-
Τελος εχουμε μια σελιδα αφιερωμενη στην χρυση τομη.
Η χρυση τομη εχει τελικη 265χλμ/ωρα. Με μολις 160αλογακια. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Γιατί 850 ποστ στην σειρά?
Να προσθέσω κι εγώ μια απορία με την σειρά μουΓια να ειναι πιο ευαναγνωστα. Εχω γραψει πολλες φορες μεγαλα κειμενα και ειναι κουραστικα.
Αν θες σβησε και τα 2 off topic please -
Μήπως τότε η ενότητα που έπρεπε να τα δημοσιεύσεις (εφόσον περιμένεις απαντήσεις από άτομα του περιοδικού) είναι η Προτάσεις τών φορουμάδων πρός 4Τ, και να συζητηθεί εκεί το θέμα;
-
Οχι αγαπητε Vasgti εκτος του οτι δεν κοιτω αλλα forum περαν των μοντελων, των μελλοντικων των νυν και των ιστορικων δεν εχω χρονο να δω αλλου.
Αλλα περα απο αυτο εγω τα εθεσα ως θεμα συζητησης. -
Κατανοητό. Απλά από τα γραφόμενά σου δείχνεις πως απευθύνεσαι κατά κύριο λόγο στους συντάκτες του περιοδικού γι' αυτό και ρώτησα μήπως ήταν καλύτερα να γίνει στο αντίστοιχο θέμα η όλη συζήτηση.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Φαντάζομαι οτι όποιος μιλάει τόσο απόλυτα για τα 2 αυτά αυτοκίνητα στους συγκεκριμένους τομείς έχει γράψει αρκετά χλμ με το καθένα
Όταν εκφέρω τέτοιες απόψεις.... βασίζομαι σε προσωπικές εμπειρίες(με το ένα εκ των δύο μάλιστα.... αυτές υπερβαίνουν τις 90.000 χιλίομετρα)και όχι σε ιστορίες τρόμου που 'άρπαξε' το αυτί μου δεξιά και αριστερά.
Πέραν τούτου όμως,δεν χρειάζεται να συμβιώσει κανείς με τα αυτοκίνητα αυτά για να καταλάβει ότι όταν τίθεται ζήτημα 'πολυτέλειας' και προσοχής στη λεπτομέρεια πέρα από τον εξοπλισμό και τους επιμέρους χρωματικούς συνδυασμούς .......υπάρχει διαφορά στο να προσφέρει ο ένας κατασκευαστής δέρμα Poltrona Frau σε όλες τις περιφερειακές επενδύσεις και όχι μόνο στα καθίσματα,πραγματικά φιλέτα ξύλου και τιτανίου,σύστημα κλιματισμού στο οποίο ο αέρας δεν περνάει μόνο από τους αεραγωγούς αλλά και τις μικρές τρύπες στις επενδύσεις του ταμπλό,ώστε να αποφεύγεται το θερμικό σοκ για τους επιβάτες από την αλλαγή της θερμοκρασίας,που έτσι γίνεται με πιο ομαλό τρόπο για τον ανθρώπινο οργανισμό κλπ κλπ,τη στιγμή που ο άλλος προσφέρει υφασμάτινες επενδύσεις κορεάτικης αισθητικής,δέρμα χημικά κατεργασμένο,συνδυασμένο με συνθετική δερματίνη skai στις περιφερειεακές επενδύσεις,πλαστικές απομιμήσεις λουστραρισμένου ξύλου ή...και μαρμάρου κλπ.
Όσον αφορά την ακουστική άνεση οι τυποποιημένες μετρήσεις (για όσους δεν έχουν την ευχέρεια προσωπικής συμβίωσης) δείχνουν ότι η thesis όταν παρουσιάστηκε ήταν κορυφαία στον τομέα αυτό....ακολουθούμενη μόνο από το νέο A6,ενώ σε ζητήματα ποιότητας κύλισης συνδράμει την όλη κατάσταση η ενεργητική ανάρτηση skyhook II.Τέλος δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η μεθοδολογία συναρμολόγησης της thesis ακολουθήθηκε και στην Maserati Quattroporte,στην οποία χρησιμοποιούνται πολλά από τα υποσυστήματα και τα εσωτερικά υλικά της thesis....τη στιγμή που αποτελεί κοινό μυστικό ότι η γκάμα της MB είναι δύο ταχυτήτων (από την CLS και κάτω οι αγοραστές της φίρμας είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού).
