-
2 περιστατικά χαρακτηριστικά αμάξι vs ποδήλατο(επειδή στην Ελλάδα ζούμε):
1ο: Φανάρι για τα αυτοκίνητα σε δρόμο με δυο λωρίδες, όλοι έχουν πιάσει δεξιά, αμάξι πιάνει αριστερά για να φτάσει στο φανάρι και τη διάβαση και τσουπ πετάγεται ποδήλατο μέσα από τα σταματημένα. Σταματάει τελευταία στιγμή το αμάξι, γλιτώνεται το θανατηφόρο ατύχημα. Ο ποδηλάτης είχε την απαίτηση να διασχίσει κάθετα το δρόμο γιατί... απλά τον έπαιρνε. Δεν σκέφτηκε ούτε καν από τη διάβαση των πεζών. Γι αυτόν ο κεντρικός δρόμος είναι το ίδιο με το στενάκι στη γειτονιά του. Αν γινόταν η στούκα ο οδηγός θα ήταν δολοφόνος.
2ο: Ποδηλάτης πηγαίνει στο πεζοδρόμιο με μεγάλη ταχύτητα. Ξαφνικά βλέπει μπροστά του αμάξι παρκαρισμένο μισό πάνω στο πεζοδρόμιο (παράνομα όντως). Μπορεί να περάσει (και πεζός και ποδήλατο) όμως έτσι όπως είναι το αμάξι τον αναγκάζει να φρενάρει και ...του χαλάει το χρόνο του ετάπ που προφανώς έτρεχε . Οπότε σαν τσαντισμένος πρωταθλητής και 5 φορές νικητής του γύρου της Γαλλίας, περνάει δίπλα από το αμάξι και χώνει μια με το τιμόνι στον καθρέπτη. Δεν μπόρεσα να δω ακριβώς τι ζημιά έκανε αλλά ακούστηκε το κράου.
Καταλαβαίνει κανείς ότι ακριβώς επειδή ζούμε στην Ελλάδα ( ) θα πρέπει να γίνει πολύυυυυυυυυυυυυυ μεγάλη δουλειά στο θέμα κυκλοφοριακή αγωγή πριν βγουν νόμιμα τα ποδήλατα στους δρόμους.
ΥΓ: Ερώτηση: Αν ποδηλάτης χάσει το φρενάρισμα (του χαλάσει το τακάκι, no big thing) και πέσει πάνω σε αυτοκίνητο προκαλώντας υλικές ζημιές χωρίς να πάθει κάτι ο ίδιος εννοείται. Τι προβλέπεται; Τα ποδήλατα κανονικά πρέπει να δηλώνονται και αυτά στην τροχαία; Κάτι τέτοιο είχα ακούσει κάποια στιγμή αλλά δεν είμαι σίγουρος.
-
Για τον ξηλωμενο καθρέπτη αυτού που είχε παρκάρει στο πεζοδρόμιο δεν θρηνω, καλά να πάθει.
Το θέμα όμως είναι ότι ούτε το ποδήλατο θα έπρεπε να κινείται στο πεζοδρόμιο.
-
Οδηγοί 4τροχων και 2τροχων είναι υποδειγματικοί και μας πείραξαν οι ποδηλάτες τώρα. Οι πολλοί ήρωες που κυκλοφορούν εκεί έξω και το κάνουμε και θέμα. Ντόινγκ!
Sent from my phone using Οpera Mobile
-
eltee όπως είπα μακάρι να γίνουν ποδηλατόδρομοι και να μειωθεί και η κίνηση δικύκλων-αυτοκινήτων στους δρόμους. Είναι τελείως διαφορετικό αυτό από το να βγει το χ παρλιακό για ποδηλατάδα βραδιάτικο σε κεντρικό δρόμο χωρίς φώτα (και να τον πληρώνεις μετά για άνθρωπο ακόμα και με 50 να πηγαίνεις) ή τη μέρα στη λεωφορειολωρίδα αναγκάζοντας λεωφορείο (και όσα οχήματα κινούνται από πίσω) να προσπεράσουν γιατί έχει πιάσει τη μέση της λωρίδας μη μπορώντας να στριμωχτεί δεξιά.
