-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Eγώ από αυτά που έχω διαβάσει και συζητήσει έχω σχηματίσει κακή γνώμη για το RX-8
Για πες τί έχεις ακούσει-διαβάσει?
Είναι αργό. Μέχρι να φτάσεις εκεί που αποδίδει σε περνάνε τα 1600άρια...
Για το χρήστη που έγραψε ότι μπορείς να το πηγαίνεις μέχρι 3000σαλ για να κάνεις οικονομία στα καύσιμα, εκεί είναι που σε περνάνε και τα μικρομεσαία 1400άρια... Πρόσθεσε σε αυτό ότι πρέπει να τσεκάρεις τα λάδια κάθε δύο γεμίσματα ( αλήθεια πόσα χιλιόμετρα είναι αυτό; ).
Όσο για την εμφάνιση εμένα προσωπικά μου αρέσει. Έχω ακούσει όμως και πολυ κακά σχόλια. Επίσης η εμφάνισή του είναι πολύ προκλητική για μένα, που δεν χρειάζομαι και δεν θέλω να σηκώνω σύννεφα εντυπωσιασμού στο πέρασμα μου. -
Δύο γεμίσματα σε σχετικά εκτός πόλης δρόμο είναι περίπου 1000χλμ. Ήθελε σχεδόν 150mL.
Τι καλά που το είπα, ε; Σα να ήταν δικό μου...
-
Ο χρήστης DELINHO έγραψε:
Δύο γεμίσματα σε σχετικά εκτός πόλης δρόμο είναι περίπου 1000χλμ. Ήθελε σχεδόν 150mL.Τι καλά που το είπα, ε; Σα να ήταν δικό μου...
500km αυτονομία??? Μια χαρά...
-
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Eγώ από αυτά που έχω διαβάσει και συζητήσει έχω σχηματίσει κακή γνώμη για το RX-8
Για πες τί έχεις ακούσει-διαβάσει?
Όσο για το τί χωράει απλά να πω ότι στις ΗΠΑ η πιο συνιθισμένη μετατροπή σε RX7 είναι η τοποθέτηση Αμερικάνικου V8!!!
Kόψε κάτι,όχι και η ποιό συνηθισμένη(λες και γίνεται σε ένα Σ/Κ).
Mιλάμε για αλλαγή μηχανής (που βεβαίως δε γίνεται σε ένα Σ/Κ) όπου η χρήση V8 είναι νομίζω συνηθισμένη.
Η άλλη επιλογή είναι ο 4απλός ρότορας αλλά είναι πολύ δύσκολο να γίνει και από ότι λένε δίνει λιγότερα άλογα από ότι V8+turbo.Είναι αργό. Μέχρι να φτάσεις εκεί που αποδίδει σε περνάνε τα 1600άρια...
Για το χρήστη που έγραψε ότι μπορείς να το πηγαίνεις μέχρι 3000σαλ για να κάνεις οικονομία στα καύσιμα, εκεί είναι που σε περνάνε και τα μικρομεσαία 1400άρια...Aυτό δεν το είχα ακούσει. Αν ισχύει, είναι τραγικό και αλλάζει τελείως την εικόνα. Έχει κανείς στα χέρια του ρεπρίζ πχ. 30-50 με 3ή?
-
V8(!) 4πλός ρότορας (!!!), κανένα λίνκ υπάρχει να τα καμαρώσουμε?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
V8(!) 4πλός ρότορας (!!!), κανένα λίνκ υπάρχει να τα καμαρώσουμε?Google it!
Δες και αυτό! http://www.4rotor.com/
-
Bρήκα αυτό: http://v8rx7.com
Ενδιαφέρον αν και αμφιβάλλω αν θα χώραγε οποιαδήποτε άλλη μηχανή στο RX8 χωρίς τεράστιες πατέντες.
Ο κινητήρας με τους 4 ρότορες φαίνεται πολύ ενδιαφέρον, ακόμα όμως είναι στο σχεδιαστήριο. τεχνολογικά φαίνεται πολλά χρόνια πίσω απο τον Renesis πάντως
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Δύο γεμίσματα σε σχετικά εκτός πόλης δρόμο είναι περίπου 1000χλμ. Ήθελε σχεδόν 150mL.
Τι καλά που το είπα, ε; Σα να ήταν δικό μου...
500km αυτονομία??? Μια χαρά...
Σορρυ αλλα δεν ισχυει κατι τετοιο, εκτος κι αν μιλαμε για κατηφορα!
