-
Aγαπητέ Χρήστο καλό θα ήταν να την οδηγήσεις πριν τη κριτικάρεις.Ποιο έχει καλύτερη συμπεριφορά το Golf ή το Auris;Έλεος πια , δεν πρόκειται για ΕVO.
H κριτική του gatoz με καλύπτει κατά 95%.
Άκου δεν μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς στο δρόμο.
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=11721&start=1980
Χρήστο δοκίμασε να την οδηγήσεις και με το RSS. -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Un Angelo,200 Demoni
Youtube VideoΦανταστικό video αντάξιο της ταινίας....
ΙΜΗΟ πάντως αν δεν υπάρξουν οι απαραίτητες αλλαγές στις αναρτήσεις και στο στήσιμο γενικότερα δύσκολο το βλέπω ένα τέτοιο όχημα να μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς στο δρόμο.
με 10 παγκοσμια στο ραλλυ εσυ τι πιστευεις δλδ οτι δεν μπορει να στησει ενα αμαξι σωστα.
για lancia μιλαμε οχι για καμια γερμανικη πατατα. -
Δεν την έχω οδηγήσει και δεν προβλέπεται καθώς δύο προσπάθειες μου για test drive απέβησαν άκαρπες καθώς μάλλον δεν γέμισα το μάτι των πωλητών.
Αυτό που αναφέρω είναι ότι τα 200 άλογα απαιτούν και μία σκληρότερη ανάρτηση σε σχέση με τα 120 ή τα 150 άλογα και αυτό το στοιχειοθετώ βάσει όλων αυτών που έχω διαβάσει περί της Delta από τον ειδικό τύπο.
Μην βαράτε. Και εγώ Ιταλό-φίλος είμαι. 13 χρόνια με Ιταλικά τι στην οργή...
Και φυσικά θυμάμαι τα 10 πρωταθλήματα της εταιρείας στα ράλλυ. Αυτό σημαίνει ότι εμπειρία για στήσιμο υπάρχει. Ελπίζω να έχει υπερισχύσει και η βούληση των μηχανικών και όχι των market-makers που θέλουν την Lancia πολυτελή και σικάτη προς όφελος της AR σε ότι έχει σχέση με την οδηγική αίσθηση και τη FIAT να βρίσκεται κάπου στη μέση.
-
Γιατί ξεχνάτε τον τίτλο κατασκευαστών της Fulvia το 72;11 είναι οι τίτλοι.
Μια χαρά στέκεται στο δρόμο η Delta με τόσους ίππους...αρκεί να εχει κανείς στο μυαλό του πού απευθύνεται το αυτοκίνητο και τι ζητά ο ίδιος από αυτό.
Πέραν του ότι είναι διαθέσιμo πλέον το Reactive Suspension System,όποιος μπορεί ας οδηγήσει μια 1,9TST (την 1800Di δεν την έχω οδηγήσει βέβαια ακόμα) ,για να διαπιστώσει ότι οι 190 ίπποι της και η κτηνώδης ροπή της περνούν χωρίς δράματα στο δρόμο.
Για όποιον δεν μπορεί, το ιταλικό περιοδικό Auto του τρέχοντος μήνα έχει συγκριτικό της με το πλέον ενδιαφέρον οδηγικά αυτοκίνητο της κατηγορίας,την 320d Touring.Τα συμπεράσματα είναι διαφωτιστικά. -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Γιατί ξεχνάτε τον τίτλο κατασκευαστών της Fulvia το 72;11 είναι οι τίτλοι.
Μια χαρά στέκεται στο δρόμο η Delta με τόσους ίππους...αρκεί να εχει κανείς στο μυαλό του πού απευθύνεται το αυτοκίνητο και τι ζητά ο ίδιος από αυτό.