Θεια δικη ισως? Σιγουρα οι Ιταλοι τιμωρουν τις κακες επιλογες των προηγουμενων ετων.
H ΑR πληρώνει το γεγονός ότι ουσιαστικά στην γκάμα της το μόνο φρέσκο προϊόν αυτή τη στιγμή είναι η MiTo,ενώ ουσιαστικά είναι απούσα από τις κατηγορίες που συνεισφέρουν τα μέγιστα στις πωλήσεις,δηλ . B segment- γενικά αυτοκινητάκια πόλης και C segment (παρόλο που στην τελευταία, η 147...εξακολουθεί να είναι σταθερά στο Top10 του C segment της ιταλικής αγοράς).
Oι λάθος επιλογές βέβαια αφορούν το σχεδιασμό της προηγούμενης δεκαπενταετίας,όταν μια μυωπική πολιτική επέβαλε τον παραγκωνισμό της μιας μάρκας χάριν της άλλης,με περικοπές μοντέλων(βλέπε Thema integrale V8)και διαρκή συρρίκνωση της γκάμας......τη στιγμή μάλιστα που η Lancia πραγματοποιούσε ήδη στις αρχές του 90, 300.000 πωλήσεις ετησίως.
Eγω εχω την εκδοση avantgarde που εκτος του οτι ειναι ολη δερμα μεσα σε αντιθεση με τις αλλες εκδοσεις που αναφεροντουσαν σε δερμα-δερματινη,το ξυλο του ειναι σφενδαμος,...η cls εχει ακριβως το ιδιο εσωτερικο με την E την δικη μου και αυτο ακριβως μας απετρεψε απο το να την αλλαξουμε με τη cls ενω ημασταν πολυ κοντα
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Ροπη Golf στον τροχο 18.5/4300
Ροπη Delta στον τροχο 20.5/37002 κιλα ροπης διαφορα και 600σαλ χαμηλοτερα για τον T-jet αλλα ο συγγραφευς ισχυριζεται οτι το Golf νιωθει καλυτερα στις πολυ χαμηλες και μεσαιες ενω ο T-jet προθυμοποιειται μοναχα στις ψηλες παροτι αν δεις την δυναμομετρηση αποδιδει 3 περισσοτερους ιππους 200σαλ χαμηλοτερα. Αλλα στα ψηλα ακμαιος βεβαια.
Χωρίς να έχω διαβάσει το τεστ,μήπως πρόκειται για ποιοτικά χαρακτηριστικά
λειτουργίας των μοτέρ? Μήπως απλά στον συντάκτη του άρθρου του άρεσε μια
πιο γεμάτη αίσθηση που πιθανώς να είχε το TSI?
Δεν ξέρω,υποθέσεις κάνω.Για παράδειγμα και το μοτέρ του νέου 370Ζ σαν απόλυτα νούμερα δεν εντυπωσιάζει απόλυτα,μπορούσε και καλύτερα.Η πραγματικότητα όμως είναι οτι και το Infiniti
των 1700-1800 κιλών το 'πάει' αέρα. -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Τέλος δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η μεθοδολογία συναρμολόγησης της thesis ακολουθήθηκε και στην Maserati Quattroporte,στην οποία χρησιμοποιούνται πολλά από τα υποσυστήματα και τα εσωτερικά υλικά της thesis....τη στιγμή που αποτελεί κοινό μυστικό ότι η γκάμα της MB είναι δύο ταχυτήτων (από την CLS και κάτω οι αγοραστές της φίρμας είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού).
Θα ήθελα πολύ να μου εξηγήσεις την τακτική δύο ταχυτήτων στο Forum της MB
Κοινό μπορεί να είναι αλλά στα δικά μου αυτιά δεν έχει φτάσει ακόμα! -
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Θα ήθελα πολύ να μου εξηγήσεις την τακτική δύο ταχυτήτων στο Forum της MB
Κοινό μπορεί να είναι αλλά στα δικά μου αυτιά δεν έχει φτάσει ακόμα![/quote]Κοίτα αυτό πρέπει να εύχεσαι να συμβαίνει όντως,γιατί δεχόμενος ότι υπάρχει ομογενοποιημένη κατασκευαστική και ποιοτική πρακτική σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων της ΜΒ (από τα αυτοκίνητα πόλης ως τα πολυτελή coupe και ναυαρχίδες της),σημαίνει σταδιακή αποδόμηση του προφίλ του κατασκευατή καθώς τα λάθη που οδήγησαν στο κατρακύλισμα στα reliability index και στα πορίσματα ανεξαρτήτων ενώσεων καταναλωτών,δεν δίδαξαν τίποτα.