Δεν είναι απλό το θέμα ποδήλατο, ειδικά σε μια πόλη σαν την Αθήνα που είναι αφιλόξενη για οποιοδήποτε όχημα. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
ΥΓ: Ερώτηση: Αν ποδηλάτης χάσει το φρενάρισμα (του χαλάσει το τακάκι, no big thing) και πέσει πάνω σε αυτοκίνητο προκαλώντας υλικές ζημιές χωρίς να πάθει κάτι ο ίδιος εννοείται. Τι προβλέπεται; Τα ποδήλατα κανονικά πρέπει να δηλώνονται και αυτά στην τροχαία; Κάτι τέτοιο είχα ακούσει κάποια στιγμή αλλά δεν είμαι σίγουρος.Από viewtopic.php?p=1846917#p1846917 και viewtopic.php?p=1847043#p1847043 προκύπτει ότι ατύχημα με υπαιτιότητα ποδηλάτου ΔΕ λογίζεται ως αυτοκινητιστικό. Άρα δεν μπορείς να κάνεις χρήση της νομικής σου προστασίας (αν έχεις).
Από viewtopic.php?p=1899873#p1899873 και viewtopic.php?p=1899997#p1899997 προκύπτει ότι ΔΕΝ απαιτούνται άδεια/πινακίδες για ποδήλατο.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
θα πρέπει να γίνει πολύυυυυυυυυυυυυυ μεγάλη δουλειά στο θέμα κυκλοφοριακή αγωγή πριν βγουν νόμιμα τα ποδήλατα στους δρόμους.Νομιμα ειναι βρε στους δρομους!!
ΥΓ: Ερώτηση: Αν ποδηλάτης χάσει το φρενάρισμα (του χαλάσει το τακάκι, no big thing) και πέσει πάνω σε αυτοκίνητο προκαλώντας υλικές ζημιές χωρίς να πάθει κάτι ο ίδιος εννοείται. Τι προβλέπεται; Τα ποδήλατα κανονικά πρέπει να δηλώνονται και αυτά στην τροχαία; Κάτι τέτοιο είχα ακούσει κάποια στιγμή αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Ο φιλος μας ο focusman ειχε ατυχημα πριν κανα 6μηνο ενα κυριο και του πληρωσε κανονικα τη ζημια το παιδι. Αν θελεις παντως μπορεις να κανεις μια ασφαλιση αστικης ευθυνης οικογενειας -καπς ετσι- με κοστος περι τα 30€/ετος. Ειχε γραφτει κι εδω απ'οτι θυμαμαι. Οσο για τη δηλωση στην τροχαια και την εκδοση αδειας, εχει καταργηθει αυτος ο νομος
-
καλή ερώτηση και πέρασε έτσι ...
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Βασικά, κάνω απόσταση με το αυτοκίνητο γύρω στα 26 χλμ κάθε μέρα (συνολικά, πήγαινε-έλα) για τη δουλιά. Από άποψη φυσικής κατάστασης δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να καλύψω αυτή την απόσταση με το ποδήλατο. Ωστόσο έχω δύο σοβαρά θέμα που δεν με αφήνουν να το επιχειρήσω: α) ασφάλεια τον δρόμο, και β) ιδρώτας/βρωμιάΓια το μεν α), νομίζω δεν υπάρχει καμιά λύση. Είναι επικίνδυνο, το αποδέχεσαι και παίρνεις το ρίσκο.
Λείπουν οι υποδομές (δεν υπάρχουν ποδηλατοδρόμια, τα περισσότερα πεζοδρόμια είναι στενά ή αποκλεισμένα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, διπλο/τριπλοπαρκαρισμένοι κόβουν την πορεία σου κάθε 30s κλπ.), καθώς και η ζωώδης συμπεριφορά και νοοτροπία των περισσοτερων ελλήνων οδηγών είναι πράγματα τα οποία βάζουν σε μεγάλο κίνδυνο την σωματική σου ακεραιότητα. Ένα πολύ μικρό και αναίμακτο τρακάρισμα με αποτέλεσμα έναν σπασμένο προφυλακτήρα ή φανάρι θα μπορούσε να είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ πιο επικίνδυνο αν αντί για αυτοκίνητο είχε εμπλακεί ποδήλατο. Γενικά το βλέπω πολύ διστακτικά το όλο θέμα.Υπάρχουν συνήθως επιλογές στους δρόμους που μπορεί να πάρει κανείς, κάποιοι ποιο αργοί έχουν και λιγότερα αυτοκίνητα. Φυσικά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το αυτοκίνητο με το ποδήλατο στο θέμα της ασφάλειας, αν και υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις που το ποδήλατο υπερτερεί (π.χ. με το αυτοκίνητο να μην χωράς από κάπου και να μην προλάβεις να φρενάρεις). Σε σύγκριση τώρα με τον μοτοσυκλέτα θα έλεγα πως επίσης σε κάποιες περιπτώσεις υπερτερεί, σου δίνουν λιγότερη σημασία μεν, δεν έχεις γκάζι να φύγεις αλλά αν πέσει πάνω σου δεν έγινε κάτι.
