-
Για το θεμα των πινακιδων: Ειναι αναγκη να τις αφηνουμε επανω ρε παιδια; Απλα, τις βαζουμε στο 'ντουλαπακι' μαζι με την προσωψη και... κανενα προβλημα.
-
Ο χρήστης sttpod έγραψε:
Για το θεμα των πινακιδων: Ειναι αναγκη να τις αφηνουμε επανω ρε παιδια; Απλα, τις βαζουμε στο 'ντουλαπακι' μαζι με την προσωψη και... κανενα προβλημα.Υπάρχουν και μερικά τεχνικά προβλήματα όμως σ αυτό...Αφενός δεν είναι και ό,τι πιο ορθόδοξο να βγάζεις κάθε λίγο και λιγάκι τις πινακίδες όταν θέλεις να παρκάρεις κάπου.. Αν είσαι κάπου διακοπές ή Σ/Κ δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο πράγμα μόνο και μόνο ΜΗΠΩΣ τύχει και...Αφετέρου...να κυκλοφορήσεις στο δρόμο χωρίς πινακίδες;;Το βρίσκω τουλάχιστον εγκληματικό.
Το θέμα πάντως δεν είναι τι μπορούμε να κάνουμε εμείς σε μια τέτοια περίπτωση..αλλά το για πόσο ακόμα θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση.. -
Μηπως εννοει τις πινακιδες απαγορευσης σταθμευσης;
-
Μπα δε νομίζω.. Και να τις βάλουμε στο ντουλαπάκι;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εις Ναύπλιον φίλε μου για να καταλάβεις έχω φάει κλήση ημέρα Κυριακή γιατί πάρκαρα πέντε μέτρα πριν από διάβαση μαθητών έξω από σχολείο. Το αστείο ήταν ότι τα αυτοκίνητα με πινακίδες Αργολίδας πού ήταν παρκαρισμένα πάνω στην διάβαση και σε μικρότερη απόσταση από το δικό μου δεν πήραν κλήση...... Προτίμησε εμένα και ένα ΤΤ που είχαμε πινακίδες Αθήνας γιατί ήμασταν σίγουρα πελατάκια!!!!!
Έτσι φίλε λειτουργούν και δείχνουν πόσο κολλημένοι και κομπλεξικοί είναι!!!!Τελικά δεν είμαι μόνος.
Κάποιος από την επαρχία στο φόρουμ να μας πει για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η συμπεριφορά? Τι φταίει ένας οδηγός αν οι πινακίδες του είναι από την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής ή την Νομαρχία Αθηνών/Πειραιά κλπ? Υποδηλώνει κάτι αυτό?
Οχι ακριβως...
ΔΗΛΩΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ αυτο που σας εχω γραψει εδω κ μηνες αλλα μερικοι (ειδικα απο επαρχια) δεν θελουν να πιστεψουν, οτι η εκαστοτε υπηρεσια τροχαιας της καθε επαρχιακης πολης εχει ξεκαθαρες διαταγες απο την διοικηση της να γραφει 'ξενους' και να μην γραφει ντοπιους. Για αυτο τον λογο σε ολες τις επαρχιακες πολεις ΠΑΝΤΟΥ απαγορευεται η σταθμευση, πουθενα δεν μπορεις να παρκαρεις νομιμα, αλλα κανεις ντοπιος δεν εχει προβλημα παρκαρισματος...
-
Ο παπάρας ο νομοθέτης φταίει που όσους κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες δεν τους κοπανάει ένα αυτόφωρο και 1000 ευρώ πρόστιμο. Δεν μ' ενδιαφέρει γιατί κάποιος νομίζει ότι δεν πρέπει να κυκλοφορεί με πινακίδες, με νοιάζει ότι είναι σχεδόν αδύνατον να συλληφθεί αν εγκληματίσει και την κοπανίσει.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εις Ναύπλιον φίλε μου για να καταλάβεις έχω φάει κλήση ημέρα Κυριακή γιατί πάρκαρα πέντε μέτρα πριν από διάβαση μαθητών έξω από σχολείο. Το αστείο ήταν ότι τα αυτοκίνητα με πινακίδες Αργολίδας πού ήταν παρκαρισμένα πάνω στην διάβαση και σε μικρότερη απόσταση από το δικό μου δεν πήραν κλήση...... Προτίμησε εμένα και ένα ΤΤ που είχαμε πινακίδες Αθήνας γιατί ήμασταν σίγουρα πελατάκια!!!!!
