-
1.85, καλά κάνεις και ρωτάς, παράλειψη που δεν το είπα.
ΥΓ.Ζώδιο κλπ θα στα στείλω με πμ
-
Ο χώρος πίσω για τα ποδια δεν συγκρίνεται, στην δ είναι πολύ πιο μεγάλος από το Volvo (ακόμα και χωρίς τα καθίσματα συρμένα πίσω).
Στο ύψος, εάν ειδες την platino με την οροφή, συμφωνώ ότι υπάρχει θέμα. Οι εκδόσεις χωρίς ηλιοροφή οι δ έχουν υπεραρκετό ύψος (για τα δικά μου μέτρα τουλάχιστον 1.85).
Για το θέμα του prestige, πράγματι το volvo έχει πιο πολύ prestige - όμως αυτό ισχύει στα πιο μεγάλα μοντέλα και, πράγματι, πουλά πιο πολύ συνολικά στον κόσμο.
Αλλά θα πρέπει να ξέρουμε όλοι ότι ειδικα το s40 είναι ένα ford και όχι το volvo που πριν από μια δεκαετία είχε αίγλη ανάλογη των μεγάλων γερμανικών (και την φήμη του εξαιρετικά καλοφτιαγμένου -τανκ τα έλεγαν τότε, τώρα αυτά δεν ισχύουν πια)....
-
Τα σχόλια για τους χώρους είναι ανεξάρτητα από την σύγκριση. Δεν έχω κάτσει πίσω σε S40. Εμπρός και τα δύο έχουν υπερ-αρκετούς χώρους ούτως ή άλλως.
-
Περιεργο παντως γιατι εγω ειμαι 1.92 και χωρεσα πολυ ανετα στην Delta.Ουτε το κεφαλι μου εβρισκε ουτε τιποτα.Καλα για τα ποδια εμεινα υπερευχαριστημενος ,συγκεκριμενα οι χωροι για τα ποδια(με τερμα πισω το πισω καθισμα) ειναι μεγαλυτεροι απο Mercentes E200 που εχω μπει.Επισης το μπροστινο καθισμα ηταν ρυθμισμενο στα μετρα μου.Απο την αλλη βεβαια ειμαι και πολυ λεπτος(70Kg) οποτε μπορει και αυτο να παιζει τον ρολο του.
-
Η συγκεκριμένη που έκατσες είχε ηλιοροφή? Ίσως να τρώει δυσανάλογα πολύ χώρο για τα κεφάλια.Η Ε200 πάντως δεν φημίζεται και για τους χώρους πίσω, έχει 10εκ μεγαλύτερο μεταξόνιο αλλά μέρος της διαφοράς καταλαμβάνεται από τον -διαμήκη- κινητήρα. Στην Delta μου φάνηκε (λίγο) μικρότερος ο χώρος για τα πόδια αλλά εκεί μπορεί να κάνω και λάθος. Στο ύψος όμως το κεφάλι μου ακουμπούσε στη Delta ενώ σε μία E-class όχι.
Το θέμα είναι πως περίμενα να είναι πολύ μεγαλύτεροι, λόγω των εξωτερικών διαστάσεων και κυρίως λόγω σχήματος και μεταξονίου.
-
Εγω την συνέκρινα με το volvo που έχει απαραδεκτα μικρό χώρο για τα ποδια πισω....
Επαναλαμβάνω ότι η ηλιοροφή της δ 'τρωει' πολύ χώρο. Όμως χωρίς αυτήν, οι χωροι πίσω είναι παρα πολύ μεγάλοι (συμφωνω με τον evgenios απολυτα)
-
Ο χρήστης pkontos1970 έγραψε:
Εγω την συνέκρινα με το volvo που έχει απαραδεκτα μικρό χώρο για τα ποδια πισω....Επαναλαμβάνω ότι η ηλιοροφή της δ 'τρωει' πολύ χώρο. Όμως χωρίς αυτήν, οι χωροι πίσω είναι παρα πολύ μεγάλοι (συμφωνω με τον evgenios απολυτα)
το Volvo είναι sedan και όχι 5θυρο άρα είναι λογικό στο ίδιο μήκος αμαξώματος να έχει λιγότερους χώρους για το πίσω μέρος...επίσης το S40 στενεύει στο πίσω μέρος και το ύψος του μικραίνει για να γίνει πιο σπορ και να έχει καλύτερη αεροδυναμική...ενώ το αμάξωμα είναι έτσι σχεδιασμένο για να μπορεί να δεχτεί 4κίνηση αλλά και 5κύλινδρους κινητήρες κάτι που δε συμβαίνει με τη δ...
