-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Πάντως είναι classic η περίπτωση **γυναικών ** (κυρίως) που οδηγούν Γερμανικά αυτοκίνητα και που ανάβουν **και **το πίσω φώς ομίχλης. Ο λόγος απλός - τραβάνε τέρμα το μοχλό και δεν χαμπαριάζουν ότι έτσι ανάβουν όλα τα φώτα - και μάλλον δεν καταλαβαίνουν την διαφορά ή το concept γενικότερα!Κι αυτό το γ@μωφωτάκι που ανάβει στον πίνακα οργάνων δε το βλέπουν; Έστω από περιέργεια να ρωτήσουν τι στο καλό είναι;
-
Είναι περτοκαλί των πίσω και δένει ωραία με το πράσινο που είναι για τα μπροστά!
Σοβαρά, είχα ακούσει την απάντηση στην επίμαχη ερώτηση 'Γιατί ανάβεις τα φώτα ομίχλης;'! 'Δείχνει πιο ωραίο το ταμπλό'... -
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
'Γιατί ανάβεις τα φώτα ομίχλης;'! 'Δείχνει πιο ωραίο το ταμπλό'...Τα μαλακά ναρκωτικά είστε σίγουροι ότι δεν είναι νόμιμα;
Αν δεν είναι τότε φταίει το νερό. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Πάντως είναι classic η περίπτωση **γυναικών ** (κυρίως) που οδηγούν Γερμανικά αυτοκίνητα και που ανάβουν **και **το πίσω φώς ομίχλης. Ο λόγος απλός - τραβάνε τέρμα το μοχλό και δεν χαμπαριάζουν ότι έτσι ανάβουν όλα τα φώτα - και μάλλον δεν καταλαβαίνουν την διαφορά ή το concept γενικότερα!
Κι αυτό το γ@μωφωτάκι που ανάβει στον πίνακα οργάνων δε το βλέπουν; Έστω από περιέργεια να ρωτήσουν τι στο καλό είναι;
Πλάκα κάνεις ρε Φραγκίσκο? Στο 206 της γυναίκας μου άναβε το λαμπάκι του ΑΕΡΟΣΑΚΟΥ ένα 6μηνο και δεν είχε αναρωτηθεί τι σκατά είναι αυτό, μέχρι που μπήκα εγώ μέσα...
Ατάκα: 'Και τι θες να κάνω? Εγώ δεν ξέρω απ' αυτά!'
Απάντηση δική μου: -
σε μερικά αυτοκίνητα είναι ενοχλητικά σε άλλα όχι. επίσης καμιά φορά είναι σπαστικά τα bixenon φώτα όταν οτσοπάνης' σου ανάβει τα φώτα για να περάσει και εσύ νομίζεις ότι αστράφτει και θα βρέξει.
επίσης όπως υπόθηκε παραπάνω πολύς κόσμος χωρίς να το καταλαβαίνει τραβάει τον μοχλό και τα ανάβει όλα. που το πίσω φώς ομίχλης σε κάθε περίπτωση είναι σίγουρα ποιο ενοχλητικό!
ανοίγεις τώρα συζήτηση με τον τσοπάνη που ήρθε απο το χωριό και πήρε χ5 και καγιέν με τα λεφτά που πήρε για αποζημίωση για τα χωράφια? όχι δεν την ανοίγεις γιατι θα σου πεί ένα θα του πείς 2 και στο τέλος θα πλακωθείτε στις μάπες στην μέση του δρόμου.
η πλάκα είναι που αν πάς σε κάποιο χωριό και δούν αθηναικές πινακίδες και τους πείς τίποτα για την οδήγησή τους θα γυρίσουν να σου πούν 'καλά ήρθες εδώ απο την αθήνα να μας πείς πως θα οδηγήσουμε?' και εν μέρη θα έχει δίκαιο. δεν σκέφτεται όμως πόσοι τσοπάνιδες συγγενείς του ήρθαν στην αθήνα και λένε στους αθηναίους πώς να οδηγήσουν!!!
και τέλος το λυπηρό είναι όταν βλέπεις και περιπολικά που έχουν αναμένα τα φώτα ομίχλης...
-
Γειά σας,
Ο χρήστης lavey έγραψε:
και τέλος το λυπηρό είναι όταν βλέπεις και περιπολικά που έχουν αναμένα τα φώτα ομίχλης...... είναι τσοπάνηδες σε περιπολικά!!
