-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
...
Eγώ αυτό που λέω είναι ότι π΄ρεπει την τεχνολογία να την διαχέουμε σε όλη την γκάμα μας και όχι να έχουμε ένα μοντέλο για σημαία!!Αυτή είναι η διαφορά με την Alfa
πόσα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ μοντέλα έχει αυτή τη στιγμή η Alfa;
Αναφέρομαι στο ότι σε όλους τους κινητήρες η Alfa είναι 10-20 άλογα πάνω από τον μέσο όρο.
13 πάνω στα 1600 (120Άλφα 107 οι άλλοι)
17 πάνω στα 1800 (140Άλφα 122 οι άλλοι)
10,22 πάνω στα 2000 (150-165 Άλφα 143 οι άλλοι)
Αλλά και ο 3.2 με 250 είναι καλύτερος από άλλους αντίστοιχους 3λιτρούς΄Και οι διαφορές με τους νέους 1600άρηδες θα είναι μεγαλύτερες
Μπορεί κάποιος να υπερτερεί σε κάποια κατηγορία πχ η Τουοτα 143,192 στα 1800 αλλά όχι όμως σε όλες τις κατηγορίες
Επίσης ο 1800άρης της Toyota μπαίνει μόνο στην σέλικα και κορόλα και όχι πχ στο avensis, yaris,mr2
Aντίθετα ο 3.2 της άλφα μπαίνει στις : 146-156-166-GT-GTV-SPIDER
Τα ίδια για την Μάζντα όπου Renesis υπάρχει μόνο σε ένα μοντέλο!!
όπως και η Χόντα που δεν έχει τον τρομερό της δίλιτρο πχ στο Accord
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Tα αμάξια που αναφέρεις δεν είναι η παλιές εποχές αλλά ο 'Μεσαίωνας της Αλφα!!!)[/b]
Ε, όχι και μεσαίωνας! τα παραλές! Η Σουντ και η Σπριντ ήταν θύματα των περιστάσεων αλλά μαζί με το Φίατ 124 έδειξαν το δρόμο στον υπόλοιπο κόσμο για το πώς στήνεται ένα σπορ προσθιοκίνητο δέκα χρόνια πριν παρουσιαστεί το πρώτο Golf GTI κι ας έχουν καρπωθεί αυτόν τον τίτλο η Πεζό με τα Rallye και η VW με το Golf GTI. Για τα πισωκίνητα που ανέφερα δε νομίζω ότι χρήζουν υπεράσπισης!
η Sud βέβαια θα πρεπε να διαγραφεί διαπαντός με τον άκαμπτο άξονα
Για την εποχή που οι άλλοι είχαν σούστες ο άκαμπτος ήταν ότι πρέπει
Σήμερα και η πιο ταπεινή άλφα έχει αναρτήσεις που απορώ γιατί εταιρίες όπως οι BMW-AUDI-PORSCHE δεν τις χρησιμοποιούν!!
Μπράβο στην Peugeot που την χρησιμοποιεί!!
-
Παροτι εχω 3 Αλφασουντ πρωτη φορα διαβαζω οτι η Αλφασουντ εχει ακαμπτο αξονα πισω!!!!!!Τι αλλο θα ακουσουμε απο παραπληροφορημενους????????
Σπυρος -
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Ο πρωτος κινητηρας της Αλφα Ρομεο το 1914 ειχε 2 εκκεντροφορους επι κεφαλης, 2 μπουζι στον κυλινδρο και επισης 4 βαλβιδες στον κυλινδρο!
Αυτην την τοπολογια την ειχανε και αλλα αυτοκινητα της εποχης επισης, Φιατ, Πεζω και πολλοι ανεξαρτητοι κατασκευαστες μηχανων για ραλλυ και αγωνες ταχυτητος χρησιμοποιουσαν παρομοιες λυσεις!
Η Αλφα ηταν η μονη (σχεδον) που χρησιμοποιουσε αυτην την τεχνολογια σε ολα της (σχεδον) τα αυτοκινητα δρομου επισης!
