-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
... Ετσι λοιπόν πήρα την απόφαση να γυρίσω Ελλάδα μόνιμα του χρόνου.....
Δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς το λόγο, αλλά χάρηκα που το διάβασα.
my thoughts exactly!
-
Τα πραγματα ειναι περιπου οπως τα περιγραφει ο φιλος απο την Αμερικη. Ο παγκοσμιος πλουτος δεν ειναι απεριοριστος ειναι πεπερασμενος. Η υπαρξη πλουσιων προϋποθετει την υπαρξη φτωχων και το αντιθετο. Ασε που γινομαστε ολο και περισσοτεροι με ολο και αυξανομενες αναγκες. Λογικο δεν ειναι να πολλαπλασιαζονται οι φτωχοι και να πλουτιζουν οι πλουσιοτεροι; Αν ειχε λυθει το ενεργειακο κατι θα καναμε, τωρα (ειδικα χωρες σαν τη δικη μας) βαδιζουμε στον ολεθρο...
-
Ο χρήστης pafos13 έγραψε:
Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπογεννητικότητας, εάν δεν κάνω λάθος, το έχει η Ιταλία (1.1 παιδιά ανά οικογένεια) και μετά η Ελλάδα (1.2 παιδιά ανά οικογένεια).
Κατά τη γνώμη μου η υπογεννητικότητα μπορεί να έχει ως ένα αίτιο την οικονομική δυσπραγία αλλά και από την άλλη επιτείνει τα οικονομικά προβλήματα.
Εάν υπήρχε μακρόπνοη πολιτική στο θέμα αυτό είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσαν να βρεθούν κάποιες λύσεις για να δοθούν κίνητρα για αύξηση των γεννήσεων (π.χ φανταστείτε μόνο να μην υπήρχε η ανάγκη τα παιδιά να κάνουν τόσα φροντιστήρια για να μπουν στο πανεπιστήμιο πόσο χαμηλότερο θα ήταν το κόστος ζωής για μια οικογένεια).O έλληνας αλλά και ο δυτικοευρωπαίος (μην γελιόμαστε) προτιμά να κάνει 1 παιδί και να του παράσχει τα πάντα από το να αραδιάσει 7-8 (Τουρκία like) και να ψωμοπεινάνε κουρελήδες...!
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Ένα κλασικό παράδειγμα είναι η αυτοκινητοβιομηχανίες....δίοτι όπως αρκετοί γνωρίζουν στην Αμερική τα ευρωπαικά αυτοκίνητα τα τελευταία 3-4 χρόνια δεν έχουν ακριβίνει σχεδόν καθόλου ακόμα και αν το νόμισμα υποχώρησε κατά 30%.Αυτό συμβαίνει γιατι όταν έρχεται η Toyota για παράδειγμα και λέει στην Αμερική .....ξέρεται θέλουμε 15,000$ για το κομμάτι για 30,000 Civic αντί για 10,000$ λόγο πεσμένου δολαρίου, τότε η Αμερική πατάει πόδι και λέει. «Εγώ είμαι Αμερική και θα σου δόσω 10,000$ σου αρέσει δεν σου αρέσει....διότι έχουμε και το Chevy Malibou το οποίο στοιχίζει 12,000$ και ο κόσμος θα προτιμίσει αυτό.
Αυτή την τακτική εφάρμόζεται και σε άλλα μυριάδες προίντα απο το εξωτερικό με αποτέλεσμα όλλες οι χώρες παγκοσμίος που συνναναστρέφονται με την Αμερική να αναγκάζονται να υποβάλονται σε χασούρα για να μπορεί η Αμερική να απολαμβάνει «χαμηλές» τίμες.
δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα...
η αμερικη ειναι μια μεγαλη αγορα 300 εκατ κατοικων με υψηλα εισοδήματα...αρα μπορουν και αγοραζουν μεγαλες ποσοτητες αρα και φθηνοτερες τιμες...
επισης ο λογος που δεν ακριβηναν τα ευρωπαικα αυτοκινητα εχει να κανει με τις τιμες φυσικα των ανταγωνιστων αλλα και με το οτι το FX rate αλλαζει συνεχώς και οι εταιρειες ειναι hedged με forward contracts (όχι 100% αλλα σε ενα βαθμό)...στο υπολοιπο χανουν καποια χρηματα αλλα μην ξεχναμε ότι πριν μερικα χρονια το δολαριο ηταν πιο ακριβο απο το ευρώ αρα τοτε βγαζανε πολλα που αντισταθμιζουν την χασουρα τωρα.