Έτσι φίλε λειτουργούν και δείχνουν πόσο κολλημένοι και κομπλεξικοί είναι!!!!Τελικά δεν είμαι μόνος.
Κάποιος από την επαρχία στο φόρουμ να μας πει για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η συμπεριφορά? Τι φταίει ένας οδηγός αν οι πινακίδες του είναι από την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής ή την Νομαρχία Αθηνών/Πειραιά κλπ? Υποδηλώνει κάτι αυτό?
Οχι ακριβως...
ΔΗΛΩΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ αυτο που σας εχω γραψει εδω κ μηνες αλλα μερικοι (ειδικα απο επαρχια) δεν θελουν να πιστεψουν, οτι η εκαστοτε υπηρεσια τροχαιας της καθε επαρχιακης πολης εχει ξεκαθαρες διαταγες απο την διοικηση της να γραφει 'ξενους' και να μην γραφει ντοπιους. Για αυτο τον λογο σε ολες τις επαρχιακες πολεις ΠΑΝΤΟΥ απαγορευεται η σταθμευση, πουθενα δεν μπορεις να παρκαρεις νομιμα, αλλα κανεις ντοπιος δεν εχει προβλημα παρκαρισματος...
otan imoun spoudasths Patra autos htan enas simantikos logos pou eixa noikiasei parking.... Edina 50 euro to mina kai ta glytwna apo kliseis, kopo kai f8ores
-
Ναι ρε συ αλλα οταν κυκλοφορουσες απο εδω και απο εκει, που το αφηνες?
Εγω στα Χανια εκανα αλλη μιζα, με καμερα και αποδεικτικα στοιχεια... . Μετα απλα δεν με ενοχλησε ποτε κανεις με μπλε στολη.
-
Εννοειται οτι εκανα χιουμορ για τις πινακιδες. Σαφως και δεν πρεπει κανενα απολυτως οχημα να κυκλοφορει στο δρομο χωρις πινακιδες... Απο 'κει και περα εχω την εντυπωση πως αν σε πιασουν χωρις πινακιδες το προστιμο ειναι λιγοτερο απ' οτι να σε γραψει καπια καμερα για ταχυτητα.
Το καλυτερο παντως απ' ολα ειναι να συμμορφωνομαστε ολοι με τους κανονες
για να μην εχει κανεις προβλημα... Οκ, θα υπαρχει ακομα ενα μικρο προβλημα με το παρκαρισμα... -
Γυρνούσα με το μηχανάκι μου που πιάνει έως 120χαω , από το Ζούμπερι , μέσω Ατ. Οδού.
Ζώο πρώτο : Στα διόδια ( δούλευαν 5 και τέσσερα αυτόματα ) ήταν συνολικά 4 ή 5 οχήματα και πλησίαζαν άλλα δύο ή κάτι τέτοιο. Έχω ετοιμάσει τα χρήματα εκ των πρωτέρων ( πήγα επίτηδες να πληρώσω σε κάποιο περίπτερο που είχε ήδη αυτοκίνητο και περιμένοντας , έβγαλα τα λεφτά ) , πληρώνω και πάω να βάλω την απόδειξη στην τσέπη...και το βλήμα από πίσω ( με όλα τα περίπτερα άδεια ) μου κορνάρει ! ! ! Φεύγω.