Το 1983 εβαλε και το πρωτο συστημα αλλαγης χρονισμου των εκκεντροφωρων, VIVT, το πρωτο αυτοκινητο ευρειας παραγωγης με αυτο το συστημα!Ηταν ομως πολυ απλο συστημα, επενεργουσε μονο στις βαλβιδες εισαγωγης και ειχε 2 θεσεις μονο!Αυτο ηταν υπεραρκετο ομως, επειδη ηδη οι κινητηρες αυτοι ειχαν πολυ μεγαλη ροπη και ευστροφια!
ΣπυροςEpisis i alfa xrisimopoiise proti ton metablito xronismo ston 4kulindro 2litro to 1979.....arketa xronia prin ti proti efarmogi tis Honda.....oloi oi tetrakulindroi Alfa apo ta mesa tis dekaetias tou 90 exoun metablito xronismo stis balbides kai oi 1.8 kai 2.0 exoun kai metabliti eisagogi....
To na ftiakseis mia extreme ekdosi me basi ton opoiondipote kinitira einai kati poli eukolo gia enan kataskeuasti...prepei na koitas apo pou ksekina o kathenas... o 4kulindros 2.0 ths Honda stin politiki tou ekdosi exei 155 aloga kai 190nm...o anistoixos JTS Alfa 165 aloga kai 206nm....an me basi ton JTS ekane i Alfa mia ekdosi me antixtoixes rithmiseis me to Honda tha eixe 15 aloga 25nm kai epipleon se sxesi me ton Honda.... -
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Αναφέρομαι στο ότι σε όλους τους κινητήρες η Alfa είναι 10-20 άλογα πάνω από τον μέσο όρο.
...
Ξανά: πόσα διαφορετικά ΠΛΑΙΣΙΑ έχει αυτή τη στιγμή η Alfa;
-
Eίναι ντροπή υπεραυτοκίνητα όπως οι:
Μ3
Μ5
S4 +RS4
S6 +RS6
AMG εκδόσεις
911να έχουν απλά mcpherson(κι όχι mcferson όπως έγραψα πιο πριν και δεν με διορθώσατε )
Δεν είναι ότι με τις συνδεσμολογίες τους δεν έχουν γαμάτες επιδόσεις!!
Έχουν και παραέχουν αλλά να όπως το να πάρω την Μ5 ας πούμε xωρις δερμάτινα σαλόνια και ναβιγκειτορ είναι ντροπή ηθικά!! άλλο τόσο ντροπή είναι να μην εχουν αντίτοιχη ανάρτηση!!
Και μην μου πείτε πως είναι θέμα κόστους γιατί δεν μπορεί η ταπεινή 147 να έχει διπλά ψαλίδια και όχι η τρομερή Μ!!!!!!!
Επίσης η εμμονή της 911 στον κινητήρα πίσω κάτι που κληρονόμησε από τον σκαραβαίο και είναι χαρακτηριστικό παλιων μικρών και φτηνών αμαξιών με βρίσκει κάθετα αντίθετο!!!
Βέβαια αυτό το έχει εξελίξει και έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα(πολύ καλό στήσιμο) αλλά το να εξελίσεις ένα κακό θεωρητικά σχήμα είναι λάθος άσχετα να καταφέρεις να το τελειοποιήσεις!!
Επίσης η εμμονή της BMW να μην έχει κιβώτιο-κίνηση πίσω κάτι που θα έδινε μια κατανομή 58πίσω 42 μπροστά Ιδανική για πισωκίνητο και να διαφημίζει το 50-50 σαν πλεονέκτημα είναι εντελώς αστείο!!!
Τέλος αυτοκίνητα όπως η slk-z4-ΤΤ έπρεπε να έχουν κινητήρα στο κέντρο όπως το εκπληκτικό MR2 και μπράβο στην Τουοτα
Βέβαια ντροπή και στην Άλφα να έχει εμπρός κίνηση σε μοντέλα άνω των 200ίππων άσχετα αν κατάφερε και αυτή όπως η Porsche να τα εξελίξει και να τα τελειοποιήσει!!!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
η Sud βέβαια θα πρεπε να διαγραφεί διαπαντός με τον άκαμπτο άξοναΕγώ δεν θυμάμαι να καταφέρθηκα ποτέ εναντίον των Μακφέρσον! Και όπως λέει ο Σπύρος (alfasud) η Σουντ δεν έχει άκαμπτο άξονα πίσω αλλά εύκαμπτο. Η διαφορά είναι τεράστια!
