-
nasos79
γιατι ειμαι ερειστικος? τεσπα, ΜΕΧΡΙ να 'προσαρμοστει' ο ΚΟΚ, ισχυει αυτο που ειπα? Ναι. Αρα, ειναι ετσι. Α και που΄σαι, εγω δεν εχω δει σε καμμια χωρα της Ευρωπης να επιτρεπεται να περνανε αναμεσα απο τα αυτοκινητα μηχανες, στην αγγλια ειδικα ολοι οι μηχανακιηδες περιμεναν στις ουρες στα φαναρια κανονικοτατα...
alfa 156
Δεν εχω προβλημα με τις μηχανες να περνανε αναμεσα απο τα αυτοκινητα, εξ'αλλου αυτο ειναι και το ατου τους στην κινηση. ΕΧΩ ομως προβλημα με το ΠΩΣ το κανουν, δεν μπορω ρε πστ μου να κοιταω δεξι καθρεφτη και να ειναι αδειος, και αλλαζωντας λωριδα προς τα δεξια να κανω ελιγμο αποφυγης του μηχανακια που 0.2 δευτερα πριν ηταν στα αριστερα μου, και να με βριζει κιολας...ginogsm
O KOK δεν 'συνιστα' να μην περνας κιτρινο, ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ οτι ΠΡΕΠΕΙ να σταματησεις στο κιτρινο εκτος αν προκαλεσεις κινδυνο στους αλλους (στους πισω απο το αποτομο φρεναρισμα η στοους καθετα κινουμενους αμα σταματησεις τελικα πανω στην διασταυρωση) στην οποια περιπτωση πατας γκαζι και περνας...
ΚΟΚ Αθρο 6 παραγραφος 1γ:
Ο οδηγος ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να σταματησει, οπως και προ ερυθρου φωτος, εκτος αν βρισκεται τοσο κοντα σε αυτο, ωστε να μην μπορει να καμει αυτο ασφαλως
Και σου ξαναλεω, ενας ΝΟΜΟΣ δεν μπορει να 'συνιστα' κατι, γιατι τοτε ειναι αχρηστος. Δεν μπορει να υπαρχει νομος ταδε,αρθρο ταδε, που να λεει 'καλο θα ηταν να ΤΑΔΕ' γιατι μετα στο δικαστηριο δεν μπορουν να σε θεωρησουν υπευθυνο επειδη δεν εκανες κατι που απλα σου συνεστησε αλλα ΔΕΝ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ να κανεις...Ο νομος σου λεει τι δεν μπορεις να κανεις, ή με ποιο τροπο μπορεις να κανεις κατι...
karabouzouklis
ΚΑΘΕ φορα που θα παρκαρει την μηχανη πανω στο πεζοδρομιο για να βαλει το αμαξι, τηλ στην τροχαια για κληση. Και οταν θα ερχεται η τροχαια, θα λες σε αυτους το τι κανει (κατι παραπανω μπορει να του πουν), οπως επισης θα του λες ξεκαθαρα οτι ΚΑΘΕ φορα που θα κραταει θεση με την μηχανη, θα τον κυνηγας και εσυ και ολη η γειτονια οταν μετα ανεβαζει την μηχανη στο πεζοδρομιο.dpolal
Κανεις λαθος, εφ'οσον χρησιμοποιει την μηχανη του με τετοιο τροπο ωστε να καταλαμβανει το ΔΗΜΟΣΙΟ οδοστρωμα προς δικο του οφελος, τοτε αυτο που εσυ ονομαζεις γαιδουρια ειναι επισημα παρανομια. Παρκαρεις με συγκεκριμενο τροπο, οχι οπως σου την δωσει...Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
φανταστειτε ΟΛΟΥΣ τους μηχανοβιους να πηγαινουν συμφωνα με τον ΚΟΚ:στη μεση της λωριδας, με κενό 10-15 μέτρων, ο ένας πίσω από τον άλλον.
απλά προσπαθείστε να αντιληφθειτε τι θα γινοταν...
Ειπατε κατι;....
ΧΑΟΣ. Για αυτο οπως ειπα, δεν εχω προβλημα με το να περνανε αναμεσα μας (και εγω κυκλοφορω με παπια αλλα δεν το κανω) αλλα με το ΠΩΣ περνανε αναμεσα μας...