1000χλμ με 2 γεμισματα ειναι λιγο πανω απο 12λιτρα/100χλμ. Ακομα και το Challenge, με πολυ οικονομικη οδηγηση ουτε που πλησιαζει τα 12. Ο φιλος μας που το εχει παει στη δουλεια του απο Α.Ο. και το λιγοτερο που εχει καταφερει ειναι πανω απο 14 λιτρα, ενω το συνηθισμενο του ειναι κοντα στο 18 (τριπ κομπιουτερ δεν εχει, το υπολογιζει καθε 2 εβδομαδες απο τα γεμισματα που κανει). Πιο πανω διαβασα για 300 χλμ αυτονομια εκτος πολης για το Cosmo, το οποιο μου φαινεται πολυ λογικο αν το 'μικρο' καιει 18.
Μην τρελαθουμε κιολας, οχι και να βγαλουμε το RX και οικονομικο για τη δυναμη του!!! Κι εγω αν το ειχα ισως ντρεπομουν να πω τι πληρωνω για βενζινη, αλλα ελεος πια με την παραπληροφορηση. Δεν εχει λογο καποιος που το εχει να μου πει οτι καιει παραπανω απ' οσο πραγματικα καιει.
-
Challenge: 2 γεμίσματα ~ 1000 km σε σχετικά εκτός πόλης δρόμο, επιμένω, με συμπήρωση περίπου 150 mL λαδιού, ΑΛΛΑ το αμάξι είναι καινούριο και ο οδηγός δεν το πάει πάνω από 5000 στροφές. Προφανώς, όταν ανεβάσει ρυθμούς, η κατανάλωση θα πάει κάπου εκεί που λές.
-
Ήδη, ο φίλος μου έχει αρχίσει να γκρινιάζει για το πόσο τρώει το καινούριο του του-του...Από την άλλη, βέβαια, σε σχέση πάντα με το Golf GTi, θα γλυτώσει ένα κάρο φράγκα σε τέλη κυκλοφορίας, σέρβις και πιθανώς ασφάλεια...Με ένα millage 25000-30000 χλμ/έτος, έρχεται κάπου ντάλε-εκουάλε. Από κεί και πάνω αρχίζει το πράγμα και γίνεται περίπλοκο, γιατί με το GTi ναι μεν καις λιγότερη βενζίνη άλλα κάνεις τα σέρβις να έρχονται πιο κοντά και όλοι ξέρουμε πόσο 'ευγενικές' είναι οι αντιπροσωπείες της VW στο θέμα αυτό...
-
Σε συνθήκες ταξιδιού,και με πολύ συντηρητική οδήγηση(120 το πολύ) το rx7 καίει 11λιτ/100.Όταν τουρμπίζει όμως τα 16-18-22λιτ/100 τα έχει χαλαρά,όπως και μέσα στην πόλη.Με λίγα λόγια τα 12λιτ/100 για το rx8 είναι εφικτός στόχος.Το θέμα είναι ποιός αντέχει να 'πηγαίνει σαν κότα' με τέτοιο αμάξι(μάλλον κανένας).
ΥΓ.
Το gti iv που έχω ανεξαρτήτου τρόπου οδήγησης πάνω από 12 λιτ/100 δεν έχει κάψει,και ενώ έχω κάνει 90.000χλμ η κατανάλωση του λαδιού είναι ΜΗΔΑΜΙΝΗ.Όσο για τα service,τα κάνω μόνος μου
-
Challenge: 2 γεμίσματα ~ 1000 km σε σχετικά εκτός πόλης δρόμο, επιμένω, με συμπήρωση περίπου 150 mL λαδιού, ΑΛΛΑ το αμάξι είναι καινούριο και ο οδηγός δεν το πάει πάνω από 5000 στροφές. Προφανώς, όταν ανεβάσει ρυθμούς, η κατανάλωση θα πάει κάπου εκεί που λές.Αν 2 γεμισματα = κατι λιγοτερο απο 3 ντεποζιτα τοτε γινεται χωρις κατηφορα. Ο φιλος μας που σας λεω προσπαθουσε να το κατεβασει κατω απο 14, οδηγωντας με 'αυγο κατω απο το δεξι του ποδι' και δε μπορουσε με τιποτα. Το 90% οδηγει σε ανοιχτο δρομο, που απο μονο του κατι λεει. Η συζυγος του εχει ενα Punto Sporting και αναλογικα με τις αποστασεις που κανουν της καιει ακριβως τα μισα. Δεν εχει λογο να το θαψει, δικο του ειναι και κατα τ΄αλλα μονο κολακευτικα σχολια ακουμε.