Πέραν του ότι είναι διαθέσιμo πλέον το Reactive Suspension System,όποιος μπορεί ας οδηγήσει μια 1,9TST (την 1800Di δεν την έχω οδηγήσει βέβαια ακόμα) ,για να διαπιστώσει ότι οι 190 ίπποι της και η κτηνώδης ροπή της περνούν χωρίς δράματα στο δρόμο.
Για όποιον δεν μπορεί, το ιταλικό περιοδικό Auto του τρέχοντος μήνα έχει συγκριτικό της με το πλέον ενδιαφέρον οδηγικά αυτοκίνητο της κατηγορίας,την 320d Touring.Τα συμπεράσματα είναι διαφωτιστικά.από http://www.auto.it/prove/lancia/delta/2 ... PF+Platino
(κάτι παλαιότερο δηλαδή)
Ma non è il caso di forzare gli inserimenti in curva, che hanno quale risultato soltanto di far emergere un evidentissimo sottosterzo. Insomma, meglio dimenticarsi la guida sportiva, anche per le caratteristiche stesse del corpo vettura che paga in agilità il sensibile allungamento del passo.
μετάφραση
Δεν συνίσταται να εκβιάσει κανείς την είσοδο στην στροφή που έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση έντονης υποστροφής. Εν κατακλείδι καλύτερα να ξεχάσει κανείς την sportive οδήγηση, καθώς λόγω και της επιμήκυνσης του μεταξονίου παρατηρείται μείωση της ευελιξίας.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Un Angelo,200 Demoni
Youtube Video.......
για lancia μιλαμε οχι για καμια γερμανικη πατατα.ποσα τσαγια δινει η πατατα-Golf στην Δελτα;
δεν αντεξα....σορρυ....
οπως εχω ξαναπει σε μενα δεν αρεσει αλλα σε αδερφη και την κοπελα μου αρεσει και παρααρεσει....
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
Un Angelo,200 Demoni
Youtube Video.......
για lancia μιλαμε οχι για καμια γερμανικη πατατα.ποσα τσαγια δινει η πατατα-Golf στην Δελτα;
Νομιζω οχι αρκετα για να καλυψει το γεγονος οτι τη Δελτα θα τη βλεπουμε με ενδιαφερον μετα απο 10 χρονια, ενω το γκολφ θα ειναι αλλο ενα βαρετο κουτι που θα περναει απαρατηρητο.
-
Ma non è il caso di forzare gli inserimenti in curva, che hanno quale risultato soltanto di far emergere un evidentissimo sottosterzo. Insomma, meglio dimenticarsi la guida sportiva, anche per le caratteristiche stesse del corpo vettura che paga in agilità il sensibile allungamento del passo.
μετάφραση
Δεν συνίσταται να εκβιάσει κανείς την είσοδο στην στροφή που έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση έντονης υποστροφής. Εν κατακλείδι καλύτερα να ξεχάσει κανείς την sportive οδήγηση, καθώς λόγω και της επιμήκυνσης του μεταξονίου παρατηρείται μείωση της ευελιξίας.[/quote]
παμε παλι απο την αρχη....
η εγω δεν οδηγαω δ η δεν οδηγαω τοσο επιθετικα που να μου εμφανιζει εντονες τασεις υποστροφης.
αλλα επιδη και δ οδηγαω και επιθετικα οδηγαω, το αυτοκινητο ειναι αρκετα ουδετερο και δεν μπορω πραγματικα να καταλαβω γιατι κατηγορουν τοσο πολυ το αυτοκινητο. -
από http://www.auto.it/prove/lancia/delta/2 ... PF+Platino
(κάτι παλαιότερο δηλαδή)
μετάφραση
Δεν συνίσταται να εκβιάσει κανείς την είσοδο στην στροφή που έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση έντονης υποστροφής. Εν κατακλείδι καλύτερα να ξεχάσει κανείς την sportive οδήγηση, καθώς λόγω και της επιμήκυνσης του μεταξονίου παρατηρείται μείωση της ευελιξίας.
