-
Το video που ακολουθεί δείχνει πίνακα οργάνων από Lancia Delta 1.9 Twin Turbo
http://www.youtube.com/watch?v=FJVZeFjm7Ck&feature=related
Το επόμενο δείχνει πίνακα οργάνων από Lancia Delta 1.4
Youtube Video -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Σε αυτο το βιντεακι, εαν ο 'Κωστας' γραφει σωστα τα στοιχεια του αυτοκινητου, φαινεται να φτανει τις 8Κ με τα κοκκινα να ξεκινουν στις 6. Μετατροπη ντιζελ σε βενζινη???!!! Γινεται τετοιο πραγμα?? πρωτη φορα το ακουω!!
Ναι αλλάζεις κινητήρα κιβώτια κλπ κι όλα καλά.Πρέπει όμως να αλλάξεις καντράν για να έχεις σωστές ενδείξεις.
τι ειπε το ατομο...
Γίνετε ή δεν γίνετε.Απάντηση περιμένω.
Γίνεται αλλά πιό εύκολο είναι να άλαξαν ταμπλό κάτι που κάνουν οι εισαγωγείς και να βρέθηκε ο άνθρωπος με diesel στροφόμετρο .
Λοιπόν εγώ ένα σενάριο είπα γιατί δεν ξέρω τι άλλα θα δούμε στην μπανανία γιατί έχουν ακούσει αρκετά τα αυτάκια μου.Το ξέρω ότι μετατρέπεται για το λόγο αυτό δεν ρωτούσα να μου πεις εσύ audipassionedit mod.Το σκεπτικό μου κινείτε ως εξής.Μπορεί ου μη γένειτο λάθη γίνονται να έπαθε κάποια σοβαρή ζημιά ο ντιζελοκινητήρας του αυτοκινήτου και για να το πουλήσουν οι άνθρωποι να άλλαξαν κινητήρα.Σιγά μην το πετάξουν καινούριο αυτοκίνητο επειδή είχε μηχανική βλάβη.Διορθώνεται και πουλιέται.Είναι ελάχιστες οι πιθανότητες το ξέρω αλλά είναι ένα σενάριο κι αυτό.Όπως λίγες είναι και οι πιθανότητες να έγινε λάθος στο εργοστάσιο αλλά κι αυτό είναι δυνατό.
Κατα τα λοιπά ο φίλος που ενδιαφέρεται να μάθει πως και γιατί πρέπει να κάνει μια καλή επίσκεψη στην αντιπροσωπία που πήρε το αυτοκίνητο.Από τη στιγμή που δεν γνωρίζεις τις διαδικασίες, για να στο λέμε τόσα άτομα, μη γράφεις ότι σου κατεβαίνει και μην είσαι τόσο απόλυτος πως είναι σωστή η σκέψη σου, κατηγορώντας άλλους συνομιλητές σου που (προφανώς) γνωρίζουν καλύτερα.
Φιλικά
-
Το σκεπτικό μου κινείτε ως εξής.Μπορεί ου μη γένειτο λάθη γίνονται να έπαθε κάποια σοβαρή ζημιά ο ντιζελοκινητήρας του αυτοκινήτου και για να το πουλήσουν οι άνθρωποι να άλλαξαν κινητήρα.Σιγά μην το πετάξουν καινούριο αυτοκίνητο επειδή είχε μηχανική βλάβη.Διορθώνεται και πουλιέται.Είναι ελάχιστες οι πιθανότητες το ξέρω αλλά είναι ένα σενάριο κι αυτό.Όπως λίγες είναι και οι πιθανότητες να έγινε λάθος στο εργοστάσιο αλλά κι αυτό είναι δυνατό.
Κατα τα λοιπά ο φίλος που ενδιαφέρεται να μάθει πως και γιατί πρέπει να κάνει μια καλή επίσκεψη στην αντιπροσωπία που πήρε το αυτοκίνητο.Και επανέρχομαι....
Να έρθω στα λεγόμενά σου. Έπαθε ζημιά ο ντιζελοκινητήρας.
