-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Εγω παντως ειμαι περιεργη να μαθω για εκεινη την περιβοητη δοκιμη και το πως απεδειξε οτι ο Ρενεσις (ή μηπως 'Ραινεσης'; ) ειναι τερας αξιοπιστιας και μακροβιοτητας!
Η δοκιμή αντοχής ήταν 24 ώρες με μία... πέτρα στο γκάζι
Ναι... Με ένα απλό RX-8 από την γραμμή παραγωγής (με μόνη μετατροπή ένα roll-cage για ευνόητους λόγους... ) και ένα αγωνιστικό (με κάμποσα αγωνιστικά χλμ) και ένα τσούρμο δημοσιογράφους να τα οδηγούν σε πίστα υψηλών ταχυτήτων (το Nardo ήταν;;; ) ΜΟΝΙΜΩΣ με την τελική τους. Το είδα και σε ξένο τύπο... Τα αμάξια, πέρα από την βενζίνη τους και το λαδάκι τους (και αυτό λιγότερο από το αναμενόμενο) δεν χρειάστηκαν τίποτε άλλο...
-
Η δοκιμή με τέρμα γκάζι για 24 ώρες δεν ήταν συνέχεια με τέρμα γκάζι καθώς (μάλλον) κανένα εργοστασιακό αυτοκίνητο παραγωγής δεν φτιάχνεται για να οδηγείται έτσι και αυτό δεν θα πρέπει να θεωρηθεί υποτιμητικό. Επέρχεται άνοδος θερμοκρασιών εστιακά και καταπόνηση υλικών. Φωτεινή εξαίρεση το παλιό σκαθάρι που μπορούσε να κινείται με τέρμα γκάζι επ' αόριστο! (τόσο αζόριστο ήταν....)
Σχετικά με το Golf v RX8: Η διαφορά ενός αυτοκινήτου με περίπου 50% παραπάνω ροπή είναι τεράστια και είναι αυτό που κάνει το Golf πολύ πιο ευκολοοδήγητο ζωηρά και επιτρέπει εύκολα αργό ή γρήγορο στυλ. Όπως και να το κάνουμε δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Από την άλλη η υποστροφή με αγχώνει με τρομάζει και με ενοχλεί! Και οδηγώντας τελευταία την αρχαιολογία της φωτό του avatar μου (Mercedes 200/8 του 1968) ανακαλύπτω (ξανά) τι σημαίνει αναλογία 50:50 και μου αρέσει και δεν το αλλάζω!
Και εγώ θα ήθελα ένα RX8 με τον κινητήρα του Golf αν χωράει.....
Το ότι το RX8 δεν έχει ρεζέρβα προέκυψε αναγκαστικά. αλλιώς θα είχε τόσο μικρό χώρο αποσκευών που τα δύο πίσω καθίσματα θα ήταν λίγο προκλητικά και γελοία.... -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Η δοκιμή αντοχής ήταν 24 ώρες με μία... πέτρα στο γκάζιΟποτε τι συμπερασμα βγαινει; Oτι ο κινητηρας δε σπαει και δεν 'τελειωνει' μετα απο 24 ωρες γρηγορης οδηγησης;;!!
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... c&start=60
και αν ισχύουν τελικά αυτές οι τιμές, είναι πιο κάτω από ένα τυπικό 1.400άρι VAG
Υ.Γ: ακόμα να το κλείσεις;
Συγνωμη που εμφανιζομαι δυσπιστη αλλα δεν υπαρχει περιπτωση το κοστος χρησης να ειναι τοσο χαμηλο. Αυτο που οδηγησα ειχε μεση καταναλωση 14 λιτρα/100χλμ και ο συνεργατης του συζηγου μου, που το εχει, μας ελεγε οτι 'ηταν στο δεκαπενθημερο που το παει οικονομικα'...
Για τα δικα μου δεδομενα αυτο σημαινει κοντα 3000 Ευρω το χρονο μονο σε βενζινη. Kαι τα λαδια ειναι βασανο, αλλα ενταξει, πες πως σε σχεση με τη βενζινη ειναι μικρο το κοστος...
