-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αυτό που πολύ σωστά λέει ο manosk είναι πως η λέξη beta τα τελευταία χρόνια έγινε γνωστή από τις beta εκδόσεις software όπου το πρόθεμα beta σημαίνει πως το λογισμικό είναι υπο ανάπτυξη. Μπορεί (απ'όσο φαίνεται και εδώ) να μην είναι προφανής σε όλους ο συνειρμός (πχ η Μητέρα μου δεν θα το αντιλαμβανόταν) αλλά σε μεγάλη (και με ραγδαία αύξουσα τάση) μερίδα του κόσμου το Beta είναι ταυτόσημο με τον χαρακτηρισμό 'υπο εξέλιξη / δοκιμαστικό / ημιτελές' αλλά και buggy (όχι beach buggy )Δεν θα ήταν τραγικό το όνομα beta αλλά θα ήταν ανάλογο του Koleos, Kalos, Malaga κλπ.
Συμφωνώ κι εγώ.
-
Θα στο πω με άλλα λόγια γιατί φαίνεται ότι δεν το καταλαβαίνεις ούτε εσύ, ούτε πολλοί άλλοι.
Φυσικά και αυτό που μένει σαν τελική γεύση από την αρχική Delta είναι οι αγωνιστικές επιτυχίες και ο ωμός χαρακτήρας των integrale.Αυτό όμως δεν επιτρέπεται να σημαίνει εξ'όρισμού ότι η έλλειψη αγωνιστικής εμπλοκής της καινούργιας Delta την καθιστά αυτομάτως ένα πολυτελές Fiat και άρα ημιτελή ως Lancia.Όπως η αποχή από την αγωνιστική δραστηριότητα εν γένει, δεν σημαίνει κατ'άνάγκη και εγκληματική αλλοίωση του χαρακτήρα και της φιλοσοφίας μιας ολόκληρης εταιρείας και των προϊόντων της.Γιατί σε αντίθεση με πολλούς κατασκευαστές που έγιναν ξαφνικά του συρμού,η Lancia δεν έχει ανάγκη να επικαλείται κάποιο πρόσφατο λαμπρό κομμάτι της ιστορίας της,από το οποίο αντλεί νομιμοποίηση των πεπραγμένων της,εξαφανίζοντας στη λήθη περιόδους ιστορικής ανυποληψίας,που θα απέκλειαν κάτι τέτοιο.Η Lancia προσδιορίζεται από το σύνολο των ιστορικών αναφορών της και μάλιστα από μια συνισταμένη που δημιουργούν οι επιμέρους συνιστώσες,ανάμεσα στις οποίες είναι και οι αγώνες.....χωρίς να είναι όμως κατά κυριάρχο λόγο αποκλειστικά αυτοί.Οι αγωνιστικές επιτυχίες μπορεί να αποτελούν μέρος της ιστορίας και σημαντικό κομμάτι της εταιρικής φιλοσοφίας και ταυτότητας,αλλά ούτε το ίδιο ειδικό βάρος ούτε την ίδια σημασία,αξία και συνεισφορά έxουν όλες τους.Αυτά εξαρτώνται από τη χρονική περίοδο,τις συνθήκες εμφάνισης τους και τελικά την αλλαγή που επέφεραν τόσο στην ίδια τη φιλοσοφία της εταιρείας όσο και στα προϊόντα της.Πάντως όχι από το αν κατέστησαν τη φίρμα απλά δημοφιλή ή της μόδας. Έτσι η εποποιία των D23,D24 και D50 (που προκάλεσαν ρήξη με το παρελθόν και το ιστορικό υπόβαθρο της Lancia,συντρίβοντας τη μονολιθικότητα της,βελτιώνοντας τα αυτοκίνητα της και εμφανίζοντας και sport εκδοχές τους),η δημιουργία της squadra corse (η οποία έφερε με τη fulvia έναν ολόκληρο λαό σε επαφή με τους αγώνες ράλλυ,σήμανε την απαρχή των οικονομικά προσιτών sport αυτοκινήτων για το Chivasso και ταυτοχρόνως έθεσε και τις βάσεις των ιεραρχήσεων και της μελλοντικής λειτουργίας μέσα στα πλαίσια ενός ομίλου),το καπρίτσιο της Stratos(που εξέφρασε το επαναστατικό και αντικονφορμιστικό πνεύμα που διακατείχε μια εταιρεία που ασφυκτιούσε υπό το ιδιοκτησιακό καθεστώς ενός κολοσσού,με τον οποίο την χώριζαν διαφορές πρωτίστως κουλτούρας και νοοτροπίας),σαφώς και έχουν άλλο ειδικό βαρος και τελικά πολύ μεγαλύτερη σημασία και σημειολογική αξία για τη Lancia,από το ανεπανάληπτο serie των 6 παγκοσμίων τίτλων της Delta.
