-
ευχαριστώ audipassion .... δεν λες πως δεν με κρέμασε σε άλλη προσπέραση .... αστα
-
Καλημέρα σε όλους. Έχω μία άσχετη απορία... Γνωρίζει κανείς πόσα πραγματικά gr/km διοξείδιου του άνθρακα εκπέμπει η 1.4 με τα 120 άλογα; Ρωτάω γιατί στο ελληνικό site της εταιρίας μέχρι πρότινος έγραφε 156 gr/km (όσο αναφέρουν και οι 4τροχοί στους πίνακές τους), ενώ τώρα αναγράφει 149 gr/km...
-
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Καλημέρα σε όλους. Έχω μία άσχετη απορία... Γνωρίζει κανείς πόσα πραγματικά gr/km διοξείδιου του άνθρακα εκπέμπει η 1.4 με τα 120 άλογα; Ρωτάω γιατί στο ελληνικό site της εταιρίας μέχρι πρότινος έγραφε 156 gr/km (όσο αναφέρουν και οι 4τροχοί στους πίνακές τους), ενώ τώρα αναγράφει 149 gr/km...149gr o Εuro 4.Σύντομα λανσάρεται ο Εuro5 με 146gr.
-
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Καλημέρα σε όλους. Έχω μία άσχετη απορία... Γνωρίζει κανείς πόσα πραγματικά gr/km διοξείδιου του άνθρακα εκπέμπει η 1.4 με τα 120 άλογα; Ρωτάω γιατί στο ελληνικό site της εταιρίας μέχρι πρότινος έγραφε 156 gr/km (όσο αναφέρουν και οι 4τροχοί στους πίνακές τους), ενώ τώρα αναγράφει 149 gr/km...149 γράφει στην άδεια κυκλοφορίας και την έχω κοντά 10 μήνες.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Καλημέρα σε όλους. Έχω μία άσχετη απορία... Γνωρίζει κανείς πόσα πραγματικά gr/km διοξείδιου του άνθρακα εκπέμπει η 1.4 με τα 120 άλογα; Ρωτάω γιατί στο ελληνικό site της εταιρίας μέχρι πρότινος έγραφε 156 gr/km (όσο αναφέρουν και οι 4τροχοί στους πίνακές τους), ενώ τώρα αναγράφει 149 gr/km...
149gr o Εuro 4.Σύντομα λανσάρεται ο Εuro5 με 146gr.
Καλημέρα. Τα 146 gr/km αφορούν τον multiair με τα 140 hp; Και κάτι ακόμα, γιατί δείχνεις πολύ καλός γνώστης των δρώμενων των ιταλικών αυτοκινητοβιομηχανιών... Ποίο το ελληνικό εμπορικό μέλλον των αυτοκινήτων με μοτέρ euro4 (π.χ. delta 120 και 150 hp); Δες: viewtopic.php?f=5&t=45771
-
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Καλημέρα. Τα 146 gr/km αφορούν τον multiair με τα 140 hp; Και κάτι ακόμα, γιατί δείχνεις πολύ καλός γνώστης των δρώμενων των ιταλικών αυτοκινητοβιομηχανιών... Ποίο το ελληνικό εμπορικό μέλλον των αυτοκινήτων με μοτέρ euro4 (π.χ. delta 120 και 150 hp); Δες: viewtopic.php?f=5&t=45771
Tα 146gr αφορούν τον 1,4 tjet 120cv euro 5 (ο οποίος ήδη διατίθεται στην Giulietta).
O 1,4 mair turbo 140cv είναι euro 5 και σε συνδυασμό με S&S εκπέμπει 132gr.Και μετά την 1-1-2011 θα μπορούν να ταξινομηθούν μερικά αυτοκίνητα προδιαγραφών euro4 (μιλώ για την Ιταλία,αλλά λογικά θα ισχύει και στην Ελλάδα,αφού η εξαίρεση βασίζεται σε ευρωπαϊκή οδηγία).
Πιο συγκεκριμένα οι κατασκευαστές δικαιούνται να ζητήσουν κατά παρέκκλιση την ταξινόμηση ενός αριθμού μοντέλων ή εκδόσεων τους euro4,που δεν θα υπερβαίνει το 10% των ταξινομήσεων του εν λόγω μοντέλου το 2010.Εναλλακτικά κάποιος κατασκευαστής μπορεί να εξασφαλίσει, τρεις μήνες πριν την καταληκτική προθεσμία της 1-1-2011, βεβαίωση ότι μοντέλα ή έκδόσεις τους,που μολονότι ομολογκαρίστηκαν στην αγορά πριν την 1-9-2009 ως euro4, πληρούν τις προδιαγραφές euro5,ώστε να μπορεί να τα διαθέσει ελεύθερα μετά την 1-1-2011.Αρκετά από τα πιο πρόσφατα μοντέλα euro4 έχουν εκπομπές που τα εντάσσουν στην κατηγορία euro5.Στις περιπτώσεις αυτές οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούν να τα 'αναβαθμίσουν' σε euro 5....... πληρώνοντας το κόστος αλλαγής της αδείας κυκλοφορίας.