Παντως τωρα που ακουω για αυξησεις στα καυσιμα που θα φτασουν λεει ακομα και το 25% μεχρι τα τελη του ετους (ειλικρινα, μακαρι να διαψευσθω) λεω η να μεινω με το Mini η να παρω μηχανη!Ξεφυγαμε ομως. Το 'θαψιμο' του Challenge απο τους 4Τ ουτε με καταναλωση εχει να κανει, ουτε με διαρκεια ζωης του κινητηρα...
-
Δεν υπήρξε κανένα 'θάψιμο' του Challenge από τους 4τροχούς.
Εγώ το ερμήνευσα ότι σε ένα τόσο καλοστημένο αυτοκίνητο αξίζει να αγοράσεις τον μεγαλύτερο κινητήρα.Επίσης,είναι λάθος να λέμε ότι ο ΣΧ έκανε αυτό το σχόλιο επειδή οδηγεί πάρα πολύ δυνατά αυτοκίνητα με άνεση!
Ο ίδιος δεν δίστασε να πει (ο μόνος!) ότι του αρέσει το C2 Vts,αλλά και να εκθειάσει το Clio 1.4 16v.
Eπομένως,το σχόλιο των 4τροχών δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με δυσπροσαρμογή στα πλαίσια του καθημερινού οδηγού.Απλώς,κάτι δεν τους 'πήγε' στη συγκεκριμένη έκδοση (για τη μεγαλύτερη έχουν γράψει εξαιρετικά σχόλια...). -
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Έχεις πλάκα τελικά
Είδες ένα πράγμα. Μπαίνουμε σε ένα forum για να ανταλλάξουμε απόψεις και τελικά 'κοντεύουμε' να χαρακτηριστούμε και γελοίοι...
Θελει προσοχη οταν κινδυνευουμε να 'θιξουμε' οπαδους της μιας η της αλλης σχολης.... Ευτυχως το ξεκαθαρισατε εσεις... Αλλα ειδα και καποιους αλλους που τσαντιστηκαν απο κατι που θεωρησαν οτι προσεβαλλε το 'μωρο' τους, πεταξαν κατι οπως το παρακατω
Η δοκιμή αντοχής που αναφέρομαι δεν έχει καμία σχέση με τα Μεγάρα.Ψάξε,διάβασε,και μετά γράψε.Το να **πετάς μια 'παπαρδέλα' **για τα λαμάκια **δείχνει τουλάχιστον ασχετοσύνη **πάνω στο συγκεκριμένο μοτέρ.Αλλά είπαμε,**οι γνώμες είναι σαν τις ***.Όλοι έχουν από μία.
...και μετα την εκαναν με ελαφρα πηδηματακια χωρις να εξηγησουν σε τι αναφερονται και να αιτιολογησουν τις οποιες αποψεις τους!
Εγω παντως ειμαι περιεργη να μαθω για εκεινη την περιβοητη δοκιμη και το πως απεδειξε οτι ο Ρενεσις (ή μηπως 'Ραινεσης'; ) ειναι τερας αξιοπιστιας και μακροβιοτητας!
Παντως στη συντομη βολτα που εκανα με το Challenge το λατρεψα μεσα-εξω, και οχι μονο. Λιγο με ενδιαφερει αν το Cosmo ειναι πιο γρηγορο. Αλλα με απασχολει πολυ το κοστος χρησης του και σιγουρα θα ημουν πιο ησυχη αν ειχε συμβατικο κινητηρα, αν αυτο ηταν δυνατο χωρις να αλλαζουν σημαντικα οι επιδοσεις και η κατανομη βαρους (=>στησιμο) του.
