-
οταν πας να παρεις πισω πινακιδες, πληρονωντας τα τελη και τα σχετικα, θα παρεις τις ιδιες πισω
η θα ακουσεις απαντηση του στυλ 'χαθηκανε στην ταξινομιση οι πινακιδες πρεπει να βγαλετε αλλες'
και να σε βαλουν να πληροσεις και τις καινουριες. μπορουνε να το κανουν αυτο?
ο φορος ακινητοποιησης θα ισχυει η ακομα το δουλευουνε? δυσκολη η κατασταση για πολλους. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ευχαριστώ.
Έτσι όπως το λες θεωρείς ότι δεν τις βάζουν όλες μαζί σε ένα σωρό αλλά με κάποια οργάνωση και ότι δεν θα την χάσουν την πινακίδα μέσα στο χάος των άπειρων πινακίδων που έχουν μαζέψει;;οταν πας να καταθεσεις τις πινακιδες, φροντισε να μπουν σε κανα ραφι με ευκολη προσβαση.
Πες στον υπαλληλο οτι θα τις ξαναπαρεις σε μερικους μηνες και προσπαθηστε να τι βαλετε καπου που να τις βρειτε μετα.Εγω εψαχνα πανω απο μια ωρα για να τις βρω γιατι η στοιβα ηταν τεραστια.
Καλο θα ηταν να τις βελεις σε ενα διαφανο πλαστικο και να το αμπαλαρεις στις ακρες με μια εντονου χρωματος ταινια.
Μη γελατε μ'αυτα, ειμαι παθων λεμε
-
Εγώ αρκετές φορές που έχω κάνει τη διαδικασία πρόβλημα δεν αντιμετώπισα. Το να τις παραδώσεις είναι πανεύκολο.
Όπως σου είπε ο sv2, μόνο που εγώ βγάζω και μία φωτοτυπία την άδεια για παν ενδεχώμενο.
Όταν πας να τις πάρεις πίσω δύσκολα θα έχουν χαθεί. Ισως να θέλουν ψάξιμο, αλλά όχι να χαθούνε. Θεωρητικά τους δίνεται η δυνατότητα αν τις αφήσεις πάνω από χρόνο να τις κόψουνε (και φυσικά να σου εκδόσουν καινούργιες όταν πας να τις πάρεις, πληρώνεις ένα μικρό ποσό μόνο για τον τσίγκο), αλλά σπάνια πρέπει να συμβαίνει. Εμένα δε μου έχει συμβεί μέχρι τώρα.
-
Αυτο ακριβως ηθελα να ρωτησω... ποσο σιγουρο ειναι οτι τις καταστρεφουν μετα τον ενα χρονο... μηπως πρεπει να ρωτησω την ΔΟΥ εαν τελικα τις κοβουν?? για σιγουρια... εχω δωσει της 2.24 τις πινακιδες....
-
Κάποια στιγμή, νομίζω πριν την Ολυμπιάδα (πιθανών με πρόφαση αυτήν) επειδή είχαν γεμίσει οι αποθήκες τσίγκους (μιλάμε θεωρητικά υπήρχαν και οι πινακίδες από ένα αυτοκίνητο που είχα και είχαν κατατεθεί επί Χούντας) τις μαζέψανε και τις πήγανε για λιώσιμο, ενώ κατέστρεψαν και τους φακέλους (πρώην ιδιοκτήτες κτλ). Νομίζω το μόνο που κρατήσανε (επειδή ήταν υποχρεωμένοι) ήταν οι άδειες, ώστε όταν θα πήγαινε κάποιος να πάρει τις πινακίδες του να μπορούν να του εκδόσουν καινούργιες (πληρώνοντας το παράβολο φυσικά). Από τότε θυμάμαι ότι στις εφορίες έλεγαν ότι είναι υποχρεωμένοι να κρατάνε τους τσίγκους ένα χρόνο. Στην πραγματικότητα βέβαια το να τους στείλεις στην ανακύκλωση δεν είναι απλή δουλειά (έχει και αυτό τη γραφειοκρατεία του, και φυσικά να πρέπει να ελέγξουν ποιες μπορούν και ποιες όχι), οπότε πιστεύω ότι σπάνια θα έχει ξανασυμβεί. Προσωπικά σε τρία τέσσερα δικά μου και σε μερικά φίλων, ουδέποτε συναντήσαμε την περίπτωση να έχουν καταστραφεί οι πινακίδες (εκτός από δύο άλλα δικά μου, που είχαν κατατεθεί δεκαετίες πριν). Στο ΝΑ μου για παράδειγμα της πήρα πίσω μετά από ενάμιση χρόνο και μου δώσαν τις δικές μου.