-
Ρε γαμωτο δεν θυμαμαι αν ειχε ηλιοροφη.Αλλα τελος παντων μπορει αν ημουν παχυτερος ,να εβρισκα.(δεν εννοω οτι εισαι χοντρος απλως εγω ειμαι υπερβολικα λεπτος).
-
δεκτές οι αιτιασεις του γιατί έχει πιο λιγο χώρο πίσω (εξαιρουμένου του ότι το 5θυρο πρέπει να εχει πιο πολυ χώρο από το 4θυρο που δεν συμφωνω καθώς είναι και θέμα μεταξονιου), αλλά το πρόβλημα παραμενει, ο χώρος του s40 πίσω είναι μικρος
-
Ο χρήστης pkontos1970 έγραψε:
Ο χώρος πίσω για τα ποδια δεν συγκρίνεται, στην δ είναι πολύ πιο μεγάλος από το Volvo (ακόμα και χωρίς τα καθίσματα συρμένα πίσω).Στο ύψος, εάν ειδες την platino με την οροφή, συμφωνώ ότι υπάρχει θέμα. Οι εκδόσεις χωρίς ηλιοροφή οι δ έχουν υπεραρκετό ύψος (για τα δικά μου μέτρα τουλάχιστον 1.85).
Για το θέμα του prestige, πράγματι το volvo έχει πιο πολύ prestige - όμως αυτό ισχύει στα πιο μεγάλα μοντέλα και, πράγματι, πουλά πιο πολύ συνολικά στον κόσμο.
Αλλά θα πρέπει να ξέρουμε όλοι ότι ειδικα το s40 είναι ένα ford και όχι το volvo που πριν από μια δεκαετία είχε αίγλη ανάλογη των μεγάλων γερμανικών (και την φήμη του εξαιρετικά καλοφτιαγμένου -τανκ τα έλεγαν τότε, τώρα αυτά δεν ισχύουν πια)....
Το S40 πριν από μια 10ετία μοιραζόταν κοινά σημεία και συστήματα με το Mitsubishi Carisma....και όσο για το αν είναι καλοφτιαγμένα μπες σε ένα Ford και σε ένα Volvo και οδήγησέ τα...δες επίσης πόσο μεγάλους χώρους έχει το αντίστοιχο Focus sedan σε σχέση με το S40...ακριβώς γιατί τα Volvo δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια...άλλωστε όλα τα συστήματα ασφαλείας που έχουν τα αμάξια που οδηγούμε σήμερα παράγονται από τη σουηδική Autoliv η οποία τα τελευταίας γενιάς συστήματά της τα παράγει σε συνεργασία με τη Volvo και το Volvo Safety Centre...τέλος όλα τα κομμάτια χάλυβα παράγονται στη Σουηδία,στο Olofstrom και δεν έχουν σχέση με τα Ford...
Ξέρεις ότι μου αρέσει η Lancia αλλά ακόμα και αν πούμε Delta=Bravo και S40=focus...μάντεψε ποιο κερδίζει...
Τέλος τα πρώτα μοντέλα σε πωλήσεις είναι τα μεγάλα και όχι τα μικρά της(XC90,V70...) -
Η δέλτα είναι το μοναδικό αμάξι που ο πίσω επιβάτης δεν έχει πρόβλημα με το ύψος γιατί το πίσω κάθισμα είναι ανακλινόμενο και όσο ψηλός και να είναι κάποιος δεν έχει παρά να το γείρει λίγες μοίρες και απλά να χωρέσει
-
Delta
Καλύτερη ποιότητα υλικών,καλύτερες επιδόσεις σε συνδυασμό με χαμηλότερα ασφάλιστρα,καλύτεροι χώροι,πιο φρέσκος σχεδιασμός.
Το μικρό Volvo είναι πρακτικότερο ως V50 και απο πλευράς επιδόσεων είναι απλά αποδεκτό ως 1,8 και για να γίνει ενδιαφέρον πρέπει να περάσεις τουλάχιστον στο 2,0 (που και πάλι υστερεί της 150αρας Delta).Τα υλικά του είναι υποδεέστερα...... με αποκορύφωμα τα πάνελ για τις πόρτες.Επίσης το δίκτυο της Volvo είναι αρκετά περιορισμένο αν μένεις επαρχία.