Ζώο δεύτερο : Το μηχανάκι βγάζει μέχρι 120χαω όπως είπα. Συνήθως κινούμαι με 100 ή 110 ( ανάλογα με την κίνηση )στην Ατ. Οδό , στη δεξιά λωρίδα. Χθές και οι τρείς λωρίδες ήταν σχεδόν άδειες. Αυτοκίνητο ανά 400 μέτρα περίπου. Και όμως το βλήμα - άλλο βλήμα - έρχεται να με προσπεράσει όντας με τα 3/4 του αυτοκινήτου του στη δεξιά λωρίδα , σε απόσταση λιγότερη από ένα μέτρο. Σκέφτηκα να του κλωτσήσω την πόρτα γιατί πριν κάνει την παχιά του , μου είχε παίξει και τα φώτα ( προφανώς για να πάω στη ΛΕΑ ή ακόμη καλλίτερα να ανέβω στη νησίδα ). Με κοψοχώλιασε με αυτό και αμέσως μετά φρενάρει ( κάτω από τα 100 ) και πάει στη ΛΕΑ όπου και σταματάει.
Ζώο τρίτο : Στην είσοδο της Κηφισίας ή την προηγούμενη , έρχεται ο τυπάκος από τη λωρίδα επιτάχυνσης κατ' ευθείαν να βγεί στην δεξιά , μάλλον από πάνω μου. Του κορνάρω και το μαζεύει σε απόσταση 2,5 μέτρων από εμένα , με την ίδια ταχύτητα και προφανώς κάτι περίμενε ( κανένα κόκκινο χαλί μάλλον ). Τελικά αρχίζει να με κλείνει και εν τέλει φρενάρω για να μην με πετάξει στη μεσαία λωρίδα.
Ζώο τέταρτο : Στην είσοδο της Ηρακλείου , τυπάκος μπαίνει από τη λωρίδα επιτάχυνσης στη δεξιά με περίπου 110 χαω και κατόπιν φρενάρει στα 80 ή πιο κάτω ( τον πέρασα με 90 ). Ύστερα μπαίνει με αυτήν την ταχύτητα στην μεσαία λωρίδα.
Ζώο πέμπτο : Στην έξοδο του Κηφισού , κρατώ τη γραμμή για τη δεξιά λωρίδα της γέφυρας προς Πειραιά. Έρχεται τυπάκος με λευκό Clio , κολλάει πίσω μου , τελικά με περνάει ( κατεβαίνοντας από τη γέφυρα πήρε και το χρυσό π@π@ρι που είχαν κρεμάσει εκεί ) και μόλις βγαίνει στην Κηφισού φρενάρει μπροστά μου και συνεχίζει να κινείται με περίπου 60 ενώ στη γέφυρα , όταν με προσπέρασε , εγώ πήγαινα με 80 ! ! !
Ζώο έκτο : Κίνηση στο ποτάμι στο ύψος των τριών γεφύρων. Στη ΛΕΑ γερανός με όλα τα φώτα και τα καρούμπαλα αναμένα. Λέω μέσα μου θα έγινε κάτι εκεί. Τελικά το παληκάρι έπινε καφεδάκι πάνω στη ΛΕΑ με τρεις φίλους του...
Φαίνεται ότι ο μαγνήτης ήρθε σε εμένα. Πάντως παρατήρησα εγκληματική ασέβεια απέναντι στο δίκυκλο.
