-
Στο mazda 6 fl, οι προβολεις ομιχλης ειναι μεσα στο φαναρι και οχι χαμηλα στον προφυλακτηρα. Η λειτουργια τους σε τι διαφερει?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Στο mazda 6 fl, οι προβολεις ομιχλης ειναι μεσα στο φαναρι και οχι χαμηλα στον προφυλακτηρα. Η λειτουργια τους σε τι διαφερει?...και η 147 το ίδιο. Απλά κάνουν το αυτοκίνητο, λιγότερο εντυπωσιακό
-
Και στο 307.
-
έχω, αλλά τα χρησιμοποιώ μόνο σε πολύ κακές καιρικές συνθήκες ή ομίχλη
Δηλαδή σύμφωνα με το συγκεκριμένη ψηφοφορία κάτι περισσότερο από το 1/3 των ατόμων που απάντησαν χρησιμοποιούν για άσχετους λόγους τα φώτα ομίχλης...
Θα μου πείτε:'καλά ρε μεγάλε που κυκλοφορείς εσύ; Στους δρόμους της Αθήνας δεν το βλέπεις κάθε βράδυ; Τι σε εκπλήσσει;'
Θα σας απαντήσω ότι πράγματι το βλέπω όμως σε ένα φόρουμ σαν αυτό των 4τροχών που οι περισσότεροι...κάτι σκαμπάζουν από αυτοκίνητα και κίνηση στους δρόμους το ποσοστό 39% είναι θλιβερά υψηλό...(Μακάρι να είχαμε και την ηλικία των ατόμων που απάντησαν σε κάθε ερώτηση..θα ήταν πιο ενδιαφέροντα τα συμπεράσματα...αν και μάλλον θα σχετίζονταν με την ηλικία των οδηγών)
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Στο mazda 6 fl, οι προβολεις ομιχλης ειναι μεσα στο φαναρι και οχι χαμηλα στον προφυλακτηρα. Η λειτουργια τους σε τι διαφερει?Ειναι ρυθμισμένοι εργοστασιακά για να φωτίζουν χαμηλότερα από την μεσαία σκάλα και με μεγάλη διάχυση σε μικρή απόσταση όλα είναι ζήτημα σχεδιασμού του κατόπτρου της κάθε λάμπας
Το πιο εντυπωσιακά απορέει από την αίσθηση WRC με προβολιέρα που δίνει το αμάξι και άρα είναι σπόρ -
Ο χρήστης ambient έγραψε:
Όταν ήμουν νέος οδηγός άναβα τα φώτα ομίχλης ακόμη και μέσα στην πόλη. Έκαναν το αυτοκίνητο τη νύχτα πιο εντυπωσιακό. Δεν γνώριζα βέβαια πως τύφλωνα οδηγούς μπροστά και πίσω
Επειδή έβλεπα ορισμένους (κάγκουρες) να έχουν δύο πίσω φώτα ομίχλης ενώ εγώ είχα μόνο ένα ζήλεψα και πήγα μέχρι την αντιπροσωπία να αγοράσω άλλο ένα φαναράκι. Εκεί οι άνθρωποι μου εξήγησαν γιατί πίσω έχουμε μόνο ένα φως ομίχλης και κάθε πότε πρέπει να χρησιμοποιείται. Ένοιωσα πολύ λαμάκας.
Από τότε άρχισα να χρησιμοποιώ σωστά τα φώτα μουΑναρωτιέμαι... στη σχολή οδηγών γιατί δεν μου το έμαθαν αυτό?
Αλήθεια,γιατι έχουμε μόνο ένα πίσω ομίχλης;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Όταν ήμουν νέος οδηγός άναβα τα φώτα ομίχλης ακόμη και μέσα στην πόλη. Έκαναν το αυτοκίνητο τη νύχτα πιο εντυπωσιακό. Δεν γνώριζα βέβαια πως τύφλωνα οδηγούς μπροστά και πίσω
Επειδή έβλεπα ορισμένους (κάγκουρες) να έχουν δύο πίσω φώτα ομίχλης ενώ εγώ είχα μόνο ένα ζήλεψα και πήγα μέχρι την αντιπροσωπία να αγοράσω άλλο ένα φαναράκι. Εκεί οι άνθρωποι μου εξήγησαν γιατί πίσω έχουμε μόνο ένα φως ομίχλης και κάθε πότε πρέπει να χρησιμοποιείται. Ένοιωσα πολύ λαμάκας.
Από τότε άρχισα να χρησιμοποιώ σωστά τα φώτα μουΑναρωτιέμαι... στη σχολή οδηγών γιατί δεν μου το έμαθαν αυτό?
