-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Δεν υπάρχει περιπτωση γιατρος (που σε τεραστιο ποσοστο ειναι τσιγγούνηδες ανελεητοι) να κανει επισφαλή επένδυση. Εχεις ιδέα πόσο κανουν τα μηχανηματα για οδοντιατρεία? Αστα βράστα... βλεπεις κανεναν να μην τα αγοράζει / κάνει lease?
Και τι να κανει δηλαδη?Μπορει να κανει και αλλιως?? Αμα δε παρει τα μηχανηματα η αλλη λυση ειναι να περιμενει να διοριστει στο δημοσιο
Εκτος αν φυγει εξωτερικο. -
Η φράση 'δεν μπορει να κάνει και αλλιώς' εχει σαν νόημα την ανάγκη, και συνηθίζεται να χρησιμοποιείται όταν συμβαινουν κακα πράγματα... πχ 'πουλησα το νεφρο μου για να σωθεί το παιδί μου, δεν μπορουσα να κανω αλλιώς'.
Ναι μεν 'δεν μπορουν να κανουν αλλιώς', τους ειναι χρήσιμα τα μηχανήματα, αλλα ας μη το φράφουμε σαν να ειναι δυστυχισμένοι. Επισης και στο εξωτερικο μηχανηματα θα θελει.
Σε καθε φαση, εννούσα οτι μπορει να ειναι πανακριβα αλλα βγάζουν τα λεφτά τους άνετα.
-
Η δουλεια δεν ειναι αναγκη δηλαδη??
Εχεις χειρουργησει καποιον να δεις ποσο 'ανετο' ειναι? -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Η δουλεια δεν ειναι αναγκη δηλαδη??
Εχεις χειρουργησει καποιον να δεις ποσο 'ανετο' ειναι?Σε βλέπω σκεπτικό, οπότε ξεκινώ δεχόμενος κατ αρχάς το δικαίωμά σου στο τεκμήριο της αθωότητας, δηλαδή οτι δεν εισαι troll...
Ας μη πιανόμαστε απο τις λέξεις, μόνες τους χωρις το κείμενο...
'Ανάγκη για δουλειά' ισούται με 'να εχω να φάω το βράδυ, να μη μείνω νηστικός' και σε επόμενο επίπεδο 'να κανω και κατι παραπάνω εκτός απο την απλη εξασφάλιση των προς το ζήν'. Αν δε συμφωνούμε με αυτό, καλό θα ήταν να μη συνεχιστεί η ανταλλαγή απόψεων, θα κανουμε βολτες γύρω γύρω και θα παιζουμε με τις λεξεις.
Στηριζόμενος λοιπόν στο παραπάνω, όχι, δεν εχεις 'ανάγκη' να χειρουργήσεις κάποιον. Αναγκη έχεις να δουλεψεις στα χωράφια ή να κλεψεις ψωμί. Ανάγκη εχεις για τα βασικά πράγματα.
Αν εισαι χειρουργός (ή χειρούργος, όπως το προτιμας, δεν ξερω ποιο ειναι το σωστότερο) και έχεις 'ανάγκη' για δουλειά, για να φας ή να φαει το παιδί σου που πεινάει, δεν εγχειρίζεις όποιον βρεις μπροστά σου, μπορεις να κανεις και δουλειά αποκλειστικής νοσοκόμας, ή και υδραυλικού αν ξερεις την τεχνη. Το ανάποδο όμως ΔΕΝ ισχύει. Εαν αυτό δεν το πιστεύεις ή δεν το έχεις δεί, τοτε σε ζηλέυω γιατι δεν ξερεις τι παει να πει ανάγκη.
'Ανετη' δεν ειναι καμμιά δουλειά. Η λέξη 'άνετα' στο post μου αφορούσε την δυνατότητα αποπληρωμής της αξίας των μηχανημάτων, όχι τον 'κάματο' (μυικό η πνευματικό) της δουλειας του οδοντιάτρου ή όποιου αλλου η δουλειά απαιτεί ακριβά μηχανήματα.