Δεύτερο ζήτημα, όχι τόσο σημαντικό όσο το προηγούμενο, αλλά αρκετά σημαντικό, είναι η βρωμιά και ο ιδρώτας που επέρχεται από τη χρήση του ποδηλάτου. Και καλά η βρωμιά (νερά και λάσπες που σε πιτσιλίζουν στο δρόμο), αλλά με τον ιδρώτα πως την παλεύετε ρε παίδες? Και οκ αν ο προορισμός διαθέτει ντουζιέρα, αλλά δεν ξέρω πολλούς χώρους εργασίας να έχουν ντουζιέρα για τους εργαζομένους... Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, ακόμα και με σορτσάκι και tshirt, είναι 100% σίγουρο ότι θα στάζεις ιδρώτα όταν φτάσεις στον προορισμό σου. Πως θα κάνεις το 8-ωρο σου μετά σ'αυτή την κατάσταση. Άσε, δε, αν χρειάζεται να έχεις πιο 'βαρύ' ή λιγότερο casual ντύσιμο (όχι κουστουμιές και τέτοια, αλλά και ένα τζιν με ένα σπορ πουκάμισο πάλι δεν βολεύει)...
Γενικά εσείς πως τα βολεύετε αυτά τα προβλήματα?
Εγώ κάνω μόνο 12 χλμ πήγαινε έλα τις 2 τελευταίες βδομάδες που πηγαίνω Μεταμόρφωση - Μαρούσι (ελαφρώς ανηφορικά). Ως τώρα δεν έχω θέμα, αύριο τώρα που θα έχει αρκετή ζέστη... με βλέπω να μην το κάνω με ποδήλατο. Το μόνο που αλλάζω είναι τα spd με κανονικά παπούτσια καθώς και κάνω ντους το πρωί πριν ξεκινήσω ώστε να είμαι δροσερός. Το άλλο που κάνω είναι να χαλαρώνω τον ρυθμό αν βλέπω τον ιδρώτα να ξεφεύγει. Τέλος όταν φτάσω πηγαίνω και τακτοποιώ τον τοπικό ιδρώτα με κάπως βρεγμένο χαρτί κουζίνας. Ένα αποσμητικό στην δουλειά επίσης χρήσιμο.
Προσπαθώ τουλάχιστον 4/5 μέρες να το κάνω με ποδήλατο Ίδωμεν ... -
Αν σαν πεζός παραπατήσω και πέσω πάνω στο καπώ ενός αυτοκινήτου και το βουλιάξω τι θα γίνει; Φταίω και οφείλω να αποζημιώσω. Το ίδιο θεωρώ και με το ποδήλατο.
Τα ποδήλατα στα πεζοδρόμια είναι παράνομα στην Ελλάδα;; Στην Αγγλία πάντως θυμάμαι είχε κυκλοφορήσει το νέο ότι υπάρχει πρόστιμο αν θυμάμαι καλά 200 λίρες για ποδήλατο που κινείται πάνω σε πεζοδρόμιο.
Εγώ τότε θυμάμαι χρησιμοποιούσα το ποδήλατο για τη δουλειά κυρίως τις πιο θερμές μέρες. Και αυτό γιατί η κατάσταση στον υπόγειο γινόταν ανυπόφορη (υγρασία+ζέστη+συνωστισμός=βρώμα+δυσφορία) ενώ με το ποδήλατο τουλάχιστον αισθανόσουνα κι ένα ρεύμα αέρα! Έτσι κι αλλιώς την ίδια ώρα έκανα (και καλύτερη μάλιστα στο πήγαινε που ήταν λίγο κατηφορικά. Bayswater - London Bridge) Και η πλάκα είναι ότι έφτανα και λιγότερο ιδρωμένος! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν σαν πεζός παραπατήσω και πέσω πάνω στο καπώ ενός αυτοκινήτου και το βουλιάξω τι θα γίνει; Φταίω και οφείλω να αποζημιώσω. Το ίδιο θεωρώ και με το ποδήλατο.Η θεωρία σωστή είναι. Στην πράξη όμως δύσκολα αποδεικνύεται η υπαιτιότητα ποδηλάτου ή πεζού.
