-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Ενώ το 16/10 είναι πιο λογικό.
Κατι καταλαβες λαθος saxon...ή σε τσακισαν...ελπιζω για το πρωτο...
γιατι ρε παιδια? επειδη ειναι ο αριθμητης μεγαλυτερος?
-
Ειναι σα να λεμε 160% οπτικη οξυτητα...
-
Ειναι σα να λεμε 160% οπτικη οξυτητα...ετσι νομιζα και εγω παλια, το εψαξα και βρηκα αυτο: http://en.wikipedia.org/wiki/Visual_acuity
πολυ χοντρικα αν ο σαχον εβλεπε φυσιολογικα, θα εβλεπε 10/10 . το 16/10 σημαινει οτι βλεπει απο τα 16 'μετρα'/'ποδια'/'γυαρδες' κλπ αυτο που εμεις οι νορμαλ βλεπουμε απο τα 10 αρα εχει καλυτερη οξυτητα.
τους πιλοτους τους θελουν 20/20 γιατι στα 20 ποδια οι πιθανοτητες να μη βλεπεις κατι τοσο καλα, αυξανονται.
το 20/20 λοιπον ειναι καλυτερο απο το 10/10. δεν ειναι αριθμητικο το πραγμα. ειναι ας πουμε δεικτης ποιοτητας. -
Χοντρικα βλεπει παραπανω απ το κανονικο αμμετρωπικο ματι 10/10...
Δεν ειναι λαθος το 16/10,απλα σημαινει ΥΠΕΡμετρωπικο αποτελεσμα,που δεν θα ειναι καλο μελλοντικα...Επισης το 10/10 ειναι ιδιο με το 20/20...το 20/20 ειναι Αμερικανια,το 10/10 Αγγλικο συστημα...ή αναποδα...
-
Χοντρικα βλεπει παραπανω απ το κανονικο αμμετρωπικο ματι 10/10...
Δεν ειναι λαθος το 16/10,απλα σημαινει ΥΠΕΡμετρωπικο αποτελεσμα,που δεν θα ειναι καλο μελλοντικα...αν εννοεις οτι θα γινει η γνωστη διελκυστινδα με την πρεσβυωπια, ναι. Ο ντοκτορας μου αφησε ~.50 βαθμους μυωπια επιτηδες (δεν παει ακριβως, οσο κατσει) για να αργησω στην πρεσβυωπια γιατι ημουν τοτε 39 ετων και ηδη ειχα καποια μικρα σημαδια κι πριν την εγχειριση.
πηγαινα πχ ν διαβασω χαρτι απο φαρμακο και το τοποθετουσα αρχικα σε μια αποσταση απο το προσωπο που ειχα συνηθισει και μεα το πηγαινε 10-15 εκατοστα μακρυτερα. -
Σωστα επραξε και αφησε -0,50 στα 39 σου...αν σου αφηνε +1,00(συμβαινουν πολλες φορες) θα ειχες θεμα...
-
Σωστα επραξε και αφησε -0,50 στα 39 σου...αν σου αφηνε +1,00(συμβαινουν πολλες φορες) θα ειχες θεμα...το συζητησαμε, εγω ειχα μια λιγουρια να τα κανω κυαλια τα ματια μου, γιατι φορουσα γυαλια απο Β' Δημοτικου.... με συνεφερε
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
τα κολυρια τα σταματησα την 4η μερα
Αυτό ειδικά μου φαίνεται πολύ παράξενο...
+1
Υπάρχει περίπτωση να μην του έδωσε κορτιζονούχες ή αντιβιωτικές σταγόνες? Επανήλθε η υγρασία στα μάτια σε 72 ώρες? Πολύ παραξενο!
Εδω για μια ίωση και 6 μέρες αντιβίωση θελει ο οργανισμός ...Χοντρικα βλεπει παραπανω απ το κανονικο αμμετρωπικο ματι 10/10...
Δεν ειναι λαθος το 16/10,απλα σημαινει ΥΠΕΡμετρωπικο αποτελεσμα,που δεν θα ειναι καλο μελλοντικα...αν εννοεις οτι θα γινει η γνωστη διελκυστινδα με την πρεσβυωπια, ναι. Ο ντοκτορας μου αφησε ~.50 βαθμους μυωπια επιτηδες (δεν παει ακριβως, οσο κατσει) για να αργησω στην πρεσβυωπια γιατι ημουν τοτε 39 ετων και ηδη ειχα καποια μικρα σημαδια κι πριν την εγχειριση.