Καλά τώρα , πιστεύεις ότι αστυνομικοί κατέχουν στοιχεία του κώδικα κυκλοφορίας ;
Απλά ξέρουν ένα δυό σημεία απέξω (παπαγαλία!) όταν είναι να σε γράψουν!! Γιαυτό και δεν ελέγχουν για φώτα ομίχλης ...Φιλικά
Μάξιμος
-
Λοιπόν παιδιά, σήμερα κατάλαβα τι φταέι...
Επιστρέφω σήμερα ξημερώματα από Άστρος στην Αθήνα. Στις 5:30 λοιπόν στο δρόμο της Τρίπολης και περίπου στο ύψος της Νεμέας έχει αρκετή ομίχλη, σε σημείο τα 80χλμ να είναι οριακά. Πίσω μου έρχεται κάποιος ο οποίος έχει σε όλο το δρόμο τα ομίχλης ανοιχτά (κλασσικά). Με το που μπαίνουμε στο σύννεφο τα σβήνει ...Ανεξήγητο...
Λίγο παρακάτω η ατμόσφαιρα καθαρίζει και πάλι. Και τότε... τι γίνεται βέβαια; Ο τύπος ξαναανάβει τα ομίχλης!!!Μετά από ώριμη σκέψη λοιπόν κατέληξα στο συμπέρασμα:
Νομίζουν ότι τα φώτα ομίχλης πρέπει να τα σβήνουμε στην ομίχλη.-
-
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Λοιπόν παιδιά, σήμερα κατάλαβα τι φταέι...Επιστρέφω σήμερα ξημερώματα από Άστρος στην Αθήνα. Στις 5:30 λοιπόν στο δρόμο της Τρίπολης και περίπου στο ύψος της Νεμέας έχει αρκετή ομίχλη, σε σημείο τα 80χλμ να είναι οριακά. Πίσω μου έρχεται κάποιος ο οποίος έχει σε όλο το δρόμο τα ομίχλης ανοιχτά (κλασσικά). Με το που μπαίνουμε στο σύννεφο τα σβήνει ...Ανεξήγητο...
Λίγο παρακάτω η ατμόσφαιρα καθαρίζει και πάλι. Και τότε... τι γίνεται βέβαια; Ο τύπος ξαναανάβει τα ομίχλης!!!Μετά από ώριμη σκέψη λοιπόν κατέληξα στο συμπέρασμα:
Νομίζουν ότι τα φώτα ομίχλης πρέπει να τα σβήνουμε στην ομίχλη.-
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πάντως είναι classic η περίπτωση **γυναικών ** (κυρίως) που οδηγούν Γερμανικά αυτοκίνητα και που ανάβουν **και **το πίσω φώς ομίχλης. Ο λόγος απλός - τραβάνε τέρμα το μοχλό και δεν χαμπαριάζουν ότι έτσι ανάβουν όλα τα φώτα - και μάλλον δεν καταλαβαίνουν την διαφορά ή το concept γενικότερα!
Κι αυτό το γ@μωφωτάκι που ανάβει στον πίνακα οργάνων δε το βλέπουν; Έστω από περιέργεια να ρωτήσουν τι στο καλό είναι;
Πλάκα κάνεις ρε Φραγκίσκο? Στο 206 της γυναίκας μου άναβε το λαμπάκι του ΑΕΡΟΣΑΚΟΥ ένα 6μηνο και δεν είχε αναρωτηθεί τι σκατά είναι αυτό, μέχρι που μπήκα εγώ μέσα...
-
maximos
Και εγώ νομίζω ότι σε φιδωτούς σκοτεινούς δρόμους κάνουν δουλειά...όχι φυσικά εμπρός, αλλά πλευρικά εκεί που πάει η ρόδα να πατήσει όταν στρίβεις.
-
Εγώ κάνω την εξής τσογλανιά με το πίσω φως ομίχλης. Κινούμαι με 100-120 χ.α.ω. και κάποιος τρόμπας κολλάει πίσω μου. Με το που θα του ανάψω το πίσω φως ομίχλης να δείτε για πότε αφήνει το γκάζι και αφήνει απόσταση (δυστυώς όχι επαρκή για τέτοια ταχύτητα).
Είσαι γρήγορος ρε φιλάρα; Δεκτόν
Θες να παραμερίσω να με περάσεις; Δεκτόν
Θα ανάψω δεξί φλας ώστε οι λοιποί να δουν τι προτίθεμαι να κάνω, θα ελέγξω τόσο με τους καθρέφτες όσο και στρίβοντας το κεφάλι και όταν θεωρήσω ότι μπορώ να αλλάξω λωρίδα με ασφάλεια τότε πια θα κάνω δεξιά να περάσεις. Αλλά μέχρι τότε πρέπει να κρατάς απόσταση ασφαλείας, όχι να κολλήσεις πίσω μου.