επισης πολλα απο αυτα τα αυτοκινητα φτιαχνοντε σε εργοστασια στην αμερικη η εχουν πολλα δολαριακα components οποτε υπάρχει natural hedge.
-
Πόσο συμφωνώ με το φίλο που είπε για την Αμερική, έχουν καταφέρει να φέρουν όλο το κόσμο στα γόνατα. Έχουν με τη διπλωματία του τρόμου βάλει χέρι στο μεγαλύτερο μέρος των ενεργειακών αποθεμάτων και κανείς δε μπορεί να κουνηθεί. Η μεγαλύτερη μαγκιά τους είναι όμως ότι ελέγχουν και την ενημέρωση οπότε παίρνανε στο μεσο αμερικανο ότι μηνυμα θέλουν και σκοτώνουν το κόσμο για τη πλάκα .
Πολλοί ελπίζουν ότι η Κίνα θα αναδειχτεί σε υπερδύναμη και θα ισορροπήσει το κενό εξουσίας που άφησε η ΕΣΣΔ αλλά δεν το βλέπω γιατί η Κίνα είναι ενεργειακά εξαρτημένη από το εξωτερικό οπότε είναι ευάλωτη στην ενεργειακή κυριαρχία της μοναδικής υπερδύναμης. Το θέμα της Ταιβάν δεν είναι τυχαίο έτσι τούς πήρε ο πόνος τους Αμερικανούς και σκίζονται για την ανεξαρτησία της? Απλά μέσω αυτης μπορούν να κοψουν την από θάλασσα μεταφορά πηγών ενέργειας και την εξάπλωση της επιρροής των Κινέζων
Βέβαια κανένας δεν είναι απρόσβλητος οικονομία της Αμερικής στηρίζεται στη πολεμική βιομηχανία και στο ότι όλοι οι άλλοι πληρώνουν για την ανάπτυξη της. Αν ξαφνικά όλη η Ευρώπη αναπτύξει τη δική της βιομηχανία και τους κοψει τα κεφάλαια τότε να δούμε πόσο μάγκες είναι -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Τα πραγματα ειναι περιπου οπως τα περιγραφει ο φιλος απο την Αμερικη. Ο παγκοσμιος πλουτος δεν ειναι απεριοριστος ειναι πεπερασμενος. Η υπαρξη πλουσιων προϋποθετει την υπαρξη φτωχων και το αντιθετο. Ασε που γινομαστε ολο και περισσοτεροι με ολο και αυξανομενες αναγκες. Λογικο δεν ειναι να πολλαπλασιαζονται οι φτωχοι και να πλουτιζουν οι πλουσιοτεροι; Αν ειχε λυθει το ενεργειακο κατι θα καναμε, τωρα (ειδικα χωρες σαν τη δικη μας) βαδιζουμε στον ολεθρο...Μα γιαυτό ακριβώς δεν λύνεται το ενεργειακό φίλε μου ....
-
O παγκοσμιος πλουτος ΔΕΝ ειναι πεπερασμενος, αυτο ειναι κομμουνιστικη αντιληψη!
-
Δεν έχω χρόνο να διαβάσω τα προηγούμενα, γι' αυτό συγχωρέστε με αν επαναλάβω κάτι που έχει ήδη γραφτεί.
Ο Έλληνας ΔΕΝ είναι φτωχός, ΔΕΝ υπάρχει φτώχεια στην Ελλάδα και εξηγούμαι:
Όλες οι καφετέριες είναι γεμάτες παιδάκια του γυμνασίου-λυκείου, ίσως και δημοτικού. Επίσης, στις ίδιες ηλικίες σε ανησυχητικά μεγάλο ποσοστό, τα παιδιά έχουν κινητά. Τα ρούχα τους, τα κοσμήματά τους κτλ, εμείς στις αντίστοιχες ηλικίες δεν τα ονειρευόμασταν καν. Στα club διασκεδάζουν πλέον απ' τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου, με όλα τα αρνητικά που αυτό συνεπάγεται (εκτός του οικονομικού).Επίσης, ταβέρνες, καφετέριες, club κτλ, δουλεύουν γενικά σαν πούστηδες! Ότι έχει να κάνει με την αναψυχή, δουλεύει με ιδιαίτερα ευρύ φάσμα ηλικιών.
