-
.............σωστα αλλα ας αφαιρεσουμε καποια τμηματα λ.χ την περιοχη του ΒΑ τμηματος του νομου Λαρισσης ( Τεμπη κλπ.),κοντα απο την Στυλιδα και καποια εργα γυρω απο την Υλικη.Εργα που εχουν αρχισει κατι μηνες αλλα τα διοδια εισπρατονται κανονικα και με τον νομο.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Αναλυτικά η χρέωση για τα ΙΧ και τα ελαφρά οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος έως 2,2 μέτρα:Προς Λαμία
Μετωπικά Διόδια Αφιδνών 1,85 ευρώ
Πλευρικά Διόδια Καπανδριτίου 1,05 ευρώ
Πλευρικά Διόδια Μαλακάσας 0,80 ευρώ
Πλευρικά Διόδια Οινοφύτων 0,35 ευρώ
Πλευρικά Διόδια Θήβας 0,50 ευρώ
Μετωπικά Διόδια Θήβας 2,25 ευρώ
Μετωπικά Διόδια Τραγάνας 2,20 ευρώ
Πλευρικά Διόδια Τραγάνας 1,75 ευρώΠρος Αθήνα
Πλευρικά Διόδια Τραγάνας 1,75 ευρώ
Μετωπικά Διόδια Τραγάνας 2,20 ευρώ
Μετωπικά Διόδια Θήβας 2,25 ευρώ
Πλευρικά Διόδια Θήβας 0,50 ευρώ
Πλευρικά Διόδια Οινοφύτων 0,35 ευρώ
Πλευρικά Διόδια Μαλακάσας 0,80 ευρώ
Πλευρικά Διόδια Καπανδριτίου 1,05 ευρώ
Μετωπικά Διόδια Αφιδνών 1,85 ευρώΟπότε τελικά για Κηφισιά (π.χ.) - Μαλακάσα και πίσω τι πληρώνεις? Αντί 2.75 πληρώνεις 2 φορές από 1.85 (=3.70, i.e. 35% αύξηση) ή πληρώνεις και τα πλευρικά της Μαλακάσας που λέει?
-
Υποθέτω τα πλευρικά τα πληρώνεις μόνο στη μία κατεύθυνση είτε όταν μπαίνεις είτε όταν βγαίνεις και όχι και στις δύο.
-
υπάρχει ένα θέμα με τα πλευρικά Μαλακάσας.
το μόνο που φαίνεται λογικό είναι να πληρώνεις στην είσοδο προς Λαμία και στην έξοδο προς Αθήνα.
αλλιώς το Κηφισιά Μαλακάσα και πίσω πχ θα είναι 1,85+0,80+1,85 -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
το μόνο που φαίνεται λογικό είναι να πληρώνεις στην είσοδο προς Λαμία και στην έξοδο προς Αθήνα.
αλλιώς το Κηφισιά Μαλακάσα και πίσω πχ θα είναι 1,85+0,80+1,85Μα θα πληρωνουμε και την εισοδο για αθηνα ???? στις Αφιδνες...? Ακουσα οτι για Χαλκιδα θα ειναι φτηνωτερα???
-
**Φάτε άλλη μια αύξηση από μεριάς εξοχώτατου ΠΕΧΩΔΕ Σουφλιά, νάχετε. **
Κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια το περιεχόμενο των αποικιοκρατικών συμβάσεων που έχει υπογράψει ο (συμπληρώστε ότι χαρακτηρισμό θέλετε)..... ΠΕΧΩΔΕ. Μέχρι διόδια μέσα στην πόλη (Μεταμόρφωση) προβλέπουν και σωρεία αυξήσεων για να φθάσουν τα διόδια σε επίπεδο ιταλίας όπως ορέγονται οι μεγαλοεργολάβοι και σιγοντάρει το κατά NΔ κράτος. Σε βάρος βέβαια των πολιτών που περνάνε κρίση, που χάνουν δουλειες, που φορολογούνται χειρότερα από την τουρκοκρατία. Ετσι για να φθάσει κανείς Λαμία θα πληρώνει σχεδόν 50% παραπάνω, απότι μέχρι σήμερα. (Αλήθεια γιατί …μώκο τουμπεκί το ΠΑΣΟΚ; Μήπως τάχουν βρει με τους εργολάβους; Ο νοών νοείτω…)
Αισθάνομαι ντροπή που δεν ξεσηκώνεται ο λαός για την απροκάλυπτη καταλήστευση που υφίσταται. Όσο για τους πολιτικούς, δεν τους ξεπλένει ούτε η θάλασσα. -
Ο χρήστης gauguin έγραψε:
Χρήστο Δήμου σου φαίνεται λογικό το ποσό των 3,1 λεπτών ανά χιλιόμετρο. Εμένα όχι, τη στιγμή που για καύσιμα δίνω περίπου 8 λεπτά/ χλμ. Οι δρόμοι που (ακόμα) έχουμε δεν αξίζουν ούτε αυτά τα (λίγα κατά τη γνώμη σου) χρήματα. Κάνω συχνά εδώ και πολλά χρόνια τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα όπου το κόστος είναι υψηλότερο από 3,1 λεπτά/χλμ η δε πρόοδος του οδικού δικτύου υπολείπεται σαφώς της ανόδου στο αντίτιμο των διοδίων. Αυτά χωρίς να υπολογίσουμε τις επερχόμενες αυξήσεις και τους νέους σταθμούς...Το κόστος είναι λογικότατο αν αναλογιστεί κανείς τα 7 λεπτά το χιλιόμετρο της Ιταλίας (και οι Ιταλοί δεν έχουν διπλάσιους μισθούς) ή τα 8 λεπτά της Γαλλίας (ομοίως).
