-
Αφορμή γι'αυτό το θέμα είναι η συζήτηση που ξεκίνησε εδώ:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 411#279411
Θα παίρνατε αυτοκίνητο στο παιδί σας ή θα το αναγκάζατε να μαζέψει οπωσδήποτε λεφτά για να πάρει μόνο του; Αν το πρώτο τι αυτοκίνητο θα του παίρνατε; Παλιό ή καινούργιο; Μικρό ή μεγάλο; Αργό ή (σχετικά) γρήγορο;
Προσωπικά δεν το έχω σκεφτεί ακόμα.
-
Θα παίρνατε αυτοκίνητο στο παιδί σας ή θα το αναγκάζατε να μαζέψει οπωσδήποτε λεφτά για να πάρει μόνο του; Αν το πρώτο τι αυτοκίνητο θα του παίρνατε; Παλιό ή καινούργιο; Μικρό ή μεγάλο; Αργό ή (σχετικά) γρήγορο;
-
-
Χμμμ....
Εάν είχα υιό η θυγατέρα, θα τους έπαιρνα αυτοκίνητο στα 18 τους εάν υπήρχε πραγματική ανάγκη:
-δεν υπήρχε κατάλληλο δεύτερο στην οικογένεια
-σπουδάζανε σε σημείο όπου με συγκοινωνία ήθελες πάνω απο 90 λεπτά να πάς!Σε αυτή την περίπτωση, με τις σημερινές συνθήκες, νομίζω μπορείς να βρείς πολύ καλό μικρό 5ετίας. Π.χ., κανένα Starlet ίσως; Μετά θα τον έστελνα τον τεμπέλ...ε, τον γιό μου στον μηχανικό μου να βεβαιωθεί ότι το αυτοκίνητο είναι ασφαλές. Την κόρη μου δεν θα την έστελνα πουθενά, θα πηγαινα εγώ.
Τέλος, ενα κατάλληλο δεύτερο αυτοκίνητο θα ήταν οποιοδήποτε φρέναρε και έστριβε σωστά. Και άς ήταν πανάσχημο!
-
Πρώτα θα το'στελνα από 10 χρονών στις πίστες καρτ, να αποκτήσει την αίσθηση. Θα το'βαζα να μάθει το 'Οδηγώντας' (την παλιά έκδοση) απ'έξω κι ανακατωτά. Μετά θα το πήγαινα σε έναν σοβαρό δάσκαλο οδήγησης και κάθε φορά, μετά το μάθημα, θα κάναμε εξάσκηση πάνω σε υπάρχον αυτοκίνητο της οικογένειας σε κανέναν παράδρομο. Επόμενο στάδιο θα ήταν είτε να του δώσω κάποιο συμμαζεμένο, ασφαλές και προβλέψιμο, αλλά ΟΧΙ πολύ γρήγορο αυτοκίνητο της οικογένειας (έτσι ώστε τα λάθη να τα κάνει με μικρότερες ταχύτητες, για να έχει περιθώρια αντίδρασης) ή να του πάρω ένα σύγχρονο (ή και μεταχειρισμένο σε άψογη κατάσταση, με τους ελέγχους να γίνονται παρουσία μηχανικού και παρουσία εμού και του παιδιού) στριφτερό (αλλά και στοιχειωδώς οικονομικό και αξιόπιστο, να μην πάει όλο του το χαρτζιλίκι σε βενζίνες και συνεργεία) σουπερμίνι στα 1200 κ.εκ., άντε 1400. Παράλληλα με την αγορά του αυτοκινήτου, μετά το πέρας της περιόδου εξοικείωσης, κατ'ευθείαν στο Safetrack για μαθήματα ασφαλούς και σπορτίφ οδήγησης.
-
Κυρίως εξαρτάται απ'το αν θα είχα τη δυνατότητα να του πάρω αυτοκίνητο, και τι θα είχα τη δυνατότητα να του πάρω. Θα προτιμούσα κάτι καινούργιο, μικρομεσσαίο κ ασφαλές.
Γενικά πιστεύω πως αν το παιδί δεν είναι κακομαθημένο, δεν είναι λάθος να του πάρεις ακόμα κ ένα 'καλό' αυτοκίνητο. Μεγάλο λάθος θεωρώ αυτό που γίνεται στην Κρήτη (από κει είμαι) που βγαίνουν όλα τα πιτσιρίκια χωρίς δίπλωμα. Αυτό δε θα το έκανα με τίποτα, και θα ήμουν κ πολύ αυστηρός πιστεύω αν έκλεβε το αυτοκίνητο μου πχ. -
Εντελώς υποθετικά...
με δεδομένο ότι ούτε στο άμεσο μέλλον επίκειται γάμος, άρα ούτε τεκνοποίηση (εκτός κι αν γίνει λάθος ), οπότε πάμε σε βάθος χρόνου... 20+ ετών, για... διαστημόπλοιο το κόβω
Σε 20+ χρόνια ότι αυτοκίνητο και να πάρει, θα μπορώ να το παρακολουθώ από το σπίτι και μόλις ξεπερνά το 'όριο' θα του πατάω φρένο, αν δεν τον έχει σταματήσει ο νέου τύπου μπάτσος.
Τα παλιά 'καλά' αυτοκίνητα θα απαγορεύονται διά ροπάλου, αφού δεν θα έχουν ηλεκτρονικά επάνω τους, οπότε θα του αγοράσω το πιο όμορφο, το πιο άνετο, με τα ποιοτικότερα πλαστικά και βέβαια 10 αστέρια στα μελλοντικά crash test του όποιου Euro NCAP
-
Aν υποθέσουμε ότι είχα παιδί 'της παντρειάς' σήμερα ,κατ'αρχάς ναι θα του έπαιρνα αυτοκίνητο,όπως έκανε και σε εμένα προ 8ετίας ο πατέρας μου,και ακόμη τον ευγνωμονώ για το δώρο του!
Τώρα,εν αντιθέσει με αυτά που υποστήριζα προ 8ετίας ,δεν θα του έπαιρνα κάποιο 'πύραυλο' για πρώτο,αλλά κάποιο με αξιοπρεπείς επιδόσεις και με οδική συμπεριφορά πολύ καλή,αλλά και ικανή για κάποιους ασφαλείς πειραματισμούς,ώστε να έχει τα περιθώρια να 'δοκιμάσει' κάποια πράγματα,και το αυτοκίνητο να μην είναι βαρετό μετά από σύντομο χρονικό διάστημα!
Δηλαδή θα του έπαιρνα VW Polo!!
Σοβαρά μιλώντας,κάτι σε Renault Clio 1.4 μου έρχεται στο μυαλό σαν το ιδανικό πρώτο αυτοκίνητο για ένα νέο που πρόκειται να κρατήσει το αυτοκίνητο για αρκετά χρόνια (αλλιώς θα δήλωνα Seicento Sporting)...
-
Με το θέμα της ηλικίας τι γίνεται όμως; Υπάρχει πάντα αυτός ο φόβος ότι μεταξύ 18-22 ετών απλώς δεν καταλαβαίνεις από κίνδυνο και πας στα κουτουρού (νομίζω ότι δικαίως υπάρχει).
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Με το θέμα της ηλικίας τι γίνεται όμως; Υπάρχει πάντα αυτός ο φόβος ότι μεταξύ 18-22 ετών απλώς δεν καταλαβαίνεις από κίνδυνο και πας στα κουτουρού (νομίζω ότι δικαίως υπάρχει).Για αυτό το λόγο,από προσωπική πείρα μιλώντας,δεν θα του αγόραζα 'πυραυλάκι'.
Αλλά δεν θα έφτανα και στο άλλο άκρο,να του αγοράσω ένα πολύ αργό αυτοκίνητο,στο οποίο θα κινδύνευε από κακή ενεργητική ασφάλεια... -
Παπί ή σκουτερκι στα 16 θα του παίρνατε?
-
Για πείτε ιδέες ρε παιδιά μιας και τα 18 πλησιάζουν επικίνδυνα!!
Το αυτοκίνητο θα μου το αγοράσουν, δεν έχω τόσα λεφτά όσα χρειάζονται..
Είμαι μεταξύ C2 (ίσως το VTS αλλά πολύ δύσκολα) και smart! Both manual για να μάθω να αλλάζω ταχύτητες...
Εσείς που είστε πιο έμπειροι τι προτείνετε?
EDIT : Και το καινούριο το Colt Το βρίσκω υπέροχο και το προσθέτω αυτομάτως στην λίστα..
-
Είναι γεγονός ότι κάποιος που μαθαίνει να οδηγεί σε μοτοσυκλέτα αναπτύσσει πολύ καλύτερη αίσθηση του οχήματος. Όμως, τα μεν σκούτερ είναι επικίνδυνα λόγω εγγενώς κακού ζυγίσματος, τα δε παπάκια έχουν γίνει πια αναπόσπαστο κομμάτι μιας ομάδας '2fast2furious'. Σ'αυτούς τους κύκλους, υπάρχει υπερβολικά έντονη πίεση από τα άλλα παιδιά για 'βελτιώσεις', 'ελεύθερες εξατμίσεις' κλπ. Δεν είμαι κατά των βελτιώσεων, αλλά αυτό το πράγμα με τις υπερβολικά θορυβώδεις εξατμίσεις δεν το εγκρίνω καθόλου. Ούτε θα ήθελα το παιδί μου να παρασύρεται από τέτοιους 'μάγκες' και, ενώ θα μου'χει βγει το λάδι να το κάνω στοιχειωδώς σωστό χρήστη του δρόμου, να πάνε όλα χαμένα και να κυκλοφορεί χωρίς κράνος, για να τον θεωρούν 'γενναίο' και 'μάγκα' οι άλλοι... Τρέμω και μόνο που το σκέφτομαι, κι ας είμαι ανύπαντρος και άτεκνος.
Επίσης, και τα δυο είδη δικύκλων αφήνουν τον οδηγό τους εκτεθειμένο στην αναισθησία και την ηλιθιότητα του κάθε 'οδηγώ αργά και είμαι ασφαλής', που δεν κοιτάει ΠΟΤΕ τι γίνεται γύρω του. Οπότε μάλλον κλίνω προς το όχι.
-
×ôýðá ôï êáéíïýñéï Colt
-
Ο χρήστης Trelos έγραψε:
Χτύπα το καινούριο ColtΚαι μετά το άλλο με τα διαμαντάκια, το 'καλό'
-
Εξαρτάται από τι χαρακτήρας θα έβγαινε και από το πόσο σωστά θα το είχα διαπαιδαγωγήσει.
Αν στα 18 του έχει γίνει σωστός και υπεύθυνος (υπάρχουν και τέτοιοι ), αυτοκίνητο δώρο από μένα!
Ως προς τι αυτοκίνητο, εξαρτάται από τα λεφτά που θα έχω τότε.
Αν έχω γίνει ζάπλουτος πάντως, δεν έχω πρόβλημα και Cayenne να του δώσω.Όλα είναι ζήτημα χαρακτήρα (για τον οποίο είναι υπεύθυνοι οι γονείς). Αν το παιδί έχει μάθει τι αξίζει στη ζωή (καλά καλά, μην κοιτάτε την υπογραφή ), τότε δε θα γίνει κακομαθημένο αν πάρει Cayenne στα 18 του
-
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
snipΣυμφωνώ.. Εξάλλου αν είναι κακομαθημένο θα είναι πριν τα 18 του, δεν θα περιμένει να γίνει στα 18 από το Cayenne.
Α, και όσο για την υπογραφή σου, εκτός από τα παραπάνω, αξίζει και το Gran Turismo 4.
-
Cayenne στα 18; Φαντάζομαι το είπες χάριν συζητήσεως. Δε νομίζεις ότι έτσι ο νέος οδηγός απλώς δεν θα μάθει να οδηγεί, γιατί θα τα κάνει όλα το αυτοκίνητο;
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
snip
Α, και όσο για την υπογραφή σου, εκτός από τα παραπάνω, αξίζει και το Gran Turismo 4.
Μέσα κι αυτό
-
Καλά... Σ'αρέσει η Καλομοίρα; Τα περισσότερα άτομα που ξέρω δεν αντέχουν να την ακούνε, γιατί νιώθουν σαν να τους κόβουν τ'αυτιά με τον τρίφτη του τυριού.
Τι αυτοκίνητο θα παίρνατε στο παιδί σας και πότε;