Mην μιλάς λοιπόν για απαξίωση της αγωνιστικής ιστορίας της Lancia και κυρίως μην την επικαλείσαι,τη στιγμή που την γνωρίζεις επιδερμικά.Εκείνο που συνεισέφεραν πραγματικά οι 6 παγκόσμιοι τίτλοι,ήταν μια έμμεση διαφήμιση πρωτίστως για τα προϊόντα και την εικόνα του gruppo Fiat,το οποίο αποδεικνυόταν ικανό να διαλύει το συναγωνσιμό χρησιμοποιώντας το σασσί ενός Ritmo....... που είχε υποστεί botox.Σε δεύτερο πλάνο η Lancia επωφελήθηκε των αγωνσιτικών επιτυχιών της Delta όχι τόσο σε επίπεδο πωλήσεων(καθώς οι αγωνιστικές επιτυχίες ελάχιστα βοήθησαν την εμπορική πορεία του μοντέλου,αφού εμπορικές επιτυχίες της περιόδου ήταν οι Prisma,Dedra και Thema και όχι η Delta)αλλά μέσω της έλξης μιας καινούργιας γενιάς αυτοκινητόφιλων,η οποία σε βάθος χρόνου έκανε περισσότερο κακό παρά καλό.Γιατί μέσα στην γενικότερη αυτοκινητιστική απαιδευσιά της αντελήφθη αποσπασματικά τη Lancia και δημιούργησε γι'αυτήν μια ιδεατή εικόνα,ερήμην κάθε πραγματικότητας,γεγονός που σύντομα προκάλεσε μια παραφιλολογία και μια ακατάσχετη φλυαρία περί alcantara και ευνουχισμού της φίρμας,η οποία βλακωδώς απέδιδε στη διακοπή της αγωνιστικής εμπλοκής την αιτία της κρίσης.Μιας αγωνιστικής μάλιστα εμπλοκής που σε πλήρη αντίθεση με το παρελθόν,ούτε άλλαζε την εικόνα των αυτοκινήτων της εταιρείας,ούτε έκανε πράξη την εφαρμογή στην καθημερινότητα,της όποιας τεχνογνωσίας είχε αποκτηθεί στους αγώνες.
-
Για να δω αν κατάλαβα καλά το σκεπτικό της Alba. Η εικόνα μιας κ@λοφτιαγμένης και (ίσως) καγκουρεμένης delta integrale δεν συνάδει με το πνεύμα της Lancia αν βάλουμε δίπλα στην delta αυτη μοντέλα όπως η Aurelia, η Beta, h Gamma κλπ...
Σωστά Alba;
Από εκεί και πέρα οι αγώνες ήταν ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας, όμως τώρα φαίνεται (όσο και αν πάντα ήθελα να ξαναδώ αυτοκόλητο Lancia-Martini σε WRC) ότι για λόγους στρατηγικής και marketing ούτε από μακρυά σε αγώνες το λογότυπο της εταιρείας. Το φεστιβάλ της Βενετίας και η εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο (και τη Νέα Υόρκη...) είναι πιο appropriate...
Είτε μας αρέσει είτε όχι το gruppo επέλεξε να επιστρέψει η εταιρεία στις ρίζες της. Προσωπική μου άποψη είναι ότι η επιτυχία της Lancia στους αγώνες ήρθε σχεδόν κατά τύχη. Αν εξαιρέσουμε το βίτσιο του Vincenzo με τους αγώνες όλα τα μοντέλα της εταιρείας (με εξαίρεση 2-3 ειδικές κατασκευές) σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν με γνώμονα την πολυτέλεια και την άνεση. ΚΑΜΜΙΑ σχέση δηλαδή με τους αγώνες.Αξίζει τον κόπο να ρίξτε μια ματιά εδώ
http://www.carsfromitaly.net/lancia/index.html' target='_blank -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Για να δω αν κατάλαβα καλά το σκεπτικό της Alba. Η εικόνα μιας κ@λοφτιαγμένης και (ίσως) καγκουρεμένης delta integrale δεν συνάδει με το πνεύμα της Lancia αν βάλουμε δίπλα στην delta αυτη μοντέλα όπως η Aurelia, η Beta, h Gamma κλπ...