στην αγγλια μεχρι φετος απαγορευοταν η κινηση δικυλων αναμεσα σε αυτοκινητα....
απο φετος επιτρεπετε με ευ8υνη για οτιηποτε και αν συμβει του δικυκλιστηΤήν τηρούσανε τήν απαγόρευση οι μοτοσυκλετιστές στήν Αγγλία;
ΕΥΛΑΒΙΚΑ....
Εναν ειδα στα 5 χρονια διαμονης μου στην Αγγλια να πηγαινει αναμεσα στα αυτοκινητα, και τελικα ηταν ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ... -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
dpolal
Κανεις λαθος, εφ'οσον χρησιμοποιει την μηχανη του με τετοιο τροπο ωστε να καταλαμβανει το ΔΗΜΟΣΙΟ οδοστρωμα προς δικο του οφελος, τοτε αυτο που εσυ ονομαζεις γαιδουρια ειναι επισημα παρανομια. Παρκαρεις με συγκεκριμενο τροπο, οχι οπως σου την δωσει...Εγώ από την συζήτηση κατάλαβα ότι εκεί που παρκάρει το αυτοκίνητο, όταν το βγάζει παρκάρει την μηχανή.
Αν το ένα είναι κανονικό και νόμιμο ως προς τον τρόπο που είναι παρκαρισμένο τότε είναι και το άλλο...
Εκτός και αν για τις μηχανές υπάρχει άλλος τρόπος να παρκάρουν (που να ορίζεται από τον ΚΟΚ) και δεν τον ξέρω...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΧΑΟΣ. Για αυτο οπως ειπα, δεν εχω προβλημα με το να περνανε αναμεσα μας (και εγω κυκλοφορω με παπια αλλα δεν το κανω)
.Τοτε τί να το κανεις το παπι βρε κασευ;
-
+1 στον KACEY....
Οι μηχανες οφειλουν να συμμορφωνονται με τους κανονες και οχι να περνανε σφηνα δεξια και αριστερα (και να ζητανε και τα ρεστα αμα γινει λαμακια).
Και ναι στην Αγγλια ειναι οπως εχει ηδη λεχθει... Οι μηχανοβιοι ειναι ΚΥΡΙΟΙ στον δρομο. Συμπεριφερονται κανονικα οπως τα αμαξια, στεκονται στην ουρα οπως πρεπει και ετσι λειπουν και τα παρατραγουδα. Και πολλοι σωστα αποφασισαν οι νομοθετες στην Αγγλια... Θες να περασεις την ουρα δια της πλαγιας οδου? Κανε το, προβλημα σου ομως... -
Ο χρήστης skye έγραψε:
ΧΑΟΣ. Για αυτο οπως ειπα, δεν εχω προβλημα με το να περνανε αναμεσα μας (και εγω κυκλοφορω με παπια αλλα δεν το κανω)
.Τοτε τί να το κανεις το παπι βρε κασευ;
Να μην περπαταω! Οπως εχω πει, εγω το χρησιμοποιω για να παω στο περιπτερο, στο dvd club κλπ κλπ, δηλαδη διαδρομες 5 λεπτων max, οποτε αμα περιμενω και πισω απο 1-2 αυτοκινητα δεν επαθα κατι.
ΑΛΛΑ αλλο πραγμα εννοουσα. Δεν εννοουσα να μην περνανε αναμεσα απο τα αυτοκινητα στο σταματα-ξεκινα μεσα στην κινηση (και εγω περναω εκει και βγαινω πρωτος στο φαναρι αλλα ΟΧΙ μπροστα του ωστε να μην το βλεπω), αλλα να ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΝΕ αναμεσα απο τα αυτοκινητα οταν αυτα κινουνται με μια κανονικη ταχυτητα, με +20-30-40-50 χαω απο αυτα. ΑΥΤΟ ειναι που δεν κανω...
εγω αυτο που καταλαβα ειναι οτι παρκαρει την μηχανη εκει απο οπου παιρνει το αυτοκινητο, αλλα το κανει με τετοιο τροπο ωστε οταν ειναι η μηχανη εκει να μην μπορει να παρκαρει αλλο αυτοκινητο διπλα της. Πιανει δηλαδη περισσοτερες της μια 'μηχανισιας' θεσης ωστε να μην μπει αυτοκινητο εκει, και απαγορευτεται με τον ιδιο τροπο που απαγορευεται εγω σε θεση 10 μετρων να παρκαρω το αμαξι μου 2 μετρα απο τον μπροστινο και 3 απο τον πισω με αποτελεσμα να φαω 2 θεσεις αντι για μια.