Κακά τα ψέματα,αφ'ης στιγμής η ΜΒ έχει πάψει από άποψη μεγέθους να περιορίζεται στις προ τριακονταετίας διαστάσεις της(διπλασιασμός του ετησίου όγκου παραγωγής της,δραστηριοποίηση σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες επιβατικών αυτοκινήτων της αγοράς-πολλές από τις οποίες τις ήταν άγνωστες πριν λίγα χρόνια-συνακόλουθηση διεύρυνση του πελατολογείου της και προς τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα,διεθνοποίηση της παραγωγής της με διασπορά της σε περισσοτέρες από 15 χώρες κλπ),είναι αναπόφευκτο να εμπλακεί σε λογικές συμπίεσης του κόστους παραγωγής.
Έτσι τόσο ο γενικός ποιοτικός έλεγχος, όσο και τα κατασκευαστικά standards,αν και εξακολουθούν να παραμένουν υψηλότατα για τα δεδομένα όμως ενός γενικού κατασκευαστή,παρουσιάζουν έκπτωση σε σχέση με το παρελθόν της εταιρείας και διαφέρουν από γραμμή σε γραμμή παραγωγής και από χώρα κατασκευής σε χώρα,επιτρέποντας την ασυνήθιστη για τα δεδομένα της εταιρείας εμφάνιση κατασκευαστικών λαθών,με μεγαλύτερη συχνότητα συμπτωματολογίας στις 'λαϊκότερες' κατηγορίες οχημάτων .
Τα παραδείγματα είναι αρκετά.Μια ματιά στο net θα σε πείσει γι αυτό (προσπερνώντας τα μικροπροβλήματα τριγμών, μέτριας συναρμολόγησης κλπ. αναφέρω ενδεικτικά τα προβλήματα σκουριάς στις W210,στο πρόσφατο κατασκευατικό λάθος στο γαλβανισμό που οδηγούσε σε εμφάνιση σκουριάς στις πόρτες 450.000 αυτοκινήτων Α και Β klass κλπ,αφήνοντας κατά μέρος την πληθώρα ηλεκτρολογικών προβλημάτων και αξιοπιστίας των ηλεκτρονικών που ταλαιπώρησαν ακόμα και την S klass ).Από την άλλη τα κατασκευαστικά standards δεν είναι ίδια φερ'ειπείν ανάμεσα στις C klass export made in Brazil και στις αδελφές τους made in Germany,ούτε βέβαια κατά κοινή ομολογία είναι ικανοποιητική για τα δεδομένα της εταιρείας η ποιότητα συναρμολόγησης των Μ klass made in USA.
Τέλος -σχετικός είσαι μάλλον-ψάξτο λίγο καλύτερα και θα διαπιστώσεις ότι οι προμηθευτές των υλικών της καμπίνας μιας S klass ή μιας CLS είτε δεν είναι οι ίδιοι με αυτούς μιας C ή E klass είτε δεν προσφέρουν το ίδιο προϊόν για όλες τις κατηγορίες οχημάτων,καθότι -παρά τα περί αντιθέτου πρεσβευόμενα -υπάρχει ποιοτική διαφορά στα υλικά αυτοκινήτων που τα χωρίζουν τουλάχιστον 30.000 δολάρια στην βασική τιμή εκκίνησής τους. -
-
Είναι κοινο μυστικό ότι η σειρά C ( και ο λέω εκ' πείρας ) είχε του κόσμου τα προβλήματα .
Εμείς στον 1,5 χρόνο το πουλήσαμε απογοητευμένοι. -
Με 30 χρόνια εγγύηση το πρόβλημα δεν το έχει ο πελάτης αλλά η εταιρεία.
-
2 έχει ...........
-
Giuseppe Busso γνωριζεις αν η χαρτογραφηση του t-jet 120 ειναι ιδια σε Delta και Bravo?
Yπαρχει καποιο διαγραμμα απο δυναμομετρο?
