-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Είναι κρίμα να κάνουμε τράμπα ένα θέμα,
μια συζήτηση, μια 'εξομολόγηση' ενός φίλου
για το αυτοκίνητό του.Το κατα πόσο ή όχι αξίζει ένα αυτοκίνητο τα λεφτά του,
αυτό δεν το καθορίζει μια 'άτυπη ψηφοφορία',
αλλά ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του.Επιπλέον, ο καθένας αξιολογεί με διαφορετικά κριτήρια.
Για τον Α αξίζει για την ποιότητά του,
για τον Β αξίζει για το μοτέρ του,
για τον Γ αξίζει και για τα δυο παραπάνω...Δε θα σταματήσω να γκρινιάζω όταν αξιολογώ ένα αυτοκίνητο (που κινείται και δεν είναι καναπές), ως άτυχο στον τομέα των επιδόσεων, όταν σου βγάζει την ψυχή για να κάνεις μία προσπέραση. Δε μιλάω για επιδόσεις GTi αλλά έλεος πια. Δε νομίζω να είπε κανείς τίποτα για τις επιδόσεις και την ασφάλεια του 1.8 Τurbo, του 2.0 κλπ... Αμάν πια...
Και θα γκρινιάζω συνεχώς μπας και σταματήσουν να τοποθετούν τέτοιους κινητήρες σε τέτοια αυτοκίνητα. (όπως θα γκρινιάζω και για αυτοκίνητα με ελεεινά φρένα, απαράδεκτα τιμόνια/αναρτήσεις κλπ).
Απλά, δεν είμαι δοκιμαστής τουτού συνεπώς δε μπορώ να έχω άποψη επί παντός κινουμένου οχήματος (π.χ. Hyundai, BMW κλπ).Βρε μπας και είμαστε εμείς οι οδηγοί της Κυριακής;
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
αλλά ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του.Επιπλέον, ο καθένας αξιολογεί με διαφορετικά κριτήρια.
για τον Γ αξίζει και για τα δυο παραπάνω...Δε θα σταματήσω να γκρινιάζω όταν αξιολογώ ένα αυτοκίνητο (που κινείται και δεν είναι καναπές), ως άτυχο στον τομέα των επιδόσεων, όταν σου βγάζει την ψυχή για να κάνεις μία προσπέραση. Δε μιλάω για επιδόσεις GTi αλλά έλεος πια. Δε νομίζω να είπε κανείς τίποτα για τις επιδόσεις και την ασφάλεια του 1.8 Τurbo, του 2.0 κλπ... Αμάν πια...
Και θα γκρινιάζω συνεχώς μπας και σταματήσουν να τοποθετούν τέτοιους κινητήρες σε τέτοια αυτοκίνητα. (όπως θα γκρινιάζω και για αυτοκίνητα με ελεεινά φρένα, απαράδεκτα τιμόνια/αναρτήσεις κλπ).
Απλά, δεν είμαι δοκιμαστής τουτού συνεπώς δε μπορώ να έχω άποψη επί παντός κινουμένου οχήματος (π.χ. Hyundai, BMW κλπ).Βρε μπας και είμαστε εμείς οι οδηγοί της Κυριακής;
Σε αυτή την κατηγορία δεν ανήκει σίγουρα το Sportback 1.6 FSI.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
ρε κουμπιακ γιατι δεν γραφεις ενα μαιλ στην αουντι?περρισοτερο τοπο θα πιασει.σε καποια σημεια μπορει να εχεις δικιο το χανεις ομως με τις υπερβολες που λες.
-
Κουμπιακ μη φωναζεις δεν ειναι τα αουντι με το μικροτερο λογο ισχης.Στη γειτονια μου ηταν ενας μαναβης γυρω στα 150 κιλα να τον δεις πως γκαζωνε με το βρωμοπαπο το 50αρι να φρικαρεις.............................στα 102 αλογα θα κολησουμε
-
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν για το Golf ο 1,6 FSI να θεωρείται μια χαρά και για το Α3 ανεπαρκής. 50 κιλά βάρος κάνουν τόση διαφορά?
-
fair enough...
(ΔΛΔ: ας παινέψει ο καθένας το τουτούνι του όσο θέλει, εγώ δεν τη ξαναπατάω...) -
Ο χρήστης anemos231 έγραψε:
Εγώ θα ήθελα κατ'αρχάς να ευχηθώ στον dpolal καλορίζικο, πολλά πολλά χιλιόμετρα!
Ψάχνομαι κι εγώ για αγορά σε αυτή την κατηγορία και το Α3 Sportback 1.6 FSi είναι ένα από αυτά στα οποία προσανατολίζομαι. Είχα βάλει μάλιστα κάποιο σχετικό θέμα και είχα ανταλλάξει ενδιαφέρουσες απόψεις με πολλούς φίλους.