Α, και αν δεν κάνω λάθος εκείνη την εποχή υπήρχαν Φεράρι με άκαμπτο άξονα πίσω. Όχι ότι πρέπει να το παινευόμαστε αυτό βέβαια...
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Eίναι ντροπή υπεραυτοκίνητα όπως οι:Μ3
Μ5
S4 +RS4
S6 +RS6
AMG εκδόσεις
911να έχουν απλά mcpherson(κι όχι mcferson όπως έγραψα πιο πριν και δεν με διορθώσατε )...
Σ'έχω διορθώσει πολλές σελίδες νωρίτερα, αλλά φαίνεται δεν διαβάζεις αυτά που γράφουν οι άλλοι.
Το τι είναι ντροπή είναι σχετικό. Ντροπή είναι επίσης να βγάζει η Alfa μπροσθιοκίνητα οικογενειακά και 'σπορ', όπως επίσης ντροπή είναι να είναι τίγκα στα ηλεκτρονικά.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
...
Ξανά: πόσα διαφορετικά ΠΛΑΙΣΙΑ έχει αυτή τη στιγμή η Alfa;
όλες οι εταιρίες πλέον λόγω κόστους έχουν έχουν ένα-δύο πλαίσια στα οποία με επεμβάσεις βγάζουν διάφορα μοντέλα που είναι το μεμπτό!!!
Κι αυτή την στιγμή η άλφα έχει
1)το πλαίσιο της 156-147-GT
2)το πλάισιο των GTV-Spider(old)
3)To πλαίσιο της crosswagon!!Eφόσον έχει ένα καταπληκτικό πλαίσιο γιατί να μην το χρησιμοποιεί και να πρέπει να ανακαλύπτει τον τροχό κάθε φορά?[/img]
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Eίναι ντροπή υπεραυτοκίνητα όπως οι:
Μ3
Μ5
S4 +RS4
S6 +RS6
AMG εκδόσεις
911να έχουν απλά mcpherson(κι όχι mcferson όπως έγραψα πιο πριν και δεν με διορθώσατε )...
Σ'έχω διορθώσει πολλές σελίδες νωρίτερα, αλλά φαίνεται δεν διαβάζεις αυτά που γράφουν οι άλλοι.
Το τι είναι ντροπή είναι σχετικό. Ντροπή είναι επίσης να βγάζει η Alfa μπροσθιοκίνητα οικογενειακά και 'σπορ', όπως επίσης ντροπή είναι να είναι τίγκα στα ηλεκτρονικά.
Το ντροπή είναι σχήμα λόγου για να δώσω έμφαση!!
Νόμιζα ότι δεν θέλει εξήγηση!
Αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις τι γρ΄φω στο ποστ θα δείς ότι τα χώνω στην άλφα για την εμπρός κίνηση
Γιατί ρε παιδιά δεν διαβάζετε τι γράφω και επαναλαμβάνετε τα δικά μου λες και δεν τα είπα!!
-
'Πού είναι η διαφορά; Χρησιμοποίησες το γεγονός ότι η Χόντα επινόησε μια πατέντα που της έδινε τεχνολογικό προβάδισμα για να απαξιώσεις την ιταλική τεχνολογία και εγώ και ο Krusenstern ανανφέραμε πολλές άλλες περιπτώσεις που οι Ιταλοί έκαναν το ίδιο χωρίς να θέλουμε να απαξιώσουμε όμως τα ιαπωνικά αυτοκίνητα. Και τότε πέταξες ένα 'so what?' και άλλαξες 'line of offense'. '
Δεν απαξίωσα τίποτα καταρχήν...
Δεύτερο έχει η alfa στους κινητήρες της μεταβλητό βήμα στoυς εκκεντροφόρους;;;
(αν έχει τότε δηλώνω ότι δεν το γνώριζα και θα ζητήσω και δημόσια συγνώμη).'line of defence' το έχω ακούσει, 'line of offence' πάλι;;;; Και εδώ δηλώνω άγνοια...