Straw man fallacy,... http://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man
Αν δεν το κανεις επίτηδες, ειναι χρήσιμο κείμενο. -
Αν θυμασαι η συζητηση αρχισε απο εδω:
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Δεν υπάρχει περιπτωση γιατρος (που σε τεραστιο ποσοστο ειναι τσιγγούνηδες ανελεητοι) να κανει επισφαλή επένδυση. Εχεις ιδέα πόσο κανουν τα μηχανηματα για οδοντιατρεία? Αστα βράστα... βλεπεις κανεναν να μην τα αγοράζει / κάνει lease?
Και τι να κανει δηλαδη?Μπορει να κανει και αλλιως?? Αμα δε παρει τα μηχανηματα η αλλη λυση ειναι να περιμενει να διοριστει στο δημοσιο
Εκτος αν φυγει εξωτερικο.Μετα αρχισες να γραφεις για' πουλημα νεφρων ' για να ζησεις τα παιδια σου ,ενω προτεινεις καποιος που εχει σπουδασει 6 χρονια Ιατρικη και εχει κανει 4 με 6 χρονια ειδικοτητα,να παει να δουλεψει στα χωραφια,να γινει υδραυλικος ή αποκλειστικη νοσοκομα για να ζησει αυτος και η οικογενεια του(αν εχει αναγκη) ,αντι να προσπαθησει να ασκησει την επιστημη του για βιοποριστικους λογους...
Δε ξερω τι δουλεια κανεις αλλα αμα πιστευεις αυτα που γραφεις παρατα και εσυ τη δουλεια σου και γινε αποκλειστικη για να ζεις την οικογενεια σου.Δε χρειαζεται πολυ εκπαιδευση.Κανουν πολυ συγκεκριμενα πραγματα...
Νομιζω οτι δεν εχω κατι αλλο να πω...
edit¨:Ζητω συγνωμη απο τους υπολοιπους για το off topic ,ειδικα σε ενα thread που μιλαμε για θεματα υγειας. -
Μη ζητάς συγνώμη εσύ για το άλλος το άρχισε και παρακαλώ να τελειώσει εδώ. [Mod]
-
φάνηκε απο νωρις το πράμα οτι ο τριδέντ είναι αλλού για αλλού.
-
Αυτό που είπα απο την αρχή διαστρεβλώθηκε εννοιολογικά για καποιο λόγο και κατάντησε βλακεία. Εξήγησα 2η φορά το αρχικό νοημά του, αλλά εφόσον είμαστε off topic, κλείνει.
Mods εάν θέλετε, διαγράψτε το.Joe Bar, στην υγειά σου.
-
Οποιοδήποτε μηχάνημα πάρει ετικέτα για ιατρική χρήση είναι εξαιρετικά ακριβό γιατί για να κυκλοφορήσει πρέπει να περάσει από πολλούς πολύ ακριβούς ελέγχους και δοκιμασίες σε ελεγχόμενα εργαστήρια κλπ για να πάρει τις σχετικές πολυπόθητες άδειες. Οι διαδικασίες αυτές τρώνε χρόνια και κάπως πρέπει να βγούνε τα έξοδα. Δηλαδή ας μην το βλέπουμε μόνο σαν μηχάνημα, το έξοδο δεν είναι το σχεδιαστικό, κατασκευαστικό αλλά η όλη διαδικασία αδειοδότησης.
Καθόλου εγγυημένο δεν είναι ότι θα βγούνε τα έξοδα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Συνήθως τα παίρνεις με leasing και είσαι σκλάβος για χρόνια. Και βέβαια παίρνεις κάποια ρίσκα, τα μηχανήματα (είτε ειδικά για αυτά που λέτε είτε γενικότερα για οποιοδήποτε ιατρείο) αποτελούν τεράστιο επιπλέον έξοδο σε σχέση με όλα τα άλλα (ενοίκιο, υπολογιστή, προσωπικό κλπ). Θα έχεις επαρκή πελατεία;; Γενικά η δημιουργία ιατρικών κέντρων με σοβαρά μηχανήματα είναι επιχείριση και όχι ιατρείο και λειτουργεί με τέτοια κριτήρια αλλά και ρίσκα.