λογικά για να μην τυφλώνει τον πίσω οδηγό...άλλωστε ο ρόλος του είναι όχι να φωτίζει όπως τα εμπρός φώτα αλλά να ειδοποιήσει τον επόμενο ότι υπάρχει όχημα μπροστά του ώστε να διατηρήσει τις αποστάσεις...κάτι σαν φάρος δηλαδή...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αλήθεια,γιατι έχουμε μόνο ένα πίσω ομίχλης;Απ' όσο διαβάζω εδώ τα δύο πίσω φώτα ομίχλης δεν απαγορεύονται. Έχουν το πλεονέκτημα πως ο πίσω οδηγός εκτιμά ευκολότερα την απόσταση από τον μπροστινό του, αλλά και το μειονέκτημα πως μπορεί να μπερδευτούν για φώτα φρένων, κάνοντας ένα φρενάρισμα λιγότερο αντιληπτό αν τα πίσω φώτα ομίχλης είναι αναμμένα.
Μάλλον επειδή το να μην καταλαβαίνεις πότε φρενάρει ο μπροστινός σου σε ομίχλη είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το να μη μπορείς να υπολογίσεις ακριβώς την απόσταση απ' αυτόν έχει επικρατήσει το ένα πίσω φως ομίχλης. -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Δηλαδή σύμφωνα με το συγκεκριμένη ψηφοφορία κάτι περισσότερο από το 1/3 των ατόμων που απάντησαν χρησιμοποιούν για άσχετους λόγους τα φώτα ομίχλης...
Θα μου πείτε:'καλά ρε μεγάλε που κυκλοφορείς εσύ; Στους δρόμους της Αθήνας δεν το βλέπεις κάθε βράδυ; Τι σε εκπλήσσει;'
Θα σας απαντήσω ότι πράγματι το βλέπω όμως σε ένα φόρουμ σαν αυτό των 4τροχών που οι περισσότεροι...κάτι σκαμπάζουν από αυτοκίνητα και κίνηση στους δρόμους το ποσοστό 39% είναι θλιβερά υψηλό...Πράγματι...
Αν και προσωπικά ακόμα περισσότερο με είχε εντυπωσιάσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο 'Με τα φώτα ανoικτά μέρα-νύχτα και στην Ελλάδα', που είχα ανοίξει πριν μερικούς μήνες, όπου 57% ψήφιζαν 'ναι (είτε όλο το χρόνο είτε ορισμένους μήνες)'.
-
[double post]
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
έχω, αλλά τα χρησιμοποιώ μόνο σε πολύ κακές καιρικές συνθήκες ή ομίχληΔηλαδή σύμφωνα με το συγκεκριμένη ψηφοφορία κάτι περισσότερο από το 1/3 των ατόμων που απάντησαν χρησιμοποιούν για άσχετους λόγους τα φώτα ομίχλης...
Θα σας απαντήσω ότι πράγματι το βλέπω όμως σε ένα φόρουμ σαν αυτό των 4τροχών που οι περισσότεροι...κάτι σκαμπάζουν από αυτοκίνητα και κίνηση στους δρόμους το ποσοστό 39% είναι θλιβερά υψηλό...(Μακάρι να είχαμε και την ηλικία των ατόμων που απάντησαν σε κάθε ερώτηση..θα ήταν πιο ενδιαφέροντα τα συμπεράσματα...αν και μάλλον θα σχετίζονταν με την ηλικία των οδηγών)
οντως οι περισσοτεροι εδω μεσα κατι σκαμπαζουν απο αυτοκινηση,ετσι εξηγειται και το 62%,το οποιο ξερει τι ειναι τα φωτα ομιχλης.
οι υπολοιποι εχουν αυτην την νοοτροπια επειδη ο νομος δεν εφαρμοζεται οπως θα επρεπε και επειδη πολυ απλα ξερουν ενα σωρο λεπτομερειες για το καθε αμαξι,
αλλα τα βασικα δεν τα γνωριζουν. -
Νομίζω ότι όσοι ψήφισαν την τέταρτη και πέμπτη επιλογή,περισσότερο θα το κάνανε αυτο για πλάκα (μιας και προιδεάζει για χαβαλέ η ίδια η επιλογή)
Επίσεις οσοι ψηφιασαν δεύτερη επιλογη,θα πρεπει πλέον να προστίθονται σε αυτούς που ψηφίσανε την τελευταίαΚάπως ετσι θα βρούμε ενα ρεαλιστικότερο ποσοστο όσων χρησιμοποιούνε λανθασμένα τα φωτα τους
-
Τα 106 rallye και gti δεν έχουν προβολείς ομίχλης αλλά προβολείς μεγάλης σκάλας. Από το εργοστάσιο ανάβουν μαζί με την μεγάλη σκάλα χωρίς εξτρά διακόπτη. Το κατάλαβες εσύ φιλαράκο με το μπλε ραλλύ στα Σπάτα που τα είχες συνδέσει να ανάβουν σαν ομίχλης?