Ξέρεις,δεν έχω την πολυτέλεια να ασχολούμαι όλη την μέρα με το φόρουμ.Πολύ απλά θα σου πω οτί τα λαμάκια σπάνε ή 'φαγώνονται' μόνο αν αρχίζουμε να 'πειράζουμε' τον κινητήρα.Αν το μοτέρ μείνει 'στοκ' δεν σπάει το λαμάκι. Όσο για την δοκιμή,ορίστε :
http://rotarynews.com/node/view/463
Σου έφυγε η περιέργεια τώρα?
-
Ο χρήστης StAz έγραψε:
τα λαμάκια σπάνε ή 'φαγώνονται' μόνο αν αρχίζουμε να 'πειράζουμε' τον κινητήρα.Αν το μοτέρ μείνει 'στοκ' δεν σπάει το λαμάκι. Όσο για την δοκιμή,ορίστε :Αγαπητέ StAz,
Καμία σχέση με 'πείραγμα' δεν είχε το RX7 στο οποίο αναφέρθηκα, 100% 'μαμά' ήταν. Ο πρώτος ιδιοκτήτης του το είχε τρία χρόνια (με full service history) και τα apex seals τα έφτυσαν έξι μήνες αφότου πέρασε στα χέρια του συγκατοίκου μου την πρώτη φορά και σχεδόν τρια χρόνια αργότερα τη δεύτερη. Η μόνη πραγματικά σκληρή οδήγηση που του έκανε ήταν σε κάποια track days που είχε πάει, 2-3 φορές το χρόνο, και δικαιολογίες του στυλ 'το ξέσκιζε χωρίς να ζεσταθεί το μοτέρ, δεν του έκανε σωστή συντήρηση, κλπ' δεν παίζουν. Το μόνο που μπορώ να δεχτώ είναι το συγκεκριμένο να ήταν ...'καταραμένο'!...Όσο για την πιο πάνω 'δοκιμή' είναι όπως έλεγα: Στημένη για να διαφημίσει το νέο προϊόν. Ουδεμία σχέση με τις δοκιμές διαρκείας στις οποίες αναφέρθηκα δεν έχουν οι 24 ώρες λειτουργίας του μοτέρ σε ψηλές στροφές με περίπου σταθερά φορτία λόγω της οβάλ πίστας. Είναι τουλάχιστον γελοίο να λέμε ότι αυτό το 'τεστ' μας δείχνει την αξιοπιστία (και ακόμα περισσότερο τη μακροζωία) του Renesis. Η πραγματική καταπόνηση προέρχεται από επιταχύνσεις κι επιβραδύνσεις του κινητήρα και από τα μεταβαλλόμενα φορτία που προκύπτουν από την οδήγηση σε πίστα με στροφές. Μετά την οποία θα έπρεπε να φροντίσουν ν' ανοίξουν τα μοτέρ και να εξετάσουν τις φθορές των διαφόρων τμημάτων τους. Δηλαδή, ποιό αυτοκίνητο θα έπρεπε να μείνει από κινητήρα στη 'δοκιμή' που έκαναν???!!
Θαυμάσιο το RX8, αλλά θα μου επιτρέψετε να μην εντυπωσιάζομαι από τέτοιου είδους 'endurance tests'.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Και οδηγώντας τελευταία την αρχαιολογία της φωτό του avatar μου (Mercedes 200/8 του 1968) ανακαλύπτω (ξανά) τι σημαίνει αναλογία 50:50 και μου αρέσει και δεν το αλλάζω!
...Πολύ ωραία η Merc. Είναι καλά διατηρημένη;
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Δεν υπήρξε κανένα 'θάψιμο' του Challenge από τους 4τροχούς.
Εγώ το ερμήνευσα ότι σε ένα τόσο καλοστημένο αυτοκίνητο αξίζει να αγοράσεις τον μεγαλύτερο κινητήρα.Κι εγώ αυτό κατάλαβα. Βασικά, αυτό έγραφε και το άρθρο.
-
Περί κατανάλωσης...
Από φίλο που έχει το Cosmo έμαθα ότι του καίει εκτός πόλης (διαδρομή Κηφισιά-Παρνασσός-Κηφισιά) 21 lt/100km. Με σχετικά 'βαρύ πόδι' έχει γράψει, έλεγε, και 28άρια!...