Τα 3.1 λεπτά όμως είναι ένας μπούσουλας για το τι θα ακολουθήσει και φυσικά απέχουν από τα 5 λεπτά που ανακοίνωναν ευθαρσώς οι Ταγοί των Μέσων Μαζικής Αποχαύνωσης. Επιπλέον εξήγησε μου γιατί για 50 χιλιόμετρα μέγιστη διαδρομή είναι λογικό να πληρώνω τα 2.70 στον Κούτρα (ήτοι 5.4 λεπτά το χιλιόμετρο) αλλά θα πρέπει να με πειράζουν τα 3.1 λεπτά το χιλιόμετρο που θα δώσω στην Ντραγκάντος.
Επιπλέον είναι σχεδόν βέβαιο ότι στην Εγνατία το κόστος θα είναι περί τα 3 λεπτά το χιλιόμετρο στο Ανατολικό κομμάτι και περί τα 4.5 λεπτά το χιλιόμετρο στο Δυτικό κομμάτι αντικατοπτρίζοντας και την διαφορά στο κόστος λειτουργίας των δύο κλάδων.
Επερχόμενες αυξήσεις θα έχεις από το 2010 τον Οκτώβριο και μετά εκτός και αν η νέα Κυβέρνηση αποφασίσει διαφορετικά και αυτές θα προκύπτουν από ένα περισσότερο διαφανές σύστημα τιμολόγησης από το παλαιό που ήταν του στυλ 'πλήρωσε για να φτιάξουμε δρόμους'.
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια το περιεχόμενο των αποικιοκρατικών συμβάσεων που έχει υπογράψει ο (συμπληρώστε ότι χαρακτηρισμό θέλετε)..... ΠΕΧΩΔΕ. Μέχρι διόδια μέσα στην πόλη (Μεταμόρφωση) προβλέπουν και σωρεία αυξήσεων για να φθάσουν τα διόδια σε επίπεδο ιταλίας όπως ορέγονται οι μεγαλοεργολάβοι και σιγοντάρει το κατά NΔ κράτος. Σε βάρος βέβαια των πολιτών που περνάνε κρίση, που χάνουν δουλειες, που φορολογούνται χειρότερα από την τουρκοκρατία. Ετσι για να φθάσει κανείς Λαμία θα πληρώνει σχεδόν 50% παραπάνω, απότι μέχρι σήμερα. (Αλήθεια γιατί …μώκο τουμπεκί το ΠΑΣΟΚ; Μήπως τάχουν βρει με τους εργολάβους; Ο νοών νοείτω…)
Αισθάνομαι ντροπή που δεν ξεσηκώνεται ο λαός για την απροκάλυπτη καταλήστευση που υφίσταται. Όσο για τους πολιτικούς, δεν τους ξεπλένει ούτε η θάλασσα.Όταν μπήκαν διόδια στην Αττική οδό ο λαός που ήταν??? Το πρόβλημα δεν είναι αν θα μπουν τα διόδια ως τη Μεταμόρφωση το θέμα είναι να κινείσαι με ασφάλεια. Αν το επιτύχεις αυτό το θέμα κόστος μπορεί να μπει στη κουβέντα.
Τώρα τα περί αυξήσεων από τα 3.1 λεπτά στα 7 και 8 λεπτά της Ιταλίας νομίζω ότι ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και δεν ανταποκρίνονται σε καμία πραγματικότητα. Σε 20+ χρόνια μπορεί αυτό να συμβεί (όλα τα πράγματα κινούνται προς τα πάνω και οι μισθοί φυσικά).