Τι σημαίνει αυτό, με μία πρόχειρη εκτίμηση;
Ότι μεγάλο μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού ξοδεύεται σε άσχετα και εν πολλοίς άχρηστα πράγματα (για να μην αναφέρω τις δυσάρεστες επιπτώσεις που αυτά έχουν). Το συμπέρασμα στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι ότι ο Έλληνας δεν είναι φτωχός, απλά δεν ξέρει που να ξοδέψει τα λεφτά του, έχει εκλείψει παντελώς η έννοια του προγραμματισμού στα έξοδα και μετά απ' όλα αυτά, οι κάρτες και τα καταναλωτικά δάνεια πάνε κι έρχονται, φυσικά!
Ας μάθει λοιπόν αυτός ο ταλαίπωρος λαός ότι δεν γίνεται να έχει και την πίττα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο και μετά να κλαίγεται συνεχώς και αδιαλείπτως.
Ευχαριστώ!
(Στα περί προγραμματισμού του κράτους, συμφωνώ επί της ουσίας, αλλά δεν έχω χρόνο να συμμετέχω στη συζήτηση, θα το κάνω όμως συν τω χρόνω...)
-
nasos79, να αγιάσει ο στόμας σου! Σε κερνάω καφέ για να αναλύσουμε τις (σύμφωνες) απόψεις μας!
-
Ο φτωχός Ελληνας θα παραμένει φτωχός όσο θα μιμήται τον πλούσιο!
-
Το γραφείο μου είναι στο Χαλάνδρι, καθημερινά περνάω την Εθνικής Αντιστάσεως που βρίσκετε και μια από τις αντιπροσωπίες της Porsche. Κάθε δεύτερη μέρα είναι δυο φορτηγά και ξεφορτώνουν Πορσικά σε διάφορα μοντέλα (πάνω από 40 οχήματα) !!!
Εάν ο Έλληνας είναι φτωχός, τότε μάλλον ξέρει να περνάει καλά με την φτώχια του !!! -
Ο χρήστης kazushi έγραψε:
Το γραφείο μου είναι στο Χαλάνδρι, καθημερινά περνάω την Εθνικής Αντιστάσεως που βρίσκετε και μια από τις αντιπροσωπίες της Porsche. Κάθε δεύτερη μέρα είναι δυο φορτηγά και ξεφορτώνουν Πορσικά σε διάφορα μοντέλα (πάνω από 40 οχήματα) !!!
Εάν ο Έλληνας είναι φτωχός, τότε μάλλον ξέρει να περνάει καλά με την φτώχια του !!!Porsche Cayenne: 32 τον Μάρτιο (και άλλες τόσες ανεπίσημα).
Porsche 911: 6
Porsche Boxster: 8Not bad...
Να προσθέσουμε βέβαια και 500 φτωχούς που πήραν ΡΧ8, 270 SLK, 200 CLK, 200 X3, κτλ. Ολα αυτά σε τρείς μήνες!
-
Πρώτη φορά διασταύρωση στοιχείων
-
2 φορολογούμενοι δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο κατά τουλάχιστον 160.000 € από τις τεκμαρτές δαπάνες που πραγματοποίησαν.
-
3 φορολογούμενοι δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο κατά 100.001 € ως 160.000 € από τις τεκμαρτές δαπάνες που πραγματοποίησαν.
-
22 φορολογούμενοι δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο κατά 40.001 € ως 100.000 € από τις τεκμαρτές δαπάνες που πραγματοποίησαν.
-
125 φορολογούμενοι δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο κατά 20.001 € ως 40.000 € από τις τεκμαρτές δαπάνες που πραγματοποίησαν.
-
231 φορολογούμενοι δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο κατά 15.001 € ως 20.000 € από τις τεκμαρτές δαπάνες που πραγματοποίησαν.
-
333 φορολογούμενοι δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο κατά 12.001 € ως 15.000 € από τις τεκμαρτές δαπάνες που πραγματοποίησαν.
-
437 φορολογούμενοι δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο κατά 10.001 € ως 12.000 € από τις τεκμαρτές δαπάνες που πραγματοποίησαν.
-
726 φορολογούμενοι δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο κατά 8.001 € ως 10.000 € από τις τεκμαρτές δαπάνες που πραγματοποίησαν.
-
1.287 φορολογούμενοι δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο κατά 6.001 € ως 8.000 € από τις τεκμαρτές δαπάνες που πραγματοποίησαν.
-
1.994 φορολογούμενοι δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο κατά 4.001 € ως 6.000 € από τις τεκμαρτές δαπάνες που πραγματοποίησαν.
-
3.453 φορολογούμενοι δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο κατά 2.001 € ως 4.000 € από τις τεκμαρτές δαπάνες που πραγματοποίησαν.