Τώρα σχετικά με το Α3 των 102 ίππων, στον τομέα των επιδόσεων τα πράγματα πρέπει να είναι απογοητευτικά. Και αυτό το λέω γιατί πολύ απλά έχω κάνει μια καλή βόλτα με το Α3 FSi (115 Hp) ενός φίλου και το βρήκα απλά ικανοποιητικό, όχι όμως εντυπωσιακά νευρικό και γρήγορο. Από την άλλη βέβαια δεν μπορείς να μην εντυπωσιαστείς από την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και το πολύ καλό κράτημα (έκδοση Ambition).
Τέλος πάντων, πιστεύω είναι ζήτημα σε ποιο σημείο δίνει ο καθένας προτεραιότητα όταν αγοράζει αυτοκίνητο.
Αυτά, και πάλι καλορίζικο και καλοτάξιδο φίλε dpolal!Ευχαριστώ καταρχήν για τα καλά σου λόγια...
Με το Sportback έκανα test drive και εγώ και είχα μείνει πολύ ικανοποιημένος...
Ο λόγος που προτίμησα το 3θυρό είναι επειδή θα το κυκλοφορώ εγώ τον περισσότερο καιρό και μόνος μου οπότε θα πήγαινε άχρηστος ο χώρος.Ξαναλέω βέβαια ότι νευρικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, από την άλλη όμως ούτε και το μικρό Α4 με τα 102 άλογα μου είχε φανεί άσχημο (προσωπική μου άποψη) όταν το είχα για ένα μικρό διάστημα.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγω και επειδή είχα εμπειρία από το VTS αλλά και επειδή έχω οδηγήσει κατά κόρον στην εθνική το εταιρικό Astra 1,4 της γυναίκας μου γεμάτο μπαγάζια και καλοκαίρι.
** Το θέμα των προσπεράσεων που έχει αναφερθεί νομίζω ότι αφορά περισσότερο τον καθένα μας σαν οδηγό παρά το ίδιο το αυτοκίνητο, όποιο και αν είναι αυτό.
Μια κανονική προσπέραση, με ορατότητα, χώρο και ότι άλλο πρέπει να πληρεί δεν θα σου δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα.
Αντίθετα όταν είναι να γίνει με την ταυτότητα στο στόμα τότε λογικό και επόμενο είναι να τα ρίχνουμε μετά στο αυτοκίνητο που φταίει για όλα τα κακά της μοίρας μας και δεν μπορούμε να αποδείξουμε πόσο ταλέντα οδηγοί είμαστε... ( ΔΕΝ αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα, μιλάω γενικά ) **
Ευχαριστώ...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
** Το θέμα των προσπεράσεων που έχει αναφερθεί νομίζω ότι αφορά περισσότερο τον καθένα μας σαν οδηγό παρά το ίδιο το αυτοκίνητο, όποιο και αν είναι αυτό.
Μια κανονική προσπέραση, με ορατότητα, χώρο και ότι άλλο πρέπει να πληρεί δεν θα σου δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα.
Αντίθετα όταν είναι να γίνει με την ταυτότητα στο στόμα τότε λογικό και επόμενο είναι να τα ρίχνουμε μετά στο αυτοκίνητο που φταίει για όλα τα κακά της μοίρας μας και δεν μπορούμε να αποδείξουμε πόσο ταλέντα οδηγοί είμαστε... ( ΔΕΝ αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα, μιλάω γενικά ) **
Ευχαριστώ...
αναλογα το δρομο, αλλο ΑΟ και αλλο Αντιρριο - Ιωαννινα
στη 2η περιπτωση τα αλογα πρεπει να ειναι αρκετα γιατι αλλιως στη 1η νταλικα που θα βρεις, θα πας απο πισω της για κανα μισαωρο μεχρι να βρεις το χωρο που λες για να προσπερασεις.
Και για 30' πισω απο νταλικα σε αυτο το δρομο, το λιγοτερο που θα παθεις ειναι να καταστρεψεις το χρωμα του αυτοκινητου σου απο τα χαλικακια που θα σου πεταει.... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ευχαριστώ...
αναλογα το δρομο, αλλο ΑΟ και αλλο Αντιρριο - Ιωαννινα
στη 2η περιπτωση τα αλογα πρεπει να ειναι αρκετα γιατι αλλιως στη 1η νταλικα που θα βρεις, θα πας απο πισω της για κανα μισαωρο μεχρι να βρεις το χωρο που λες για να προσπερασεις.
Και για 30' πισω απο νταλικα σε αυτο το δρομο, το λιγοτερο που θα παθεις ειναι να καταστρεψεις το χρωμα του αυτοκινητου σου απο τα χαλικακια που θα σου πεταει....Όπως είπα και ποιό πριν δεν θέλω να ξεφύγω από το θέμα αυτού του άρθρου και ίσως καλύτερα να το συνεχίσουμε αλλού.