-
Λογικα ολα αυτα.... και εγω αυτο θα περιμενα... ισως μια βολτα απο την υπαλληλο στην ΔΟΥ να μας ξεκαθαρισει αν και τελικα αν ερθει μια γενικη εντολη πιο συγκεκριμενη θα την ακολουθησουν... παντως οταν κατεθεσα μου ειπε οτι μεχρι τον Ιανουαριο του επομενου ετους θα τις κρατησουν... ισως ειναι γενικη οδηγεια συμφωνα με το νομο...
-
Εγώ τις πήρα μετά από 6 χρόνια που τις είχε καταθέσει ο προηγούμενος -τις βρήκαν μεσα σε λίγα λεπτά
-
Έτσι όπως τα λέτε δεν θα πρέπει να είμαι απαισιόδοξος. Άλλωστε μάλλον για
-
Επομένως δεν θα έχουν καταστρέψει και τις δικές μου....Εχουν επάνω και το πουλί .
viewtopic.php?f=5&t=35661&p=1704159&hilit=δωρητής+οργάνων#p1704159 -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έτσι όπως τα λέτε δεν θα πρέπει να είμαι απαισιόδοξος. Άλλωστε μάλλον για Εννοείται φωτοτυπία την άδεια.ως φωτοτυπια θα δωσεις την αδεια!?δεν θελουν το πρωτότυπο!? μια απ τα ιδια και εγω(δλδ ο πατερας μου) με την δικια σου περιπτωση,απο πασχα και μετα!για να μην πληρωσω τελη και με χαρατσώσουν στην ασφάλεια με 250 ευρώ αφου 160 το ασφαλίζω....
-
μπορεις να παιρνεις τις πινακιδες σου για 1-2 μερες με 4 ευρω και οταν τις επιστρεφεις θα τισ βαζουν πανω-πανω και θα παιρνεις και παραταση καταστροφης...την αδεια οχι μονο φωτοτυπια αλλα και σκαναρισμα εγχρωμο κανω.
-
να με συγχωρεσετε εαν εχει ηδη γινει παλαιοτερα η ιδια ερωτηση,αλλα εαν εχεις παραδωσει πινακιδες,για ενα ολοκληρο ετος,οταν τις ξαναπαρεις,θα πληρωσεις κ τα τελη του προηγουμενου ετους?φιλος εδωσε τις πινακιδες τελος του 11 κ σκεφτεται να τις ξαναπαρει το 13..θα πληρωσει κ του 12 τα τελη?
-
οχι μονο του 13 θα πληρωσει.
-
ειμαστε σιγουροι?για να τον ενημερωσω!!σε ευχαριστω παντως για την γρηγορη απαντηση!
κ ποτε μπορει να παρει τις πινακιδες,για να μη χρεωθει του 12?να εχει μπει το 13?η απο οταν αρχιζουμε κ πληρωνουμε τα τελη του 13(δλδ τελη του 12)?
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
Έτσι όπως τα λέτε δεν θα πρέπει να είμαι απαισιόδοξος. Άλλωστε μάλλον για >Εννοείται φωτοτυπία την άδεια.
ως φωτοτυπια θα δωσεις την αδεια!?δεν θελουν το πρωτότυπο!? μια απ τα ιδια και εγω(δλδ ο πατερας μου) με την δικια σου περιπτωση,απο πασχα και μετα!για να μην πληρωσω τελη και με χαρατσώσουν στην ασφάλεια με 250 ευρώ αφου 160 το ασφαλίζω....
Όχι ρε συ, μην μπερδεύεσαι. Βγάζουμε φωτοτυπίες την άδεια για εμάς. Η εφορία παίρνει την αυθεντική.
ειμαστε σιγουροι?για να τον ενημερωσω!!σε ευχαριστω παντως για την γρηγορη απαντηση!
κ ποτε μπορει να παρει τις πινακιδες,για να μη χρεωθει του 12?να εχει μπει το 13?η απο οταν αρχιζουμε κ πληρωνουμε τα τελη του 13(δλδ τελη του 12)?
Κάποια στιγμή πριν χρόνια, στον τομέα των Κλασικών του 4τφορουμ, είχαμε πιάση την κουβέντα για αυτό, και είχε εμφανιστεί ένα ΦΕΚ νομίζω σχετικό με την προσωρινή κατάθεση. Αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να το βρω, αλλά σε γενικές γραμμές έγραφε ότι κάνωντας προσωρινή κατάθεση μπορείς να έχεις κατατεθημένες τις πινακίδες για τη χρονιά που τις κατέθεσες, αλλά και την επόμενη (δηλαδή 2 το μέγιστο). Από εκεί και πέρα είχαν το δικαίωμα να σου ζητήσουν να πληρώσεις τα τέλη για τις υπόλοιπες (δηλαδή αν τις είχες καταθέσει για 5 έπρεπε να πληρώσεις για τα 3).