H πρόβα που παραθέτεις είναι αυτή της αρκετά πιο μπροστόβαρης από τις βενζινοκίνητες 1,6mjet... χωρίς φυσικά την ύπαρξη RSS (sospensioni a controllo elettronico dello smorzamento secondo il metodo 'Sky-Hook),που τον περσαμένο Ιούλιο δεν ήταν διαθέσιμο.
-
Η όλη ιστορία με την ανάρτηση της Delta μου θυμίζει ό,τι έγραφαν οι δημοσιογράφοι για την Xsara παλιότερα:* έχει πολύ μαλακή ανάρτηση, παίρνει μεγάλες κλίσεις , έχει μακριές σχέσεις...μπλα μπλα...*
Εγώ σαν οδηγός της (όταν την...κλέβω από τον πατέρα! ) όχι μόνον δεν θα συμφωνούσα μ'αυτά, αλλά θεωρώ την ανάρτησή της ΤΕΛΕΙΑ για τους ελληνικούς δρόμους, ενώ και οι σχέσεις του κιβωτίου ποτέ δεν με ενόχλησαν, σε αντίθεση με τις σχέσεις του δικού μου Lancia Y που είναι τόσο κοντές που στην πόλη είναι μια χαρά, αλλά στην εθνική αναγκάζομαι να πάω μέχρι 140 για να γλιτώσω θόρυβο από το μοτέρ (έχει σχεδόν 4500 στροφές σ' αυτά τα χιλιόμετρα! )...
Είναι μάλλον διαφορετικό να δοκιμάζεις ένα αυτοκίνητο για κάποιες μέρες , από το να το αγοράζεις για δικό σου... Αν απλώς το δοκιμάζεις, θα ανεχτείς και λίγο χοροπηδηχτό και κοπάνημα και δεν ξέρω τι άλλο... Αν είναι δικό σου, θα ...ανεχτείς το να μπεις σε μια στροφή λίγο πιο αργά, αλλά θα είσαι άνετος και ατσαλάκωτος στην υπόλοιπη διαδρομή...Όποιος θέλει πιο σπορ ανάρτηση, μπορεί να κοιτάξει αλλού... Εγώ νομίζω πως ακόμη και οι γρήγορες εκδόσεις, ΔΕΝ θα είναι ακραιφνώς σπορ! Όχι πως θα έχουν πρόβλημα να σταθούν στο δρόμο, απλώς θα είναι πάλι προσανατολισμένη στην άνεση, πολυτέλεια και δεν θα τα απεμπολήσει για να ...χαρούν οι δημοσιογράφοι!
Εγώ στην θέση τους, στις γρήγορες εκδόσεις, θ' άλλαζα τα μπροστινά καθίσματα με ημιμπάκετ και θα έβαζα ηλεκτρονική ανάρτηση στανταρντ με λίγο πιο σκληρά ελατήρια. Αυτά θα ήταν υπεραρκετά. Για τους οδηγούς της, όχι για τους δημοσιογράφους...
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
από http://www.auto.it/prove/lancia/delta/2 ... PF+Platino
(κάτι παλαιότερο δηλαδή)
μετάφραση
H πρόβα που παραθέτεις είναι αυτή της αρκετά πιο μπροστόβαρης από τις βενζινοκίνητες 1,6mjet... χωρίς φυσικά την ύπαρξη RSS (sospensioni a controllo elettronico dello smorzamento secondo il metodo 'Sky-Hook),που τον περσαμένο Ιούλιο δεν ήταν διαθέσιμο.
Δεν αμφισβητώ την ικανότητα του RSS. Απλά θεωρώ ότι ΙΜΗΟ η έκδοση με τα 200 άλογα πρέπει να έχει ένα άλλο στήσιμο εξ αρχής. Απλά φοβάμαι ότι αν υπερισχύσει το marketing το συγκριτικό πλεονέκτημα της Delta όσον αφορά την οδική συμπεριφορά θα χαθεί προς όφελος μίας πιο άνετης ανάρτησης.