-
6.200 φορολογούμενοι δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο ως 2.000 € από τις τεκμαρτές δαπάνες που πραγματοποίησαν.
-
-
Τρεις επιχειρήσεις κατέβασαν ρολά πέρυσι για κάθε πέντε που άνοιξαν.
Από στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, που δείχνουν την αύξηση κατά 24,7% των λουκέτων που μπήκαν το περασμένο έτος. Εκλεισαν 9.419 επιχειρήσεις και από αυτές οι 7.600 είναι μικρομεσαίες (ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες), 950 περιορισμένης ευθύνης και 869 ανώνυμες εταιρείες, οι οποίες αντέχουν κατά πώς φαίνεται τον ανταγωνισμό.Το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα είναι τα 410€ και κάτω από έκει βρίσκεται το 20% των Ελλήνων!
Επίσης το ποσοστό φοροδιαφυγής στην Ελλάδα είναι κοντά στο 30% του Α.Ε.Π. (48.000.000€) !Κάπως έτσι εξηγείται και μεγάλο ποσοστό υπερπολυτελών και πολυτελών οχημάτων!
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
Τρεις επιχειρήσεις κατέβασαν ρολά πέρυσι για κάθε πέντε που άνοιξαν.
Από στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, που δείχνουν την αύξηση κατά 24,7% των λουκέτων που μπήκαν το περασμένο έτος. Εκλεισαν 9.419 επιχειρήσεις και από αυτές οι 7.600 είναι μικρομεσαίες (ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες), 950 περιορισμένης ευθύνης και 869 ανώνυμες εταιρείες, οι οποίες αντέχουν κατά πώς φαίνεται τον ανταγωνισμό.Το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα είναι τα 410€ και κάτω από έκει βρίσκεται το 20% των Ελλήνων!
Επίσης το ποσοστό φοροδιαφυγής στην Ελλάδα είναι κοντά στο 30% του Α.Ε.Π. (48.000.000€) !Κάπως έτσι εξηγείται και μεγάλο ποσοστό υπερπολυτελών και πολυτελών οχημάτων!
έτσι.... για δείτε και τις δυο ιστορίες που πάιζουν στο ΧΑΑ με Εμφασις και Ipirotiki.....
Βέβαια δεν διαφωνώ με το να κλείσουν και μερικοί που όυτε ποιότητα προσφέρουν ούτε τίποτα και τους κράτανε οι τράπεζες ανοικτούς για να μην βγαίνει άσχημο όνομα γι αυτές ότι δανείζουν υπέρογκα εταιρείες που τελικά κλείνουν...... Να πάνε μερικοί σπίτι τους για να δουλέψει το υπόλοιπο σύστημα...... Εταιρίες που φυτοζωούν χαλάνε το σύστημα..... -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
.... Εταιρίες που φυτοζωούν χαλάνε το σύστημα.....Άλλη μια ιστοριούλα, 'βγαλμένη μέσα από τη ζωή' (sic) :
Η φίλη μου η Νίκη, δούλευε σε μια εταιρία που έφτιαχνε πιάτα. Οι δουλειές άρχισαν να πηγαίνουν κατά διαβόλου όταν καταργήθηκαν τα πιάτα στα μπουζούκια. Οι κακές γλώσσες λένε ότι οι ιδιοκτήτες πρότειναν στο σωματείο την απόλυση του 1/4 των εργαζομένων, ώστε να μπορέσει η εταιρία να γίνει και πάλι βιώσιμη, πράγμα που αυτοί απέκλεισαν. Οπότε, χρησιμοποιώντας την πίεση προς τους πολιτικούς από το σωματείο, κατάφεραν (οι ιδιοκτήτες, εννοείται) να πάρουν υπέρογκα δάνεια, τα οποία τους επέτρεψαν να κρατήσουν την επιχείρηση ανοικτή για περίπου δυο ακόμα χρόνια (και να γεμίσουν τις τσέπες τους) και μετά (ξαφνικά ένα πρωί) να μπεί λουκέτο. Αποτέλεσμα; Όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς δουλειά, χωρίς αποζημίωση, απλήρωτοι τους τελευταίους μήνες.... Η