Στην πραγματικότητα δεν έχω βρεθεί ποτέ σε περίπτωση που να ζητήσουν κάτι παραπάνω από τα τρέχωντα τέλη. ΠΟΤΕ όμως. Οπότε δεν ξέρω αν τα παραπάνω έχουν ισχύ ή όχι, πάντως δεν τα έχω δει να εφαρμόζωνται ΠΟΤΕ. Οπότε πρόβλημα δε θα έχεις. Ο φίλος σου 100% δεν θα έχει πρόβλημα, αφού από ότι κατάλαβα έκανε χρήση της κατάθεσης μόνο για δύο χρόνια.
-
για ενα χρονο.τελη του 11 παρεδωσε πινακιδες,τελη 12 η αρχες του 13 θα τις παρει μαλλον πισω..
κ παλι ευχαριστω για τις απαντησεις σας!! -
θελω να μεταφερω πριν τελειωσει το ετος στην σουηδια 2 αυτοκινητα κ να βαλω σουηδικες πινακιδες.
κανω διαγραφη εξοδου κ τα παιρνω επανω παραδινοντας πινακιδες εδω,η παω επανω αλλαζω πινακιδες
κ μετα παραδιδω τις ελληνικες εδω?
μου φαινεται ομως για την διαγραφη εξοδου πληρωνεις αρκετα χρηματα εδω η οχι? -
Ο χρήστης AΠΡΙΛΙΑΝΟΣ έγραψε:
θελω να μεταφερω πριν τελειωσει το ετος στην σουηδια 2 αυτοκινητα κ να βαλω σουηδικες πινακιδες.
κανω διαγραφη εξοδου κ τα παιρνω επανω παραδινοντας πινακιδες εδω,η παω επανω αλλαζω πινακιδες
μου φαινεται ομως για την διαγραφη εξοδου πληρωνεις αρκετα χρηματα εδω η οχι?Πούλησα το δικό μου αυτοκινητο σε άνθρωπο που το εξάγει για να βγάλει πινακίδες σε γειτονική χώρα.
Έκανα εγώ οριστική διαγραφή του απο Ελλάδα λόγω εξαγωγής και εκείνος με 350€ περίπου έβγαλε προσωρινές πινακίδες και ασφάλεια (για ενα μηνα νομίζω) στο Τελωνείο για να ταξιδεύσει και να βγάλει πινακίδες έξω.
Απο οτι μου είπε με το προηγούμενο αυτοκίνητο του που το πήρε με Ελληνικές πινακίδες και το έβγαλε έτσι έξω καπου έμπλεξε με τις εκεί αρχές που του κρατησαν τις Ελληνικές πινακίδες και δεν μπορούσε μετα να το διαγράψει εδώ ή κατι τέτοιο...
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
μου φαινεται ομως για την διαγραφη εξοδου πληρωνεις αρκετα χρηματα εδω η οχι?Πούλησα το δικό μου αυτοκινητο σε άνθρωπο που το εξάγει για να βγάλει πινακίδες σε γειτονική χώρα.
Έκανα εγώ οριστική διαγραφή του απο Ελλάδα λόγω εξαγωγής και εκείνος με 350€ περίπου έβγαλε προσωρινές πινακίδες και ασφάλεια (για ενα μηνα νομίζω) στο Τελωνείο για να ταξιδεύσει και να βγάλει πινακίδες έξω.
Απο οτι μου είπε με το προηγούμενο αυτοκίνητο του που το πήρε με Ελληνικές πινακίδες και το έβγαλε έτσι έξω καπου έμπλεξε με τις εκεί αρχές που του κρατησαν τις Ελληνικές πινακίδες και δεν μπορούσε μετα να το διαγράψει εδώ ή κατι τέτοιο...
α μαλιστα.θενκς Δημητρη.αυτο που ακουσα ειναι μονο για προσωρινες κ 3 μηνες διαρκεια.
δεν θελω να μπλεξω βεβαια κ να μην μπορω να παρω τις πινακιδες πισω.δικαιολογημενα ομως τις κρατανε για αρχειο κ φακελλο.
απ την αλλη δεν θελω να το ρισκαρω κ να φωρτονομαι 2χιλιαρικα ετησιως στην εφορια εφοσον δεν μπορω να τις φερω πισω.
θα ρωτησω το συγκοινωνιων καλυτερα σημερα-αυριο. -
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
μπορεις να παιρνεις τις πινακιδες σου για 1-2 μερες με 4 ευρω και οταν τις επιστρεφεις θα τισ βαζουν πανω-πανω και θα παιρνεις και παραταση καταστροφης...την αδεια οχι μονο φωτοτυπια αλλα και σκαναρισμα εγχρωμο κανω.Τελικα δεν σου δινουν τις πινακιδες... ενα χαρτι σου δινουν που λεει τις μερες που σου επιτρεπουν να κυκλοφορησεις. και θελουν να τους το πας πισω... το εκανα εχθες οποτε θα πρεπει να το παει η οικογενεια πισω την παρασκευη αλλα θα δουλευουν???
Παραδοση πινακίδων