Σωστά Alba;
Από εκεί και πέρα οι αγώνες ήταν ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας, όμως τώρα φαίνεται (όσο και αν πάντα ήθελα να ξαναδώ αυτοκόλητο Lancia-Martini σε WRC) ότι για λόγους στρατηγικής και marketing ούτε από μακρυά σε αγώνες το λογότυπο της εταιρείας. Το φεστιβάλ της Βενετίας και η εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο (και τη Νέα Υόρκη...) είναι πιο appropriate...
Είτε μας αρέσει είτε όχι το gruppo επέλεξε να επιστρέψει η εταιρεία στις ρίζες της. Προσωπική μου άποψη είναι ότι η επιτυχία της Lancia στους αγώνες ήρθε σχεδόν κατά τύχη. Αν εξαιρέσουμε το βίτσιο του Vincenzo με τους αγώνες όλα τα μοντέλα της εταιρείας (με εξαίρεση 2-3 ειδικές κατασκευές) σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν με γνώμονα την πολυτέλεια και την άνεση. ΚΑΜΜΙΑ σχέση δηλαδή με τους αγώνες.Αξίζει τον κόπο να ρίξτε μια ματιά εδώ
http://www.carsfromitaly.net/lancia/index.html' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blankΔεν είναι καθόλου έτσι.Εγώ προτιμώ να την ξαναδώ στους αγώνες,έστω και αν όπως αυτοί έχουν καταντήσει σήμερα,εξυπηρετούν κυρίως διαφημιστικούς σκοπούς και όχι τη διάχυση της τεχνολογίας στα καθημερινά αυτοκίνητα.Οι επιλογές του marketing της Fiat σχετικά με τις μάρκες που διαχειρίζεται δεν με ικανοποιεί,όπως άλλωστε δεν με ικανοποίησε και η διακοπή της αγωνιστικής εμπλοκής της Abarth και της Lancia προς όφελος της 155,156 και Σια.
Οι ρίζες της Lancia κάθε άλλο παρά μονοδιάστατες είναι.Περιλαμβάνουν και τους αγώνες, όπως ακριβώς συμπυκνώνουν και στοιχεία των τεσσάρων διακριτών της περιόδων (αναλόγως του ιδιοκτησιακού καθεστώτος) και των προσωπικοτήτων που σημάδεψαν την κάθε περίοδο.Η επιτυχία στους αγώνες κάθε άλλο παρά τυχαία προέκυψε για τη Lancia.Υπήρξε σταδιακό,πολύχρονο,επίπονο έργο και προσωπικό όραμα μιας πλειάδας ανθρώπων που μάτωσαν γι'αυτούς.Ακομά και επί περιόδου Vincenzo Lancia,που μολονότι οδηγός αγώνων ο ίδιος,δεν επιθυμούσε την εμπλοκή της εταιρείας του στους αγώνες,για να μην αποσπάται η προσήλωσή της από τις προγραμματικές της αρχές,μια πλειάδα Aprilia,με διαφορετικά αμαξώματα γνώριζε επιτυχίες στους αγωνιστικούς στίβους,σε χέρια ιδιωτών.Πολύ πριν η πλειάδα των Aurelia του Gianni Lancia και Vittorio Jano,γράψει την εποποίια της τόσο στους αγώνες,όσο και στη δημιουργία της κατηγορίας του Granturismo all'italiana αυτοκινήτου.Σε όλη δε τη διάρκεια της πρόσφατης της ιστορίας της η Lancia είχε μια σειρά extreme sport κατασκευών και αγωνιστικών αυτοκινήτων,που η sport καταβολών Alfa Romeo,δεν είχε ουδέποτε φανταστεί.Τίποτα συνεπώς δεν προέκυψε τυχαία.