Άρα πραγματική αυτονομία
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Oπως τo ειπες ειναι, lkar!nickpaip:
Προσωπικα, ναι, το εχω οδηγησει.
Και ναι, οποτε το πετυχαινω καθομαι και το χαζευω!Γιατί ποιός είναι ο λόγος που αγοράζει κάποιος ένα Coupe αυτοκίνητο;
Για ποιό λόγο θυσιάζει τους χώρους, τόσο των επιβατών όσο και των αποσκευών, πληρώνοντας συνήθως αρκετά παραπάνω ευρώ για την απόκτησή του;
Μα φυσικά η εμφάνιση!Ελπιζω να αντιλαμβανεσαι οτι απο το παραπανω που εγραψες προκυπτει πως βαζεις την εμφανιση πανω απ' ολα (δηλ. απο καλες επιδοσεις, οδηγικη απολαυση, κλπ). Κατι μου λεει ομως πως δεν ειναι ακριβως ετσι....
Θα ήταν άλλωστε παράλογο ένα αυτοκίνητο με την εμφάνιση του Mazda να έχει καλύτερες ή εφάμιλλες επιδόσεις με τα πιο 'συμβατικά'-σε εμφάνιση-hatchback που είναι στην ίδια τιμή...
Γιατι το λες; Θεωρεις πως ολες οι εταιρειες ξοδευουν τα ιδια χρηματα για το R&D ενος μοντελου, κι ενω στην περιπτωση του RX8 τα χρηματα πηγαν κυριως στο ξεχωριστο design, καποιοι αλλοι τα εβαλαν σε στησιμο και σε ικανοτερα μηχανικα μερη;...
Για εμενα πιο παραλογο ειναι να υπαρχουν αυτοκινητα με την ομορφια και τη σπορ εμφανιση του RX8 τα οποια να μην εχουν επιδοσεις αντιστοιχες με την εμφανιση τους, παρα το να υπαρχουν 'συμβατικα' αυτοκινητα με επιδοσεις supercar. Πιο 'λογικα' βρισκω τα διακριτικα Clio RS 182 που ευκολα σε πιανουν αδιαβαστο αν τους πας κοντρα, παρα π.χ. τα Hyundai Scoupe που σου λενε 'κοιτα με τι ωραιο που ειμαι' και στο δρομο απλα δεν ανταποκρινονται στις προσδοκιες που σου εχουν δημιουργησει με τη 'σπορ' γραμμη τους.
Με τιποτα δε θ'αγοραζα το RX8 αν το προσεφεραν με 19.990 Ευρω, 110 αλογα, 0-100 σε 11.5 sec, αλλα και 'σπορ' ζαντες 18 ιντσων (για την Ελλαδα!), 'σπορ' εξατμιση, 'σπορ' καθρεφτακια και 'σπορ'...σταχτοδοχειο! Ευτυχως δε συμβαινει κατι τετοιο (τουλαχιστον οχι ακομα).
το γεγονός ότι ο χρόνος παράδοσής του πλέον ξεπερνά τους 6 μήνες πιστεύω τα λέει όλα...
Δηλαδη, το οτι το φερνουν σε 6 μηνες ειναι αλλο ενα στοιχειο που σε πειθει πως δεν παιρνεις ενα τυχαιο αμαξι αλλα κατι πιο ποιοτικο και ξεχωριστο (ενω αν π.χ. το ιδιο σου ερχοταν σε 1 μηνα θα ηταν 'σιγα τ'αυγα')...
Εμενα το μονο που μου λενε οι 6 μηνες ειναι οτι η ζητηση ειναι μεγαλη και η γραμμη παραγωγης του εν λογω μοντελου πολυ μικρη. Εμαθα προχθες οτι η Audi το νεο Α3 το φτιαχνει εκ του μηδενος σε περιπου 2 ωρες (το παραγγειλε μια φιλη). Γιατι ο Ελληνας αντιπρόσωπος στο δινει σε 3 μηνες;; Θεμα prestige, η...; Τα εχουμε ξανασυζητησει.