-
Άκου πως έγινε η δουλειά: παίρνει το αμάξι από τη Mazda στην Αθήνα, τσεκάρει το λάδι και το φουλαρει με 98άρα. Έρχεται Θεσσαλονίκη σε λίγες μέρες να δει τη γκόμενα αφού το αφήνει να αδειάσει και το ξαναφουλάρει στο δρόμο. Πάντα με λιγότερες από 5000στροφές. Εδώ αδειάζει για δεύτερη φορά και στην ΕΚΟ που πήγε να ξαναφουλάρει για πίσω, τσεκάρει τα λάδια: -150 mL. Ο χιλιομετρητής έγραφε 1000+ χλμ. Άρα 2 γεμίσματα (2*60=120L) = 1000χλμ. Έτσι μου είπε, έτσι σας λέω...
-
Άκου πως έγινε η δουλειά: παίρνει το αμάξι από τη Mazda στην Αθήνα, τσεκάρει το λάδι και το φουλαρει με 98άρα. Έρχεται Θεσσαλονίκη σε λίγες μέρες να δει τη γκόμενα αφού το αφήνει να αδειάσει και το ξαναφουλάρει στο δρόμο. Πάντα με λιγότερες από 5000στροφές. Εδώ αδειάζει για δεύτερη φορά και στην ΕΚΟ που πήγε να ξαναφουλάρει για πίσω, τσεκάρει τα λάδια: -150 mL. Ο χιλιομετρητής έγραφε 1000+ χλμ. Άρα 2 γεμίσματα (2*60=120L) = 1000χλμ. Έτσι μου είπε, έτσι σας λέω...Μαλλον δε σου τα λεει και πολυ σωστα ο φιλος σου.
Εστω οτι θυμαται καλα:-
To αμαξι το πηρε απο τη Μαζντα, με 0 χιλιομετρα στο οδομετρο και χωρις καθολου βενζινη στο ντεποζιτο;! Μηπως και χιλιομετρα ειχε γραψει, και βενζινη ειχε μεσα;
-
Το φουλαρει (1 φορα) κι ανεβαινει Σαλονικα ξαναφουλαροντας στο δρομο (2η φορα) και του αδειαζει εκει => εχουμε 1000 χλμ (αφου ετσι θυμαται, αν και μονο τα 500 ειναι απο το ταξιδι) με λιγοτερο απο 3 ντεποζιτα (δυο που εκαψε ο ιδιος συν οσο γεματο ηταν οταν το πηρε απο τη Μαζντα, με οσα χιλιομετρα εγραφε το οδομετρο).
-
Ασχετα με το αν κρατηθηκε με αυτο το αμαξι επι 4-5 ωρες και δεν περασε τις 5000 στροφες (δυσκολο, αλλα εστω!), ο Βανκελ ακομα και στο ρελαντι, το οποιο ειναι αρκετα ψηλα, καιει παραπανω απο συμβατικα μοτερ.
Τελος παντων, το αμαξι αυτο ΔΕΝ κανει Αθηνα-Θεσαλονικη χωρις σταση για βενζινη, οπως και να το πας. Εμεις μεχρι το Βολο το πηγαμε φουλαρισμενο (με νορμαλ οδηγηση, χωρις υπερβολες) και φτανοντας ηταν ελαχιστα πανω απο το κοκκινο.
-
-
Όταν το πήρε είχε κάτι αναθυμιάσεις από βενζίνη. Για το πόσα χλμ είχε, θα τον ρωτήσω αν θυμάται. Δεν ήρθε πάντως αμέσως Θεσ/νίκη, έκανε κάποια χιλιόμετρα κάτω. Το βασικό είναι αυτό που είπες: ότι με το συνδυασμό κατανάλωσης-ρεζερβουάρ, το α/κ αυτό δεν μπορεί να κάνει Αθήνα-Θεσ/νίκη χωρίς στάση για βενζίνη. Και αυτό είναι ασφαλώς μειονέκτημα...Ήδη, όση και αν είναι η πραγματική του κατανάλωση, ο φίλος μου άρχισε να γκρινιάζει γιατί τρώει περισσότερο από ότι αυτός περίμενε...
Από την άλλη, βέβαια, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα υποπολλαπλάσια τέλη κυκλοφορίας και το χαμηλό κόστος (σε σύγκριση με άλλα α/κ συγκρίσιμης ιπποδύναμης) των (σχετικά αραιών) σέρβις.
Φυσικά και δεν ισχυρίζομαι ότι ένα τέτοιο α/κ είναι και οικονομικό στη χρήση του. Αυτό όμως εξαρτάται και από τα χλμ που γράφει κανείς... -
Αναμενομενη η απογοητευση οταν αποφασιζει κανεις με βαση τις τιμες μεσης καταναλωσης που δινει ο κατασκευαστης. Τα '11.4' που λενε οι πινακες των 4Τ για το Cosmo, που το κανουν 'φυσιολογικο' ουτε κατα διανοια δεν τα βγαζει, ουτε το ιδιο ουτε το μικρο του αδερφακι (Challenge) ακομα και στο ταξιδι - αυτο ειναι βεβαιο.