Τέλος επί περιόδου Vincenzo Lancia οι στόχοι της εταιρείας δεν ήταν η πολυτέλεια και η άνεση,αλλά οι τεχνολογικές καινοτομίες,η ποιότητα κατασκευής και η προσήλωση στην ικανοποίηση του πελάτη.Πολιτική που δεν εγκαταλήφθηκε ποτέ επί προεδρίας Gianni Lancia,o oποίος έβαλε για τα καλά την Lancia στο παιχνίδι των αγώνων.Πολιτική την οποία προσπάθησε να αναβιώσει ακραιφνώς ο Antonio Fessia επί περιόδου Carlo Pesenti.
Δεν νομίζω δε πως αντέχει σε σοβαρή σύγκριση οποιοδήποτε από τα γλυπτά της carrozzeria Touring,της Zagato ή της Pininfarina για την Flaminia,την Aurelia ή τη Gamma πχ.,με τη γκροτέσκα αισθητική ακόμα και μιας ακαγκούρευτης integrale.
Εν κατακλείδι η Lancia δεν πρέπει να κρίνεται με αποκλειστική βάση το κατά πόσον πιστή και προσηλωμένη παραμένει στο αγωνιστικό της παρελθόν,όπως γίνεται κατά κόρον σήμερα,αλλά και με μια σειρά άλλα πράγματα.
-
Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι τα μοντέλα της Lancia στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν προσανατολισμένα στην άνεση και την πολυτέλεια. Μοντέλα με καθαρά σπορ και κατ' επέκταση αγωνιστικούς προσανατολισμούς είναι τα εξής 3: Fulvia, Stratos, Delta (037, S4, integrale). Η Aurelia μπορεί να είχε επιτυχίες αλλά δεν νομίζω ότι ήταν σχεδιασμένη γι αυτό το λόγο.
Αν έχω καταλάβει καλά, ο σχεδιασμός του gruppo για Alfa και Lancia είναι αντίστοιχος με αυτόν για Ferrari και Maserati. Η καινούρια Delta και η Mito επιβεβαιώνουν τη σκέψη μου αυτή. Μακάρι να μπει και ένα μεγάλο κουπέ στο 'ρόστερ' της Lancia στο στυλ της Gamma που θα το έφερνε απέναντι στο Α5. Κάτι είπε ο προφήτης για Fulvia coupe (καμμία σχέση με το πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί) αντίπαλο του ΤΤ. Αμήν... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι τα μοντέλα της Lancia στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν προσανατολισμένα στην άνεση και την πολυτέλεια. Μοντέλα με καθαρά σπορ και κατ' επέκταση αγωνιστικούς προσανατολισμούς είναι τα εξής 3: Fulvia, Stratos, Delta (037, S4, integrale). Η Aurelia μπορεί να είχε επιτυχίες αλλά δεν νομίζω ότι ήταν σχεδιασμένη γι αυτό το λόγο.
Αν έχω καταλάβει καλά, ο σχεδιασμός του gruppo για Alfa και Lancia είναι αντίστοιχος με αυτόν για Ferrari και Maserati. Η καινούρια Delta και η Mito επιβεβαιώνουν τη σκέψη μου αυτή. Μακάρι να μπει και ένα μεγάλο κουπέ στο 'ρόστερ' της Lancia στο στυλ της Gamma που θα το έφερνε απέναντι στο Α5. Κάτι είπε ο προφήτης για Fulvia coupe (καμμία σχέση με το πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί) αντίπαλο του ΤΤ. Αμήν...Από τα μοντέλα που απαριθμείς μόνο η Stratos γεννήθηκε με αποκλειστικό σκοπό τους αγώνες.Ούτε η Fulvia γεννήθηκε με αυτό το σκοπό,ούτε η Delta.H πρώτη χρωστά τις επιτυχίες της στη μυστική δουλειά του Cesare Fiorio,που κάτω από τη μύτη του Fessia,οργάνωσε τη squadra corse και έσυρε τη Lancia στους αγώνες.Mην σου διαφεύγει ότι η Fulvia coupe δημιουργήθηκε δυό χρόνια μετά την berlina,με σκοπό όχι τους αγώνες...αλλά να δώσει ένα χέρι βοηθείας στις πωλήσεις της τετράπορτης αδελφής.Η δεύτερη χρωστά την καριέρα της στην κατάργηση του Group B.H 037 προέρχεται από τη Beta και οφείλει την επιτυχία της στη συνταξιοδότηση του 131 Abarth και στην ανάληψη από τον Fiorio των τυχών των αγωνιστικών δραστηριοτήτων ολοκλήρου του ομίλου.Η S4 δεν έχει καμιά σχέση μηχανολογικά και ως πλαίσιο με τη Delta.