Και για να τελειώσει εδω το όλο θέμα, επειδή ποτέ ΔΕΝ είπα κουβέντα για τα ιταλικά αυτοκίνητα, ούτε είμαι εναντίων τους, μπλέκτηκα στην κουβέντα (και κακώς έκανα τελικά) προσπαθώντας να βοηθήσω τον μπάμπης (αν διαβάσεις στην αρχή θα το δεις) να αποφύγει τον δρόμο που πήρε το θέμα που άνοιξε...
Μπάμπη άκουσε λίγο,
-
ρέπλικα ράλλυ δεν σημαίνει κοντράρισμα,
το 2) αναιρείται από το 3), ξέρεις πολλές όμοιες πλατφόρμες είναι καί δικίνητες και τετρακίνητες (κοίτα κατά Subaru μεριά)... -
Φασισμό;;;;; πώς σου ήρθε αυτό τώρα;;;;
Από όλα τα κατεβατά που έχεις γράψει εδώ δεν υπάρχει κανένα που να αναφέρεται μόνο στο αμάξι σου...
Έχεις διαβάσει τί έγραψα εγώ για το δικό μου, έκανες και εσύ κάτι παρόμοιο;;;;Όλη σου η θεματολογία για την αλφα είναι μόνο γύρω από την ιστορία της, του τί κάνει, πόσο καλή είναι, του τί δεν κάνουν οι άλλες, του τί θα έπρεπε να κάνουν οι άλλες, του πόσο πίσω είναι οι άλλες και τί;;;;;
Μα έτσι δεν γίνεται κουβέντα...
Έτσι θα πείσεις τους άλλους;;;;Ποιές είναι οι οδηγικές σου εντυπώσεις;;;
Τι έχεις δει από το αμάξι σου;;;;;
Πώς πάει, πώς στρίβει, πώς φρενάρει, πώς επιταχύνει, πόσο καλό είναι το a/c, τρίζει, κοπανάει, έχει θέσεις για μικροαντικείμενα, είναι άνετο και ένα σωρό άλλα...
Aν έμενες σε αυτά ΔΕΝ θα σου έλεγε κανένας τίποτα.
Ούτε θα έφτανες να είσαι στον τοίχο και να σου επιτίθενται όλοι οι άλλοι...Αυτά από εμένα και λυπάμαι για το ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...
-
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ντροπή είναι επίσης να βγάζει η Alfa μπροσθιοκίνητα οικογενειακά και 'σπορ'Εδώ διαφωνώ.
όπως επίσης ντροπή είναι να είναι τίγκα στα ηλεκτρονικά.
Εδώ συμφωνώ, με την προϋπόθεση ότι εννοούσες 'και να μην απενεργοποιούνται'. Ευτυχώς φαίνεται ότι το κατάλαβαν.
-
dpolal
Το Τhread αναφέρεται στην Άλφα όχι στην GT
Aναφέρθηκα στην GΤ σαν ένα δείγμα σύγχρονης άλφα γιατί κάποιοι έχουν μείνει στην εποχή των 33!!
Όταν αποφασίσω να πω για το αυτοκίνητό μου θα το κάνω και φυσικά με άλλο ύφος!!
Φασισμός έιναι να μου λες να κοιτάω το αυτοκινητάκι μου και να μην μιλάω
-
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Παροτι εχω 3 Αλφασουντ πρωτη φορα διαβαζω οτι η Αλφασουντ εχει ακαμπτο αξονα πισω!!!!!!Τι αλλο θα ακουσουμε απο παραπληροφορημενους????????
ΣπυροςΑπ' οτι φαίνεται δεν ξέρεις τα αυτοκίνητα σου!
-
Παιδιά η συνέχεια αύριο!! Πρέπει να φύγω
Καλό απόγευμα
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Ντροπή είναι επίσης να βγάζει η Alfa μπροσθιοκίνητα οικογενειακά και 'σπορ'
Εδώ διαφωνώ.
όπως επίσης ντροπή είναι να είναι τίγκα στα ηλεκτρονικά.