πηγαινα πχ ν διαβασω χαρτι απο φαρμακο και το τοποθετουσα αρχικα σε μια αποσταση απο το προσωπο που ειχα συνηθισει και μεα το πηγαινε 10-15 εκατοστα μακρυτερα.Σε μένα με τον μηδενισμό μου εμφανίστηκε μισός βαθμός υπερμετρωπία. Στην αρχή με προβλημάτισε πολύ γιατί πήγα τα χαρτιά μου, κινητό κλπ λίγα εκατοστά μακρύτερα για να δω καθαρά. 7 μήνες μετά (τώρα) ήδη υπάρχει βελτίωση και σ' αυτο.
Από ερωτήσεις μου πάντως διαπίστωσα ότι στα 40ies η υπερμετρωπία 'παίζει πολύ και σε πολλούς' μετά το λέιζερ. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
τα κολυρια τα σταματησα την 4η μερα
Αυτό ειδικά μου φαίνεται πολύ παράξενο...
Πεμπτη εκανα την επεμβαση, Δευτερα σταματησα το Εxocin, Τριτη το Tobradex. Τωρα βαζω μονο φυσικα δακρυα αλλα εχω την εντυπωση δεν χρειαζεται γιατι το ματι ειναι υγρο.
Ενώ το 16/10 είναι πιο λογικό.
Απο οτι καταλαβα, η μετρηση αφορα στατιστικη και δεν ειναι κατι 100% μετρησιμο:
πχ 10/10 βλεπει ενας μεσος ανθρωπος στην ηλικια μου, με τα γυαλια ειχα 14/10 νομιζω.
Δεν εχει να κανει ακριβως με τη μυωπια αλλα και με το οπτικο νευρο εχω την εντυπωση.
Η διαφορα ειναι οτι μετα την επεμβαση μπορουσα να δω και την τελευταια σειρα απο τον 2 πινακα (εκεινο με τα γραμματα).το 16/10 σημαινει οτι βλεπει απο τα 16 'μετρα'/'ποδια'/'γυαρδες' κλπ αυτο που εμεις οι νορμαλ βλεπουμε απο τα 10 αρα εχει καλυτερη οξυτητα.
τους πιλοτους τους θελουν 20/20 γιατι στα 20 ποδια οι πιθανοτητες να μη βλεπεις κατι τοσο καλα, αυξανονται.
το 20/20 λοιπον ειναι καλυτερο απο το 10/10. δεν ειναι αριθμητικο το πραγμα. ειναι ας πουμε δεικτης ποιοτητας.Σωστα. Η γυναικα μου ας πουμε βλεπει καλυτερα απο μενα (δεν ειχε ποτε μυωπια κτλ)
Δεν μπορω να το εξηγησω καλα, αλλα μπορει μεταξυ 2 ανθρωπων που δεν εχουν καθολου μυωπια ο ενας να βλεπει καλυτερα. -
Αρχικα θα ηθελα να πω οτι ο προσδιορισμος της οπτικης οξυτητας δεν ειναι πραγματικο κλασμα.Μετρηση οπτικης οξυτητας σημαινει προσδιορισμο της μικροτερης γωνιας που πρεπει να σχηματιζει ενα αντικειμενο προκειμενου να αναγνωριστει απο το ματι.
Πολυ συχνα χρησιμοποιουνται τα οπτοτυπα snellen.To φυσιολογικο ματι πρπει να μπορει απο αποσταση 6 m να αναγνωριζει τα συμβολα της τελευταιας σειρας που αντιστοιχουν στην ελαχιστη οπτικη γωνια(οπτικη οξυτητα 6/6).Αν δεν μπορει να αναγνωρισει αυτα τα συμβολα τοτε η οπτικη του οξυτητα ειναι μειωμενη.Ετσι αναζητειται η σειρα με τα μικροτερα συμβολα που μπορει να αναγνωρισει το εξεταζομενο ματι και που απο τα 6m σχηματιζουν μεγαλυτερη οπτικη γωνια .Αν αυτη η σειρα ειναι η πρωτη τοτε εχουμε οπτικη οξυτητα 6/60.
Στις ΗΠΑ τα κλασματα δεν εκφραζονται σε μετρα αλλα σε ποδια.Οποτε το 6/6 γραφετα 20/20 και τα 6/60 γραφονται 20/200 για παραδειγμα.
Στην Ευρωπη και στην Ελλαδα χρησιμποποιειται το δεκαδικο συστημα του Monoyer οπου εκφραζεται το αντιστροφο της οπτικης γωνιας ή η αριθμητικη αξια του κλασματος του snellen.Ετσι ο συμβολισμος 6/12 ή 20/40 εκφραζεται ως 0.5 = 5/10. -
Πολύ καλή ανάλυση! Μπράβο!
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Αρχικα θα ηθελα να πω οτι οπροσδιορισμος της οπτικης οξυτητας δεν ειναι πραγματικο κλασμα.Μετρηση οπτικης οξυτητας σημαινει προσδιορισμο της μικροτερης γωνιας που πρεπει να σχηματιζει ενα αντικειμενο προκειμενου να αναγνωριστει απο το ματι.
Πολυ συχνα χρησιμοποιουνται τα οπτοτυπα snellen.To φυσιολογικο ματι πρπει να μπορει απο αποσταση 6 m να αναγνωριζει τα συμβολα της τελευταιας σειρας που αντιστοιχουν στην ελαχιστη οπτικη γωνια(οπτικη οξυτητα 6/6).Αν δεν μπορει να αναγνωρισει αυτα τα συμβολα τοτε η οπτικη του οξυτητα ειναι μειωμενη.Ετσι αναζητειται η σειρα με τα μικροτερα συμβολα που μπορει να αναγνωρισει το εξεταζομενο ματι και που απο τα 6m σχηματιζουν μεγαλυτερη οπτικη γωνια .Αν αυτη η σειρα ειναι η πρωτη τοτε εχουμε οπτικη οξυτητα 6/60.
Στις ΗΠΑ τα κλασματα δεν εκφραζονται σε μετρα αλλα σε ποδια.Οποτε το 6/6 γραφετα 20/20 και τα 6/60 γραφονται 20/200 για παραδειγμα.
Στην Ευρωπη και στην Ελλαδα χρησιμποποιειται το δεκαδικο συστημα του Monoyer οπου εκφραζεται το αντιστροφο της οπτικης γωνιας ή η αριθμητικη αξια του κλασματος του snellen.Ετσι ο συμβολισμος 6/12 ή 20/40 εκφραζεται ως 0.5 = 5/10.ηθελ να ρωτησω το εξης
τα '6 μετρα' (εκτελεση θυμιζει) ειναι δεδομενα?
δεν εχω παει ποτε σε οφθαλμιατρο που να ειχε το σνελλεν στα 6 μετρα. ηταν παντα λιγοτερο, κμμια φορα και 3 μετρα. και ολοι μα ολοι ειχαν και διαφορετικο φωτισμο .τι παιζεται εκει? εχουν αλλα μεγεθη για αλλες αποστασεις? -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Αρχικα θα ηθελα να πω οτι οπροσδιορισμος της οπτικης οξυτητας δεν ειναι πραγματικο κλασμα.Μετρηση οπτικης οξυτητας σημαινει προσδιορισμο της μικροτερης γωνιας που πρεπει να σχηματιζει ενα αντικειμενο προκειμενου να αναγνωριστει απο το ματι.
Στην Ευρωπη και στην Ελλαδα χρησιμποποιειται το δεκαδικο συστημα του Monoyer οπου εκφραζεται το αντιστροφο της οπτικης γωνιας ή η αριθμητικη αξια του κλασματος του snellen.Ετσι ο συμβολισμος 6/12 ή 20/40 εκφραζεται ως 0.5 = 5/10.ηθελ να ρωτησω το εξης
τα '6 μετρα' (εκτελεση θυμιζει) ειναι δεδομενα?
δεν εχω παει ποτε σε οφθαλμιατρο που να ειχε το σνελλεν στα 6 μετρα. ηταν παντα λιγοτερο, κμμια φορα και 3 μετρα. και ολοι μα ολοι ειχαν και διαφορετικο φωτισμο .τι παιζεται εκει? εχουν αλλα μεγεθη για αλλες αποστασεις?Υπάρχει αντιστοιχία προφανώς...αν στα 6 μέτρα η τελευταία σειρά ήταν πχ 4 εκατοστά το γράμμα, στα 3 θα ειναι 2.
Οι αριθμοί ξαναλέω ειναι απλά για να δείξουν την ποσοτική αναλογία.Sent from my Neo V using Tapatalk
-
@trident:Κανονικα πρεπει να τηρειται.Ενα 'κολπακι' ειναι η χρηση καθρεπτη στο τοιχο οποτε τα 3 μετρα να γινονται 6.
Νομιζω οτι οι πιο συγχρονοι οπτοτυποι,ειδικα αυτοι που ειναι οθονες LCD,εχουν παραμετροποιηση αναλογα με την αποσταση που μπαινουν,ετσι ωστε να σχηματιζεται παντα η ιδια οπτικη γωνια αναμεσα στα συμβολα.
Μικρες διαφορες παντως στη αποσταση δεν παιζουν ιδιαιτερο ρολο.Στη κλινικη μας για παραδειγμα υπαρχει ποικιλια γιατι ειναι λιγο δυσκολο να τα χωρεσουμε ολα(μηχανηματα & επιπλα) οπως πρεπει.Βεβαια εξαρταται και γιατι χρειαζεσαι τη μετρηση της οπτικης οξυτητας.Αλλες απαιτησεις υπαρχουν αν το κανεις για ερευνητικους σκοπους και αλλες για μετεγχειριτικη παρακολουθηση ασθενων που εχουν πολυ χαμηλη οραση για παραδειγμα. -
Ποιο ειναι το σχολιο σου για το 16/10 Κωστη?
Καλοπροαιρετα ρωταω καποιον ειδικο,χωρις να πικαρω τον saxon -
Καλοπροαιρετα ρωταω καποιον ειδικο,χωρις να πικαρω τον saxonΕχω δει πολλους ασθενεις με τετοια οραση ,ιδιαιτερα σε νεαρα ατομα δεν ειναι κατι περιεργο.Αν δεν υπαρχει αλλη ανατομικη ή λειτουργικη δυσλειτουργία με πληρη διορθωση θεωρητικα μπορει καποιος να εχει τετοια οπτικη οξυτητα.
Ο καθορισμος του οριου της οπτικης γωνιας σε μοναδα ειναι λιγο αυθαιρετος και εχει υπολογιστει με βαση οτι το ελαχιστο μεγεθος μιας εικονας πρεπει να ειναι 0,004mm για να σχηματιστει στον αμφιβληστροειδη,οποτε ειναι συχνο φαινομενο να βρισκονται οπτικες οξυτητες ανωτερες της καθορισμενης σαν φυσιολογικης. -
Δεν θεωρεις το 16/10 ΥΠΕΡμετρωπικο δλδ?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Καλοπροαιρετα ρωταω καποιον ειδικο,χωρις να πικαρω τον saxonΕχω δει πολλους ασθενεις με τετοια οραση ιδιαιτερα σε νεαρα ατομα δεν ειναι κατι περιεργο.Αν δεν υπαρχει αλλη ανατομικη ή λειτουργικη δυσλειτουργία με πληρη διορθωση θεωρητικα μπορει καποιος να εχει τετοια οπτικη οξυτητα.
Ο καθορισμος του οριου της οπτικης γωνιας σε μοναδα ειναι λιγο αυθαιρετος και εχει υπολογιστει με βαση οτι το ελαχιστο μεγεθος μιας εικονας πρεπει να ειναι 0,004mm για να σχηματιστει στον αμφιβληστροειδη,οποτε ειναι συχνο φαινομενο να βρισκονται οπτικες οξυτητες ανωτερες της καθορισμενης σαν φυσιολογικης.Eπισης: πως γινεται η γυναικα μου πχ να βλεπει καλυτερα απο εμενα που υποτειθεται εχω 16/10?
Ισχυει οτι παιζει ρολο το οπτικο νευρο και οχι τοσο η (τυχων) μυωπια κτλ; -
Καλοπροαιρετα ρωταω καποιον ειδικο,χωρις να πικαρω τον saxon
Δεν παρεξηγουμαι
Μου αρκει που (πλεον) βλεπω καλα και χωρις προσθετα. Τα νουμερα ειναι σχετικα... -
@vaggman:Αμα ηταν υπερμέτρωπας δε θα εβλεπε μακρυά τοσο καλα.Αρα αφου βλεπει μακρυα χωρις διορθωση ειναι εμμετρωπας.
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Eπισης: πως γινεται η γυναικα μου πχ να βλεπει καλυτερα απο εμενα που υποτειθεται εχω 16/10?
Ισχυει οτι παιζει ρολο το οπτικο νευρο και οχι τοσο η (τυχων) μυωπια κτλ;Αρχικα θα ηθελα να πω πως η 'καλη' οραση ειναι κατι το υποκειμενικο.Δεν την αντιλαμβανονται ολοι το ιδιο ενω μεγαλο ρολο παιζουν και οι απαιτησεις που εχει ο καθενας ή πώς εχει συνηθησει.
Η οπτικη οξυτητα απο μονη της δε λεει αν καποιος εχει καλη οραση ή οχι.Ειναι απλα μια λειτουργικη δοκιμασια πολυ σημαντικη βεβαια.Υπαρχουν ομως και αλλοι παραγοντες που παιζουν ρολο και μπορουν να μετρηθουν οπως η ευαισθησια στην οπτικη αντιθεση ή η ευαισθησια στο φωτεινο θαμβος.Την αντιληψη της'καλης ορασης 'μπορει να επηρρεασει επισης η αντιληψη των χρωματων καθως και το οπτικο πεδιο του ασθενους.Για να σου δωσω να καταλαβεις ενας ασθενης με τελικο σταδιο γλαυκωματος μπορει να διατηρει ικανοποιητικη οπτικη οξυτητα αλλα η οραση του να μην ειναι λειτουργικη εξαιτιας των πολυ μειωμένων οπτικων πεδιων.
Επέμβαση laser στα μάτια