-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
mx5 1.6 FL: Γενικά δυσκολεύομαι να αλλάξω ταχύτητες πριν τον κόφτη... γύρω στα 14-15 λίτρα. Έφυγα από πάτρα με γεμάτο ντεπόζιτο και **αναψε λαμπάκι **3 χλμ πριν το σπίτι μου (Σχοινιας).... φυσικά ανοιχτός (πολύ χειρότερη κατανάλωση στα ζορίσματα) και με αρκετές ανωριμότητες στη διαδρομή....
Πάντως και όταν το οδηγάει η μάνα μου που δεν είναι τόσο κανιβαλος με το τουτου πάλι κάτω από τα 11-12 δεν πέφτει!
Είσαι σίγουρος ότι οδηγείς ΜΧ5; Γιατί σε κανένα ΜΧ, οποιασδήποτε γενιάς, δεν έχει τοποθετηθεί λαμπάκι βενζίνης
\
mx-5 FL 1.6 high 03/04 ΕΧΕΙ ΛΑΜΠΑΚΙ!!!!!
Όλα τα μιατα από το καλοκαιρι του 2003 και μετα έχουν λαμπάκι!Παιδιά μην το ψάχνετε πολύ βενζίνα το μιατα στους κοφτες!!!!! Σε σαββατοκυριακο ανοριμώτητας αδειασα 3 ντεπόζιτα εντός αττικής!
p.s.: μαμα παντα! δεν έχω πειράξει ούτε τρίχα.....
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Καλημέρα!Ξέθαψα το θέμα γιατί έκανα μια μέτρηση κατανάλωσης στο Κλιό μου.Μετά από συζητήσεις με φίλους οτί το 'κάτω από 6' γίνεται μόνο στον επαρχιακό, αποφάσισα να κάνω ένα τσεκ.Γέμισμα και μηδενισμός οδόμετρου στην Πάτρα, ταξίδι Αγρίνιο όχι του σκοτωμού (σε τέτοιο δρόμο; ) αλλά με κατεβάσματα και προσπεράσεις, τρεις μέρες κίνηση στη Πάτρα που καίει τα άντερά του και μετά ταξίδι Κιάτο για Σαβ-κο (στην εθνική 120-140-160) και βόλτες παραλία κτλ.Χτες βράδυ μπάινοντας στη Σελ στην Πάτρα, το οδόμετρο λέει 487,2 χιλιόμετρα.΄Στο φουλάρισμα η αντλία σταματάει στα 23.50 € , δηλαδή στα 28,70 λίτρα (τιμή 0,819 € το λίτρο).Η καταναλωση που προκύπτει
5,89 λίτρα/100 χιλιόμετρα!!!
Δεν είναι κακό για 13 χρόνων αυτοκινητάκι, ε;Θεωρώ οτι ο κύκλος που περιέγραψα είναι μικτός και βλέποντας τις καταναλώσεις των καινούργιων απορώ:Μήπως έχει χαλάσει το οδόμετρό μου;;;
Θα το τσεκάρω με την χιλιομέτρηση των ΕΟ
Καλημέρα!Μετά τη μικτή μέτρηση που περιάγραψα πριν κάτι μήνες, είπα να το τσεκάρω και στην πολή αποκξλειστικά και με τέτοια ζέστη...
Λοιπόν με κίνηση σχεδόν αποκλειστικά στο κέντρο της Πάτρας, εκτός από δύο βόλτες για μπάνιο, και χωρίς καμία σκέψη περί κατανάλωσης ή ελαφρύ πόδι, το Κλιό μετά από 402 χιλιόμετρα γέμισε με 28.23 λίτρα, δηλαδή 7,022 λίτρα/ 100χλμ!!!
Μια χαρά!...Τελικά αν μάθεις το κιβώτιο κάνεις θαύματα...
-
γεια σας!!
εγω παω μαζι με τους 2 seatακηδες (naso (hello nas )& jzer) στην καταναλωση..
με αλλα λογια, με δυσκολια με χωρεσε η πανω μερια των επιλογων..15-16lit ειναι το λογικο μεσα στην πολη.
αν παω για ρεκορ οικονομιας, πιανω τα 12, οποτε λέω δεν αξιζει τον κοπο.
αμα το σκιζω, μπαινει και το 2 μπροστα
το κουφο ομως το ειδα last week, που μετα απο τα τελευταια σκαλισματα στο αυτοκινητο πηγα ταξιδι στο βολο..
για να κινουμαι με σταθερη 180-190, εκαιγε 6-8 λιτρα
ρε τι μ@λ@κας ειμαι που παω στην πολη με λιγοτερα και πληρωνω τα μαλιοκεφαλα μου!!!
-
Γι' αυτό είναι λάθος από πλευράς κατανάλωσης να έχεις τέρας για αστικές μετακινήσεις και αδύναμο αμάξι για εθνική.
-
off topic αλλα...
φιλε μου εμενα με νοιαζει και η σωματικη μου ακεραιοτητα, και μετα απο μερικα ατυχηματα -και δικα μου και φιλων-
δεν ξαναμπαινω σε μικρο ουτε για να παω στο περιπτερο...δικιο εχεις βεβαια, για μεσα στην πολη κανονικα χρειαζεται πικαντο, αλλα.....
πεστο σ'αυτον (ή αυτην) που θα σε πατησει με το τσεροκι... -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
off topic αλλα...
φιλε μου εμενα με νοιαζει και η σωματικη μου ακεραιοτητα, και μετα απο μερικα ατυχηματα -και δικα μου και φιλων-
δεν ξαναμπαινω σε μικρο ουτε για να παω στο περιπτερο...δικιο εχεις βεβαια, για μεσα στην πολη κανονικα χρειαζεται πικαντο, αλλα.....
πεστο σ'αυτον (ή αυτην) που θα σε πατησει με το τσεροκι...Ενώ τα 190 σε ελληνικούς δρόμους είναι ασφαλή...
Σίγουρα ένα μεγάλο αυτοκίνητο είναι συνολικά ασφαλέστερο (ενεργητικά-παθητικά) αλλά όταν πας όπως γράφεις με 190, μάλλον δε σε πολυαπασχολεί το θέμα... -
190 και 200 ακομα και 250, στο εθνικο οδικο δυκτιο χωρις κινηση ειναι μια χαρα..
φτανει το αμαξι να ειναι ικανο να κινηθει με τετοιες ταχυτητες, και τελεια συντηρημενο -εννοειται για τετοια πραγαμτα-δεν μπορω να σε πεισω περισσοτερο απο αυτο που εγραψα..
-
Το να πηγαίνει κάποιος με 200 ή 250 σε άδειο αυτοκινητόδρομο και να νιώθει πως ελέγχει την κατάσταση, είναι κάτι που δέχομαι.Μπορεί να ναι χεράς, να χει αυτοκινητάρα ή να ναι απλά ηλίθιος, με οξεία άγνοια φόβου...
Το να μου λες οτι κινείσαι με τέτοιους ρυθμούς αλλά δε ξαναμπάινεις σε μικρό γιατί φοβάσαι την ακεραιότητά σου είναι αντιφατικό...
Τα περί ηλιθιότητας που έγραψα παραπάνω δεν έχουν κάνένα προσωπικό υπαινγμό....
-
Νέο ρεκόρ κατανάλωσης: 8.2 λίτρα/100 χλμ για ΜΧ5 1.8. Ποτέ δεν είχα ξαναδεί τόσο χαμηλό νούμερο, αν και ήταν κάτι που το περίμενα, δεδομένου του χαλαρού ρυθμού κίνησης στον αυτοκινητόδρομο. Και με δυσμενείς συνθήκες, αφού είτε είχα το AC αναμμένο, είτε την κουκούλα ανοιχτή.
-
8-9 λίτρα στον αυτοκινητόδρομο, 10-11 σε επαρχιακό με αναγκαστικές προσπεράσεις, 15-16 στην κίνηση με κλιματισμό. Σε εφιαλτικό μποτιλιάρισμα έχω δει στον υπολογιστή (για λίγη ώρα) 80 λίτρα για 100 χιλιόμετρα!!!
(Σκόντα Οκτάβια 4Χ4 1.8Τ) -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
8-9 λίτρα στον αυτοκινητόδρομο, 10-11 σε επαρχιακό με αναγκαστικές προσπεράσεις, 15-16 στην κίνηση με κλιματισμό. Σε εφιαλτικό μποτιλιάρισμα έχω δει στον υπολογιστή (για λίγη ώρα) 80 λίτρα για 100 χιλιόμετρα!!!
(Σκόντα Οκτάβια 4Χ4 1.8Τ)ζωγραφισμένο??? ήταν?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
(Σκόντα Οκτάβια 4Χ4 1.8Τ)ζωγραφισμένο??? ήταν?
αμα με το που θα ξεκινησεις με κρυο μοτερ πεσεις σε μποτιλιαρισμα, καθολου απιθανο αυτο το νουμερο
-
Με Α6 1.8 turbo είχα δει μέχρι 60κάτι λίτρα, αλλά όχι και 80
-
Λογικο ακουγεται.
Ο Βενζινοκινητηρας ιδιως με τουρμπο, αρα σχετικα χαμηλη συμπιεση, εχει παρα πολυ χαμηλη θερμοδυναμικη αποδοση στο ρελαντι.
Με κλειστη την πεταλουδα, τα pumping losses, εκτοξευονται και με αναλογια 14.7 προς 1, ολο μας το καυσιμο μετρεπεται σε χαμενη θερμοτητα. Για αυτο ανεβαζουμε και υψηλες θερμοκρασιες.
Οποτε εκει ερχεται το diesel, χωρις πεταλουδες, με πολυ υψηλες συμπιεσεις και με αναλογιες 100 προς 1 ή καπου εκει.
Τωρα οσο για τα 250 που ειπε ο Petran, θα συμφωνησω οτι μπορει να γινουν με ασφαλεια, αλλα ειναι ελαχιστα τα σημεια στην Ελλαδα για 250 συνεχομενα.
Το αλλο ειναι οτι στα 250, πληρωνεις 1 ευρω το λιτρο και χρησιμοποιεις μονο τα 30 λεπτα περιπου, τα υπολοιπα 0.70 τα πεταμε σε θερμοτητα χαμενη.
Και στο περιπου αν εχεις 200 ιππους μοτερ, στα τερμα γκαζια πετας αλλα 110-120 απο το ψυγειο σου, και δεν μπορεις να κανεις τιποτα για αυτο
-
και αν το ξεκινήσεις στην αυλή σου και δεν πας πουθένα θα γράψει απειρα λίτρα / 100 km.
Ίσως το πιο σωστό ειναι αυτό που βάζουν τα opel που σε πολύ χαμηλες ταχύτητες ή σταματημένο γράφει λιτρα/ώρα
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
και αν το ξεκινήσεις στην αυλή σου και δεν πας πουθένα θα γράψει απειρα λίτρα / 100 km.Ίσως το πιο σωστό ειναι αυτό που βάζουν τα opel που σε πολύ χαμηλες ταχύτητες ή σταματημένο γράφει λιτρα/ώρα
Δεν είναι μόνο τα Opel. Άπειρες εταιρίες το κάνουν αυτό
-
'αμα με το που θα ξεκινησεις με κρυο μοτερ πεσεις σε μποτιλιαρισμα, καθολου απιθανο αυτο το νουμερο'
Πράγματι, τέτοια ήταν η περίπτωση. Εκκίνηση και μετά πρώτη - φρένο για καμια ώρα... Μαρίνα Αλίμου, Κυριακή μεσημέρι...
-
Α, και με ενδιάμεσα σβησίματα (που βάσει του Νόμου του Μέρφυ γίνονταν λίγα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει πάλι η ουρά για λίγα μέτρα) και τις αναγκαίες επανεκκινήσεις...
-
ετσι ειναι..vag-bug!
αμα μηδενισεις το τριπομετρο στα vag, αναψεις τη μηχανη και κατσεις σταματημενος στο ρελαντι,
θα γραφει καταναλωση, με 0 διανυθεισα αποσταση (παρονομαστης), οποτε θεωριτικα καποια στιγμη θα δεις οτι μεγαλυτερο νουμερο χωραει ο ψηφιακος πινακας.
σε εξαντλητικες συνθηκες πιστας παντως (λιωσιμο χωρις οικτο ) και με διαλειμα για ανεφοδιασμο, ειδα το μαγικο 38λιτ/100χλμ με αναφορα σε 1μιση τεποζιτο037 πεταμενα λεφτα ειναι συμφωνω, αλλα που και που κανουμε και καμια χαζαμαρα..
we are only humans..
τωρα για την απαλειφη θερμοτητας.. front mount intercoolers για δροσερο αερα εισαγωγης, θερμομονωτικες φλατζες οπου μπορουμε, καποιοι αλλοι εχουν και ψεκαστηρια, ε, την παλευουμε..
αλλα εκει στην αγγλια σιγουρα θα χαμε πιο πολλα αλογατα..λογω καιρου
αμα εχεις τιποτα καλες προτασεις για την μειωση της θερμοτητας, ειμαι ολος αφτια -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
037 πεταμενα λεφτα ειναι συμφωνω, αλλα που και που κανουμε και καμια χαζαμαρα..
we are only humans..
τωρα για την απαλειφη θερμοτητας.. front mount intercoolers για δροσερο αερα εισαγωγης, θερμομονωτικες φλατζες οπου μπορουμε, καποιοι αλλοι εχουν και ψεκαστηρια, ε, την παλευουμε..
αλλα εκει στην αγγλια σιγουρα θα χαμε πιο πολλα αλογατα..λογω καιρου
αμα εχεις τιποτα καλες προτασεις για την μειωση της θερμοτητας, ειμαι ολος αφτιαΣυγνωμη, αλλα δεν γινεται να αλλαξει αυτο. Εχει να κανει με την θερμοδυναμικη του κυκλου Οττο. Ακομα και τα Φ1, το ιδιο χανουν. Οι λυσεις εχουν να κανουν με ριζικες αλλαγες στον κυκλο αυτο, κατι που δεν γινεται με απλη μετατροπη. Παντως εχεις δρομο μεχρι να φτασεις τα Φ1, 85-100λιτρα τα 100 χιλιομετρα
Κατανάλωση!