-
Ο χρήστης eker123 έγραψε:
Το κακό είναι ότι και να κάνεις δεν καταλαβαίνει ΜΙΑ…Εκεί γκάζι φρένο γκάζι φρένο. Απορώ πόσα λεφτά βγάζουν τα συνεργεία από αυτό το στυλ οδηγησης. Ασε το άλλο, ακούω από φίλους μου για αλλαγή συμπλέκτη μέσα σε ελάχιστα χιλιόμετρα και μιλάμε για άτομα που δεν ξέρουν που μπαίνει το λάδι και που το νερό στο μοτέρ όχι για “γρήγορους”
Θυμάμαι τα νιάτα μου που έκανα κόντρες με δίχρονες μηχανές και κάτι Άσχετους που πιάνανε τελικές και μετά κόβανε με ταχύτητες και κλειστό γκάζιζούνε ακόμα;;;;;
-
Ο χρήστης akis akis έγραψε:
Το κακό είναι ότι και να κάνεις δεν καταλαβαίνει ΜΙΑ…Εκεί γκάζι φρένο γκάζι φρένο. Απορώ πόσα λεφτά βγάζουν τα συνεργεία από αυτό το στυλ οδηγησης. Ασε το άλλο, ακούω από φίλους μου για αλλαγή συμπλέκτη μέσα σε ελάχιστα χιλιόμετρα και μιλάμε για άτομα που δεν ξέρουν που μπαίνει το λάδι και που το νερό στο μοτέρ όχι για “γρήγορους”
Θυμάμαι τα νιάτα μου που έκανα κόντρες με δίχρονες μηχανές και κάτι Άσχετους που πιάνανε τελικές και μετά κόβανε με ταχύτητες και κλειστό γκάζιζούνε ακόμα;;;;;
Δεν εξηγηθηκα καλα, δεν εκοβαν ταχυτητα με αποτομα κατεβασματα εκλειναν το γκαζι και περιμεναν να πεσουν τα χιλιομετρα με τη ροπη του κινητηρα.Ομως αν το διχρονο δεν εχει ξεχωριστο ψεκασμο λαδιου απο τη βενζινη οταν του κλεινειςτη μανετα δε λιπαινεται και ρισκαρεις να σου αρπαξουν τα πιστονια...Στο διχρονο το σωστο ειναι να κατεβαζεις ταχυτητες σιγα σιγα οπως πεφτουν τα χιλιομετρα,αν και σημερα ειναι ολα με ψεκασμο
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τωρα το προσεξα: αν δεν εχετε ξαναπατησει φρενο με το αριστερο μην το δοκιμασετε!!Ειναι 99% σιγουρο οτι θα το τσαρουχωσετε.KAI ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ μην πατήσετε φρένο με το αριστερό αν δεν το έχετε δοκιμάσει πρώτα σε αλάνα και με 10χλμ το πολύ...
πολύ σωστά..
-
Ο χρήστης eker123 έγραψε:
Στο διχρονο το σωστο ειναι να κατεβαζεις ταχυτητες σιγα σιγα οπως πεφτουν τα χιλιομετρα,αν και σημερα ειναι ολα με ψεκασμοεπίσης, το δίχρονο μοτέρ δεν έχει συμπίεση, οπότε δεν φρενάρει με τον κινητήρα έτσι κι αλλιώς
-
Ο χρήστης sumik έγραψε:
- ειναι στενοι και με μικρες ευθειες, συνηθως δε ανηφορικοι
Άραγε ποιες είναι πιο πολλές οι ανηφόρες ή οι κατηφόρες???
δεν το ειπα απολυτως σωστα. Προφανως μετα τις ανηφορες ερχονται οι κατηφορες, αλλα εκει τα πραγματα ειναι πιο ευκολα....
-
Συμφωνώ με τον 'κανόνα' των 10 kg/PS. Το Κλιάκι με τα 98 άλογα και τα 980 κιλά κινείται μια χαρά σε προσπεράσεις. Το C3 1.6 με τα 110 άλογα και τα 1070 κιλά, επίσης. Το Λεόν με τα 180 αλόγατα (αλόγατα γιατί είναι ατίθασα!) και τα 1320 κιλά ακόμα καλύτερα και ούτω καθ'εξής. Αντίθετα, το C2 με τα 60 άλογα και τα 930 κιλά, δυσκολεύεται πολύ.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Συμφωνώ με τον 'κανόνα' των 10 kg/PS. Το Κλιάκι με τα 98 άλογα και τα 980 κιλά κινείται μια χαρά σε προσπεράσεις. Το C3 1.6 με τα 110 άλογα και τα 1070 κιλά, επίσης. Το Λεόν με τα 180 αλόγατα (αλόγατα γιατί είναι ατίθασα!) και τα 1320 κιλά ακόμα καλύτερα και ούτω καθ'εξής. Αντίθετα, το C2 με τα 60 άλογα και τα 930 κιλά, δυσκολεύεται πολύ.Εχωντας C2 sensodrive 1.4 και seat toledo 20VT (πρώτο στάδιο βελτίωσης) , σε πληροφορώ ότι δεν τολμάω να προσπεράσω με το C2...κάθομαι δεξιά και λέω: περάστε...