-
Μέγιστο ζώο (για να μη πω χοντρομαλάκας) αυτός που οδηγώντας επαγγελματικό αμάξι λευκού χρώματος (κλούβα) σήμερα γύρω στις 13:45 στον Κηφισό στην κατεύθυνση προς Πειραιά, μεταξύ Ιεράς οδού κ Πέτρου Ράλλη (αν θυμάμαι καλά) προκάλεσε παρολίγον θανατηφόρο τροχαίο. Πως έγινε; Κινούμασταν όλοι με μέτρια κίνηση προς Πειραιά με ταχύτητες 70-100 χαω. Εγώ συνοδηγός σε Citroen Jumper κλούβα που πήγαινε στη δεξιά λωρίδα. Ξαφνικά γύρω στα 50 μέτρα μπροστά μας, βλέπω έκπληκτος τον παρολίγο εγκληματία να είναι στη μεσαία και να κόβει στην ψύχρα αριστερά (μάλλον για να περάσει στην αριστερή) αλλά χωρίς φλας και χωρίς να έχει απόσταση από τον αριστερό του (μπλε Golf δεκαετίας με οδηγό μόνο του), οπότε τον κοπανάει σε κλάσματα δευτερολέπτου με την αριστερή του πλευρά στη δεξιά γωνία του ιχ. Δε μπορείτε να φανταστείτε τη συνέχεια. Το ιχ κοπανιέται και σκάει με δύναμη στην αριστερή μπαριέρα και εν συνεχεία έχοντας γκελάρει πετάγεται στη μέση του οδοστρώματος σχεδόν μπροστά από το προπορευόμενό μας όχημα, όπου και κάνει 2-3 επιτόπιες σβούρες κι εγώ βλέπω τον οδηγό του σοκαρισμένο (φορούσε ζώνη ευτυχώς) να προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται. Ευτυχώς ο μπροστινός μας κι εμείς προλάβαμε και κοκκαλώσαμε χωρίς παρενέργειες. Ο μαλ... με την κλούβα ταυτόχρονα πετάγεται δεξιά λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης κι εμβολίζει έναν άτυχο με ιχ που τον πέταξε στη δεξιά μπαριέρα κι έσκασε εκεί. Το ευτύχημα; Πίσω και αριστερά μας ερχόταν μηχανή με 2 άτομα που για λίγα μέτρα δεν κοπάνησε με την κλούβα του κόπανου.... Ο θεός να μας φυλάει από τους κάφρους..
-
Πω πω πω πω πω πω!!!
Ελπίζω να ήρθε η αστυνομία και να τον $@%*^%!
-
Συνδυασμός καφρίλας Κράτους και οδηγών.....
Από την μια το Κράτος θεώρησε σκόπιμο να μην βάλει λωρίδες διαγράμμισης στα διόδια της Ελευσίνας στο ρεύμα εισόδου προς Αθήνα για λόγο που μόνο αυτοί ξέρουν..... από την άλλοι οδηγοί που μόλις φθάνουν στο σήμείο των διοδίων δεν μπορούν να καταλάβουν σε ποια θεση διευκολύνουν την παράλληλη κυκλοφορία των οχημάτων και πάνε διαγώνια κλείνοντας του υπολοίπους..... -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Συνδυασμός καφρίλας Κράτους και οδηγών.....
Από την μια το Κράτος θεώρησε σκόπιμο να μην βάλει λωρίδες διαγράμμισης στα διόδια της Ελευσίνας στο ρεύμα εισόδου προς Αθήνα για λόγο που μόνο αυτοί ξέρουν..... από την άλλοι οδηγοί που μόλις φθάνουν στο σήμείο των διοδίων δεν μπορούν να καταλάβουν σε ποια θεση διευκολύνουν την παράλληλη κυκλοφορία των οχημάτων και πάνε διαγώνια κλείνοντας του υπολοίπους.....γινεται χαμος εκει!
εδω σε δρομο που εχει λωριδες δεν ξερουν που να πανε... -
η κλασικη υπερβολη που εχει ειπωθει πολλες φορες.στην επαρχια γραφουν ΠΑΝΤΑ τους αθηναιους και ΠΟΤΕ τους ντοπιους.
εχω δει πολλες φορες να γραφουν τους ντοποιυς,σε θεσσαλονικη,κατερινη,βεροια,σερρες και σε πολες αλλες πολεις.