ΥΓ. Φθηνούς δρόμους δύσκολο να έχουμε. Σε άλλες χώρες οι διαφορές μεταξύ των Νέων Αυτοκινητοδρόμων και αυτών της δεκαετίας του 50 ή του 60 είναι πραγματικά τεράστιες. Στην Ελλάδα το μόνο θετικό από την πραγματικά αισχρή καθυστέρηση είναι ότι το σύνολο των αυτοκινητοδρόμων που κατασκευάζονται υψηλά όρια ασφαλείας κάτι που δεν υπάρχει πχ στο αυτοκινητόδρομο Μιλάνο - Τορίνο.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Αισθάνομαι ντροπή που δεν ξεσηκώνεται ο λαός για την απροκάλυπτη καταλήστευση που υφίσταται. Όσο για τους πολιτικούς, δεν τους ξεπλένει ούτε η θάλασσα.Όταν μπήκαν διόδια στην Αττική οδό ο λαός που ήταν??? Το πρόβλημα δεν είναι αν θα μπουν τα διόδια ως τη Μεταμόρφωση το θέμα είναι να κινείσαι με ασφάλεια. Αν το επιτύχεις αυτό το θέμα κόστος μπορεί να μπει στη κουβέντα.
Τώρα τα περί αυξήσεων από τα 3.1 λεπτά στα 7 και 8 λεπτά της Ιταλίας νομίζω ότι ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και δεν ανταποκρίνονται σε καμία πραγματικότητα. Σε 20+ χρόνια μπορεί αυτό να συμβεί (όλα τα πράγματα κινούνται προς τα πάνω και οι μισθοί φυσικά).
ΥΓ. Φθηνούς δρόμους δύσκολο να έχουμε. Σε άλλες χώρες οι διαφορές μεταξύ των Νέων Αυτοκινητοδρόμων και αυτών της δεκαετίας του 50 ή του 60 είναι πραγματικά τεράστιες. Στην Ελλάδα το μόνο θετικό από την πραγματικά αισχρή καθυστέρηση είναι ότι το σύνολο των αυτοκινητοδρόμων που κατασκευάζονται υψηλά όρια ασφαλείας κάτι που δεν υπάρχει πχ στο αυτοκινητόδρομο Μιλάνο - Τορίνο.
Φανατικέ φίλε του κεφαλαίου. Και εγώ είμαι υπέρ της ελεύθερης οικονομίας, όχι όμως της καουμπόίκης ασυδοσίας νεοαποικιοκρατικού στιλ. Αυτού του στιλ που λέει βρήκαμε τους ηλίθιους που δεν αντιδρούν (γιατί τους χώσαμε να δουλεύουν 12ωρο και είναι εξουθενωμένοι ψυχικά) και τους καταληστεύουμε με την σφραγίδα της δημοκρατικής επίφασης.
Έτσι λοιπόν φίλε μου και συνήγορε των αμαρτωλών Συμπράξεων Δημ. και Ιδιωτ. Τομέα (θαυμαστή ορολογία για το ξεπούλημα, δεν συμφωνείτε;) δεν είμαι υπέρ του να- Φορολογούμαι για δρόμους που έφτιαξε ο πατέρας μου επειδή ο δείνα εργολάβος έστρωσε ένα χεράκι άσφαλτο. Αυτή την υποχρέωση (της συντήρησης) την έχει το κράτος στο οποίο δίνω τεράστιο μέρος του εισοδήματός μου μέσω ΦΠΑ, κρατήσεων και φόρου εισοδήματος.
- Να μου προβάλουν συνεχώς το παράδειγμα της Ιταλίας γιατί θα προβάλω και εγώ το παράδειγμα της Γερμανίας.
- Κάνει ο ΥΠΕΧΩΔΕ συμβάσεις με προκλητικούς όρους σε βάρος του λαΪκού συμφέροντος και υπέρ των υπερκερδών κάποιων (όνομα και μη χωριό) μεγαλοεργολάβων.
- Να χαρίζονται σε ιδιωτες δρόμοι ήδη υπάρχοντες και καλοχαραγμένοι όπως η Κορίνθου Τρίπολης, να φτιάχνουν ψευτοσήραγγες 'δήθεν¨' για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
- Να υποστηρίζω άκριτα την όποια εξουσία και όποια κυβέρνηση
Αν είσαι υπέρ των παραπάνω, μπράβο στην ευθυκρισία σου!