Kάνε και ένα test drive για να διαπιστώσεις και μόνος σου ποιό σε καλύπτει από πλευράς ακουστικής άνεσης (θόρυβος κινητήρα,κύλισης,αεροδυναμικοί κλπ). -
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Το S40 πριν από μια 10ετία μοιραζόταν κοινά σημεία και συστήματα με το Mitsubishi Carisma....και όσο για το αν είναι καλοφτιαγμένα μπες σε ένα Ford και σε ένα Volvo και οδήγησέ τα...δες επίσης πόσο μεγάλους χώρους έχει το αντίστοιχο Focus sedan σε σχέση με το S40...ακριβώς γιατί τα Volvo δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια...άλλωστε όλα τα συστήματα ασφαλείας που έχουν τα αμάξια που οδηγούμε σήμερα παράγονται από τη σουηδική Autoliv η οποία τα τελευταίας γενιάς συστήματά της τα παράγει σε συνεργασία με τη Volvo και το Volvo Safety Centre...τέλος όλα τα κομμάτια χάλυβα παράγονται στη Σουηδία,στο Olofstrom και δεν έχουν σχέση με τα Ford...
Ξέρεις ότι μου αρέσει η Lancia αλλά ακόμα και αν πούμε Delta=Bravo και S40=focus...μάντεψε ποιο κερδίζει...
Τέλος τα πρώτα μοντέλα σε πωλήσεις είναι τα μεγάλα και όχι τα μικρά της(XC90,V70...)Επειδη το ποιο είναι καλύτερο (ποιο 'κερδίζει') είναι θέμα προσωπικού κριτηρίου, εγώ προσωπικά δεν θα αγόραζα ούτε το ένα (Lancia λόγω πιθανούς πολυ χαμηλης αξίας μεταπώλησης), ούτε το άλλο (volvo λόγω χώρων αλλά και λοιπών μειονεκτημάτων που ανέφεραν οι υπόλοιποι) Σημειώνω ότι ο χώρος πίσω στο s40 είναι πιο μικρός και από του Golf!! - και δεν νομίζω ότι είναι θέμα συστημάτων ασφαλείας και στο VW...
Για μακροχρόνιο leasing εταιρικού που πηγαίνω όμως, νομίζω ότι η Lancia σαφώς υπερέχει. Και προσωπικά πάλι δεν νομίζω ότι υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ focus και αυτού του s40 (σε αυτά τα κυβικά)...
Σωστά βεβαια λες ότι η 'δυναμη' της vovlo είναι τα μεγαλα μοντελα της (και όχι το s40). -
Ο χρήστης HATZIIDIMI έγραψε:
EIMAI ΣΕ ΔΙΛΗΜΜΑ ΜΕΤΑΞΥ LANCIA DELTA ORO 120HP KAI VOLVO S40 1.8 125HP. ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΠΤΙΚΑ Η ΔΕΛΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΤΟ VOLVO ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΩΡΕΑΝ SERVICE. EXEI KANEIΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ VOLVO ΤΟ S40? ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΡΚΕΣ?Είχα την Δ HF 12-14 χρόνια πρίν . Την αγόρασα καινούργια και την έδωσα μετά απο περίπου 1,5 χρόνο.
Ερωτας αλλά και προβλήματα.
Η σημερινη ... καμία σχέση. Ομορφη εξωτερικά χάλια εσωτερικά , δεν ξέρω πως είναι στο δρόμο.
Την είδα στην έκθεση και δεν με ικανοποίησε .
Περίμενα για 20,000-26,000 χιλιάρικα να μην με κοροιδέψουν με ασημένια καθρεπτάκια .
Περίμενα σαφώς καλύτερη ποιότητα υλικών στο εσωτερικό (ταμπλό , πόρτες, κεντρική κονσόλα) μετά απο τόσα χρόνια απουσίας .
Θεωρώ ότι το bravo (για την κατηγορία του ) είναι σαφώς πιο τίμιο .
Ντρέπομαι που το λέω αλλά η γερμανοι είναι σαφώς καλύτεροι.
Σχετικά με το S40 επειδή έχω οδηγήσει το 1,8 . Εχει γκάζι ποιο πολυ απο όσο πιστεύεις διαβάζοντας τα περιοδικά. Εχει σαφώς ανώτερη πιότητα κατασκευής. Είναι ποιό αξιόπιστο. Εχει χαμηλότερο κόστος χρήσης . Και Δεν συγγρίνονται σαν μάρκες .
Επίσης η κατηγορία 22,000+ έχει και άλλες πιό φρέσκες επιλογές, π.χ. απο Ιαπωνία Πλευρά με 1,8λίτρα .. λέγε με ' 6 ' ή απο τον ίδιο όμολο λέγε με Mondeo 2,0λιτρα Ghia στα 23000 περίπου αν δεν κάνω λάθος -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Περίμενα για 20,000-26,000 χιλιάρικα να μην με κοροιδέψουν με ασημένια καθρεπτάκια .
