-
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Εάν η κούρσα σου έχει 2 δίσκους κοίτα τι πατήματα έχει ο δισκοβραχίωνας...
Εάν είναι κανονικός,άλλαξε τον και βάλε compact(οτι πρέπει για ανηφόρες)
C:\Documents and Settings\user\Τα έγγραφά μου\Οι εικόνες μου\diskovrahionas
Καταλαβαίνεις αν είναι κανονικός? -
-
Αυτό θα είχε κλαπεί στην Ελλάδα από Πάκι ή Αφγαν εν ρυπή οφθαλμού.
-
μόνο αν σκάσει μύτη με τροχό
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
μόνο αν σκάσει μύτη με τροχόΕτσι ελεγα και εγω που το εδενα σε δεντρο στο γυμνασιο και τελικα μια μερα εκοψαν το δεντρο ανθρωποι του Δημου Τριπολης
-
Γι αυτό λέω κι έγω για τροχό
Η συγκεκριμένη αλυσίδα είναι certified για να κάνεις ασφάλεια κλοπής και κάνει 50€
-
Δεν κόβεται ούτε με μεγάλο ψαλίδι ;
-
είναι από κρυπτονίτη ούτε ο superman δεν το κόβει
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αυτό θα είχε κλαπεί στην Ελλάδα από Πάκι ή Αφγαν εν ρυπή οφθαλμού.ισα ισα σε αυτες τις χωρες που χρησιμοποιουν οι πολιτες πολυ το ποδηλατο ειναι που εχουν μεγαλο προβλημα με τις κλοπες ποδηλατων
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Γι αυτό λέω κι έγω για τροχόΗ συγκεκριμένη αλυσίδα είναι certified για να κάνεις ασφάλεια κλοπής και κάνει 50€
Το ίδιο και στην Αγγλία, το δικό μου ποδήλατο έχε αλυσίδα-λουκέτο κόστους 60 λίρες και μία D-lock (κάπου 50 λίρες), η οποία D-lock την έδωσε free το πανεπιστήμιο που δουλέυω, σε φοιτητές και προσωπικό.
-
Καταλαβαίνεις αν είναι κανονικός?Με μια ματιά αυτός ο δισκοβραχίωνας είναι πολύ βαρήηης
Γενικά το ποδήλατο έτσι όπως είδα της κολλήσεις στον σκελετό είναι ψηλοπαλιό,συνηθως αυτά είχαν μεγαλους δισκους
-
Ο χρήστης Passatakias2010 έγραψε:
Καταλαβαίνεις αν είναι κανονικός?Με μια ματιά αυτός ο δισκοβραχίωνας είναι πολύ βαρήηης
Γενικά το ποδήλατο έτσι όπως είδα της κολλήσεις στον σκελετό είναι ψηλοπαλιό,συνηθως αυτά είχαν μεγαλους δισκους
το ποδήλατο είναι raleigh εικοσαετίας, αλλά παραδόξως ελαφρύ, δεν ξέρω αν είναι απο αλουμίνιο, σίγουρα όχι απο σίδερο.
Έχεις κάτι να προτείνεις για τον δισκοβραχίονα? -
το ποδήλατο είναι **raleigh **εικοσαετίας, αλλά παραδόξως ελαφρύ, δεν ξέρω αν είναι απο αλουμίνιο, σίγουρα όχι απο σίδερο.
Έχεις κάτι να προτείνεις για τον δισκοβραχίονα?καλώς τον
Χτές το βράδυ καβάλαγα ένα τέτοιο, 30ετίας, μες στο χιόνι.
Και γαμώ τα ποδηλατάκια -
το ποδήλατο είναι raleigh εικοσαετίας, αλλά παραδόξως ελαφρύ, δεν ξέρω αν είναι απο αλουμίνιο, σίγουρα όχι απο σίδερο.
Έχεις κάτι να προτείνεις για τον δισκοβραχίονα?20 αετίας λογικά θα είναι ατσάλι
Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να πας το ποδήλατο σε ένα ποδηλατάδικο(κατα προτίμηση κλασικό για να βρεις ανταλλακτικά)
Να σου λύσει τον δισκοσκοβραχίωνα για να δει αν το σπείρωμα είναι εγγλέζικο(παίνρει οτι θες) ή γαλλικό(πάιρνει πολύ περιοσμενους δισκοβραχίωνες)
Εκεί ανάλογα τα παραπάνω θα ζητήσεις πολύ ελαφρύ δισκοβραχίωνα,ή αλλιως compact;)
-
Γι αυτό εδώ το κιτ μετατροπής ποδηλάτου σε ηλεκτρικό (250W, 36V) τι λέτε? Πεταμένα λεφτά ή αξίζει μια δοκιμή?