-
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
Απ' όσο διαβάζω εδώ τα δύο πίσω φώτα ομίχλης δεν απαγορεύονται.
Το αμάξι μου (Fiat Tipo) έχει από το εργοστάσιο δύο φώτα ομίχλης πίσω
Μπροστά δεν έχω φώτα ομίχλης... -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Μπροστά δεν έχω φώτα ομίχλης...Το δικο μου το καντετακι,στην ευρωπη πουλιώτανε με ενα πίσω ομίχλης,ενω στην αγγλία με δύο (σαν vauxhall).Ο δικός μου πισινός προφυλακτηρας,έτυχε να εχει και αυτός δύο ομίχλης.Μπροστα δεν έχω ούτε εγω
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Μπροστά δεν έχω φώτα ομίχλης...πρέπει να έχει αλλάξει η νομοθεσία πλέον... και το παλιό μου scoupe turbo του 1993 είχε 2 φώτα ομίχλης...δεν ξέρω λεπτομέρειες όμως...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αλήθεια,γιατι έχουμε μόνο ένα πίσω ομίχλης;Η γριά μου έχει δύο
Επίσης, έχει τα εμπρός ενσωματωμένα στα φανάρια. -
Υποτίθεται πως λειτουργεί μόνο το φως ομίχλης πίσω αριστερά,ώστε ο άλλος από πίσω να δει που ''τελειώνει'' το αυτοκίνητο-σε περίπτωση που θέλει να προσπεράσει πχ.
Υπάρχει υποδοχή κ δεξιά βέβαια για χώρες που οδηγούν ανάποδα.Τουλάχιστον αυτή την εξήγηση μου είχαν δώσει κάποτε -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αλήθεια,γιατι έχουμε μόνο ένα πίσω ομίχλης;Αυτά μου είχαν πει τότε στην αντιπροσωπία.
Απ' όσο διαβάζω εδώ τα δύο πίσω φώτα ομίχλης δεν απαγορεύονται. Έχουν το πλεονέκτημα πως ο πίσω οδηγός εκτιμά ευκολότερα την απόσταση από τον μπροστινό του, αλλά και το μειονέκτημα πως μπορεί να μπερδευτούν για φώτα φρένων, κάνοντας ένα φρενάρισμα λιγότερο αντιληπτό αν τα πίσω φώτα ομίχλης είναι αναμμένα.
Μάλλον επειδή το να μην καταλαβαίνεις πότε φρενάρει ο μπροστινός σου σε ομίχλη είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το να μη μπορείς να υπολογίσεις ακριβώς την απόσταση απ' αυτόν έχει επικρατήσει το ένα πίσω φως ομίχλης.Υποτίθεται πως λειτουργεί μόνο το φως ομίχλης πίσω αριστερά,ώστε ο άλλος από πίσω να δει που ''τελειώνει'' το αυτοκίνητο-σε περίπτωση που θέλει να προσπεράσει πχ.
Υπάρχει υποδοχή κ δεξιά βέβαια για χώρες που οδηγούν ανάποδα.Τουλάχιστον αυτή την εξήγηση μου είχαν δώσει κάποτεΑπό τότε που μου το εξήγησαν μέχρι και σήμερα άντε να έχω χρησιμοποιήσει τα φώτα ομίχλης καμία δεκαριά φορές. Και συνήθως ταξιδεύω νύχτα.
Μια φορά που στην Πατρών-Κορίνθου έριχνε τέτοια βροχή που δεν έβλεπες στα 3 μέτρα.
Μια άλλη στον Μπράλο με απίστευτη ομίχλη.
Και καμιά φορά τη νύχτα σε επαρχιακούς ερημικούς δρόμους όπου έχει πίσσα σκοτάδι.Πολλοί οδηγοί της Κυριακής τα χρησιμοποιούν συνεχώς στις εθνικές (ειδικά το πίσω) χωρίς λόγο
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Η γριά μου έχει δύο
Επίσης, έχει τα εμπρός ενσωματωμένα στα φανάρια.Που τα βρήκε τα 2 πίσω ομίχλης η γριά σου?
Φώτα ομίχλης...