Περίμενα σαφώς καλύτερη ποιότητα υλικών στο εσωτερικό (ταμπλό , πόρτες, κεντρική κονσόλα) μετά απο τόσα χρόνια απουσίας .νομίζω ότι είσαι το λιγότερο υπερβολικός, το εσωτερικό είναι εξαιρετικά σχεδιασμένο και τα υλικά από τα καλύτερα της κατηγορίας
ίσως, γιατί είναι σημαντικά φθηνότερο (στην lancia πληρώνεις και το σήμα...)
Εχει γκάζι ποιο πολυ απο όσο πιστεύεις διαβάζοντας τα περιοδικά. Εχει σαφώς ανώτερη πιότητα κατασκευής. Είναι ποιό αξιόπιστο. Εχει χαμηλότερο κόστος χρήσης . Και Δεν συγγρίνονται σαν μάρκες .
Επειδή έχω οδηγήσει και τα δύο, το volvo έχει όσο γκάζι γράφουν τα περιοδικά. Για ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία, το S40 έχει την γνωστή της volvo (όχι της παλαιάς, αυτή της συνεργασίας με την ford). Tο κόστος χρήσης είναι μεγαλύτερο στο s40 λόγω τελών κυκλοφορίας, κατανάλωσης και λοιπών μειονεκτημάτων των πολλών κυβικών (σε ότι αφορά στο κόστος χρήσης) και για την αξιοπιστία δεν ξέρουμε αφού η delta δεν έχει κυκλοφορήσει παρά κανα δυο μήνες μόνο.
Και τέλος, αυτό το συγκεκριμένο s40 (που είναι στην ουσία ένα ford) συγκρίνεται (και για εμένα χάνει) από την lancia (έστω και εάν θεωρήσουμε ότι η δ είναι ένα bravo-πάλι καλύτερη είναι...). -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Για το χώρο αποσκευών της Δέλτα υπάρχει συμφορουμίτης ειδικός (όπως μου είπαν) στη μοκέτα του χώρου αποσκευών και μπορεί να μας διαφωτίσει. -
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Συγκρίνονται με την έννοια ότι τα πιο μικρά Volvo συγκρίνονται με τα πιο μεγάλα Lancia...Η Volvo έχει σαφώς πολύ πιο δυνατό όνομα στην αγορά(πουλάει και αμάξια με τιμές άνω των 70000-80000Ευρώ,όχι τόσο στην Ελλάδα όσο στο εξωτερικό) από τη Lancia αλλά η διαδικασία επιλογής με τη νέα Δέλτα είναι σαφώς πιο δύσκολη...η Δέλτα είναι ένα ολοκαίνουριο μοντέλο,πώς να το κάνουμε...και πολύ μεγαλύτερο από το S40...αλλά η Δ δεν έχει ούτε το όνομα της μάρκας,ούτε την ποιότητα και την αξιοπιστία της Volvo...το δέλεαρ γι'αυτό είναι οι πιο δυνατοί κινητήρες της δ...αυτό επίσης που με χαλάει στη Δέλτα είναι ο πίσω ημιάκαμπτος άξονάς της,όταν το S40 έχει πολλαπλούς συνδέσμους...
Πήγαινε και οδήγησε τα και πάρε όποιο σου αρέσει αλλά και όποιο φτάνεις...Ως ονόματα σαφώς και η Lancia είναι μεγαλύτερο από αυτό της Volvo.Aπευθείας εμπορική σύγκριση βέβαια μεταξύ των δύο εταιρειών δεν μπορεί να γίνει, λογω αναντιστοιχίας της γκάμας τους και σαφούς υστέρησης της Lancia.Υπό αυτή την έννοια η Volvo είναι πιο δυνατή εμπορικά από τη Lancia αυτή τη στιγμή,από την οποία έχει και τέσσερεις φορές μεγαλύτερη ετήσια παραγωγή.
Η Volvo δραστηριοποιείται στην Αμερική και είναι εκεί που κάνουν πωλήσεις τα μεγάλα της αυτοκίνητα (S80,XC90,XC70)με τιμές βέβαια που κάθε άλλο τα 80 χιλιάδες ευρώ πλησιάζουν (S80 49.000$ ,XC90 49.000$,XC70 36.000$ για τις ακριβότερες εκδόσεις)http://www.lotpro.com/cars/2008/volvo.