Και οπως ειπαν, οταν βαζει το αυτοκινητο, την μηχανη την βαζει στο πεζοδρομιο. Εγω για ΑΥΤΟ ειπα να φωναζουν την τροχαια...
-
Ειχα μηχανη Αγγλια (και μαλιστα 2 αλλα τις εδωσα φετος) και μπορω να σας πω οτι οντως αυτα που λεει ο kacey ισχυουν. Οντως ειναι κυριοι κλπ καμια σχεση με εδω περα. Το θεμα ειναι οτι στο UK αμαξια και μηχανες αλληλοσεβονται ο ενας τον αλλο, εδω περα τπτ απο τα 2 δεν γινεται. Οτι του καβλωσει ο καθενας...
Επισης χειμωνα-καλοκαιρι ολοι ειναι με δερματινο και κρανος κατι το οποιο ουτε εδω περα γινεται....αν δεν σεβεσαι τη ζωη σου πως περιμενεις να σεβαστουν τον αλλο μετα...
-
Ρενο λαγκούνα στην εθνική να κινειται στη ΛΕΑ με τα οσα.. Ακριβως απο πίσω της ακολουθει μια κορολλα και πιο πίσω ενα ντατσουν, ενω συνεχίζει ενα σαξο το οποιο είχε προσπεράσει απο δεξιά ενα γιάρις......
-
εντιτ.... (εμ αυτα κανουν οι ζέστες)
-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
renault TRAFICίσως να ειναι λειτουργικό ισως να είναι φθηνό και καλό...
αλλά,,,,
μου θύμισε τον Φρανκεστάιν................
Αυτό, που κολάει στο θέμα;
-
ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ!!!
στο carspotting ηθελα να το βάλω!
Μισό να το σβησω
και παλι σορρυ
-
Εχθές 3 μηχανόβιοι κατέβαιναν την Συγγρού σιγά σιγά και δεξιά...
Και πού είναι τα ζώα, ρωτάτε?????
Eίχαν πιάσει ψιλοκουβεντούλα ο ένας πλάι στον άλλον και επειδή όλοι είχαν μεγάλες μηχανές έπιαναν και τις 2 δεξιές λωρίδες ταυτόχρονα...
-
Αρσενικό ζώο:
Στο τέρμα της Συγγρού στο ρεύμα της καθόδου συνήθως γίνεται μπέρδεμα τις ώρες αιχμής γιατί μερικοί που είναι τέρμα δεξιά με 60km/h θέλουν να πιάσουν την αριστερή πλευρά προς Πειραιά, άλλοι έρχονται τέζα στην αριστερή και θυμούνται ότι θα έπρεπε να είναι δεξιά για να πάνε προς Γλυφάδα, ταρίφες σταματάνε για πελάτες, υπάρχουν στάσεις λεωφορείων κ.τ.λ.
Καθημερινά γίνεται χαμός.Ένα μεσημέρι της προηγούμενης βδομάδας κάποιος έξυπνος είχε παρκάρει παράνομα καταργώντας ουσιαστικά τη δεξιά λωρίδα και δίπλα του ένας άλλος ακόμη πιο έξυπνος είχε σταματήσει 'για λίγο' -χωρίς alarm ή κάτι άλλο- στην 2η λωρίδα. Δηλαδή όλη η κίνηση της Συγγρού έπρεπε να στριμωχτεί από την 3η λωρίδα και πέρα.
Αυτοί δε που έβγαιναν από τον τελευταίο κάθετο δρόμο της Καλλιθέας (όπως εγώ) είχαν 2 επιλογές: Ή θα διέσχιζαν κάθετα τις 2 πρώτες λωρίδες και μετά με μια μανούβρα που θα έκλεινε την 3η λωρίδα και τη μισή 4η θα ενσωματώνονταν στη ροή της κυκλοφορίας αν δεν είχαν γίνει ήδη τροπέτο ή θα κάθονταν πίσω από τον βλάκα επ'άπειρον ελπίζοντας ότι θα φιλοτιμηθεί να κάνει στην άκρη.