Αλλάζουμε τον κατεστραμένο με έναν άλλο ντιζελοκινητήρα, ή με βενζινοκινητήρα +καλωδίωση κινητήρα+ εγκέφαλο+body computer+καντράν+ ότι άλλο χρειαστεί για την μετατροπή? Τι είναι πιο συμφέρον για την εταιρία ?
Και πως θα βγει η άδεια του καινούριου αυτοκινήτου όταν το πιστοποιητικό συμμόρφωσης (που είναι μοναδικό για κάθε αυτοκίνητο) γράφει επάνω diesel και το αυτοκίνητο είναι βενζίνη ?
Το πιο πιθανό είναι λάθος τοποθέτηση από το εργοστάσιο (αν και αυτό για τεχνικούς λόγους είναι μάλλον αδύνατο).
Ας μην ψάχνουμε το απίθανο και ας φιλτράρουμε λίγο τα δεδομένα πριν απαντήσουμε.
Επίσκεψη στην αντιπροσωπεία λοιπόν να δούμε τι συμβαίνει. -
Μαλλον λαθος θα ειναι απ το εργοστασιο...Φιλου μου σε Bora ειχαν ξεχασει να βαλουν abs και εσυ για τον πινακα αγχωνεσαι???
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Μαλλον λαθος θα ειναι απ το εργοστασιο...Φιλου μου σε Bora ειχαν ξεχασει να βαλουν abs και εσυ για τον πινακα αγχωνεσαι???Αυτό είναι πράγματι παρηγοριά!!!
Κατά τα άλλα παίδες σας ευχαριστώ για τις απόψεις σας. Εννοείται ότι από εβδομάδα θα επισκεφθώ το συνεργείο του αντιπροσώπου και μόλις έχω νεότερα θα καταγράψω την εμπειρία...
-
Μαλλον λαθος θα ειναι απ το εργοστασιο...Φιλου μου σε Bora ειχαν ξεχασει να βαλουν abs και εσυ για τον πινακα αγχωνεσαι???Το εργοστάσιο δεν 'ξεχνάει' ποτέ....Μάλλον αυτός που έβαλε την παραγγελία στο εργοστάσιο ξέχασε...
-
Καλα καμια φορα ξεχναει και το εργοστασιο, ανθρωποι δουλευουν και εκει...Εχουν ενα χαρτι πανω στο αυτοκινητο και του βαζουν οτι εχει ζητηθει..Δεν το βλεπω εντελως απιθανο αναμεσα στα χιλιαδες αυτοκινητα που παραγονται να υπαρξουν και 10-20 που να εχουν ενα προβλημα απ το εργοστασιο.
Προφανως μπορει να ισχυει και αυτο που λες , αλλα νομιζω σε Bora του 2000 το ABS δεν θα ανηκε στον προαιρετικο εξοπλισμο για να γινει λαθος στην παραγγελια..
-
Ο χρήστης G έγραψε:
Την προηγούμενη εβδομάδα έγινα κάτοχος μιας Lancia Delta 1.4 150ps. Στην πρώτη εβδομάδα συμβίωσης είμαι απόλυτα ευχαριστημένος απο το αυτοκίνητο σε όλα τα επίπεδα (δύναμη κινητήρα, πάτημα αυτοκινήτου, ομορφιά κλπ).Όμως μου έχει προξενήσει εντύπωση το στροφόμετρο το οποίο τερματίζει στις 6000 σαλ με τα κόκκινα να ξεκινάνε από τισ 4500 σαλ. Τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα ξέρω ότι έχουν στροφόμετρα που τερματίζουν στις 7 ή στις 8 χιλιάδες στροφές, ενώ μόνο τα ντίζελ έχουν ως τις 6000 σαλ.
Γνωρίζει κάποιος (κάτοχος ίσως ανάλογου μοτέρ) αν αυτό είναι φυσιολογικό ή είναι κάποιο κατασκευαστικό λάθος?
