποιες απορίες:
Κι εγώ πιστεύω ότι τα φώτα ομίχλης είναι μόνο για την ομίχλη (όπως άλλωστε δηλώνει η ονομασία τους) ή για δύσκολες συνθήκες όπως χιονόπτωση ή καταρρακτώδη βροχή αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς στραβώνεστε όταν είναι αναμμένα και σε κανονικές συνθήκες. Είμαι ο μόνος που δε στραβώνεται από αυτά;
Δεν εισαι ο μονος που εχει παρατηρησει αυτο το πραγμα. Τουλαχιστον στα συγχρονα αμαξια και μενα σπανια να με ενοχλησουν... οπως επισης οσες φορες ετυχε να να τα αφησω και γω ανοιχτα δεν μου διαμαρτυρηθηκε κανεις.
@ κος Χρηστος Λαππας: Ερρρμμμ πως να το πω χωρις να με 'φας' ... Στο Punto mk2 τα ομιχλης ειναι ενσωματωμενα στα κανονικα φωτα Αρα?
Και όχι μόνο στο Punto Μk2 αλλά και στο Golf IV ( αυτό έφερε την μόδα ) και στην Xsara Μk2 για κάποιο διαστήμα. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν ανάβουν ξεχωριστά. Θα το ξαναγράψω τα φώτα ομίχλης δεν φωτίζουν μακρία αντίθετα φωτίζουν κοντά δυνατά και χαμηλά και δεν έχουν 'εστιασμένη' δέσμη αλλά την διαχέουν με σκοπό να φωτίσουν μέσα στην ομίχλη, αυτός ο τρόπος φωτισμού είναι ο μόνος αποτελεσματικός για ομίχλη σε αντίθεση με την στενή δέσμη των 'μεγάλων' φώτων που έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Εκτός λοιπόν από τα μηδενικά οφέλη που προσφέρουν σε θέμα φωτισμού ( από άποψη απόστασης πάντα ) μια κανονική μέρα το γεγονός οτι το φώς τους διαχέεται οδηγεί στην ενόχληση των απέναντι οδηγών, όχι σε μεγάλη απόσταση ( όπως οι προβολείς ) αλλά όταν διασταυρώνεται με το αυτοκίνητο.
-
...και θα ξανα-μανα-ματαγράψω ότι άλλη μια πηγή φωτός στο οπτικό πεδίο του αντιθέτως κινούμενου οδηγού σκοτεινιάζει κι άλλο τον ήδη σκοτεινό νυχτερινό ορίζοντα και τραβάει το βλέμμα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα...
Προς τους φίλους που τα ανάβουν για να βλέπουν τις λακούβες. Φαντάζομαι ότι η ταχύτητά σας δεν θα ξεπερνάει τα 30 - 40 χλμ επειδή αν πάτε παραπάνω τότε ούτε το πόδι απ' το γκάζι δε θα προλάβετε να τραβήξετε όταν δείτε τη λακούβα λόγω των φώτων ΟΜΙΧΛΗΣ... Εκτός κι αν βαράνε στα σύννεφα!
Ως εκ τούτου στην εθνική οδό τα έχετε πάντα σβηστά. Σωστό;
Φώτα ομίχλης...