Ευχαριστω -
Και τα αποδεικτικαhttp://www.autobild.de/artikel/korrosio ... 18568.html' target='_blank' target='_blank
http://www.autobild.de/ir_img/57845330_72165d60ac.jpg' target='_blank' target='_blank
http://www.autobild.de/ir_img/57845332_905890f173.jpg' target='_blank' target='_blank
http://www.autobild.de/ir_img/57845333_a0dbd7633b.jpg' target='_blank' target='_blank
http://www.autobild.de/ir_img/57845334_7a0e508a4b.jpg' target='_blank' target='_blank
Κάθε άλλο παρά αποδεικτικά αποτελούν. Κλασική περίπτωση έντυπης μηχανορραφίας, για λόγους που άπτονται εταιρικών σχέσεων.
Το θέμα έχει συζητηθεί και στο παρελθόν εδώ μέσα.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Κάθε άλλο παρά αποδεικτικά αποτελούν. Κλασική περίπτωση έντυπης μηχανορραφίας, για λόγους που άπτονται εταιρικών σχέσεων.Θα κρατησω αυτη την απαντηση στα favorites. Αχρειαστη να ειναι φυσικα
-
Ο χρήστης papagp έγραψε:
Giuseppe Busso γνωριζεις αν η χαρτογραφηση του t-jet 120 ειναι ιδια σε Delta και Bravo?
Yπαρχει καποιο διαγραμμα απο δυναμομετρο?
ΕυχαριστωΕχουν ακριβως ιδιο κινητηρα, με ιδια τουρμπινα, με ιδια χαρτογραφηση.
Το μονο διαγραμμα που εχω ειναι το παρακατωΚατσε να στο εξηγησω λιγο βεβαια.
Με την συνεχομενη κοκκινη γραμμη ειναι η αποδοση του t-jet 150 σε KiloWatt
Με την διακεκομενη κοκκινη γραμμη η αποδοση του t-jet 120 σε KiloWattMε την συνεχομενη μπλε γραμμη η ροπη του 150αριου σε Nm
Με την διακεκομενη μπλε γραμμη η ροπη του 120αριου σε NmAυτο το διαγραμμα ειναι επισημο απο την Fiat
-
@GB, μακάρι να ήταν αχρείαστη, αλλά δυστυχώς τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν. Το δε γερμανικό AB διατηρεί παραδοσιακά εχθρικές σχέσεις με την Benz, που αποτυπώνονται αφενός στο προκλητικό θάψιμο, που παρεμπιπτόντως φτάνει έως την συκοφάντηση και την κατασκευή ψευδών ειδήσεων μέσω 'γκεμπελικών' μεθόδων προπαγάνδας, και αφετέρου στην δυσανάλογη αβάντα προς τους ανταγωνιστές της, ακόμα και γερμανούς. Τα συμφέροντα και τα 'παιχνίδια' δεν γνωρίζουν ούτε από εθνικότητες, φυσικά.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
@GB, μακάρι να ήταν αχρείαστη, αλλά δυστυχώς τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν. Το δε γερμανικό AB διατηρεί παραδοσιακά εχθρικές σχέσεις με την Benz, που αποτυπώνονται αφενός στο προκλητικό θάψιμο, που παρεμπιπτόντως φτάνει έως την συκοφάντηση και την κατασκευή ψευδών ειδήσεων μέσω 'γκεμπελικών' μεθόδων προπαγάνδας, και αφετέρου στην δυσανάλογη αβάντα προς τους ανταγωνιστές της, ακόμα και γερμανούς. Τα συμφέροντα και τα 'παιχνίδια' δεν γνωρίζουν ούτε από εθνικότητες, φυσικά.Μα φυσικα και συμφωνω. Παρολαυτα μιας που ανεφερες περι εχθρικοτητας ΑΒ και Benz και περι δυσαναλογης αβαντας ακομα και προς γερμανους.
Εχουν συκοφαντησει και την Audi τοτε? http://www.autobild.de/artikel/rost-am- ... 44471.html -
Εχουν ακριβως ιδιο κινητηρα, με ιδια τουρμπινα, με ιδια χαρτογραφηση.
Σε ευχαριστω πολυ. Εχω ηδη το Bravo 120 αλλα δεν εχω καποιο τεστ με τον κινητηρα, θα παρω το τευχος με το τεστ delta-golg για να αισθανθω και εγω λιγο θυμα που δεν πηρα τον γερμανο...
Lancia Delta 2008