Μάλλον δεν καταλαβαινόμαστε...
Εγώ απλά λέω ότι το RX-8, εκτός απ'όλα τ'άλλα που έχω αναφέρει κατ'επανάληψη, διαθέτει και εντυπωσιακή εμφάνιση και πως αν είχε και τις ίδιες επιδόσεις με τα αντίστοιχα hatchback GTI οι άλλες εταιρίες θα είχαν κλείσει...
Τώρα σχετικά με το χρόνο παράδοσης το ανέφερα για να δείξω πως το αυτοκίνητο 'πουλάει' τόσο καλά που έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες της Mazda! -
O χρόνος παράδοσης δεν έχει τόσο σχέση με τις 'τρελές' πωλήσεις του(αν και πουλάει αρκετά),παρά με το ότι πήρε φωτιά το εργοστάσιο παραγωγής των rx8 και πήγε η παραγωγή πίσω.
-
Ο χρήστης StAz έγραψε:
O χρόνος παράδοσης δεν έχει τόσο σχέση με τις 'τρελές' πωλήσεις του(αν και πουλάει αρκετά),παρά με το ότι **πήρε φωτιά **το εργοστάσιο παραγωγής των rx8 και πήγε η παραγωγή πίσω.Σωστά, σωστά
Σε αρκετούς επιστράφηκαν οι προκαταβολές.
-
Επειδή χάρις στον φίλο μου nickpaip έχω οδηγήσει το chalenge πρέπει να πω ορισμένα πράγματα. Το RX8 είναι ένα sport αυτοκίνητο, όπως επίσης το type R. το Golf Gti είναι απλά ένα γρήγορο αυτοκίνητο. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Βλέπεις ένα κόκκινο RX8 με 18άρες ζάντες καλογυαλισμένο, με τις καμπύλες του να ξεπερνάνε σε ομορφιά ακόμα και αυτές της monica Belucci... Από εκεί και πέρα οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο συγκρινόμενο σε ομορφιά με το rx8 πάει περίπατο. Ανοίγεις την πόρτα, κάθεσαι, ή μάλλον βουλιάζεις μέσα στο bugget και εύκολα βρίσκεις την τέλεια θέση οδήγησης. Χαμηλά, (βλέποντας τους δύο μπροστινούς θόλους) και πίσω. Πολύ πίσω. Νοιώθεις ένα με το αυτοκίνητο εξ' αρχής. Ο επιλογέας σαφής και σκληρός. Θέλει δύναμη και αποφασιστικότητα για να αλλάξεις ταχύτητα όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα αντρικό αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο έχει φτιαχτεί για να οδηγείται και όχι απλά για να σε πηγαίνει! Μπορείς να μπαίνεις στα λιμανάκια με τα όλλα αλλά παρ' όλα αυτά το αυτοκίνητο να σου λέει ΄΄θέλω και άλλο΄΄! Μιλάς με αυτό το αυτοκίνητο, επικοινωνείς! Σου μεταδίδει κάθε πληροφορία είται από το άψογο τιμόνι είτε από την καλορυθμισμένη ανάρτηση, είται από τη μελωδία του renesis εκεί ψηλά στις 7800rpm... Δεν θα μιλήσω για ποιότητα υλικών και design (τα οποία είναι άψογα. Καμία σχέση με mazda 3ή6) γιατί απλά είναι εκτός του σκοπού του άρθρου αυτού. Βρίσκοντας το όριό του πάνω σε μια στροφή αρχικά υποστρέφει και έπειτα υπερστρέφει έχοντας ως αποτέλεσμα ουσιαστικά να πάει με τα τέσσερα! σε μικρό βαθμό πάντα. Μιλάμε για όριο 9.5 στα 10.