εκτος και αν το να γραφουν μονο τους αθηναιους ειναι φαινομενο που συμβαινει μονο στην πελλοπονησο. -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Μέγιστο ζώο (για να μη πω χοντρομαλάκας) αυτός που οδηγώντας επαγγελματικό αμάξι λευκού χρώματος (κλούβα) σήμερα γύρω στις 13:45 στον Κηφισό στην κατεύθυνση προς Πειραιά, μεταξύ Ιεράς οδού κ Πέτρου Ράλλη (αν θυμάμαι καλά) προκάλεσε παρολίγον θανατηφόρο τροχαίο. Πως έγινε; Κινούμασταν όλοι με μέτρια κίνηση προς Πειραιά με ταχύτητες 70-100 χαω. Εγώ συνοδηγός σε Citroen Jumper κλούβα που πήγαινε στη δεξιά λωρίδα. Ξαφνικά γύρω στα 50 μέτρα μπροστά μας, βλέπω έκπληκτος τον παρολίγο εγκληματία να είναι στη μεσαία και να κόβει στην ψύχρα αριστερά (μάλλον για να περάσει στην αριστερή) αλλά χωρίς φλας και χωρίς να έχει απόσταση από τον αριστερό του (μπλε Golf δεκαετίας με οδηγό μόνο του), οπότε τον κοπανάει σε κλάσματα δευτερολέπτου με την αριστερή του πλευρά στη δεξιά γωνία του ιχ. Δε μπορείτε να φανταστείτε τη συνέχεια. Το ιχ κοπανιέται και σκάει με δύναμη στην αριστερή μπαριέρα και εν συνεχεία έχοντας γκελάρει πετάγεται στη μέση του οδοστρώματος σχεδόν μπροστά από το προπορευόμενό μας όχημα, όπου και κάνει 2-3 επιτόπιες σβούρες κι εγώ βλέπω τον οδηγό του σοκαρισμένο (φορούσε ζώνη ευτυχώς) να προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται. Ευτυχώς ο μπροστινός μας κι εμείς προλάβαμε και κοκκαλώσαμε χωρίς παρενέργειες. Ο μαλ... με την κλούβα ταυτόχρονα πετάγεται δεξιά λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης κι εμβολίζει έναν άτυχο με ιχ που τον πέταξε στη δεξιά μπαριέρα κι έσκασε εκεί. Το ευτύχημα; Πίσω και αριστερά μας ερχόταν μηχανή με 2 άτομα που για λίγα μέτρα δεν κοπάνησε με την κλούβα του κόπανου.... Ο θεός να μας φυλάει από τους κάφρους..!!!!
Σήμερα ένας βλάκας με κλούβα δεξικά μου άρχισε να μπαίνει στη λωρίδα μου. Του κόρναρα μία, τίποτα, του ξανακορνάρω πιο επίμονα και ... τσαντίστηκε. Μου έκανε νόημα 'Τι θες;'. Του έκανα νόημα ότι είναι γκαβός και πάει σαν μεθυσμένος. Έχω κουραστεί με τους επαγγελματίες - πολλοί οδηγούν σαν να είναι δικός τους ο δρόμος και απαιτούν να παραμερίζεις για πάρτη τους. Ναι, καλά. -
Ζωα οσοι μηχανακηδες κυκλοφορουν χωρις κρανος, καθρευτες, φωτα, ενδεδικτικα stop, δεν χρησιμοποιουν φλας, 'κρυβονται' στις νεκρες γωνιες και μενουν εκει για ωρα, και εχουν και την απαιτηση να τους προσεχεις. Πραγματικα εχω ιδιεταιρη ευαισθησια στα μηχανακια, τα προσεχω ισως περισσοτερο απ' οτι τον εαυτο μου, αλλα καποια πραγματα ειναι εξοργιστικα...
-
Ο χρήστης sttpod έγραψε:
Ζωα οσοι μηχανακηδες κυκλοφορουν χωρις κρανος, καθρευτες, φωτα, ενδεδικτικα stop, δεν χρησιμοποιουν φλας, 'κρυβονται' στις νεκρες γωνιες και μενουν εκει για ωρα, και εχουν και την απαιτηση να τους προσεχεις. Πραγματικα εχω ιδιεταιρη ευαισθησια στα μηχανακια, τα προσεχω ισως περισσοτερο απ' οτι τον εαυτο μου, αλλα καποια πραγματα ειναι εξοργιστικα...και εδώ η μαμά πρότυπο με τα δυο αγγελούδια στο σκούτερ με κράνη από το Jumbo, κυκλφορούν στην Κηφισίας και οι Τροχαίοι ταϊζουν τα περιστέρια
-
Μια και το θίξατε...
Προχτές το βράδυ, στην πλατεία Κρήνης στην Νίκαια, δύο γονείς (ο Θεός να τους κάνει δλδ), ήταν καβάλα στη μηχανή μαζί με τα 2 (!!!) παιδιά τους, χωρίς κράνη και τα σχετικά. Κανονικό τετρακάβαλο. Ο πατέρας φαινόταν ο κλασσικός σκατοπαπαρόμαγκας, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και τους μαμάει όλους (αυτό το υφάκι είχε...)