-
Απλά θεωρώ ότι ΙΜΗΟ η έκδοση με τα 200 άλογα πρέπει να έχει ένα άλλο στήσιμο εξ αρχής. Απλά φοβάμαι ότι αν υπερισχύσει το marketing το συγκριτικό πλεονέκτημα της Delta όσον αφορά την οδική συμπεριφορά θα χαθεί προς όφελος μίας πιο άνετης ανάρτησης.Το συγκριτικο πλεονεκτημα μιας Delta δεν εχει να κανει με την ενδιαφερουσα οδικη συμπεριφορα (οπως θα την εννοουσαν οι καυλογκαζοι) αλλα με την ανεση, με την πολυτελεια, με την ποιοτητα, με την ιδιαιτερη εμφανιση... οπως ακριβως εκφραζεται σημερα.
Η εκδοση με τα 200 αλογα... ειναι ενα γρηγορο tourer και τιποτε παραπανω. Ως ενα τετοιο θα πρεπει φυσικα να φερει settings αναλογα της ισχυς, χωρις ομως να χανει τον χαρακτηρα της.
Βασικα το προβλημα δεν ειναι του Marketing της Delta, αλλα ολων (οχι ολων, απλα υπερβαλλω ελαφρως) των αλλων που δεν κατασκευαζουν αμαξια αλλα κουτσουρα... και αυτο λανθασμενα θεωρειται ως καλη οδικη συμπεριφορα.
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
Un Angelo,200 Demoni
Youtube Video.......
δεν αντεξα....σορρυ....
οπως εχω ξαναπει σε μενα δεν αρεσει αλλα σε αδερφη και την κοπελα μου αρεσει και παρααρεσει....
οταν ,αμα ,βγει μια εκδοση HF θα δουμε αφου το πας και ετσι.
αληθεια για πες μου ,εχει κατασκευασει ποτε ΝΤΕΛΤΟΝΑ η VW.
αστεια πραγματα -
φιλε μου αγαπητε συμφωνω απολυτα!
ΜΑΚΑΡΙ να βγαλουν κατι σαν την Ντελτονα HF να δωσω το Γκολφ μην σου πω και την μπεμπα και να το παρω...
το ζητημα ειναι ομως οτι οι Ιταλοι φιλοι μας ξεχασαν να φτιαχνουν αυτοκινητα με την ψυχη και μας βγαζουν την ψυχη με αυτοκινητα που δεν εχουν σχεση με το ενδοξο παρελθον της εταιριας που ειναι ισως η μοναδικη μαζι με την Μαζερατι που συμπαθω απεριοριστα!
αρα μαζι σου!
-
ειναι πολυ δυσκολο ειδικα για την λαντσια να αρχισει να βγαζει αμαξια τετοιου ειδους.
ακομα και την δελτα που εβγαλαν ,πηραν μεγαλο ρισκο γιατι αμα αποτυχει θα κλεισει το μαγαζι.σημερα ο πολυς ο κοσμος δεν ασχολειτε με επιδοσεις και διαφορα τετοια αλλα και με αλλα
οπως ποιοτητα.μην ξεχναμε οτι η λαντσια η φουλβια ειχε καλυτερη ποιοτητα κατασκευης ακομα και απο BMW της εποχης και συναγωνιζοταν την μερσεντες.
αλλα φταινε και τα περιοδικα,την δεκαετια 80 -90λεγανε οτι δεν εχουν ποιοτητα και τωρα οτι δεν εχουν σπορ συμπεριφορα . -
Ο χρήστης pik. έγραψε:
φιλε μου αγαπητε συμφωνω απολυτα!ΜΑΚΑΡΙ να βγαλουν κατι σαν την Ντελτονα HF να δωσω το Γκολφ μην σου πω και την μπεμπα και να το παρω...