Τέλος πάντων επειδή θα μπορούσα να γράψω ένα μικρό τόμο για το πως το RX8 πατάει και στρίβει στο δρόμο δεν θα μακριγορίσω άλλο. Η τιμή της πλευρικής επιτάχυνσης των 1.2G που κατέγραψε σε μετρήσεις το V-BOX στις Σέρρες άλλωστε τα λέει όλα...! Το αυτοκίνητο έχει φτιαχτεί για να στρίβει. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο που να καταφέρουν να το φτάσουν το αυτοκίνητο στα όριά του και να μη μείνουν ευχαριστημένοι θέλοντας κάτι παραπάνω! Όσο για τα λίγα δέκατα που είναι πιο αργό από τον ανταγωνισμό ποσσώς με ενδιαφέρει καθώς ο δρόμος δεν είναι πίστα. Αλλά εκτός αυτού ότι θα χάνει στην ευθεία θα το κερδίζει στις στροφές...! -
Ο χρήστης Χρήστος Γ. έγραψε:
με τις καμπύλες του να ξεπερνάνε σε ομορφιά ακόμα και αυτές της monica Belucci...Εντάξει, ωραίο αυτοκίνητο το RX-8, αλλά μη γινόμαστε προκλητικοί!
Και μην δω να ξανα-αναφέρεται το όνομα της πρώην μου!
-
Ο χρήστης nickpaip έγραψε:
Μάλλον δεν καταλαβαινόμαστε...
Εγώ απλά λέω ότι το RX-8, εκτός απ'όλα τ'άλλα που έχω αναφέρει κατ'επανάληψη, διαθέτει και εντυπωσιακή εμφάνιση και πως **αν είχε και τις ίδιες επιδόσεις με τα αντίστοιχα hatchback GTI **οι άλλες εταιρίες θα είχαν κλείσει...Μα, **εχει **'τις ιδιες' επιδοσεις με τα αντιστοιχα hatchback GTi, δε νομιζω οτι ειναι οι επιδοσεις του ο λογος που δε θα το παρει καποιος, με τα χρηματα που κοστιζει, εκτος πια κι αν ενδιαφερεται μονο για κοντρες στην ευθεια και κοιταζει τα δεκατα που δινουν οι κατασκευαστες για το 0-100 και την τελικη (που και παλι, μια χαρα ειναι).
Αν οι επιδοσεις και γενικα το τάισμα του Βανκελ δεν κοστιζαν τοσο πολυ σε βενζινη θα το σκεφτομουν σοβαρα, αλλα ετσι οπως εχουν τα πραγματα ειναι σα να αποφασιζω να πληρωνω για γραμμη ADSL 2 megabit μονο και μονο για να μπαινω και να γραφω στο φορουμ.
Οι αλλες εταιρειες θα κλεισουν οταν η Μαζντα βγαλει αυτοκινητο σαν το RX8 που ομως να σεβεται και το πορτοφολι μας κατοπιν αγορας. Προς το παρον, εγω τουλαχιστον, του εχω κολλησει το ταμπελακι 'ο καλυτερος φιλος του βενζινοπωλη' και αν ειναι να ακριβυνει κι αλλο η βενζινη (που θα ακριβυνει) δε λεει για 'πρωτο'. Το type-R, που ο Χρηστος (παρεπιπτοντως, καλωσήλθες) ανεφερε πιο πανω, ειναι ακριβως το αντιθετο σε καταναλωση - απο τους πλεον οικονομικους κινητηρες για τα αλογα που βγαζει (nass, αν τα παραλεω να με διορθωσεις!). Καλη η συνεχεια του 'θρυλου' των RX, αλλα οι εποχες αλλαζουν, η τεχνολογια γινεται πιο 'καθαρη' και πρεπει να προσαρμοζομαστε.
Ασχετο - ειδα χθες το 'BE COOL' (Τραβολτα, Ουμα Θερμαν, Χαρβεϊ Καϊτελ και αρκετοι αλλοι γνωστοι). Ειχε την ατακα του αιωνα σε σχεση με τα (μη) γρηγορα αυτοκινητα:
'IF YOU'RE IMPORTANT, PEOPLE WILL WAIT!!!'