Η 2η λύση ήταν σαφώς ασφαλέστερη και την προτιμήσαμε όλοι οπότε είχαμε 5-6 αυτοκίνητα στριμωγμένα πίσω από τον βλάκα να κορνάρουν, να χειρονομούν και να βρίζουν.
Και φυσικά όλη την υπόλοιπη κίνηση της Συγγρού κι αυτή κορνάροντας να έρχεται με ταχύτητα και με στριμωξίδι για να πάνε όλοι πιο αριστερά.
Ο τύπος (50-55) καθόταν άπραγος στο Α4 του και έδειχνε να ενοχλείται κιόλας από τις κόρνες και να μην καταλαβαίνει γιατί το κάνουμε τόσο μεγάλο θέμα...Ρε φίλε αφού μας έχεις που μας έχεις γραμμένους στα τέτοια σου βγάλε alarm, κάνε τον κοιμισμένο/πεθαμένο, κατέβα από το αυτοκίνητο και φύγε, κάνε κάτι τελοσπάντων. Μην κάθεσαι εκεί χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα για να βοηθήσεις γιατί αν κατέβει κάποιος θερμόαιμος και σε κάνει τόπι στο ξύλο εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να έρθω να σας χωρίσω...
Η λέξη που έχει μόνο άλφα και που του φώναξα όταν επιτέλους πέρναγα από δίπλα ήταν ό,τι μπορούσα να προσφέρω εκείνη τη στιγμή.
Δεν περιμένω όλοι να έχουν την κατάλληλη οδηγική παιδεία ώστε να ξέρουν από πριν ότι μια τέτοια κίνηση θα δημιουργήσει τόσο πρόβλημα στην κυκλοφορία αλλά αφού την κάνεις ρε μεγάλε δε μπορείς να καταλάβεις ότι για να σου κορνάρουν και να σε βρίζουν 15 αυτοκίνητα το δευτερόλεπτο κάποια χοντράδα έχεις κάνει?
Θηλυκό ζώο:
Λίγες μέρες πριν πιάσουν οι 'δροσιές' του Ιουλίου είχαμε καύσωνα. Μια τέτοια μέρα με 40 βαθμούς υπό σκιά έκανα το λάθος να περνάω μπροστά από το κεντρικό ταχυδρομείο της Ν.Σμύρνης - για όσους δε γνωρίζουν βρίσκεται σε έναν στενό δρόμο που τώρα έχει στενέψει ακόμη περισσότερο λόγω κάποιων έργων και 2 αυτοκίνητα δε χωράνε με τίποτα δίπλα δίπλα.
Μπροστά μου λοιπόν κινείται ένα 206 το οποίο μπροστά στο ταχυδρομείο σταματάει. Κατεβαίνει μια ξανθιά 40άρα ντυμένη σαν 20άρα και πάει προς την πόρτα. 'Δε μπορεί' λέω 'θα κάνει το πολύ 10 δευτερόλεπτα, δε γίνεται να με άφησε να περιμένω πίσω της για περισσότερο'.
Ζέστη είχε, καλός άνθρωπος είμαι, είναι και κατοικημένη περιοχή εκεί, ας μην αρχίσουμε τις κόρνες μεσημεριάτικα... οπότε περιμένω.
Και περιμένω...
Από πίσω μου έρχονται άλλα 2 αυτοκίνητα και 1 φορτηγό, και οι κόρνες αναπόφευκτα ξεκινάνε γιατί από εκείνο το σημείο δε μπορείς να φύγεις με άλλο τρόπο.
Μέσα το 206 ήταν άλλη μια θεία που καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Κατεβαίνω και τη ρωτάω τί θα γίνει με τη φίλη της.
'Α, τώρα έρχεται' λέει.
'Ναι... δε με βοηθάτε...' της λέω.
Οι άλλοι από πίσω να κορνάρουν.
Κάποια στιγμή βγαίνει η κυρά και αρχίζει τώρα η 2η φάση της καθυστέρησης: δεν ξέρει σε ποιό κουτί να ρίξει το γράμμα που κρατούσε.