Αν περάσω με το ποδήλατο φορώντας γυαλιά και κράνος και χαράξω με το πετάλι ένα αυτοκίνητο από άκρη σ' άκρη, βρείτε με και τιμωρήστε με.... (παθών ) -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν σαν πεζός παραπατήσω και πέσω πάνω στο καπώ ενός αυτοκινήτου και το βουλιάξω τι θα γίνει; Φταίω και οφείλω να αποζημιώσω. Το ίδιο θεωρώ και με το ποδήλατο.Τα ποδήλατα στα πεζοδρόμια είναι παράνομα στην Ελλάδα;; Στην Αγγλία πάντως θυμάμαι είχε κυκλοφορήσει το νέο ότι υπάρχει πρόστιμο αν θυμάμαι καλά 200 λίρες για ποδήλατο που κινείται πάνω σε πεζοδρόμιο.
Εγώ τότε θυμάμαι χρησιμοποιούσα το ποδήλατο για τη δουλειά κυρίως τις πιο θερμές μέρες. Και αυτό γιατί η κατάσταση στον υπόγειο γινόταν ανυπόφορη (υγρασία+ζέστη+συνωστισμός=βρώμα+δυσφορία) ενώ με το ποδήλατο τουλάχιστον αισθανόσουνα κι ένα ρεύμα αέρα! Έτσι κι αλλιώς την ίδια ώρα έκανα (και καλύτερη μάλιστα στο πήγαινε που ήταν λίγο κατηφορικά. Bayswater - London Bridge) Και η πλάκα είναι ότι έφτανα και λιγότερο ιδρωμένος!Από το Άρθρο 16 του ΚΟΚ εγώ καταλαβαίνω ότι απαγορεύεται η κίνηση ποδηλάτων στο πεζοδρόμιο:
Άρθρo 16
Θέση επί της oδoύ- Στo oδικό δίκτυo της Χώρας ισχύει η δεξιά κατεύθυνση κυκλoφoρίας.
O oδηγός κάθε oχήματoς υπoχρεoύται, τηρoυμένων των διατάξεων των άρθρων 12 παράγραφος 1 και 17 παράγραφος 6 τoυ παρόντoς Kώδικα, να oδηγεί τo όχημά τoυ πλησίoν τoυ δεξιoύ άκρoυ τoυ oδoστρώματoς και αν ακόμη oλόκληρo τo oδόστρωμα είναι ελεύθερo. - O oδηγός, με εξαίρεση την περίπτωση απoλύτoυ ανάγκης, υπoχρεoύται να κινείται απoκλειστικά στις καθoρισμένες, για την κατηγoρία τoυ oχήματός τoυ ειδικές oδoύς, oδoστρώματα και λωρίδες κυκλoφoρίας όπoυ υφίστανται τέτoιες. Aν δεν έχει oριστεί λωρίδα κυκλoφoρίας ή ειδική oδός γι’ αυτoύς, oι μεν oδηγoί φoρτηγών, λεωφoρείων και βραδυκίνητων και βραδυπoρoύντων γενικά oδικών oχημάτων υπoχρεoύνται, τηρoυμένων των διατάξεων τoυ άρθρoυ 17 παράγραφος 6 τoυ Kώδικα αυτoύ, να oδηγoύν αυτά στη δεξιά λωρίδα κυκλoφoρίας στις oδoύς oι oπoίες έχoυν δύo τoυλάχιστoν λωρίδες κατά
κατεύθυνση, oι δε oδηγoί μoτoπoδηλάτων, πoδηλάτων και μη μηχανoκίνητων oχημάτων, καθώς και οι οδηγοί ζώων, υπoχρεoύνται να κινoύνται κατά μήκoς oποιoυδήπoτε πρoς την κατεύθυνση της κυκλoφoρίας βατoύ ερείσματoς της
oδoύ, εφόσoν υπάρχει, και δεν πρoκαλείται δυσχέρεια στoυς χρησιμoπoιoύντες αυτό, άλλως πλησίoν τoυ άκρoυ δεξιoύ τoυ oδoστρώματoς. - Τηρουμένων των διατάξεων της παραγράφου 1, σε oδoστρώματα πoυ είναι χωρισμένα σε δύo ή περισσότερες λωρίδες κυκλoφoρίας, κατά κατεύθυνση με κατά μήκoς διαγραμμίσεις, oι oδηγoί oχημάτων υπoχρεoύνται να oδηγoύν αυτά μέσα στα όρια μιας λωρίδας και κατά τo δυνατόν στo μέσo αυτής.