Ομολογώ ότι είναι τσογλανιά μια τέτοια χρήση του πίσω φωτός ομίχλης αλλά προκειμένου να έχω τον τρόμπα κολλημένο πίσω μου τη διαπράττω.
-
επειδή το έχω απορία, σε περίπτωση ομίχλης, έχουμε μόνο τα προβολάκια αναμμένα ή και τα κανονικά φώτα??
-
και τα κανονικά!
με φώτα ομίχλης βλέπεις τις γραμμές του δρόμου -
Παραδόξως έχω τύχει σε συνθήκες τόσο πυκνής ομίχλης που αναγκάστηκα να σβήσω τα μεσαία (xenon) και να κινούμαι μόνο με τα ομίχλης ώστε να έχω μια στοιχειώδη ορατότητα. Η ταχύτητα μου ήταν λιγότερα από 40 χλμ/ώρα.
Σε τέτοιες συνθήκες βέβαια, το καλύτερο είναι να μπορέσεις να σταματήσεις κάπου με ασφάλεια, αλλά στον αυτοκινητόδρομο αυτό είναι πολύ δύσκολο σε συνθήκες μηδενικής (σχεδόν) ορατότητας.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Παραδόξως έχω τύχει σε συνθήκες τόσο πυκνής ομίχλης που αναγκάστηκα να σβήσω τα μεσαία (xenon) και να κινούμαι μόνο με τα ομίχλης ώστε να έχω μια στοιχειώδη ορατότητα. Η ταχύτητα μου ήταν λιγότερα από 40 χλμ/ώρα.Σε τέτοιες συνθήκες βέβαια, το καλύτερο είναι να μπορέσεις να σταματήσεις κάπου με ασφάλεια, αλλά στον αυτοκινητόδρομο αυτό είναι πολύ δύσκολο σε συνθήκες μηδενικής (σχεδόν) ορατότητας.
+1000
εδω στο βουνο που ειμαι, πολυ συχνα πιανει βαρια ομιχλη και ο μονος τροπος για να δεις ειναι να σβησεις τα μεσαια και να αφησεις μονο ομιχλης. Βαζεις σημαδι και την διαγραμμιση κατω (εαν υπαρχει) και πηγαινεις μια χαρα... -
Παραδόξως έχω τύχει σε συνθήκες τόσο πυκνής ομίχλης που αναγκάστηκα να σβήσω τα μεσαία (xenon) και να κινούμαι μόνο με τα ομίχλης ώστε να έχω μια στοιχειώδη ορατότητα. Η ταχύτητα μου ήταν λιγότερα από 40 χλμ/ώρα.Σε τέτοιες συνθήκες βέβαια, το καλύτερο είναι να μπορέσεις να σταματήσεις κάπου με ασφάλεια, αλλά στον αυτοκινητόδρομο αυτό είναι πολύ δύσκολο σε συνθήκες μηδενικής (σχεδόν) ορατότητας.
Ναι, σε πολύ πυκνή ομίχλη, αν δεν μπορώ να σταματήσω (παίζει και να σκάσει κανένας πάνω σου) σβήνω την μεσαία και αφήνω της ομίχλης.
-
Συμφωνώ κι εγώ. Για να πάω σπίτι μου περνώ από σημεία που πιάνουν αρκετή ομίχλη τα βράδυα. Σκέτα προβολάκια είναι πολύ καλύτερα. Το ίδιο βοηθάει όταν υπάρχει βαριά χιονόπτωση, που οποιαδήποτε αύξηση έντασης φώτων σε μεγαλύτερο ύψος απλά κάνει τα πράγματα χειρότερα.
-
Τα αλάρμ να μην ξεχνάτε παίδες.
Ειλικρινά σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι σωτήρια τα αλάρμ.
Και ευτυχώς οι νέοι οδηγοί συνήθως κάνουν σωστή χρήση των αλάρμ (πχ σε βίαιο φρενάρισμα).
-
Ειχα την εντυπωση οτι τα χενον βοηθουσαν παρα πολυ στην ομιχλη
-
Όχι. Σε πολύ πυκνή ομίχλη είναι μάλλον χειρότερα από τα συμβατικά, αφενός λόγω έντασης, και αφετέρου λόγω του ότι δεν ρυθμίζονται καθ' ύψος.
Φώτα ομίχλης...