Αντίθετα η Aurelia B20 γεννήθηκε εξ'αρχής με σπορ προσανατολισμούς,όπως βέβαια γεννήθηκαν και οι διάφορες D23,D24 και D50 εξ'αρχής ως αγωνισιτικά.Να μην κάνουμε βέβαια λόγο για της Aurelia B20 ή τις Flaminia Zagato.Το progetto 855 έχει πάρει πολύ καιρό το πράσινο φως και θα εμφανσιτεί στην επόμενη Γενεύη.Όπως επίσης προχωρά η υπόθεση του κεντρομήχανου της Lancia.
-
Κάνε ένα Lancia Forum διότι το χ$σαμε εδώ.
-
Κατ' αρχάς προσυπογράφω τα υπό του συναδέλφου Βλάσση γραφόμενα. Μόνον άνθρωποι που δεν γνωρίζουν την ιστορία της Lancia τη συνδέουν τόσο στενά με τους αγώνες.
Θα συνιστούσα σε όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά για την ιστορία της φίρμας, να διαβάσει το βιβλίο 'La Lancia' Wim Oude Weernink' (βίβλο των lancisti). Η ιστορία, η καινοτομία, η μοναδικότητα (και οι αγώνες) αποτυπώνονται θαυμάσια στο βιβλίο).Ξαναγυρνώντας στο topic, απόδειξη του πόσο στηρίζεται η Lancia στη Delta για τη νέα πορεία της ήταν η χθεσινή θαυμάσια εκδήλωση σε μεγάλο ξενοδοχείο, παρουσία του CEO της εταιρείας Olivier Francois, στην οποία - μεταξύ πλουσίων εδεσμάτων, ωραίας μουσικής κλπ.- έγινε η παρουσίαση της νέας Lancia Delta.
Στα πλαίσια της εκδηλώσεως μας δόθηκε η δυνατότητα ενός test drive (ευτυχώς, χωρίς παρουσία εκπροσώπου της εταιρείας στο αυτοκίνητο).
Βέβαια, μία επαφή μισής ώρας ίσως δεν είναι επαρκής για πλήρη αξιολόγηση, αλλά, αν συμφωνήσουμε όσους θεωρούν ότι, αν ένα αυτοκίνητο 'σου πάει' από το πρώτο χιλιόμετρο, θα σου πηγαίνει πάντα, η αντικοινωνική συμπεριφορά στην παραλιακή του Σουνίου ήταν υπερεπαρκής.
Συνοψίζοντας: είμαι δικηγόρος και όχι δοκιμαστής ειδικού τύπου, αλλά ΘΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΑ (δηλ. προγραμματίζεται για την επόμενη χρονιά).
Οδήγησα μία 150 hp, Platino, με όλα τα καλούδια και μου άρεσε πολύ.
Το αυτοκίνητο είχε:- άριστα φρένα με καλή αίσθηση (πολύ καλύτερη από πολλά δυνατά φρένα άλλων αυτοκινήτων - αχ, πού έιναι η αίσθηση των φρένων της ΒΕΤΑ;),
- ακριβές τιμόνι (αν και λίγο ασαφές - πάντως το Focus έχει καλύτερη αίσθηση),
- κάπως μαλακή ανάρτηση, αλλά δεν με ενοχλούσε στις ταχύτητες αυτές (βέβαια δεν οδήγησα σε βουνό) - σε κάθε περίπτωση, το αυτοκίνητο δεν είναι GTI, αλλά το μέσο οικογενειακό του 'ψαγμένου' νέου, επομένως, το γεγονός ότι απορροφούσε τα πάντα χωρίς να πλέει μου αρκούσε,
- αρκετό γκάζι (προσοχή, μην το συγκρίνουμε με τα 1,8TSI - είναι άλλη κατηγορία) -
- ήταν όμορφο μέσα (πράγματι, τα καθίσματα δεν είχαν τόσο καλή στήριξη) - το ταμπλό προέρχεται από το BRAVO, αλλά τι πειράζει; Και πάλι είναι πολύ πιο όμορφο από τις ανταγωνστικές προτάσεις των 21.000 €.