Ειδικά όμως σε αυτόν τον δρόμο φίλε spiro πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις ασφαλή προσπέραση ακόμα και με Ferrari;;;;;Mην απαντήσεις, θα ανοίξω νέο θέμα με θέμα την ασφαλή προσπέραση και τους ίππους του αυτοκινήτου...
-
Το άνοιξα....
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
fair enough...
(ΔΛΔ: ας παινέψει ο καθένας το τσουτσούνι του όσο θέλει, εγώ δεν τη ξαναπατάω...) -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Σε αυτή την κατηγορία δεν ανήκει σίγουρα το Sportback 1.6 FSI.Μιλάω κυρίως για τα 102 PS με βάρος >1.400 κιλά και 225/45/17.
(αν και τα 115PS με βάρος >1.400 κιλά και 225/45/17 δεν πρέπει να υπολείπονται τραγικά, αλλά δεν έχω άποψη για τον κινητήρα αυτό)...Με τον 102 PS όμως έχω εμπειρία >150.000χλμ σε κάθε είδους δρόμο...
fair enough...
(ΔΛΔ: ας παινέψει ο καθένας το τσουτσούνι του όσο θέλει, εγώ δεν τη ξαναπατάω...) -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Το άνοιξα....οκ, και θα απαντησω εκει...
-
Το πρώτο κουφό που παρατήρησα έχει να κάνει με την ηλιοροφή...
Αν ανοίξεις τον διακόπτη γρήγορα μπορεί να μην το και σταματάει όπου θέλει...
Επίσης δύο φορές επέμενε να παραμένει ανοικτή και μόνο με το κλείδωμα του αυτοκινήτου ήρθε στα ίσια της.Είδωμεν.
Προς το παρόν και σχετικά με την κατανάλωση είμαι αρκετά ευχαριστήμενος.
Με ένα γέμισμα έχω γράψει περίπου 400+ χλμ και ακόμα μου δίνει ένδειξη για άλλα 300...
Βέβαια ως επί το πλείστον έχω κινηθεί στο πάνω-κάτω του Κιφισσού και σε συνθήκες σχεδόν μποτιλιαρίσματος (Ν.Σμύρνη-Ν.Κιφισιά) αλλά το προηγούμενο ΠΣΚ έκανα κάμποσα εκδρομικά χλμ οπότε είναι σχεδόν μεικτός ο κύκλος.
Μέχρι το τέλςο της εβδομάδας θα έχω μια καλή εικόνα. -
Αν τελικά κάνεις 700 χλμ με ένα γέμισμα, η αυτονομία είναι άριστη...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Αν τελικά κάνεις 700 χλμ με ένα γέμισμα, η αυτονομία είναι άριστη...Καλά τώρα στην αρχή είμαι πολύ ελαφροπόδις...
Αν και δεν την πολυπιστεύω της ένδειξη.
Εχθές ξεκινώντας μου έδειξε 290χλμ, μετά από 20 λεπτά με χαλαρό ρυθμό και ψιλοκίνηση είχε πάει 320χλμ...Παίζει ρόλο πώς το πας το αμάξι τελικά, υπολογίζω να έχω αδειάσει το ρεζερβουάρ μέχρι την Κυριακή (το ΠΣΚ θα κάνω καμμιά καλή βόλτα πάλι... )
-
Πάντωε μην πολυπιστεύεις το trip-computer. Αν το έχεις μηδενίσει πρόσφατα η αυτονομία που δείχνει αλλάζει πολύ ανάλογα με το στυλ οδήγησης. Επίσης είναι πολύ αισιόδοξο όταν το ρεζερβουάρ είναι γεμάτο και υπολογίζει την αυτονομία μέχρι να τελειώσουν εντελώς τα καύσιμα και να μείνεις και φυσικά κανένας δεν αφήνει να συμβεί αυτό. Υπολόγιζε περίπου 80-100 χλμ λιγότερα από αυτά που δείχνει όταν είναι γεμάτο το ρεζερβουάρ.
-
http://www.fourtitude.com/news/publish/ ... 1224.shtml
To A3 που λεγαμε με την καινουργια μασκα
-
οσο για τα καυσιμα που λεγατε,εγω με ενα γεμισμα 690 χλμ,καλα δεν ειναι?βεβαια τα περισσοτερα χλμ τα εκανα και θα τα κανω εθνικη οδο-εγνατια και οχι μεσα σε πολη
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
οσο για τα καυσιμα που λεγατε,εγω με ενα γεμισμα 690 χλμ,καλα δεν ειναι?βεβαια τα περισσοτερα χλμ τα εκανα και θα τα κανω εθνικη οδο-εγνατια και οχι μεσα σε ποληΠόσο μεγάλο ρεζερβουάρ;;;
Audi A3 1.6FSI - πρώτες εντυπώσεις