Το άλλο αστείο της υποθέσης είναι ότι η μηχανή κινείτο σε slow motion και δίπλα ένα περιπολικό, όπου οι 'γονείς' συνομιλούσαν με 2 μπάτσους που ήταν μέσα λες και δεν έτρεχε τίποτα. Κι από πίσω 6-7 αυτοκίνητα να ακολουθούν το ρυθμό των παλιοκαραγκιόζηδων. Ένας που τόλμησε να κορνάρει ούτε και ξέρω τι άκουσε...Α ρε Έλληνα παπαρόμαγκα....
-
Ζωα οσοι μηχανακηδες κυκλοφορουν χωρις κρανος, καθρευτες, φωτα, ενδεδικτικα stop, δεν χρησιμοποιουν φλας, 'κρυβονται' στις νεκρες γωνιες και μενουν εκει για ωρα, και εχουν και την απαιτηση να τους προσεχεις. Πραγματικα εχω ιδιεταιρη ευαισθησια στα μηχανακια, τα προσεχω ισως περισσοτερο απ' οτι τον εαυτο μου, αλλα καποια πραγματα ειναι εξοργιστικα...
Φιλε μου θα συμφωνησω 100% μαζι σου. Δεν μπορω να καταλαβω αυτη τη λογικη σοβαρα. Μα καλα δεν σκεφτονται οτι ειναι το κεφαλι τους? Αλλα ναι ξεχασα εχει ζεστη και φοβομαστε μηπως χαλασει το μαλλι με το κρανος...
Χτες 10 το βραδυ περιπου, τροχαιο ατυχημα στον δρομο Παλληνη- Νεα Μακρη εκει στο υψος του Αγιου Αντρεα. Μηχανη με αμαξι, ασθενοφορα, περιπολικα κλπ κλπ..Ερχομουνα απο το αντιθετο και δεν σταματησα να δω τι παιζει. Μια παρατηρηση να κανω. Δεν προσεχουν καθολου τους μηχανοβιους εδω περα (ουτε οι ιδιοι ωρες ωρες προσεχουν). Κανω τη διαδρομη Αγια-Παλληνη-Νεα Μακρη-Σχινια παρα πολλες φορες κλπ και εχω δει τα απιστευτα. Και ενας λογος που ακομη δεν εχω παρει μηχανη Ελλαδα ειναι ακριβως γι αυτο. Δεν νιωθω ασφαλης γυρω μου και ειναι κριμα διοτι στην ιδια μου τη χωρα που τον περισσοτερο καιρο περναω το καλοκαιρι οταν κατεβαινω απο Αγγλια, με τον τοσο ωραιο καιρο κλπ που λογικα απολαμβανεις να εχεις μηχανη εγω ΔΕΝ μπορω και αντιθετα ειχα 2 μηχανες Αγγλια και ετρωγα το ψωλοκρυο. Αλλα καλυτερα το κρυο παρα η ζωη μου που δεν τη σεβεται εδω ο καθε μαλακας που την εχει δει χερας ή η καθε χαζογκομενα που εχει πληρωσει για να παρει το διπλωμα...Οπως ειπε και ο φιλος παραπανω προσεχω παρα πολυ τους μηχανοβιους οταν ειμαι με το αμαξι (ειμαι και εγω ο ιδιος και ξερω τι συμβαινει), τους βοηθαω παντα για ευκολη διευλευση στην κινηση και ΠΑΝΤΑ κρανος ακομη και με ζεστη οταν ειμαι πανω σε μηχανη και προσοχη. Κατι τυποι που την εχουν δει Rossi με γυαλακι και μαλλι καρφακι χωρις κρανος ειναι για φαπες. Και εγω κανω μαλακιες ωρες ωρες στο δρομο αλλα ΠΑΝΤΑ προσεχω τους αλλους οδηγους, την ασφαλεια τους και προπαντων τη δικη μου.
Ζώα ζώα ζώα