Στην υπόλοιπη Ευρώπη τα ίδια μοντέλα κάνουν πωλήσεις με μέσο όρο τιμών τα 40.000 ευρώ,ενώ οι κορυφαίες εκδόσεις των 65.000 ευρώ....απλά δεν γνωρίζουν την παραμικρή επιτυχία.Και στην Ευρώπη και στην Αμερική αντιμετωπίζονται ως εναλλακτικές φθηνές προτάσεις του γερμανικού ανταγωνισμού,ενώ το S80 κάνει πωλήσεις κυρίως ως εταιρικό αυτοκίνητο.
Όπου έχουν συναντηθεί οι δύο εταιρείες (Lancia-Volvo) την τελευταία εικοσαετία στις ίδιες κατηγορίες, οι προτάσεις της Lancia υπερέχουν σαφώς ως αυτοκίνητα,ενώ το να πάμε πιο πίσω στο χρόνο........ δεν συμφέρει με κανέναν τρόπο τη Volvo.
O κορμός της γκάμας της (segments D &E)είναι σαφώς γερασμένος,ενώ το γεγονός ότι ανήκει στην Ford των τεραστίων οικονομικών προβλημάτων,δεν την εξασφαλίζει και ιδιαίτερα στο μέλλον.
ΥΓ.Τα περί παθητικής ασφαλείας πάντως τα ακούγανε από παλιά στη Στουτγάρδη......και γελάνε ακόμα. -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
EIMAI ΣΕ ΔΙΛΗΜΜΑ ΜΕΤΑΞΥ LANCIA DELTA ORO 120HP KAI VOLVO S40 1.8 125HP. ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΠΤΙΚΑ Η ΔΕΛΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΤΟ VOLVO ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΩΡΕΑΝ SERVICE. EXEI KANEIΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ VOLVO ΤΟ S40? ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΡΚΕΣ?
Είχα την Δ HF 12-14 χρόνια πρίν . Την αγόρασα καινούργια και την έδωσα μετά απο περίπου 1,5 χρόνο.
Ερωτας αλλά και προβλήματα.
Η σημερινη ... καμία σχέση. Ομορφη εξωτερικά χάλια εσωτερικά , δεν ξέρω πως είναι στο δρόμο.
Την είδα στην έκθεση και δεν με ικανοποίησε .
Περίμενα σαφώς καλύτερη ποιότητα υλικών στο εσωτερικό (ταμπλό , πόρτες, κεντρική κονσόλα) μετά απο τόσα χρόνια απουσίας .
Ντρέπομαι που το λέω αλλά η γερμανοι είναι σαφώς καλύτεροι.
Σχετικά με το S40 επειδή έχω οδηγήσει το 1,8 . Εχει γκάζι ποιο πολυ απο όσο πιστεύεις διαβάζοντας τα περιοδικά. Εχει σαφώς ανώτερη πιότητα κατασκευής. Είναι ποιό αξιόπιστο. Εχει χαμηλότερο κόστος χρήσης . Και Δεν συγγρίνονται σαν μάρκες .
Επίσης η κατηγορία 22,000+ έχει και άλλες πιό φρέσκες επιλογές, π.χ. απο Ιαπωνία Πλευρά με 1,8λίτρα .. λέγε με ' 6 ' ή απο τον ίδιο όμολο λέγε με Mondeo 2,0λιτρα Ghia στα 23000 περίπου αν δεν κάνω λάθοςΔιαφωνώ. Σε όλα.
-
Επίσης η κατηγορία 22,000+ έχει και άλλες πιό φρέσκες επιλογές, π.χ. απο Ιαπωνία Πλευρά με 1,8λίτρα .. λέγε με ' 6 ' ή απο τον ίδιο όμολο λέγε με Mondeo 2,0λιτρα Ghia στα 23000 περίπου αν δεν κάνω λάθος
Τι σχέση έχει το 6 και το Mondeo με την delta;
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Και στην Ευρώπη και στην Αμερική αντιμετωπίζονται ως εναλλακτικές φθηνές προτάσεις του γερμανικού ανταγωνισμού,ενώ το S80 κάνει πωλήσεις κυρίως ως εταιρικό αυτοκίνητο.Ο Άνθιμος πάντως έχει s80
Πάντως απο το να πάρω μια 316 προτιμώ ένα s60 ακόμα και ένα s40 1.8 με σχεδόν δέκα χιλιάρικα κάτω.
Η Δ πίσω δεν μου αρέσει καθόλου. Μπροστά είναι ωραία. Περί ορέξεως βεβαια
Lancia Delta 2008