- O oδηγός δεν επιτρέπεται να κυκλoφoρεί σε oδόστρωμα πoυ πρooρίζεται για την αντίθετη πρoς την κατεύθυνσή τoυ κυκλoφoρία, καθώς και σε πλατείες, πεζόδρoμoυς, πεζoδρόμια, νησίδες ασφαλείας και διαχωριστικές νησίδες ή ειδικά ερείσματα, τα oπoία πρooρίζoνται για την κυκλoφoρία των πεζών, εκτός από περιπτώσεις απoλύτoυ ανάγκης ή όταν ειδικές ρυθμίσεις τo επιτρέπoυν.
Η παράγραφος 4, αναφερόμενη γενικά στους οδηγούς ΧΩΡΙΣ να τους διακρίνει με βάση το όχημά τους, απαγορεύει την κίνηση στα πεζοδρόμια. Αντιθέτως, όταν ο ΚΟΚ θέλει να κάνει διάκριση ανάλογα με το όχημα, γίνεται ρητή αναφορά αυτού (βλ. παράγραφος 2).
- Στo oδικό δίκτυo της Χώρας ισχύει η δεξιά κατεύθυνση κυκλoφoρίας.
-
σχετικά με την κάλυψη ζημιών από ποδήλατο, αυτό που κάνουμε εδώ είναι αυτό που αναφέρθηκε απ τον ευθύμη νομιζω, αστική ευθύνη, την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σε άλλες περιπτώσεις.
Εδώ είναι απαραίτητη, δεν νοείται να μην την έχεις, όχι μόνο για το ποδήλατο, αλλά και για άλλα συμβάντα
-
Θα χρησιμοποιούνται πιλοτικά οι λεωφορειολωρίδες και από τα ποδήλατα!
-
Τι γελοία ανακοίνωση ήταν αυτή; Για να επιτρέψεις κάτι, πρέπει να μην επιτρέπεται προηγουμένως. Κι από ό,τι ξέρω, οι μόνοι δρόμοι που δεν επιτρέπεται η κίνηση των ποδηλάτων (και σε πετάνε έξω) είναι οι αυτοκινητόδρομοι κι η Αττική Οδός.
-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Θα χρησιμοποιούνται πιλοτικά οι λεωφορειολωρίδες και από τα ποδήλατα!Αν και μου ακούγεται πολύ λογικό και δίκαιο δεν θα ήθελα να ήμουν ούτε λεωφορειάς με το ποδήλατο να με πηγαίνει με 20 σε μια άδεια λωρίδα ούτε ποδηλατάς με τόσους παρκαρισμένους πάνω στη λωρίδα ή με τόσους ταξιτζήδες που χώνονται και σταματάνε ξαφνικά.
Μια φορά χάζευα το ποδήλατο κολλημένο πίσω από το λεωφορείο να περιμένει να μπει ο κόσμος στη στάση. Μετά στο φανάρι το ποδήλατο ήταν μπροστά και το λεωφορείο πλέον ήταν κολλημένο πίσω από το ποδήλατο. Και το πιο τρομακτικό για τον ποδηλάτη είναι ότι κάποια στιγμή τον πέρασε.... Φαντάσου να είσαι στο όριο ασφάλτου και χαντακιού/υδρορροής και να σε περικυκλώνουν 18 μέτρα σπαστού λεωφορείου....μπρρρρρ!
Στην πράξη δηλαδή επειδή το μοτίβο κίνησης των μέσων είναι τελείως διαφορετικά δημιουργείς πρόβλημα και στα δύο. Το ποδήλατο πάει αργά και σταθερά σχεδόν χωρίς στάσεις ενώ το λεωφορείο ή το ταξί συνέχεια σταματάνε και ξεκινάνε κοκ. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να διαφωνήσω με κάθετί που θα διευκολύνει την ποδηλατοκίνηση (αν και το συγκεκριμένο δεν ξέρω αν βοηθάει ούτε το θεωρώ κάτι πρωτότυπο αφού έτσι κι αλλιώς τα ποδήλατα πάνε παντού... όπως τα κακά κορίτσια). -
Χτες το βράδυ στη Λαυρίου κάποιος θεώρησε καλή ιδέα να βγεί για ποδηλατάδα χωρίς πίσω φως ( ) και με ένα φωτάκι μπροστά (δώρο άδωρο) που αναβόσβηνε σαν πυγολαμπίδα. Τουλάχιστον δεν ήταν απόλυτος στο θέμα αυτοκτονία, το σκεφτόταν ακόμα γιατί ήταν δεξιά λωρίδα. Ευτυχώς ήμουν αριστερά και τον πέτυχα σε σημείο που είχε φως, γιατί η Λαυρίου έχει πολλά εντελώς σκοτεινά σημεία.