-
@ kalmik
-
Μέχρι σήμερα πλήρωνες για δρόμο που θεωρούσες ότι είχες αλλά στην πραγματικότητα το σύνολο σχεδόν των χρημάτων αντί να καταλήξει στην Οδοποιία κατέληγε στο να καλύπτει άλλες ανάγκες....
-
Κανένα απολύτως πρόβλημα. Η Γερμανία όμως είχε το οδικό της δίκτυο από την Εποχή του Χίτλερ (που τότε κάλυπτε άλλους σκοπούς). Εν προκειμένω το έχουμε πει αρκετές φορές ότι δεν είναι φθηνή η αυτοκίνηση στη Γερμανία απλά το σύνολο της επιβάρυνσης (σχεδόν) είναι στα υγρά καύσιμα.
-
Δεν γνωρίζω τι συμφωνίες κάνει καθώς δεν έχω στα χέρια του τα κείμενα. Αυτό που βλέπω όμως είναι ότι οι προκάτοχοι του Υπουργοί είχαν πληρώσει δισεκατομμύρια δραχμές για δρόμους που δεν φτιάχτηκαν ποτέ σωστά και δρόμους που μετά από λίγο καιρό τους έβρισκες 100 μέτρα πιο κάτω λόγω αστάθειας των πρανών. Αν λοιπόν έχεις τις συμβάσεις στα χέρια σου (που θεωρείς a-priori ότι είναι αποικιοκρατικού τύπου) please share with us your knowledge φίλε του Σοσιαλισμού ή Κομμουνισμού ή οποιασδήποτε άλλης ταμπέλας φοράς ή θέλεις να φοράς καθώς χωρίς ιδιαίτερη σκέψη έχεις την τάση να κολλάς πινακίδες στους συνομιλητές σου που δεν τους ξέρεις και προσωπικά.
-
Ο δρόμος που αναφέρεις είναι ένα κλασσικό παράδειγμα έργου του Δημοσίου. Πανάκριβος στη χρήση (800 δραχμές το 1999) και με τρομακτικά προβλήματα με αποκορύφωμα την απώλεια του πρανούς. Καθώς έχω δει το αποτέλεσμα της συντήρησης από συνεργεία του Δημοσίου (πχ. Θήβα - Κάστρο προ Ιδιωτών ή Κόρινθος Πάτρα) ΙΜΗΟ θεωρώ απείρως καλύτερο να πληρώνω έναν Ιδιώτη (που μπορώ και να τον πάω στα Δικαστήρια) παρά να δίνω τα χρήματα μου σε ένα ταμείο Οδοποιίας που σε 50 έτη δεν αξιώθηκε πέραν των δρόμων του Καραμανλή (Θείου) και Παπαδόπουλου να φτιάξει ένα σοβαρό δρόμο.
-
Άκριτα δεν υποστηρίζω κανέναν και τίποτα. Κρίση έχω και μάτια έχω και βλέπω τι γίνεται τόσο εδώ όσο και έξω (είχα και την τύχη να ζήσω μερικά χρόνια σε χώρα της Ευρώπης των G7 και να ξεστραβωθώ για το πως ακόμα και αυτή η ταλαίπωρη Ιταλία συμπεριφέρεται στο μέσο οδηγό). Γνωρίζω ότι δεν υπάρχει τίποτα τσάμπα και γνωρίζω ότι πολλά πράγματα στην Ελλάδα τα πληρώνουμε χρυσά. Από το να τα δίνω όμως τα λαμόγια που λυμαίνονται τις Υπηρεσίες του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (και είναι πολλά) χωρίς να έχω και κάποια ανταπόδωση προτιμώ να τα δώσω σε έναν Ιδιώτη και να μπορώ να κινούμε με ασφάλεια.
Over and out από εμένα... έχω και πιο σημαντικά πράγματα να κάνω όπως να μετρήσω τα εκατομμύρια μου ως οπαδός του καπιταλισμού....
-
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
αλλιώς το Κηφισιά Μαλακάσα και πίσω πχ θα είναι 1,85+0,80+1,85Μα θα πληρωνουμε και την εισοδο για αθηνα ???? στις Αφιδνες...?
Ναι.
αλλιώς το Κηφισιά Μαλακάσα και πίσω πχ θα είναι 1,85+0,80+1,85Και στην 'έξοδο προς Αθήνα' να πληρώνεις δηλαδή, και 5 λεπτά αργότερα στην 'είσοδο της Αθήνας' στις Αφίδνες?
-
στην μαλακασα θα πληρωνεις στην εξοδο,αμα κινεισαι απο λαμια και βγεις στον κομβο...επισης θα πληρωνεις αν απο μαλακασα κινηθεις προς λαμια..δεν θα πληρωνεις δηλαδη δυο φορες..