Καλησπέρα ξανά,
μετά από την συζήτηση που προηγήθηκε για το θέμα του στροφομέτρου, επισκέφθηκα το συνεργείο του αντιπροσώπου για να το δουν. Αφού το είδαν ενημέρωσαν την Fiat Hellas η οποία ζήτησε μια χαρτογράφηση του εγκεφάλου (ίσως και του καντράν αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρος). Από τη στιγμή που πήραν τα δεδομένα, εντός 2ώρου έδωσαν εντολή να αντικατασταθεί το στροφόμετρο.
Τελικά και για να μην τα πολυλογώ σήμερα έγινε η αντικατάσταση και το αυτοκίνητο έχει το σωστό στροφόμετρο με ενδείξεις μέχρι τις 8000 στροφές.
Τέλος καλό όλα καλά και το κυριότερο χωρίς ταλαιπωρία -
Αντε , να βλέπεις τις σωστές στροφές!
Εύχομαι να μην υπάρξει άλλη ...έκπληξη! -
Τελικά ο μικρός Λουίτζι είχε κάνει το λάθος.
Αχ τι κάνουν τα διαλείματα για Pizza -
Αν και ρωτάω κατόπιν εορτής (είχα καιρό να μπω στο forum), το αυτοκίνητο είναι καινούριο ή το πήρες μεταχειρισμένο ?
-
Αν θυμαμαι καλα, πριν καιρο καποιος ειχε ρωτησει τι θα γινει με τα αυτοκινητα Euro4. Υπαρχει ενα αρθρο στην ενοτητα 'υφεση στην αγορα αυτοκινητου' στο περι αυτοκινησης που λεει μεσα σ ακρες οτι αυτα θα πινακιδοθουν μεχρι το τελος του χρονου και θα πουληθουν λογικα σε χαμηλοτερες τιμες.
-
Αν θυμαμαι καλα, πριν καιρο καποιος ειχε ρωτησει τι θα γινει με τα αυτοκινητα Euro4. Υπαρχει ενα αρθρο στην ενοτητα 'υφεση στην αγορα αυτοκινητου' στο περι αυτοκινησης που λεει μεσα σ ακρες οτι αυτα θα πινακιδοθουν μεχρι το τελος του χρονου και θα πουληθουν λογικα σε χαμηλοτερες τιμες.Φιλαράκι εγώ είχα την απορία και διαβάζοντας το άρθρο επιβεβαιώθηκα... Για παράδειγμα η delta 1.4 120 ή 150 hp είναι euro 4, που σημαίνει πως ό,τι απόθεμα υπάρχει (αν υπάρχει φυσικά) θα πρέπει να πινακιδωθεί μέχρι τέλους του έτους.. Βέβαια, ρωτώντας σε κάποιους εμπόρους, έχω διαπιστώσει ότι αφενός μεν το απόθεμα είναι περιορισμένο (μάλλον είναι 150 hp platino μαύρες με εξτρά μπεζ δερμάτινο σαλόνι και λευκές με εξτρά navi), αφετέρου δε τα αυτοκίνητα αυτά είναι κατά πλειοψηφία οχήματα που έγιναν εισαγωγή το καλοκαίρι του 2009, όταν ίσχυε το -50% στο Ε.Τ.Τ.... Το θέμα είναι πόσο φθηνότερα θα είναι τα αυτοκίνητα αυτά, αφού και τώρα έχουν έκπτωση 3.700 €... Συν του ότι πλέον τα τέλη κυκλοφορίας τους αυξήθηκαν (150 hp=165 gr/km co2=330 €)...
-
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Το θέμα είναι πόσο φθηνότερα θα είναι τα αυτοκίνητα αυτά, αφού και τώρα έχουν έκπτωση 3.700 €...δηλαδή τελική τιμή πόσο βγαίνει?
-
Η 120 hp oro κοστίζει 18.100 € (χωρίς μεταλλικό, πινακίδες κ.λπ.), η 150 hp oro 19.700 € και η 150 hp platino 22.800 € (με το μεταλλικό να περιλαμβάνεται στην τιμή). Βέβαια, όπως προείπα, οι διαθέσιμες platino είναι κατά βάση μαύρες με μπεζ δερμάτινο σαλόνι (+ 1.260 €) και λευκές με navi (+ 1.000 € περίπου).