-
ασφαλεις προσπερασεις = 20ν 18.Τ
-
Μα εσύ παιδάκι μου δεν παίζεσαι... Πώς να μην στη λένε συνέχεια μετά μερικοί-μερικοί;
-
Εάν κοιτάξεις τα στατιστικά στοιχεία των ασφαλιστικών εταιρειών, τα γρήγορα αυτοκίνητα (λιγότερα κιλά ανά ίππο) έχουν πολύ περισσότερα ατυχήματα από τα αργά αυτοκίνητα.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ = ΑΡΓΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Δεν επιδέχεται κριτική (δείτε τα στοιχεία) -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εάν κοιτάξεις τα στατιστικά στοιχεία των ασφαλιστικών εταιρειών, τα γρήγορα αυτοκίνητα (λιγότερα κιλά ανά ίππο) έχουν πολύ περισσότερα ατυχήματα από τα αργά αυτοκίνητα.ΑΣΦΑΛΕΙΑ = ΑΡΓΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Δεν επιδέχεται κριτική (δείτε τα στοιχεία)Αυτό ισχύει, αφού κατά κανόνα ο άνθρωπος που θ'αγοράσει το 'αργό' αυτοκίνητο, ξέρει τι πήρε, πόσο τον παίρνει και που.
Όμως αυτός που θα πάρει το 'γρήγορο' αυτοκίνητο, συχνά πιστεύει ότι μεταξύ του μπροστινού του και του ίδιου δημιουργείται μια (μαρκετίστικη) χρονοδίνη που μηδενίζει τον χρόνο προσπεράσματος. Γι'αυτό είναι πολύ εύκολο να φάει το κεφάλι του, που συνήθως δεν περιέχει και πολλά πράγματα. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν επιδέχεται κριτική (δείτε τα στοιχεία)ωραια γιατι που να δωσω τωρα 80000ε για μια Μ3 που θελω, καλυτερα να κρατησω το δικο μου και να του βγαλω σκουπα και προγραμμα ωστε να ειμαι, στατιστικα, πιο ασφαλης!
λεω μαλιστα να του βαλω και ενα σετ 17αρες για να κανω 0-100 σε 15''
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Δεν επιδέχεται κριτική (δείτε τα στοιχεία)ωραια γιατι που να δωσω τωρα 80000ε για μια Μ3 που θελω, καλυτερα να κρατησω το δικο μου και να του βγαλω σκουπα και προγραμμα ωστε να ειμαι, στατιστικα, πιο ασφαλης!
Αν ειναι και κοκκινο να το βαψεις αλλο χρωμα.Τα κοκκινα οχηματα προκαλουν περισσοτερα ατυχηματα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν ειναι και κοκκινο να το βαψεις αλλο χρωμα.Τα κοκκινα οχηματα προκαλουν περισσοτερα ατυχηματα.
ασημι ειναι τωρα, λεω να το βαψω ασπρο!!!!
-
Εκεινο πανω αριστερα εχεις;Νομιζα οτι εχεις αυτο κατω δεξια το κοκκινο χωρις τους λασπωτηρες
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εκεινο πανω αριστερα εχεις;Νομιζα οτι εχεις αυτο κατω δεξια το κοκκινο χωρις τους λασπωτηρεςναι ρε γμτ, το αριστερο εχω!
που να πας με το κοκκινο? εχoμε γεμισει με συνταξιουχους στο δρομο που ενοχλουνται απο τη μελωδια του V10... Ασε που ειναι και επικινδυνο με 0-200 σε 4,5'' -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Με αυτό το σκεπτικό (στοιχεία ασφαλιστικών εταιρειών) αγοράζει ο κόσμος SUV γιατί στατιστικά έχουν λιγότερους θανάτους (συνολικά). Αν όμως κοιτάξεις τα επιμέρους στοιχεία τα SUV έχουν 3 φορές περισσότερους θανάτους από τα κανονικά αυτοκίνητα λόγω ανατροπών, λογικό γιατί είναι ψηλά και έχουν κακό κράτημα. Όμως ο κόσμος τα θεωρεί 'ασφαλή' γιατί έχουν συνολικά λιγότερους θανάτους.
Όποιος αισθάνεται ασφαλής σε SUV αγοράζει και αργό αυτοκίνητο.
-
Γιατι ποιος ειπε οτι τα SUV, πλην εξαιρεσεων, ειναι γρηγορα?
-
Δεν το διατύπωσα σωστά, ο κόσμος αγοράζει SUV με το σκεπτικό ότι είναι ασφαλή.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Γιατι ποιος ειπε οτι τα SUV, πλην εξαιρεσεων, ειναι γρηγορα?Ωραίο θεματάκι στο Drive με 2 Cayenne. Η μία 550 άλογα και η άλλη 700+ αν θυμάμαι καλά
Συζήτηση περί ασφαλούς προσπέρασης και ίππων...