-
οτι λέει ο snowaddicted ρε παιδιά.
όταν λέμε έξοδο, είσαι στη ΕΟ και βγαίνεις!, πάντα με αναφορά την ΕΟ μιλάμε και κατεύθυνση προς κάπου -
Οπότε π.χ για Κηφισιά-Ορωπό και πίσω μέσω κόμβου Μαλακάσας θα πληρώνεις μόνο στις Αφίδνες (1.85χ2)?
Ποιο είναι το 'θέμα' το οποίο έγραψες ότι υπάρχει με τα πλευρικά της Μαλακάσας? -
ολα οκ,δεν υπαρχει καποιο ιδιαιτερο θεμα..απλα θα τα 'σκαμε' και στην επιστροφη το 1.85 στις αφιδνες.. το μονο που ελπιζω να λειτουργησει γρηγορα ειναι το e-pass(δεν ξερω πως θα το ονομασει) της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ ωστε να δουμε και εκπτωσεις..οποιος ξερει καποια πληροφορια καλοδεχουμενη
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Οπότε π.χ για Κηφισιά-Ορωπό και πίσω μέσω κόμβου Μαλακάσας θα πληρώνεις μόνο στις Αφίδνες (1.85χ2)?
Ποιο είναι το 'θέμα' το οποίο έγραψες ότι υπάρχει με τα πλευρικά της Μαλακάσας?το 'θέμα' είναι οτι θα πληρώνεις στην έξοδο, για Μαλακάσα στο ρεύμα προς Αθήνα.
πρωτόγνωρο για την Ελλάδα να πληρώνεις σε έξοδο. αυτό μόνο.
Α και κάνω υποθέσεις πως θα είναι,δεν έχω inside info. -
Αν πληρώνεις στην έξοδο μόνο, τότε τι δουλειά είχε ο υπάλληλος στην είσοδο της Ε.Ο. από Καπανδρίτι προς Λαμία;
Μερικές απόψεις έχουν πολύ γέλιο πάντως.
Έχουμε μάθει στην Ελλάδα ότι για να γίνει κάτι σωστά πρέπει να το χρυσοπληρώσουμε πρώτα.Εγώ που μένω Καπανδρίτι έχω δύο επιλογές:
Ή θα πληρώνω 0,06 το χιλιόμετρο για Αθήνα (1,85/31χλμ) με συνολικό κόστος το μήνα 150+ ευρώ, ή θα χρησιμοποιώ τον επίτηδες απαξιωμένο από το ΥΠΕΧΩΔΕ (που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι ολοκληρωμένες συμβάσεις με τον ιδιώτη) παράδρομο που έχει τα μαύρα του τα χάλια. -
1.05 τα πανιά για να γεμίζουμε ρέστα όλα τα ταλιράκια!
Να δεις που θα τους άφήσω καμμια μέρα 21 κέρματα των 5 σεντς -
η νέα τιμολογιακή πολιτική στα διόδια :
-
Ο χρήστης COOL ALEXIS έγραψε:
Εγώ που μένω Καπανδρίτι έχω δύο επιλογές:
Ή θα πληρώνω 0,06 το χιλιόμετρο για Αθήνα (1,85/31χλμ) με συνολικό κόστος το μήνα 150+ ευρώ, ή θα χρησιμοποιώ τον επίτηδες απαξιωμένο από το ΥΠΕΧΩΔΕ (που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι ολοκληρωμένες συμβάσεις με τον ιδιώτη) παράδρομο που έχει τα μαύρα του τα χάλια.Μια χαρά...
Από περιέργεια, πώς σου βγαίνει 150+ το μήνα Αλέξη? Μπαίνεις κι Α.Ο.? Έχω μια φίλη που μένει στον κόμβο Μαλακάσας (100μ από το γεφυράκι). Μέχρι πριν λίγους μήνες για να πάει στη δουλειά της (από την οποία έβγαζε ~800ε/μήνα καθαρά) αναγκαζόταν να παίρνει Ε.Ο, μέχρι το ύψος της Αττικής Οδού και μετά Α.Ο. προς Κάντζα. Σήμερα το κόστος για ένα πήγαινε-έλα (ευτυχώς την παράτησε αυτή τη δουλειά...) μόνο σε διόδια θα ήταν 200 Ευρώ το μήνα (κάτι λιγότερο με e-pass). Βάλε και τις βενζίνες, έβγαινε κάπου 350 ευρώ το μήνα σε οδοιπορικά (με ibiza 1.4)...
Αυξηση διοδίων (ξανά!)