Επομένως, είναι μία καλή περίπτωση στην κατηγορία αυτή. Δεν ξέρω πόσοι από τους συμμετέχοντες στο θέμα είναι νέοι γονείς με δύο μικρά παιδιά, αλλά το αυτοκίνητο απευθύνεται κυρίως σε αυτούς (εκτός αν προτιμούν πολυμορφικά, SUV ή station). Ας μην εμπλέξουμε τις προσωπικές μας προτιμήσεις στην αντικειμενική κριτική ενός οχήματος.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πολύ σωστή απορία!Την ίδια ακριβώς γνώμη έχω και για την 159, θα μπορούσε άνετα να είναι η Kappa του σήμερα.
Tην πήρε συγγενικό μου πρόσωπο (γιατρός ) πριν από καμια 15αριά + χρόνια και παρότι μεγαλύτερος και εν πολλοίς ξερόλας τελικά άκουσε τα παρακάλια μου (όπως στο λέω) να μην αγοράσει αυτοκίνητο ίδιο με των νταβατζήδων και των νεοπλουτοκαγκουρό και τελικά την πήρε .
Σαν 'αντίτιμο' όποτε βλεπόμαστε , αραιά και πού πλέον, μου τη δίνει και την ...ξεμπουκώνω .
Τι να πεις για αυτό το αυτοκίνητο...ότι και να πεις λίγο είναι...καραδοκούν και τα troll (ιταλικό γαρ) , μόνο αν το έχεις πάει ξέρεις τι αξίζει πραγματικά.
Δε νομίζω ότι μπορεί κάποιος να κάνει ευθεία σύγκριση με την 159, για την οποία δεν ξέρω τι γνώμη έχεις αλλά μέσα Οκτώβρη που θα την φέρω στον Τόλια ...κόπιασε -
Δε μου λέτε σας παρακαλώ, εδώ είναι χώρος για να κάνουμε κουβεντούλα για το πόσο φοβερή μάρκα είναι ή δεν είναι η LANCIA και πόσα κύπελλα έχει σηκώσει ή δεν έχει σηκώσει η DELTA integrale σε αγώνες ή πόσο καλό αμάξι ήταν η HF της δεκαετίας του 80 ή του 90? Για αυτά δεν υπάρχει άλλος χώρος συγκεκριμένος? 77 σελίδες με αμπελοφιλοσοφίες και πολυλογία άσχετη? Ψάχνουμε να βρούμε κάτι σχετικό με τη νέα DELTA και διαβάζουμε την ιστορία της LANCIA? Οι διαχειριστές που είναι? Για σοβαρευτείτε λίγο ρε παιδιά και σας το λέω πολύ φιλικά.
-
Ναι, μ' ακούτεεεε; Πατήστε το τρια - φάση
-
Εγώ δεν είχα συμμετοχή στη μέχρι τώρα συζήτηση αλλά θεωρώ φυσικό όταν κάποιος αγοράζει αμάξι με το ΠΑΛΙΟ όνομα Lancia Delta να θέλει να γνωρίζει την ιστορία του μοντέλου.
Όλοι οι κατασκευαστές όταν χρησιμοποιούν ένα παλιό όνομα μοντέλου, στη διαφήμιση του αυτοκινήτου παραθέτουν ΚΑΙ την ιστορία του. Αλλιώς θα διάλεγαν ένα νέο όνομα.