Το ότι οι ελληνικές αντιπροσωπείες έχουν μάθει να λειτουργούν σε καθεστώς πρακτικού μονοπωλίου με τεράστια ποσοστά κέρδους δε βοηθάει. Βέβαια μέχρι ένα βαθμό το υπερκέρδος χρειάζεται για να πληρωθούν τα δάνεια που θα πρέπει να πάρουν περιμένοντας να σε ξεχρεώσει ο πελάτης αν είναι δημόσιο (μπορεί να θέλει 5 χρόνια)... ή τα λαδώματα προς όσες κατευθύνσεις αλλά και πάλι είναι πολύ μεγάλα σε σχέση με το ίδιο πράμα σε άλλες χώρες... -
Σωστος!
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Joe Bar, στην υγειά σου.
Πασιφανές ήταν ότι τα έπινες
-
Καταλαβα παντως οτι αυτα τα μηχανηματα τα εχουν εν ειδη εταιριας.. και οι οφθαλμιατροι τα 'νοικιαζουν' για να τα χρησιμοποιησουν ετσι μοιραζεται το κοστος... εστω το Leasing... καποιοι απο τους γιατρους υσικα μπορει να εχουν κσι μετοχες στο μηχανημα αν εχουν μεγαλη πελατεια....
-
Σημερα φορεσα για τελευταια μερα τα γυαλια μου! Ολα καλα, λιγο τσουξιμο στην αρχη και μια ελαφρυα θολουρα που μαλλον εχει αρχισει να φευγει...
Tapatalking!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Οποιοδήποτε μηχάνημα πάρει ετικέτα για ιατρική χρήση είναι εξαιρετικά ακριβό γιατί για να κυκλοφορήσει πρέπει να περάσει από πολλούς πολύ ακριβούς ελέγχους και δοκιμασίες σε ελεγχόμενα εργαστήρια κλπ για να πάρει τις σχετικές πολυπόθητες άδειες. Οι διαδικασίες αυτές τρώνε χρόνια και κάπως πρέπει να βγούνε τα έξοδα. Δηλαδή ας μην το βλέπουμε μόνο σαν μηχάνημα, το έξοδο δεν είναι το σχεδιαστικό, κατασκευαστικό αλλά η όλη διαδικασία αδειοδότησης.
Καθόλου εγγυημένο δεν είναι ότι θα βγούνε τα έξοδα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Συνήθως τα παίρνεις με leasing και είσαι σκλάβος για χρόνια. Και βέβαια παίρνεις κάποια ρίσκα, τα μηχανήματα (είτε ειδικά για αυτά που λέτε είτε γενικότερα για οποιοδήποτε ιατρείο) αποτελούν τεράστιο επιπλέον έξοδο σε σχέση με όλα τα άλλα (ενοίκιο, υπολογιστή, προσωπικό κλπ). Θα έχεις επαρκή πελατεία;; Γενικά η δημιουργία ιατρικών κέντρων με σοβαρά μηχανήματα είναι επιχείριση και όχι ιατρείο και λειτουργεί με τέτοια κριτήρια αλλά και ρίσκα.
Το ότι οι ελληνικές αντιπροσωπείες έχουν μάθει να λειτουργούν σε καθεστώς πρακτικού μονοπωλίου με τεράστια ποσοστά κέρδους δε βοηθάει. Βέβαια μέχρι ένα βαθμό το υπερκέρδος χρειάζεται για να πληρωθούν τα δάνεια που θα πρέπει να πάρουν περιμένοντας να σε ξεχρεώσει ο πελάτης αν είναι δημόσιο (μπορεί να θέλει 5 χρόνια)... ή τα λαδώματα προς όσες κατευθύνσεις αλλά και πάλι είναι πολύ μεγάλα σε σχέση με το ίδιο πράμα σε άλλες χώρες...Προφανώς ειναι όπως τα λές, εχω και καποια εμπειρία απο το χώρο, αλλα εδω δεν εξετάστηκε το πώς φτανουμε στο 'α' κόστος που καλειται να πληρώσει ή να χρησιδανιστεί ο γιατρός. (Όπου γιατρος βλέπε 'καθε ειδους μαγαζί που θεραπευει σε οποια μορφή'). Όπως ανεφερα και για τους μαγνητικους τομογράφους, που εκει και αν ειναι δυσθεώρητα τα κόστη.