Τί σε δυσκολεύει μωρή ηλίθια? Αφού γράφουν απ'έξω, εξωτερικό, Αθήνα κτλ.
Ρωτάει τη φίλη της για συμβουλές.
Της λέω κι εγώ ένα 'άντε κυρά μου τελείωνε έχουμε λιώσει εδώ πέρα' και τότε μπαίνει στο mode 'Πρέπει-να-είμαι-ψύχραιμη-αφού-άλλωστε-έχω-δίκιο-και-τα-φαλλοκρατικά-γουρούνια-μου-φωνάζουν-επειδή-είμαι-γυναίκα'Περπατάει προς το αυτοκίνητο σα να ήταν σε πασαρέλλα και λέει κάτι παπαριές του στυλ 'Ωχου μωρέ πώς κάνετε έτσι...'
Εκεί μετάνοιωσα οικτρά που δε βαράω γυναίκες.
Λίγο πριν ανοίξει την πόρτα του 206 και έχοντας για χορωδία τις κόρνες και τα μπινελίκια των πίσω γυρίζει και λέει την ατάκα του μήνα:
'Αυτό που κάνετε είναι παράνομο γιατί με αγχώνετε και δε θα μπορώ να οδηγήσω'
Άντε στο διάολο μωρή πατσαβούρα που ψηνόμαστε τόσοι άνθρωποι στους 40 βαθμούς επί 5 λεπτά για να στείλεις γράμμα... -
Ο χρήστης Alex_Design έγραψε:
Λίγο πριν ανοίξει την πόρτα του 206 και έχοντας για χορωδία τις κόρνες και τα μπινελίκια των πίσω γυρίζει και λέει την ατάκα του μήνα:
'Αυτό που κάνετε είναι παράνομο γιατί με αγχώνετε και δε θα μπορώ να οδηγήσω'
Άντε στο διάολο μωρή πατσαβούρα που ψηνόμαστε τόσοι άνθρωποι στους 40 βαθμούς επί 5 λεπτά για να στείλεις γράμμα...Απορώ πως άντεξες...
-
Καλα, στη Συγγρου -επειδη μενω Ν.Σμυρνη εχω δει τα απιστευτα..
το πιο κλασσικο ειναι ενας ταριφας με τογιοτα κορονα που στο ρευμα προς Αθηνα, στο υψος του Σκρα, παρκαρει συχνα πυκνα στη βοηθητικη λωριδα που ειναι για να μπαινουν στη Συγγρου αυτοι που ερχονται απο Ν.Σμυρνη κ απ'τον παραδρομο, και κοιμαται
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
παρκαρει συχνα πυκνα στη βοηθητικη λωριδα που ειναι για να μπαινουν στη Συγγρου αυτοι που ερχονται απο Ν.ΣμυρνηΠάντως όλες οι λωρίδες εισόδου (επιτάχυνσης) αλλά και αυτές εξόδου (για δεξιά στροφή) της Συγγρού έχουν καταργηθεί, κι έχουν γίνει πάρκινγκ. Οπότε η δεξιά από τις 4 έχει αναλάβει πλέον αυτόν τον ρόλο. Συχνά και αυτή χρησιμοποιείται για πάρκινγκ, διπλοπαρκαρίσματα, στάση ταξί/λεωφορείων κ.λπ.
-
ΖΩΑ όσοι πηγαίνουν στη ΛΕΑ.- (ναι, γύρισα από έξοδο Σ/Κ)
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ΖΩΑ όσοι πηγαίνουν στη ΛΕΑ.- (ναι, γύρισα από έξοδο Σ/Κ)αυτοί που ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ τίποτα;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
αυτοί που ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ τίποτα;
Σα τι να κάνουν; Να κλείσουν με το αυτοκινητό τους τη Λ.Ε.Α. ;
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
αυτοί που ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ τίποτα;
Σα τι να κάνουν; Να κλείσουν με το αυτοκινητό τους τη Λ.Ε.Α. ;
τους 'φίλους' μας που μας γράφουν με 121 εννοώ
-
Είναι δύσκολο αυτό.
Πρέπει να τους καλέσεις και να τύχει να βρίσκεται κάποιος εκεί για να επιβεβαιώσει την παράβαση.
Παρ΄τ΄αυγό και κούρευτο δηλαδή.
Ζώα ζώα ζώα