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Δε μου λέτε σας παρακαλώ, εδώ είναι δεν ξέρω για τους άλλους αλλά εγώ δε σου λέω... χώρος για να κάνουμε κουβεντούλα για το πόσο φοβερή μάρκα είναι ή δεν είναι η LANCIA και πόσα κύπελλα έχει σηκώσει ή δεν έχει σηκώσει η DELTA integrale σε αγώνες ή πόσο καλό αμάξι ήταν η HF της δεκαετίας του 80 ή του 90? Για αυτά δεν υπάρχει άλλος χώρος συγκεκριμένος? 77 σελίδες με αμπελοφιλοσοφίες και πολυλογία άσχετη? Ψάχνουμε να βρούμε κάτι σχετικό με τη νέα DELTA και διαβάζουμε την ιστορία της LANCIA? Οι διαχειριστές που είναι? Για σοβαρευτείτε λίγο ρε παιδιά και σας το λέω πολύ φιλικά. -
Ο χρήστης cctop έγραψε:
** Για σοβαρευτείτε λίγο ρε παιδιά και σας το λέω πολύ φιλικά.**Σήμα maserati είναι αυτό;;;
-
Η αναφορά στην ιστορία της Lancia (κατ' ουσίαν όχι αγωνιστική) ξεκίνησε επ' ευκαιρία της διαπιστώσεως ότι η DELTA δεν έχει το αγωνιστικό προφίλ της δ integrale και δεν ανταποκρίνεται στην (λανθασμένη) εικόνα που πολλοί είχαν σχηματίσει για μία φίρμα προσανατολισμένη στους αγώνες.
Κατά συνέπεια, μπορεί λίγο να παρατράβηξε, αλλά δεν αποδεικνύει ότι οι διαχειριστές δεν κάνουν τη δουλειά τους ή ότι δεν είναι (αυτοί ή και εμείς) σοβαροί.
Τελικά, σε αυτό το forum, όποιος διαφωνεί με κάτι, είθισται να βάζει τις φωνές (δηλ. να γράφει με μεγάλες γραμματοσειρές κλπ), αντί να γυρνά σελίδα. -
δεν είναι και off-topic ή Ιστορία του ονόματος Δέλτα.....
off-topic θα ήταν να μιλάγαμε για τα σκάνδαλα στο Βατοπέδι και την Ελαφόνησο....
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Εν ολίγοις, η απορία εδώ είναι: πότε θα είναι διαθέσιμος ο 1,8Τ με τα 200 άλογα και το αντίστοιχο αυτόματο σασμάν, καθώς και αν τα αυτόματα σασμάν θα 'κατέβουν' και στα 1,4λτO 1750TJet θα παρουσιαστεί τελικά τον Ιούνιο του 2009,γιατί από τότε θα αρχίσει να διατίθεται σταδιακά,σε τρεις εκδόσεις, το νέο κιβώτιο C635.
Automotive News Europe
TURIN – Fiat Group Automobiles will offer its first dual-clutch gearbox in September 2009, the company announced today.
The new gearbox is one of the three variants of the C635, a new family of 6-speed gearboxes able to absorb up to 35kgm of torque.
The C635 will debut as a manual in June 2009, followed in September by the dual clutch and by an automated manual transmission (AMT) in 2010.
Fiat Powertrain Technologies will invest 500 million euros on the C615 development and tooling.
The new gearbox will be built in Fiat Powertrain Technology's plant of Verrone, near Biella, 75km northeast of Turin.
The C635 family will reach full capacity of 800,000 units a year by 2010, adding about 600 jobs to Verrone's current staff of 500 people.
Small cars such the Fiat Grande Punto and lower-medium models such as the Fiat Bravo, as well as similar sized models from Alfa Romeo and Lancia, will use the C635.Δηλαδή το ΑΜΤ θα διατίθεται στη μικρή κατηγορία και στους κινητήρες 1,4 λίτρων από το 2010.
To dual clutch με τον κινητήρα 1750ΤJet από το Σεπτέμβριο του 2009.
Το νεό κιβώτιο δεν θα χρησιμοποιείται στον 1,9JTD twinstage των 400ΝΜ ροπής. -
Είνα λίγο μπερδεμένη η ιστορία με το C635...
Οk, με το manual...... αλλά θα υπάρχει ξεχωριστό Dual Clutch αυτοματο και ξεχωριστό κλασσικό αυτόματο ;;
-
Κρίμα που αργεί, για τον πατέρα μου θα ήταν 'κουτί' μια αυτόματη Delta 1.4
-
Σήμερα έμαθα ότι έκαψαν [μαζί με άλλα δύο αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα] τη Lancia Delta προηγούμενης γενιάς του θείου μου. Είχε πάνω από 200.000 χλμ και ελάχιστα προβλήματα του είχε βγάλει, και δεν είχε πρόθεση να την αντικαταστήσει καθώς την είχε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια. Η ασφάλεια του δίνει 2000 ευρώ...
Lancia Delta 2008