-
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Η 120 hp oro κοστίζει 18.100 € (χωρίς μεταλλικό, πινακίδες κ.λπ.), η 150 hp oro 19.700 € και η 150 hp platino 22.800 € (με το μεταλλικό να περιλαμβάνεται στην τιμή). Βέβαια, όπως προείπα, οι διαθέσιμες platino είναι κατά βάση μαύρες με μπεζ δερμάτινο σαλόνι (+ 1.260 €) και λευκές με navi (+ 1.000 € περίπου).Αυτά είναι με το πρόγραμμα Απόσυρση-Ανταλαγή?
-
Η 120 hp oro κοστίζει 18.100 € (χωρίς μεταλλικό, πινακίδες κ.λπ.), η 150 hp oro 19.700 € και η 150 hp platino 22.800 € (με το μεταλλικό να περιλαμβάνεται στην τιμή). Βέβαια, όπως προείπα, οι διαθέσιμες platino είναι κατά βάση μαύρες με μπεζ δερμάτινο σαλόνι (+ 1.260 €) και λευκές με navi (+ 1.000 € περίπου).
Αυτά είναι με το πρόγραμμα Απόσυρση-Ανταλαγή?
Πλέον όχι. Μέχρι τέλος Οκτωβρίου ίσχυε αυτό. Τώρα η έκπτωση είναι χωρίς απόσυρση ή ανταλλαγή, αλλά με ένα ληστρικό χρηματοδοτικό (0-30% προκαταβολή, 30-72 δόσεις, περί το 8,5% επιτόκιο). Σε κάποια όμως εκθεσιακά κομμάτια κάνουν την έκπτωση και στα μετρητά ή στο πιο οικονομικό χρηματοδοτικό (4,5% επιτόκιο)...
-
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Αυτά είναι με το πρόγραμμα Απόσυρση-Ανταλαγή?
Πλέον όχι. Μέχρι τέλος Οκτωβρίου ίσχυε αυτό. Τώρα η έκπτωση είναι χωρίς απόσυρση ή ανταλλαγή, αλλά με ένα ληστρικό χρηματοδοτικό (0-30% προκαταβολή, 30-72 δόσεις, περί το 8,5% επιτόκιο). Σε κάποια όμως εκθεσιακά κομμάτια κάνουν την έκπτωση και στα μετρητά ή στο πιο οικονομικό χρηματοδοτικό (4,5% επιτόκιο)...
Ευχαριστώ
-
Γεια και χαρα στο φορουμ της Delta απο ένα νέο μέλος. Παλιός αναγνώστης των 4Τ και
ευτυχής κάτοχος απο το 2008 μιας Lancia Delta Platino (844)Λόγω χρήσης εταιρικού αυτοκινήτου δεν την χρησιμοποίησα αρκετά (ΣΚ,καλοκαίρια) , μόνο κάποια ταξιδάκια, αλλά οι όποιες κριτικές μου είναι από πολύ καλές έως άριστες.
Θέλω να θέσω υπόψη σας αλλά και να ακούσω απόψεις σε αρκετά θεματάκια.....
-
Έγινε η 2η ετήσια συντήρηση του οχήματος στα 15500 χιλ. (2ος χρόνος)
Συνολικό κόστος για αλλαγή λαδιών - φίλτρου , φίλτρου καμπίνας και εργασία στα 165 ευρώ.
Η συντήρηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Σφακιανάκη στην Θεσ/νίκη με πολύ καλές εντυπώσεις, γρήγοροι και προσεκτικοί.Συνολικά στα δύο χρόνια η μέγιστη πραγματική κατανάλωση ήταν 9.70 λιτ/100χλμ και η μικρότερη 7.22 λτι/100χλμ.
Γενικά οι τιμές κατανάλωσης παρουσιάζουν μια απόκλιση απο το trip της τάξεως των 0.4 λιτ/100χλμ
Lancia Delta 2008