-
γειά σας και από εμένα...
δεν νομιζω πάντως πως κάποια καλορυθμισμένα φώτα ομίχλης δεν ενοχλούν κανένα και βοηθούν(έστω και ελάχιστα) φωτεινότητα-ορατότητα του οδηγού. -
Νομίζεις ή δεν νομίζεις; Με μπέρδεψες, δεν έχω πιει και γκαιφέ ακόμα...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Νομίζεις ή δεν νομίζεις; Με μπέρδεψες, δεν έχω πιει και γκαιφέ ακόμα...Εχει βαλει ενα 'δεν ' παραπανω!!Νομιζω δλδ
-
πιστεύω πως δεν ενοχλούν τα καλορυθμισμέναφώτα ομίχλης...
-
Και όμως φίλε μου, ενοχλούν.
-
όταν άρχισα να τα χρησιμοποιώ έκατσα και τα ρυθμισα και όταν κάθεσαι μπροστά από το αυτοκίνητο(σκύβοντας στην νοητή ευθεία των φώτων μου) δεν ενοχλούν καθόλου.
-
Ο χρήστης ante_gia έγραψε:
όταν άρχισα να τα χρησιμοποιώ έκατσα και τα ρυθμισα και όταν κάθεσαι μπροστά από το αυτοκίνητο(σκύβοντας στην νοητή ευθεία των φώτων μου) δεν ενοχλούν καθόλου.Ενοχλούν και παραενοχλούν. Ακόμη και αυτά που είναι προβολάκια χαμηλά στον προφυλακτήρα. Είναι μια παραπάνω εστία φωτός που ΔΕΝ φωτίζει σε νορμάλ συνθηκες, αλλά αποσυγκενρώνει τον απέναντι.
Σκέψουν επίσης πως σε βρεγμένο οδόστρωμα με αντανακλάσεις (τυπικός επαρχιακός δρόμος) ο απέναντι θα βλέπει 8 φώτα αντί για 4. Ωραία ε;
-
εάν πάμε σε συγκεκριμένες συνθήκες υπάρχουν πολλές...
με τα φώτα xenon σε βρεγμένο οδόστρωμα ο απέναντι δεν βλέπει τίποτα παρ' οτι είναι μονο δυο...
εγώ αναφέρω σε κανονικές συνθήκες και με καλορυθμισμένα φώτα ομίχλης...εφ' όσον όταν τα ρύθμισα και δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στην εστία τους γιατί ενοχλούν;
φανταστείτε πως όταν τα ρύθμισα η εστία τους ήταν κάτω από την εστία των κανονικών φώτων μου... -
φανταστείτε πως όταν τα ρύθμισα η εστία τους ήταν κάτω από την εστία των κανονικών φώτων μου...
Μα πρέπει να είναι, πιο κάτω από την εστία της 'μεσαίας σκάλας', η δέσμη τους. Λίγα εκατοστά (περίπου ένα μέτρο) μπροστά από το αυτοκίνητο πρέπει να φωτίζουν για να βοηθούν εκεί που χρειάζεται. Δηλαδή σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας.
-
άρα εάν κάποιος τα έχει ρυθμίσει σωστά δεν ενοχλούν...
αυτό λέω και εγώ... -
Σε αυτοκινητο φιλης (ιμπιζα) νομιζω τα ομιχλης δεν αναβουν αν δεν σβησεις τη μεσαια σκαλα.
Παντως οχι στραβωνουν, αλλα κωλοστραβωνουν!
Προσφατα ερχονταν απο την απεναντι λωριδα ενας με αναμμενα προβολακια (τζιποειδες νομιζω) και νομιζα οτι περναω στην απεναντι πλευρα! Μονο που δεν ξεκινησε να περνα η ζωη μπροστα απο τα ματια μου σε περιληψη... -
Όχι. Λόγω της φύσης τους ενοχλούν. Δεν είναι 'κανονικά' φώτα.
-
δεν αναφέρομαι σε αυτοκίνητα που έχουν τα προβολάκια τους ψιλά ή είναι τζίπ...
το δικό μου έχει που έχει χαμηλά τα προβολάκια το έχω χαμηλώσει και 5πόνους....
ελάχιστοι είναι εκείνοι που μου έχουν αναβοσβύσει την μεγάλη σκάλα γιατί τπυς ενοχλούν...(2 σε 8 μήνες που έχω το συτοκίνητο) -
Χαμηλά, ψηλά, το ίδιο ενοχλούν. Εντάξει, αν τα έχεις βάλει να φωτίζουν μισό μέτρο μπροστά, οκ δεν θα ενοχλήσουν τόσο. Αλλά τότε δεν είναι φώτα ομίχλης.
Εσύ για ποιόν λόγο τα ανάβεις;
-
Εύχομαι να σε γράψουν μερικές για τα προβολάκια μέχρι να μάθεις να σέβεσαι τους γύρω σου, έστω και για τους λάθος (οικονομικούς) λόγους.
-
γιατί έστω και λίγο κερδίζεις ορατότητα...εφόσον δεν ενοχλούν!!!
-
Ορατότητα ΔΕΝ κερδίζεις. Νομίζεις ότι βλέπεις καλύτερα, αλλά ουσιαστικά βλέπεις χειρότερα.
-
κοίτα τους σέβομαι τους γύρω μου και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω βάλει aftermarket xenon...
με έχουν σταματήσει για ταχύτητα με ανοιχτά τα προβολάκια και δεν με έγραψαν εννοείται... -
έστω και την αίσθηση που κερδίζεις οτι φωτίζουν καλύτερα(έστω και εάν δεν φωτίζουν) γιατί να μην την έχω;;;
-
έστω και την αίσθηση που κερδίζεις οτι φωτίζουν καλύτερα(έστω και εάν δεν φωτίζουν) γιατί να μην την έχω;;;γιατί έχει αθηναϊκές πινακίδες
(ρητορική απάντηση σε ρητορική ερώτηση)
Φώτα ομίχλης...