Τα ρισκα που παιρνει η καθε επιχειρηση ειναι γνωστά. Η βασικη διαφορά ειναι οτι στην υγεια δεν υπαρχουν 'παζάρια' τιμών. Δεν παιρνεις προσφορές, πας στον γιατρο που σου συστήνουν. Το μηχάνημα λοιπόν θα βγάλει τα λεφτά του, πιο εύκολα από ότι εγω και εσυ ανοιξουμε καποια αλλη επιχειρηση που απαιτει ακριβά μηχανήματα. Το 'εύλογο χρονικο διάστημα' είναι εντελώς υποκειμενικό. Το κεντρο που πηγα ακουσα απο τριτο χερι οτι 'πηρε το μηχανημα για το Lasik σε τιμη εκατοντάδων χιλιαδων €, αλλα με συμβόλαιο δεσμευσης του προηθευτή για τη μή τοποθετηση ιδιου μηχανηματος σε ακτίνα 500χλμ για καποια χρόνια'. Αν αυτό ειναι ακριβές, που πιστευω οτι είναι, δεδομενης της πηγης που μου το μετεφερε, ετσι δεσμευεις μεριδιο αγοράς.
Καταλαβα παντως οτι αυτα τα μηχανηματα τα εχουν εν ειδη εταιριας.. και οι οφθαλμιατροι τα 'νοικιαζουν' για να τα χρησιμοποιησουν ετσι μοιραζεται το κοστος... εστω το Leasing... καποιοι απο τους γιατρους υσικα μπορει να εχουν κσι μετοχες στο μηχανημα αν εχουν μεγαλη πελατεια....
Ακριβως ετσι λειτουργει. Το κεντρο εχει το μηχανημα, το νοικιάζει σε συνεργαζόμενους γιατρους. Πληρωνεις το συνολο, και μετα μοιραζονται τα χρηματα.
Σημερα φορεσα για τελευταια μερα τα γυαλια μου! Ολα καλα, λιγο τσουξιμο στην αρχη και μια ελαφρυα θολουρα που μαλλον εχει αρχισει να φευγει...
Tapatalking!
Με γειά. Να προσέχεις τις πρώτες μερες και νυχτες, και όλα καλα θα πανε.
-
Πέρασε ένας μηνας μετά την επέμβαση και μετά από σημερινή επίσκεψη στο γιατρό τα πράγματα ήταν εξίσου καλά με τις 2 πρώτες επισκέψεις αλλά χωρίς τη θολούρα.
Πλέον βλέπω κανονικά, μόνο το βράδυ πέφτει λίγο η απόδοση αλλά απ ότι μου πε είναι επειδή ανοίγει η κόρη και πρέπει να συνηθίσει κι άλλο σε χαμηλό φωτισμό ενώ επίσης μπορεί να υπάρξει κι άλλη βελτίωση. Παντως εγώ βλέπω πολύ μακριά κι αν δεν έμενε και ο λίγος αστιγματισμός κάποιες λεπτομέριες θα τις έβλεπα και αυτές αλλά κλάιν.
Το μόνο κακό είναι ότι οι σταγόνες συνεχίζονται, πιο αραιά μεν αλλά αυτό είναι κάπως ενοχλητικό. -
Εγω αυριο 'κλεινω' μια βδομαδα χωρις γυαλια.
4 ωρες μετα την επεμβαση χρησιμοποιουσα κανονικα Η/Υ, η θολουρα εφυγε εντελως τη 2η μερα, τα κολυρια τα σταματησα την 4η μερα, οι εξετασεις εδειξαν ολα οκ και 16/10. Καλυτερα απο πριν!Απορω γιατι δεν το εκανα νωριτερα...
-
Πώς γκένεν αυτό??
-
τα κολυρια τα σταματησα την 4η μερα
Αυτό ειδικά μου φαίνεται πολύ παράξενο...
-
Ενώ το 16/10 είναι πιο λογικό.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Ενώ το 16/10 είναι πιο λογικό.Κατι καταλαβες λαθος saxon...ή σε τσακισαν...ελπιζω για το πρωτο...
Επέμβαση laser στα μάτια