Eκδόσεις του Βravo προδιαγραφών euro 4 προς πώληση,υπάρχουν ακόμα σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό στην ιταλική αγορά(in esaurimento scorte).Αντίθετα εκδόσεις Delta euro 4 υπάρχουν σε σχετική αφθονία.Αμφότερα λογικά δεν θα έχουν πρόβλημα ταξινόμησης το 2011....αλλά καλύτερα θα είναι να έχεις και τη σχετική διαβεβαίωση του επίσημου αντιπροσώπου. -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Tα 146gr αφορούν τον 1,4 tjet 120cv euro 5 (ο οποίος ήδη διατίθεται στην Giulietta).
O 1,4 mair turbo 140cv είναι euro 5 και σε συνδυασμό με S&S εκπέμπει 132gr.Και μετά την 1-1-2011 θα μπορούν να ταξινομηθούν μερικά αυτοκίνητα προδιαγραφών euro4 (μιλώ για την Ιταλία,αλλά λογικά θα ισχύει και στην Ελλάδα,αφού η εξαίρεση βασίζεται σε ευρωπαϊκή οδηγία).
Πιο συγκεκριμένα οι κατασκευαστές δικαιούνται να ζητήσουν κατά παρέκκλιση την ταξινόμηση ενός αριθμού μοντέλων ή εκδόσεων τους euro4,που δεν θα υπερβαίνει το 10% των ταξινομήσεων του εν λόγω μοντέλου το 2010.Εναλλακτικά κάποιος κατασκευαστής μπορεί να εξασφαλίσει, τρεις μήνες πριν την καταληκτική προθεσμία της 1-1-2011, βεβαίωση ότι μοντέλα ή έκδόσεις τους,που μολονότι ομολογκαρίστηκαν στην αγορά πριν την 1-9-2009 ως euro4, πληρούν τις προδιαγραφές euro5,ώστε να μπορεί να τα διαθέσει ελεύθερα μετά την 1-1-2011.Αρκετά από τα πιο πρόσφατα μοντέλα euro4 έχουν εκπομπές που τα εντάσσουν στην κατηγορία euro5.Στις περιπτώσεις αυτές οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούν να τα 'αναβαθμίσουν' σε euro 5....... πληρώνοντας το κόστος αλλαγής της αδείας κυκλοφορίας.
Eκδόσεις του Βravo προδιαγραφών euro 4 προς πώληση,υπάρχουν ακόμα σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό στην ιταλική αγορά(in esaurimento scorte).Αντίθετα εκδόσεις Delta euro 4 υπάρχουν σε σχετική αφθονία.Αμφότερα λογικά δεν θα έχουν πρόβλημα ταξινόμησης το 2011....αλλά καλύτερα θα είναι να έχεις και τη σχετική διαβεβαίωση του επίσημου αντιπροσώπου.Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, οι εναλλακτικές για τις εταιρίες είναι οι έξης δύο:
α) πώληση οχημάτων euro 4 και το 2011 σε ποσοστό 10% επί των πωλήσεων του 2010
ή
β) ανάληψη κόστους από αυτές (εταιρίες) ώστε τα οχήματά τους που είναι euro 4, αλλά εκπέμπουν ρύπους επιπέδου euro 5, να πάρουν άδεια κυκλοφορίας ως euro 5.
Σωστά; -
Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, οι εναλλακτικές για τις εταιρίες είναι οι έξης δύο:
α) πώληση οχημάτων euro 4 και το 2011 σε ποσοστό 10% επί των πωλήσεων του 2010
ή
β) ανάληψη κόστους από αυτές (εταιρίες) ώστε τα οχήματά τους που είναι euro 4, αλλά εκπέμπουν ρύπους επιπέδου euro 5, να πάρουν άδεια κυκλοφορίας ως euro 5.