το ζητημα ειναι ομως οτι οι Ιταλοι φιλοι μας ξεχασαν να φτιαχνουν αυτοκινητα με την ψυχη και μας βγαζουν την ψυχη με αυτοκινητα που δεν εχουν σχεση με το ενδοξο παρελθον της εταιριας που ειναι ισως η μοναδικη μαζι με την Μαζερατι που συμπαθω απεριοριστα!
αρα μαζι σου!
Τα αυτοκινητα της εχουν ΚΑΘΕ ΣΧΕΣΗ και ειναι ΑΝΤΑΞΙΟΙ συνεχιστες του παρελθοντος... μηπως δεν ξερεις καλα το παρελθον της εταιριας?
-
οι lancia απ'οτι εχω καταλαβει χαρακτηριστηκαν λανθασμενα 'αγωνιαρικες' λογω της συμμετοχης στο wrc και της integrale ,η οποια ηταν το evo της εποχης της, αλλα πιο πολυ στο στυλ της mb στοχευαν παντα
(και εχουν ως προτυπο την audi μην ξεχνιομαστε )εκεινοι ομως ειναι υπευθυνοι για την αλλαγη της εικονας τους.πώς περιμενουν ειδικα οι νεοτεροι να γνωριζουντην ιστορια τους?
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Τα αυτοκινητα της εχουν ΚΑΘΕ ΣΧΕΣΗ και ειναι ΑΝΤΑΞΙΟΙ συνεχιστες του παρελθοντος... μηπως δεν ξερεις καλα το παρελθον της εταιριας?Ξέρει πολύ καλά, απλά το φαντάζεται αλλιώς
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
οι lancia απ'οτι εχω καταλαβει χαρακτηριστηκαν λανθασμενα 'αγωνιαρικες' λογω της συμμετοχης στο wrc και της integrale ,η οποια ηταν το evo της εποχης της, αλλα πιο πολυ στο στυλ της mb στοχευαν πανταεκεινοι ομως ειναι υπευθυνοι για την αλλαγη της εικονας τους.πώς περιμενουν ειδικα οι νεοτεροι να γνωριζουντην ιστορια τους?
Ανάλογα τι θεωρείς στυλ τις Mercedes. Οι αληθινές Mercedes δεν ήταν ποτέ το γεροντιζέ αυτοκίνητο, κάτι που είναι τη σήμερον ημέρα.
Ξέρεις είναι μέγιστη προσβολή για ένα πραγματικό lancista να του λες ότι το παρελθόν της Lancia είναι η Integrale.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Τα αυτοκινητα της εχουν ΚΑΘΕ ΣΧΕΣΗ και ειναι ΑΝΤΑΞΙΟΙ συνεχιστες του παρελθοντος... μηπως δεν ξερεις καλα το παρελθον της εταιριας?
Ξέρει πολύ καλά, απλά το φαντάζεται αλλιώς
νομιζω πως οι Ιταλοι ενω εχουν ισχυρα ονοματα τα σκοτωνουν με τις επιλογες τους.
αυτο νομιζω.
δεν λεω οτι πρεπει να βγαλουν μονο S4 ή HF αλλα το να μας δινουν μια Δελταμε τετειο εσωτερικο και κωλο και μικρα αυτοκινητακια τυπου Μουσα δεν συμβαδιζει με το παρελθον.πχ ουτε ενα κουπε δεν εχουμε δει παλια εβγαλαν την Καππα κουπε αλλα παει και αυτη...
μην μου πεις που δεν ειχε κουπε η Λαντσια...η Gamma τι ηταν;(αν θυμαμαι καλα κι ολας )
απο εκει και περα προσπαθουν να μην καννιβαλησουν τα ΑR αλλα θυσιαζουν τα αλλα...
ετσι μια εταιρια που ειχε charm εγινε πολυτελης ανθρωπομεταφορεας.συμφωνω απολυτα με τον busso για τα Μερσεντες....απλα εχουν μεγαλη γκαμα και μπορει να χωρεσει και γεροντιστικα αλλα και ψιλοσπορ...
Lancia Delta 2008