Σήμερα σε ένα φανάρι περιμέναμε αντίστοιχο 'ήρωα' να τσιτώσει γάμπα και να γυρίσει το πετάλι γιατί είχε κεντράρει στη λωρίδα και σου λέει ή προσπερνάς ή πας με 20.Είναι θέμα κρίσης, ζέστης ή κάτι άλλο;
-
είναι θέμα μλκιας που έχει ο κωλολαός.
ο ένας την έχει δει γαμάω και πηγαίνει με 20 στο κέντρο της μοναδικής λωρίδας ανα κατεύθυνση, ο άλλος γκαζοφονιάς περνάει στο εκατοστό με +80 σε επαρχιακό δρόμο διπλής με το επόμενο αυτοκίνητο σε ακτίνα 10χλμ.απλώς η ιδέα μας περί συνύπραξης είναι πως θα φάω το ζωτικό σου χώρο ώστε εγώ να έχω περισσότερο.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ο ένας την έχει δει γαμάω και πηγαίνει με 20 στο κέντρο της μοναδικής λωρίδας ανα κατεύθυνση,.....Δεν μπορώ να αποκλείσω τα περί δυμπλεγματικής συμπεριφοράς αλλά σκέψου ότι μπορεί να θεωρεί ότι έτσι θα τον δούνε καλύτερα και ότι δεν κινδυνεύει να βρεθεί στην υδρορροή/χαντάκι/ανώμαλο όριο οδοστρώματος. Αν είναι έτσι δεν νομίζω ότι μπορούμε να τον κατηγορήσουμε. Αν κάποιος έχει βρεθεί με ποδήλατο εκεί στην άκρη του δρόμου ενώ τον προσπερνάει αυτοκίνητο καταλαβαίνει τι εννοώ.
-
Αν μου την καβλώσει μια μέρα να κάνω τζόκινγκ στο κέντρο της Αθήνας και να βγω με τα τρέινερς μου στη Μεσογείων και πιάσω τη μέση της λωρίδας α λα Μαραθώνιος για να με βλέπουν οι άλλοι και να μη με στριμώξουν στην άκρη θα το βρεις εξίσου λογικό;
Καλό το ποδήλατο αρκεί να μη χάνεται η λογική. Γενικά βλέπω μια τάση τύπου 'Ο παππούς δε μ΄αφήνει να βγω για ποδήλατο κι εγώ για κόντρα θα βγω στη λεωφόρο να του τη σπάσω'. Δεν ξέρω τι προσωπικά ζητήματα μπορεί να εξυπηρετεί αυτό αλλά ελπίζω να μην έχουμε τίποτα πολύ άσχημα... -
Το παράδειγμα σου είναι ατυχές γιατί υπάρχει το πεζοδρόμιο για τους πεζούς.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πεζοδρόμιο, ο πεζός μπορεί να κατέβει στο δρόμο για να κινηθεί. -
Ναι αλλά στο πεζοδρόμιο δεν θα μπορέσω να κάνω τζόκινγκ όπως γουστάρω.
Τώρα για να μη δουλευόμαστε από τη στιγμή που ένα σκουτεράκι είναι απείρως πιο ασφαλές και πολύ πιο γρήγορο θεωρώ ότι η ποδηλασία σε δρόμους όπως αυτοί που ανέφερα γίνεται για να καλύψει ανάγκες όπως αυτή που είπα. Αν θέλουμε το ποδήλατο να έχει μια στοιχειώδη και σεβαστή από όλους παρουσία στους δρόμους της πόλης θα πρέπει να γίνει με μια λογική και όχι διάβασα σε ένα forum ότι επιτρέπονται τα ποδήλατα παντού και να πάω να βγω και στην Κηφισίας.
Χρησιμοποιήτε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς;