-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δηλαδή , δηλαδή εμείς...
Απαιτείτε, η παίρνετε στα 18χρονα παιδιά σας αυτοκίνητα των 30.000 € τουλάχιστον;
Από όλα όσα αναφέρθηκαν αυτό σας έκανε εντύπωση;
-
Ο χρήστης luck έγραψε:
Δηλαδή , δηλαδή εμείς...
Απαιτείτε, η παίρνετε στα 18χρονα παιδιά σας αυτοκίνητα των 30.000 € τουλάχιστον;
Από όλα όσα αναφέρθηκαν αυτό σας έκανε εντύπωση;
και αυτό (εκτός των πολλών άλλων)
-
Cavallino, σωστότατος...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Cavallino, σωστότατος...Ευχαριστώ φίλε, αν και ειλικρινά θα προτιμούσα όλοι να με βρίζατε, λέγοντάς μου οτι δεν ισχύουν όσα έγραψα (και όλοι ζούμε καθημερινά)...
-
Εγώ έχω πρόβλημα μ'αυτούς που οδηγούνε με κλειστούς καθρέφτες και με τους οδηγούς τρόλεϋ/λεωφορείων που δεν σταματάνε ΠΟΤΕ σε κόκκινο και κάνουνε διπλο-τριπλο προσπεράσεις στη Σταδίου και την Πανεπιστημίου...
-
μηπως ολοι μας ανηκουμε λοιπον σε αυτη την κατηγορια? και μη μου πει κανεις σας οτι δεν εχει κανει τιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιποτα απο τα παραπανω
-
Θέλουμε να στρίψουμε αριστερά, η ειδική λωρίδα όμως είναι πλήρως κατειλημμένη.
α. δεν πειράζει, θα περιμένω στην αριστερή λωρίδα και όταν μπορέσω να μπω στη διπλανή να στρίψω. Ας με χτυπήσει κάποιος από πίσω, δεν τρέχει.
β. δεν πειράζει, θα πλακωθώ στα φρένα λίγο πριν το φανάρι και θα χωθώ. Ας με χτυπήσει κάποιος στο πλάι, δεν τρέχει.
Ποιος είναι το 'ζώο';
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
μηπως ολοι μας ανηκουμε λοιπον σε αυτη την κατηγορια? και μη μου πει κανεις σας οτι δεν εχει κανει τιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιποτα απο τα παραπανωΕξαρτάται πως το εννοείς.
Άλλο να διπλοπαρκάρω 20δευτερόλεπτα να κατέβει ο συνοδηγός (υπόψη ακόμη πχ και αν πάει η κοπελιά στο ΑΤΜ την αφήνω στα γρήγορα και κάνω γύρο το τετράγωνο) και άλλο να το κλειδώνω (με αλάρμ για τους Ζ-άδες) και να την αράζω στην πλατεία.
Άλλο από γκάφα να ακουμπάω το αυτοκίνητο στο παρκάρισμα και άλλο να το κάνω επίτηδες.Και ξέρεις γιατί το κάνουν επίτηδες;Γιατί αν ακουμπήσεις τον πίσω έχεις κάνει σίγουρα πολύ καλό παρκάρισμα, χωρίς να κινδυνεύεις να χτυπήσεις τη ζάντα στο πεζοδρόμιο...
Άλλο να είμαι σε μποτιλιάρισμα, να με πιάσει κόκκινο και να βρεθώ πάνω στη διάβαση χωρίς να το θέλω και άλλο να το κάνω μονίμως, αφήνοντάς το μάλιστα να τσουλάει και οι πεζοί να κάνουν μανούβρες
Άλλο να μπεις κατά λάθος ανάποδα σε μονόδρομο και άλλο να κόβεις δρόμο από ένα στένό που πιστεύεις δε θα περάσει κανείς.Το κάνουν οι Ντελιβεράδες συνέχεια, για να φάω ο παχύσαρκος την πίτσα ζεστή και να πάρει φιλοδώρημα που ήρθε νωρίς.Και οι πεζοί που έχουν συνηθίσει να κοιτούν απ την άλλη;
Η γνώμη μου είναι οτι το λάθος, η παράβαση τέλος πάντων μπορεί να δικαιολογηθεί, αν είναι λάθος, αν δεν υπάρχει πρόθεση.Λάθη, ναι όλοι κάνουμε καθημερινά.
Όταν όμως ο κάθε τραγόβλαχος δήθεν πολιτισμένο δίποδο αδιαφορεί για την ταλαιπωρία που βάζει τους υπόλοιπους και δε σέβεται τους γύρω του, τότε δεν υπάρχει λάθος.Άλλο λάθος-άλλο αδιαφορία και σταρχιδιλίκι.
Κάνω 20000 με 25000 το χρόνο.Ζω στο κέντρο της Πάτρας και τρώω στη μάπα το κέντρο της αναγκαστικά κάθε μέρα.Δεν έχω διαβάσει όλα τα προηγούμενα, για να σου απαντήσω αν τα κάνω, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΙΑΝΩ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ Η ΠΕΡΠΑΤΑΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ.
Μην θεωρήσεις οτι σου επιτίθομαι, δεν έχω τίποτα μαζί σου.Απλά σου απαντάω.Και ο εκνευρισμός μου σίγουρα δεν έχει να κάνει με σένα αλλά με όσα σκέφτομαι οτι θα περάσω όταν τελειώσω τη δουλειά και μπω στο αυτοκίνητο -
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Ζω στο κέντρο της Πάτρας και τρώω στη μάπα το κέντρο της αναγκαστικά κάθε μέρα.Το να κυκλοφορείς στο κέντρο της Πάτρας και να σέβεσαι ταυτόχρονα τον ΚΟΚ και τους γύρω σου ισοδυναμεί με... απόλυτη ακινησία. Αν και τον τελευταίο καιρό τα πρωτεία της γαϊδουριάς στην οδήγηση στην πόλη, έχω την αίσθηση ότι την διεκδικεί με αξιώσεις η Θεσσαλονίκη (όπου η κατάσταση κάθε φορά που ανεβαίνω χειροτερεύει εμφανώς).
-
Ο χρήστης vitoribo έγραψε:
Θέλουμε να στρίψουμε αριστερά, η ειδική λωρίδα όμως είναι πλήρως κατειλημμένη.α. δεν πειράζει, θα περιμένω στην αριστερή λωρίδα και όταν μπορέσω να μπω στη διπλανή να στρίψω. Ας με χτυπήσει κάποιος από πίσω, δεν τρέχει.
β. δεν πειράζει, θα πλακωθώ στα φρένα λίγο πριν το φανάρι και θα χωθώ. Ας με χτυπήσει κάποιος στο πλάι, δεν τρέχει.
Ποιος είναι το 'ζώο';
στην α. περίπτωση, ο συγκοινωνιολόγος.
στην β., εσύ. -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ζω στο κέντρο της Πάτρας και τρώω στη μάπα το κέντρο της αναγκαστικά κάθε μέρα.
Το να κυκλοφορείς στο κέντρο της Πάτρας και να σέβεσαι ταυτόχρονα τον ΚΟΚ και τους γύρω σου ισοδυναμεί με... απόλυτη ακινησία. Αν και τον τελευταίο καιρό τα πρωτεία της γαϊδουριάς στην οδήγηση στην πόλη, έχω την αίσθηση ότι την διεκδικεί με αξιώσεις η Θεσσαλονίκη (όπου η κατάσταση κάθε φορά που ανεβαίνω χειροτερεύει εμφανώς).
Εχεις δίκιο φίλε μου...Η Πάτρα είναι απαράδεκτη!!!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
την β., εσύ.
Ε όχι και ζώο
Πάντως έχω κάνει και τα δύο και έχω καταλήξει: μήπως η επόμενη στροφή δεν είναι και τόσο μακρια; -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Θέλουμε να στρίψουμε αριστερά, η ειδική λωρίδα όμως είναι πλήρως κατειλημμένη.
α. δεν πειράζει, θα περιμένω στην αριστερή λωρίδα και όταν μπορέσω να μπω στη διπλανή να στρίψω. Ας με χτυπήσει κάποιος από πίσω, δεν τρέχει.
Ποιος είναι το 'ζώο';
στην α. περίπτωση, ο συγκοινωνιολόγος.
στην β., εσύ.Επειδή έιμαι συγκοινωνιολόγος (όχι επίσημα στο σύλλογο, όμως έχω σπουδάσει πολιτικός μηχανικός εργάζομαι χρόνια σε ανάλογη εταιρεία) πρέπει να πω οτι δε φταίει απαραίτητα ο συγκοινωνιολόγος.Συχνά οι ειδικές λωρίδες προϋπάρχουν της μελέτης για το φανάρι και δε φταίει ο χρόνος πράσινου που έχει για αριστερή στροφή.Επίσης ακόμα και σε πολύ 'ασφαλείς' μελέτες που υπάρχει άφθονος χώρος και χρήμα, είναι πιθανό να προκύψει τέτοιο πρόβλημα.Σίγουρα η λύση είναι ΄να κάνουμε αριστερά στο επόμενο φανάρι ή δεξιά στην επόμενη διασταύρωση και το γύρο του τετραγώνου μέχρι να ξαναβγούμε στο φανάρι, αλλά αυτή τη φορά με διαμπερή κίνηση.
Οι αριστερές στρέφουσες είναι μεγάλος πονοκέφαλος και ήδη όπου δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν την ζήτηση (μπορούν ακόμη και να διπλασιάσουν την περίοδο του φαναριού και πάλι πρόβλημα να υπάρχει) καταργούνται. -
- τα μηχανάκια που περνάνε απ'τα δεξιά του λεωφορείου όταν αυτά είναι σταματημένα για επιβίβαση/αποβίβαση
-
Όσοι νομίζουν ότι το έμβλημα ή ο όγκος του μηχανοκίνητου κάδου απορριμμάτων τους ξαφνικά τους έδωσε περισσότερα δικαιώματα και εξουσίες έναντι των υπολοίπων (πεζών και οδηγών).
Κι αυτά τα λέω, γιατί εντός πόλεως συνήθως κυκλοφορώ με τα πόδια: Παρκάρω στη γειτονιά ενός φίλου μου, σε μέτρια απόσταση από το κέντρο της πόλεως (περίπου ένα χιλιόμετρο) και ΠΕΡΠΑΤΑΩ. Και πιο οικονομικό είναι και πιο καθαρό και μειώνει τη σαμπρέλλα και ταχύτερο είναι και, βεβαίως, ΛΟΓΙΚΟ.
-
cavalino ολα αυτα ειναι υποκειμενικα....απλα εδω συζητηση να γινετε...σιγουρα ολοι εχουν κανει λαθη σε ανυποπτο χρονο και σιγουρα αλλοι βρισκουν κατι σωστο για το δικο τους λογο ενω εσυ το θεωρεις λαθος.....το να γενικευουμε και να βριζουμε κατα βουλησην νομιζω ειναι υποκρισια....σιγουρα καποια στιγμη ολοι εχουμε φαει το μπινελικι μας και δικαια
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Οταν έγινα 18, κληρονόμησα ένα σαράβαλο, άν και ο πατέρας μου είχε καινούριο αυτοκίνητο - και υποθέτω μπορούσε να μου πάρει έαν ήθελε.
Πάντως θα αισθανόμουν πολύ ασχημα να κυκλοφορώ με την 'κούρσα' και ο πατέρας-μητέρα μου με σαράβαλο.
Πάντως για μένα αυτή η λογική είναι λάθος. Εγώ προσωπικά δε θα άφηνα το γιο μου με ένα σαράβαλο... θα φοβόμουν σα νέος οδηγός μην πάθει κάτι. Εξ'άλλου τα σαράβαλα δε θα πρέπει να κυκλοφορούν γενικά, πόσο μάλλον από νέους οδηγούς που όσο να'ναι δεν έχουν την απαιτούμενη γνώση κ πείρα να χειριστούν καταστάσεις. Ειδικά εφ'όσον θα είχα την οικονομική άνεση, δε θα του έδινα σαράβαλο με τίποτα. Έπειτα, πιστεύω πως ένα καινούργιο αυτοκίνητο θα τον έκανε πιο υπεύθυνο, γιατί δε νομίζω να σεβόταν ιδιαίτερα ένα σαράβαλο (κ εγώ με τέτοιο ξεκίνησα -ford fiesta '78 κ ξέρω)
Γενικά θεωρώ πολύ λάθος τη νοοτροπία να μην πάρεις κάτι στα παιδιά σου μόνο κ μόνο επειδή δεν το είχες εσύ. Αυτή φυσικά είναι μόνο η άποψή μου.
Φιλικά. -
Όταν λέμε 'σαράβαλο' εννοούμε γενικώς παλιό αυτοκίνητο ή σε κακή κατάσταση; Αν μιλάμε για το δεύτερο, συμφωνώ. Αν όμως μιλάμε για το πρώτο, διαφωνώ, γιατί ένα σωστά συντηρημένο παλιότερο, καλό αυτοκίνητο μπορεί να είναι σχολείο για τον νέο οδηγό και να του επιτρέψει να παίξει σε μικρότερες ταχύτητες, μέχρι να βελτιωθούν τα αντανακλαστικά του και οι αντιδράσεις του.
-
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 417#279417
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Πάντως για μένα αυτή η λογική είναι λάθος. Εγώ προσωπικά δε θα άφηνα το γιο μου με ένα σαράβαλο... θα φοβόμουν σα νέος οδηγός μην πάθει κάτι.
Αμάν, δεν εκφράστηκα καλά. Το σαράβαλο ήταν υπερβολή - μιλάμε για Peugeot 304 15ετίας σε πολύ καλή μηχανική κατάσταση με *μόνο *35.000χλμ, αλλά χάλια αισθητικώς . Συμφωνώ οτι δεν θα άφηνα το παιδί μου με επικίνδυνο χρέπι στους δρόμους.
Γενικά θεωρώ πολύ λάθος τη νοοτροπία να μην πάρεις κάτι στα παιδιά σου μόνο κ μόνο επειδή δεν το είχες εσύ. Αυτή φυσικά είναι μόνο η άποψή μου.
Φιλικά.Και πάλι συμφωνώ. Και το αντίθετο όμως ονομάζεται σύνδρομο στέρησης και δεν είναι καλός τρόπος διαπαιδαγώγησης. Είμαι οπαδός του να προσφέρεις στα παιδιά σου τα απαραίτητα υλικά και μή αγαθά (μόρφωση!, χαρτζιλίκι - όχι μισθό ). Εάν θέλει γκλαμουριές, ας δουλεψει. Κατα τ¨΄΄αλλα, ενας 18χρονος μια χαρά περνάει βγαίνοντας και με λεωφορείο.
Ζώα ζώα ζώα