(αν εισαι 'καποιος', οι αλλοι θα σε περιμενουν!) -
Ξεχνάμε όλοι όσοι καθόμαστε και γκρινιάζουμε για τις ιδιοτροπίες του RX-8 στην καθημερινή χρήση κάτι πολύ βασικό:
Πρόκειται, ουσιαστικά, για υπεραυτοκίνητα (τεχνολογία αμαξώματος, κινητήρα, αναρτήσεων). Απλώς είναι υποτιμολογημένα κι έτσι είναι προσιτά ακόμη και σε ανθρώπους που ενδέχεται να παρασυρθούν και να τα αγοράσουν για 'καθημερινά' αυτοκίνητα, ενώ οι δυνατότητές τους είναι για κάτι με παρόμοιο μεν κόστος απόκτησης, αλλά πολύ χαμηλότερο κόστος χρήσης και συντήρησης.
Κανονικά, το RX-8 έπρεπε να έχει 100 άλογα παραπάνω και να έχει τιμή 60% υψηλότερη (τουλάχιστον).
-
Πλάκα πλάκα ο skullone νομίζω έχει δίκιο, αν το RX8 έκανε όπως είναι 60.000 ευρώ η κατανάλωσή του θα φαινότανε λογική
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Πλάκα πλάκα ο skullone νομίζω έχει δίκιο, αν το RX8 έκανε όπως είναι 60.000 ευρώ η κατανάλωσή του θα φαινότανε λογικήΠιθανως!...
Εγω δεν το βλεπω σαν 'υπεραυτοκινητο' παντως διοτι ακομα και η εξωτερικη του εμφανιση αλλα και το γεγονος οτι μπορεις να βαλεις συνοδηγο και αλλους 2 επιβατες μεσα δεν παραπεμπει σε 'ειδικες' κατασκευες περιορισμενης παραγωγης. Ενα πανεμορφο και πολυ καλοσχεδιασμενο, εμπορικο αυτοκινητο ειναι, με σπορ στησιμο, καλες επιδοσεις, και πολυ λογικη τιμη γι αυτα που σου δινει, μονο που το πληρωνεις **αφου **το αποκτησεις. Αν προσπαθησουν λιγο ακομα, και του βαλουν 'συμβατικης' τεχνολογιας κινητηρα που ν'αποδιδει σαν του type-R (ας το ονομασουν καπως αλλιως, αν δε θελουν να χαλασουν την παραδοση των RX), θα ειναι ο,τι καλυτερο.
-
Υπεραυτοκίνητο ήταν και η Ferrari 250GTE (τετραθέσια). Το ότι μπορεί να φιλοξενήσει (χωρίς μάλιστα σοβαρές παραχωρήσεις) τέσσερα άτομα με κάμποσες αποσκευές δεν του αφαιρεί τον τίτλο του, διότι το υπεραυτοκίνητο δεν χαρακτηρίζεται μόνον από υψηλές επιδόσεις και κοφτερή οδική συμπεριφορά (ασχέτως αν, από την εποχή της Miura και μετά, τα υπεραυτοκίνητα έπαψαν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με την εργονομία... ), αλλά πρωτίστως από εξόχως προωθημένες και εξωτικές τεχνολογικές λύσεις, συνδυασμένες, βεβαίως, με εξαιρετικές επιδόσεις και σπορτίφ συμπεριφορά.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Πλάκα πλάκα ο skullone νομίζω έχει δίκιο, αν το RX8 έκανε όπως είναι 60.000 ευρώ η κατανάλωσή του θα φαινότανε λογικήΝαι και θα διναν πολλοί 60Κ για Mazda (ακόμα και το καλύτερο αυτοκίνητο να ταν!)
Ακόμα κι εδώ να βάλεις ψηφοφορία θα προτιμήσουν την GT 1.8 και την 120i από το Challenge
Γιατί οι 4Τ "θάβουν" το RX-8 Challenge;