Αλλα αν ελεγαν την αληθεια κι εγραφαν κατι κοντα στο 20 (οχι οι 4Τ, οι κυριοι της Μazda) ποσοι θα το επαιρναν για πρωτο;;;
Πιστευω παντως, γιατι φυσικα δεν κοροιδευει μονο μια εταιρεια αλλα οι περισσοτερες, οτι αν καναμε μια ψηφοφορια του στυλ 'μπορεσατε ποτε να οδηγησετε το τουτου σας τοσο οικονομικα οσο ο κατασκευαστης του ισχυριζεται οτι μπορει να οδηγηθει (για σημαντικη αποσταση, εννοειται);', θεωρωντας ως στοχο την ελαχιστη καταναλωση που δινουν οι εταιριες, για εκτος πολης οδηγηση, δε θα υπηρχε ψυχη που να ηταν ικανοποιημενη.
-
δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα υποπολλαπλάσια τέλη κυκλοφορίας ...Σε αλλες χωρες φυσικα δεν ειναι ετσι, απλα επειδη εμεις ειμαστε ασχετοι και δε βασιζομαστε ουτε στην ιπποδυναμη ουτε στην καταναλωση αλλα σε αυτο που θεωρουμε οτι δειχνει τη 'χλιδη' του μοτερ που 'καβαλαμε' το RX τη γλιτωνει προς το παρον (στην ουσια ομως σε 'πριμοδοτουν' να το παρεις για να τους πληρωνεις μεσω της βενζινης που καις - μποροστα στην οποια ακομα και τα τελη των 5λιτρων ειναι αμελητεα, αν το χρησιμοποιεις καθημερινα).
Βεβαια τωρα που θα εχουμε αναπροσαρμογες στα τελη... ο Θεος κι η ψυχη μας.
-
[quote='Michelle']Αναμενομενη η απογοητευση οταν αποφασιζει κανεις με βαση τις τιμες μεσης καταναλωσης που δινει ο κατασκευαστης. Τα '11.4' που λενε οι πινακες των 4Τ για το Cosmo, που το κανουν 'φυσιολογικο' ουτε κατα διανοια δεν τα βγαζει, ουτε το ιδιο ουτε το μικρο του αδερφακι (Challenge) ακομα και στο ταξιδι - αυτο ειναι βεβαιο.
Έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτό το θέμα με τις καταναλώσεις έχει καταντήσει αηδία...Νομίζω ότι ο προσδιορισμός της πραγματικής κατανάλωσης πρέπει να αποτελεί απαραίτητο στοιχείο σε όλες τις δοκιμές/τεστ α/κ. Για να μπει ο κάθε κατεργάρης στη θέση του και να ξέρει ο κάθε υποψήφιος αγοραστής που βαδίζει
-
Αυτό το θέμα με τις καταναλώσεις έχει καταντήσει αηδία...Νομίζω ότι ο προσδιορισμός της πραγματικής κατανάλωσης πρέπει να αποτελεί απαραίτητο στοιχείο σε όλες τις δοκιμές/τεστ α/κ. Για να μπει ο κάθε κατεργάρης στη θέση του και να ξέρει ο κάθε υποψήφιος αγοραστής που βαδίζειΣυμφωνω 100%.
Βεβαια βλεπουμε τιμες για 'μεση καταναλωση δοκιμης' αλλα εγω τουλαχιστον δεν ξερω με ποσο βαρυ ποδι εχουν γινει και τι αντιπροσωπευουν........... -
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Αυτό το θέμα με τις καταναλώσεις έχει καταντήσει αηδία...Νομίζω ότι ο προσδιορισμός της πραγματικής κατανάλωσης πρέπει να αποτελεί απαραίτητο στοιχείο σε όλες τις δοκιμές/τεστ α/κ. Για να μπει ο κάθε κατεργάρης στη θέση του και να ξέρει ο κάθε υποψήφιος αγοραστής που βαδίζει
Συμφωνω 100%.
Βεβαια βλεπουμε τιμες για 'μεση καταναλωση δοκιμης' αλλα εγω τουλαχιστον δεν ξερω με ποσο βαρυ ποδι εχουν γινει και τι αντιπροσωπευουν...........?????
Γιατί οι 4Τ "θάβουν" το RX-8 Challenge;