πολιτεία, που με την ανοχή και την 'πολιτική' της κράτησε ανοιχτή την επιχείρηση αυτή, αποφάσισε να 'βοηθήσει' τη φίλη μου τη Νίκη (και μαζί όλους τους πρώην εργαζόμενους): Τους έδωσε, μέσω του ΟΑΕΔ, ένα μικρό κεφάλαιο για να ανοίξουν δική τους επιχείρηση. Και αυτοί, χαρούμενοι μέσα στην άγνοια και τη αφέλειά τους, είδαν το δόλωμα αλλά όχι τη φάκα. Και σήμερα η φίλη μου η Νίκη, αφού χάλασε την αγορά των ψιλικατζίδικων στη γειτονιά που άνοιξε και το δικό της (αφού από πορσελάνες έμαθε, αλλά από εμπόριο όχι), κλείνει το μαγαζάκι της και μένει χωρίς δουλειά, χωρίς μαγαζί, με χρέη σε προμηθευτές, στο ΤΕΒΕ, ακόμα και στο δικηγόρο της. Μιά και ο ΟΑΕΔ μέσω αυτών των προγραμμάτων έδωσε μερικά εκατ. δρχ. σε εκατοντάδες άνεργους ώστε να κάνουν τις δικές τους επιχειρήσεις, ποιός έλεγξε η θα ελέγξει στο μέλλον την αποτελεσματικότητα αυτών των προγραμμάτων; Έκαναν καλό σε αυτούς που τα πήραν; Στους άλλους; Σε τι βοήθησαν την κοινωνία πχ τα προγράμματα που επιδοτούσαν 'νέους επιχειρηματίες' και όχι τους παλιούς (που έβλεπαν ξαφνικά νέους ανταγωνιστές, με χαρισμένα κεφάλαια και παντελή άγνοια της αγοράς); Τα δεκάδες 'πρατήρια άρτου', πολλές φορές σχεδόν δίπλα το ένα στο άλλο; Τα δεκάδες νέα περίπτερα; Ποιός θα ελέγξει πως άνοιξαν οι επιχειρήσεις που κλείνουν (τουλάχιστον);
Εγώ, πάντως, επιμένω: Δεν παράγουμε τίποτε, άρα είμαστε φτωχοί. Και το κακό είναι ότι είμαστε φτωχοί και στο μυαλό και στην τσέπη. Όσο για το αν περνάμε καλά, εγώ θα έλεγα 'και μη χειρότερα'.... -
Συμφωνώ και εγώ. Η οικονομική κατάσταση του Έλληνα είναι πολύ χειρότερη από αυτή που ήταν πριν 20 χρόνια για παράδειγμα, και ας έχουμε περισσότερα υλικά αγαθά τώρα. Έχει σκεφτεί κανείς ότι ο χρόνος είναι χρήμα? Και ότι ο ελεύθερος χρόνος όλων μας λιγοστεύει? Για να μην αναφέρω το άγχος και την κάθε είδους πίεση. Και πως στο διάολο γίνεται εγώ να μην έχω ούτε χρόνο ούτε χρήμα?
Θυμάται κανείς σας να έπερνε διακοποδάνεια η οικογένειά του όταν ήταν πιτσιρικάς ή μήπως αγοράζαμε το αρνί με δόσεις? Δυστυχώς είναι όλοι υπερβολικά απασχολημένοι με τα νέα ρούχα, κινητά, αυτοκίνητα, fame story που δεν μας απασχολεί που τρώμε απο τα lidl και χρωστάμε από τα 25 μας.
-
Ο χρήστης dazed έγραψε:
Και πως στο διάολο γίνεται εγώ να μην έχω ούτε χρόνο ούτε χρήμα?.τα ειπες ολα με μια φραση κι εγω το ιδιο αναρωτιεμαι
-
Ο χρήστης dazed έγραψε:
δεν μας απασχολεί που τρώμε απο τα lidl και χρωστάμε από τα 25 μας....μια χαρά είναι τα Lidl, νομίζεις όλες τις υπόλοιπες λαμακίες που τρώμε είναι καλά;
Σπάνε το μονοπώλιο των δικών μας «έξυπνων» σούπερ μάρκετ με τις προ-συννεννοημένες τιμές και για αυτό τα παραδέχομαι!
Btw καταπληκτικές σοκολάτες!
Πάλι στο φαί το κατέληξα...
-
Όντως έχει φοβερές σοκολάτες/γκοφρέτες!
Χάνουμε το δάσος όμως
Ίσως λίγο άσχετο, αλλά διάβαζα κάπου ότι από το περιβόητο greek souvlaki κανένα από τα υλικά δεν είναι ελληνικό Είμαι ο τελευταίος που θα είχε ξενοφοβικές τάσεις, και το αναφέρω απλά γιατί κολάει με αυτό που έχουν αναφέρει πολλοί ότι είμαστε όντως φτωχοί γιατί δεν παράγουμε τίποτα!
Τελικα υπαρχει φτωχεια στην ελλαδα?