Σωστά;α) όχι 10% επί του συνόλου των πωλήσεων του μοντέλου (πχ. Bravo) αλλά επί της συγκεκριμένης έκδοσης του μοντέλου (πχ. Bravo Tjet 120cv euro 4)
β)δεν έχει κόστος για τις εταιρείες,αφού ουσιαστικά τα οχήματα αυτά θα πωληθούν ως euro 4 και όχι euro5 (με την προϋπόθεση ότι πιάνουν τα όρια εκπομπών euro5).Την αλλαγή αναγράφης του euro4 με euro5 στην άδεια κυκλοφορίας θα μπορεί να την επιδιώξει ο κάτοχος του οχήματος,ο οποίος θα έχει και συμφέρον για κάτι τέτοιο (μικρότερη άμεση απαξία του αυτοκινήτου του,μεγαλύτερη ευκολία μεταπώλησης). -
Την προηγούμενη εβδομάδα έγινα κάτοχος μιας Lancia Delta 1.4 150ps. Στην πρώτη εβδομάδα συμβίωσης είμαι απόλυτα ευχαριστημένος απο το αυτοκίνητο σε όλα τα επίπεδα (δύναμη κινητήρα, πάτημα αυτοκινήτου, ομορφιά κλπ).
Όμως μου έχει προξενήσει εντύπωση το στροφόμετρο το οποίο τερματίζει στις 6000 σαλ με τα κόκκινα να ξεκινάνε από τισ 4500 σαλ. Τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα ξέρω ότι έχουν στροφόμετρα που τερματίζουν στις 7 ή στις 8 χιλιάδες στροφές, ενώ μόνο τα ντίζελ έχουν ως τις 6000 σαλ.
Γνωρίζει κάποιος (κάτοχος ίσως ανάλογου μοτέρ) αν αυτό είναι φυσιολογικό ή είναι κάποιο κατασκευαστικό λάθος?
-
Ο χρήστης G έγραψε:
Την προηγούμενη εβδομάδα έγινα κάτοχος μιας Lancia Delta 1.4 150ps. Στην πρώτη εβδομάδα συμβίωσης είμαι απόλυτα ευχαριστημένος απο το αυτοκίνητο σε όλα τα επίπεδα (δύναμη κινητήρα, πάτημα αυτοκινήτου, ομορφιά κλπ).Όμως μου έχει προξενήσει εντύπωση το στροφόμετρο το οποίο τερματίζει στις 6000 σαλ με τα κόκκινα να ξεκινάνε από τισ 4500 σαλ. Τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα ξέρω ότι έχουν στροφόμετρα που τερματίζουν στις 7 ή στις 8 χιλιάδες στροφές, ενώ μόνο τα ντίζελ έχουν ως τις 6000 σαλ.
Γνωρίζει κάποιος (κάτοχος ίσως ανάλογου μοτέρ) αν αυτό είναι φυσιολογικό ή είναι κάποιο κατασκευαστικό λάθος?
Μπορεις να μας βαλεις μια φωτο;
Σιγουρα ειναι το 1.4 με 150 ps; -
Μήπως είναι αυτό το καντράν?
(για να μην πω οτι είναι αυτό το αυτοκίνητο)
Youtube Video -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Youtube VideoΓιατί να είναι αυτό το αυτοκίνητο??? (το ίδιο εννοείς με το video)
Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να μπέρδεψαν τα καντράν στο εργοστάσιο ή ένα άλλο ενδεχόμενο που δεν θέλω ούτε να ξεστομήσω. -
Λες να έτρωγε pizza ο Luigi την στιγμή της επιλογής του καντράν?
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Λες να έτρωγε pizza ο Luigi την στιγμή της επιλογής του καντράν?Δεν νομίζω αλλά ελπίζω να μην είναι το άλλο σενάριο
(δεν μου λέει όμως κανένας τίποτα για την υπογραφή μου.Μα δεν φαίνεται η αλλαγή ) -
Youtube VideoΦανταζομαι οτι θα εχει βαλει καυσιμο στην μια εβδομαδα που το εχει
-
Youtube VideoΗ Σεχραζάτ τραγουδάει?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν βάλει λες να μείνει ε?
Λες να παράγγειλε ο άνθρωπος 1.4tjet 150 άλογα και να του έδωσαν 1.9 biturbo.Δεν με χάλαγε εμένα πάντως -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Mυστήριο....
-
Kαπου βρηκα φωτο με το καντραν (οπως ακριβως το περιγραφει ο φιλος,τα κοκκινα απο τις 4500σαλ κλπ ) αλλα δεν ελεγε απο τι μοντελο ηταν.Τωρα δεν την βρισκω παλι την φωτο
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Kαπου βρηκα φωτο με το καντραν (οπως ακριβως το περιγραφει ο φιλος,τα κοκκινα απο τις 4500σαλ κλπ ) αλλα δεν ελεγε απο τι μοντελο ηταν.Τωρα δεν την βρισκω παλι την φωτοΒρε σίγουρα ντίζελ είναι το καντράν.Εγω φοβάμαι μην του πούλησαν καμία ελληνο-μετατροπή της αντιπροσωπίας από ντίζελ σε βενζίνη και όντας λαλακες ξέχασαν να αλλάξουν το καντράν εξαιτίας καμιάς ζημιάς ή τίποτε παρεμφερές.
Lancia Delta 2008