Εδώ συμφωνώ, με την προϋπόθεση ότι εννοούσες 'και να μην απενεργοποιούνται'. Ευτυχώς φαίνεται ότι το κατάλαβαν.
στο α) εννοώ 156/9 και πάνω, όχι 147 (άσχετα αν είναι το ίδιο πλαίσιο) ή Sud παλιότερα. Αν υποτεθεί ότι οι 155, 156/9 είναι διάδοχοι της 75 (ακόμα θυμάμαι κατέβασμα στην... Καλλιρόης με τι πόρτες ), τότε για μένα είναι 'ντροπή'.
το β) είναι πλέον γνωστό (αν και κάπου διάβασα ότι στο GTI δεν απενεργοποιούνται τα ηλεκτρονικά πλήρως )
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αν υποτεθεί ότι οι 155, 156/9 είναι διάδοχοι της 75 (ακόμα θυμάμαι κατέβασμα στην... Καλλιρόης με τι πόρτες ), τότε για μένα είναι 'ντροπή'.Για μερικούς η ευχαρίστηση στην οδήγηση δεν είναι απαραίτητα οι πόρτες αλλά το πέρασμα των στροφών με όσα μπορεί ο οδηγός και το αμάξι.
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Αν υποτεθεί ότι οι 155, 156/9 είναι διάδοχοι της 75 (ακόμα θυμάμαι κατέβασμα στην... Καλλιρόης με τι πόρτες ), τότε για μένα είναι 'ντροπή'.
Για μερικούς η ευχαρίστηση στην οδήγηση δεν είναι απαραίτητα οι πόρτες αλλά το πέρασμα των στροφών με όσα μπορεί ο οδηγός και το αμάξι.
αυτό που λες μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερα με ένα άριστο πισωκίνητο
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
στο α) εννοώ 156/9 και πάνω, όχι 147 (άσχετα αν είναι το ίδιο πλαίσιο) ή Sud παλιότερα. Αν υποτεθεί ότι οι 155, 156/9 είναι διάδοχοι της 75 (ακόμα θυμάμαι κατέβασμα στην... Καλλιρόης με τι πόρτες ), τότε για μένα είναι 'ντροπή'.Μμμ... δεν ξέρω για την 159. Με ένα αυτοκίνητο που έχει μπροστινή κίνηση στις αδύνατες εκδόσεις του και 'πισωτετρακίνηση' στις 'καλές' έχεις και την πίτα ολόκληρη (οδική ασφάλεια για τον καθημερινό οδηγό) και το σκύλο χορτάτο (απόλαυση για τον Π.Ο.)
το β) είναι πλέον γνωστό (αν και κάπου διάβασα ότι στο GTI δεν απενεργοποιούνται τα ηλεκτρονικά πλήρως )
Αμαν! Τι είπες τώρα!!! Αν είναι έτσι παίρνω πίσω τα καλά λόγια που είχα πει γι'αυτό!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μ3
Μ5
S4 +RS4
S6 +RS6
AMG εκδόσεις
911να έχουν απλά mcpherson(κι όχι mcferson όπως έγραψα πιο πριν και δεν με διορθώσατε ).........
Το τι είναι ντροπή είναι σχετικό......
Ιδανικη τυπολογια....FWD=58/42,RWD=42/58
Enzo 42/58...
SLR 47/53
Quattroporte 47/53
612 46/54
8c competizione 45/55
F139(erede 575) 45/55
F430 41/59
Carrera GT 41/59
350Z 53/47....παρα την κακη αναλογια καταφερνει να κανει παραπλησιο χρονο με την ταχυτερη Μ3(Μpherson) διοτι τα διπλα ψαλιδια παιζουν σημαντικο ρολο στην πιο ακριβη και ιδανικη εισοδο στην στροφη...το 350z ειναι μολις 32kg ελαφρυτερο.Για π.χ η 3.2 εχει 61/39 που πλησιαζει το ιδανικο 58/42.....το 50/50 ειναι ενας απο τους πολλους μυθους της bmw.
Περι Κύρους και ποιότητας της Alfa Romeo