http://www.greenenergyparts.com/index.p ... cycle.html
Το κόστος το βρίσκω πολύ λογικό, αλλά σκέφτομαι μήπως είναι ψιλομούφα. Αναφέρει αυτονομία >50km που μου φαίνεται υπερβολικά αισιόδοξο για 3 μπαταρίες των 12V, 12Αh... Το ζητούμενο είναι να μετατρέψω ένα που έχω για να πάω (και κυρίως να έρχομαι) χωρίς πολύ κόπο στη δουλειά (Αθήνα) τις ημέρες που είμαι κάπως χαλαρός και δεν έχω εξωτερικά ραντεβού κλπ), αντί να πάω με συγκοινωνία (όταν δεν απεργούν τα ΜΜΜ...) που είναι κάπου 2.5 ώρες τη μέρα για λίγο πάνω από 32 χλμ σύνολο (o γυρισμός είναι λίγο ανηφορικός, όχι τρελά πράγματα όμως).
Υπάρχει με μοτέρ 250W στον εμπρός τροχό ή 500W στόν πίσω - το περίεργο είναι ότι αναφέρει ίδια μέγιστη ταχύτητα και αυτονομία και στις δύο περιπτώσεις....
-
Αντιγράφω από το site τους: *Καθαρό βάρος: 19.5kg με τη θήκη μπαταριών *
Αν λοιπόν το ποδήλατό σου έχει ένα λογικό βάρος (π.χ. 12-14 κιλά), εκτοξεύεσαι αρκετά πάνω από τα 30. Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις πλέον χωρίς ηλεκτρική υποβοήθηση, άσε που θα οδηγείς ένα θεόβαρο ποδήλατο, με ό,τι αρνητικά έχει αυτό σε αίσθηση, φρενάρισμα, ελιγμούς. Το θέμα είναι πως δεν είναι τραγικό ακριβό, μπορείς να δοκιμάσεις και αν δε σου κάνει, να το πουλήσεις όχι πολύ φθηνότερα. Πόσο θα χάσεις; Ένα 100άρικο το πολύ;
-
Κάπως έτσι το βλέπω κι εγώ, το τωρινό μου ποδήλατο, το οποίο σκέφτομαι ή να πειραματιστώ επάνω του ή να το πουλήσω (θέλω κάτι λίγο πιο πωρωμένο) είναι ελάχιστα πιο βαρύ απ' όσο έγραψες (με full suspension) και θα ξεπεράσει τα 30, βάλε κι εμένα θα πάει κοντά στα 100, οπότε αναρωτιέμαι αφενώς τι αυτονομία θα έχει μόνο με μπαταρία 12Αh, αφετέρου πόσο 'μαλθακό' θα είναι με μοτέρ 250W στον μπροστινό τροχό και πόσο ευέλικτο (ΟΚ, το κυρίως βάρος θα το έχουν οι μπαταρίες, που θα μπουν πίσω, οπότε το τιμόνι δεν περιμένω να βαρύνει και τραγικά, αλλά σίγουρα ανηφόρα χωρίς 'ζουμί' στην μπαταρία δε θα είναι κι ευχάριστη!).
Δεν είναι πολλά λεφτά, όπως λες, για να το δοκιμάσω κι αν βγει βγήκε, θα ήθελα πάντως τις απόψεις κάποιου που έχει εμπειρία από τέτοιες λύσεις...
Πάντως το πιο gamato από design (δυστυχώς όχι κι από αυτονομία, δύναμη & αρχικό κόστος) που έχω βρει είναι αυτό, σχεδιασμένο από πρώην μηχανικό της McLaren στην Αγγλία:
-
Ξεκίνα προπονησούλα να βελτιωθείς και θα δεις ότι σε λίγο καιρό θα κάνεις αποστάσεις που ούτε να φανταστείς δεν μπορούσες. Μετά, θα σκέπτεσαι τα περί ηλεκτρικού ποδηλάτου και θα γελάς...
-
Τις αποστάσεις τις κάνω, την Δευτέρα έκανα 13 χλμ (από Πανόρμου ως Ν.Ερυθραία, που μένω) ποδαράτος.
Το θέμα είναι ότι δε γίνεται κάθε φορά να έχω όρεξη (και χρόνο) μετά τη δουλειά, γι αυτό το ψάχνω......και βέβαια επειδή ίσως είχε πλάκα ένα ηλεκτρικό ποδηλατάκι με καλή αυτονομία.
-
2+ ώρες πρέπει να σου πήρε αυτό!
θα το είχες κάνει σε 1/2 ώρα περίπου με ποδήλατο και θα ήσουν και χαλαρός.
προσωπικά δεν θα κοιτούσα σε ηλεκτρικό.
δώσε τα χρήματα και βάλε καλύτερη σέλα, ένα καλύτερο πηρούνι, ρουχαλάκια άνετα, καμιά σχάρα, δυνατά φώτα κλπ κάτι που θα διευκολύνει και θα διευρύνει τη χρήση του ποδηλάτου με λίγα λόγια
ο ηλεκτροκινητήρας θα την μειώσει ΙΜΗΟ. βάρος
Χρησιμοποιήτε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς;