Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
τα κολυρια τα σταματησα την 4η μερα
Αυτό ειδικά μου φαίνεται πολύ παράξενο...
Πεμπτη εκανα την επεμβαση, Δευτερα σταματησα το Εxocin, Τριτη το Tobradex. Τωρα βαζω μονο φυσικα δακρυα αλλα εχω την εντυπωση δεν χρειαζεται γιατι το ματι ειναι υγρο.
Ενώ το 16/10 είναι πιο λογικό.
Απο οτι καταλαβα, η μετρηση αφορα στατιστικη και δεν ειναι κατι 100% μετρησιμο:
πχ 10/10 βλεπει ενας μεσος ανθρωπος στην ηλικια μου, με τα γυαλια ειχα 14/10 νομιζω.
Δεν εχει να κανει ακριβως με τη μυωπια αλλα και με το οπτικο νευρο εχω την εντυπωση.
Η διαφορα ειναι οτι μετα την επεμβαση μπορουσα να δω και την τελευταια σειρα απο τον 2 πινακα (εκεινο με τα γραμματα).
το 16/10 σημαινει οτι βλεπει απο τα 16 'μετρα'/'ποδια'/'γυαρδες' κλπ αυτο που εμεις οι νορμαλ βλεπουμε απο τα 10 αρα εχει καλυτερη οξυτητα.
τους πιλοτους τους θελουν 20/20 γιατι στα 20 ποδια οι πιθανοτητες να μη βλεπεις κατι τοσο καλα, αυξανονται.
το 20/20 λοιπον ειναι καλυτερο απο το 10/10. δεν ειναι αριθμητικο το πραγμα. ειναι ας πουμε δεικτης ποιοτητας.
Σωστα. Η γυναικα μου ας πουμε βλεπει καλυτερα απο μενα (δεν ειχε ποτε μυωπια κτλ)
Δεν μπορω να το εξηγησω καλα, αλλα μπορει μεταξυ 2 ανθρωπων που δεν εχουν καθολου μυωπια ο ενας να βλεπει καλυτερα.