-
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ονυχα, πόσα χρειάζομαι για διόδια από θεσσαλονίκη έως αθήνα?
μερσιΘεσσαλονίκη -Αθήνα : 12 ευρώ!
Αθήνα-Θεσ/κη : 15,5 ευρώ ! -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Δηλαδή για να καταλάβω... στην ΑΟ από 2.70 για το αυτοκίνητο γίνεται 2.80, δηλαδή αύξηση 10 λεπτά, αλλά για το e-pass από 2.35 flat χρέωση γίνεται 2.52, δηλαδή αύξηση 17 λεπτά; Δηλαδή οι έχοντες e-pass είναι και έχοντες γενικά;
Ακριβώς την ίδια απορία έχω κι εγώ. Εξελιγμένα μαθηματικά...
Φίλος μου έλεγε ότι επειδή έχουν γίνει πάρα πολλοί αυτοί που χρησιμοποιούν e-pass και δεν τους συμφέρει να είναι τόση η διαφορά από το 'κανονικό' διόδιο αποφάσισαν να 'κλείσουν την ψαλίδα' με την ευκαιρία της αύξησης.
το αποτέλεσμα θα είναι να έχουν λιγότερους πελάτες. Βέβαια αυτό ίσως και να τους βολεύει κατά κάποιο τρόπο.
Αρκεί, λες, αυτή η μικρή διαφορά για να το ξανασκεφτεί αυτός που έχει συνηθίσει να παίρνει την ΑΟ για να πάει στη δουλειά του? Ή κι ο περιστασιιακός χρήστης που την παίρνει μια στις τόσες?...
Πάντως μου θυμίζει εκείνη την ιστορία με το βατραχάκι που είναι στην κατσαρόλα και σιγά σιγά ζεσταίνεται το νερό και τελικά βράζει, με την αλλαγή της θερμοκρασίας να είναι τόσο προοδευτική που αν και δυσβάσταχτη να μην είναι αρκετά 'τρομακτική' για να τινάξει τα πόδια του να πηδήξει έξω, όπως αν έπεφτε κατευθείαν σε κατσαρόλα με βραστό νερό....
-
Η καθαρή τιμή από το 2.27 + 19% Φ.Π.Α. βρέθηκε στο 2.27+23% Φ.Π.Α. Πρακτικά λοιπόν δεν έγινε για τον περιστασιακό χρήστη καμία μεταβολή.
Η μεταβολή όμως από το 2.35 στο 2.52 είναι άλλη ιστορία καθώς από το 1.97+19% Φ.Π.Α. βρεθήκαμε στο 2.05+23% Φ.Π.Α. Κοινώς η έκπτωση από ένα 13.2% έπεσε στο 10% περίπου.
Προσωπικά ελάχιστα με ενδιαφέρει αλλά μιλάμε με διαφορά για τον πιο ακριβό δρόμο στην Ελλάδα και το κυριότερο δρόμο που μας είχαν πρήξει τα διαπλεκόμενα μέσα ότι θα απορροφήσει το Φ.Π.Α....
-
Αθήνα-Θεσ/κη : 15,5 ευρώ !Δεν ξέρω πόσες παρακάμψεις κάνετε για να σας βγει τόσο! Η κανονική τιμή με όλους τους εν ισχύ σταθμούς σε λειτουργία ήταν μέχρι και 30/6 19,5 ευρώ (ίδια τιμή και για τις δύο κατευθύνσεις). Δεν ξέρω τις τιμές με το νέο ΦΠΑ, υποθέτω θα έχουν ανέβει λιγάκι;;
-
λίγο ΟΤ αλλά δεν ξερω που να το ρωτήσω.
Ερχόμενος από ΣΚόπια, πού στο καλό μπορώ να φουλάρω για να αποφύγω τα βενζινάδικα της εθνικής?
κάπου πριν τη Θεσσαλονικη, και μετά?
-
λίγο ΟΤ αλλά δεν ξερω που να το ρωτήσω.Ερχόμενος από ΣΚόπια, πού στο καλό μπορώ να φουλάρω για να αποφύγω τα βενζινάδικα της εθνικής?
κάπου πριν τη Θεσσαλονικη, και μετά?
Εννοείται οτι θα φουλάρεις στα Σκόπια
Αν θελεις ντε και καλα Ελληνικά καύσιμα, λιγο πριν τα διοδια Μαλγαρων μπαινεις προς Χαλαστρα και φουλαρεις στο μεγαλο Shell που θα βρεις πριν το χωρι (απεναντι εχει και ΕΚΟ με ελάχιστα υψηλοτερες τιμες που σου πλενει και το αυτοκίνητο)
Αν θελεις κανεις την παρακαμψη και γλυτωνεις και τα διοδια, αλλιως γυριζεις ξανα εθνικη (ολη η παρακαμψη δεν θα ειναι ουτε 1 χιλιομετρο )
-
Αυτό εννοείται ρε, για μετά λέω, δεν έχω ντίζελ για να βγώ μέχρι κάτω
-
Αυτό εννοείται ρε, για μετά λέω, δεν έχω ντίζελ για να βγώ μέχρι κάτωΚατηφορα ειναι,αστο να ρολλαρει
-
Δελτίο καιρού έχουμε
-
Αυτό εννοείται ρε, για μετά λέω, δεν έχω ντίζελ για να βγώ μέχρι κάτωμεχρι που θα σε βγαλει το 'σκοπιανο' καυσιμο;
που υπολογιζεις να φουλαρεις;
-
κατανάλωση έχω γύρω στα 8-9 λίτρα οπότε θα γράψω κανα 500 χλμ απ τα σκόπια μέχρι κάτω
-
κατανάλωση έχω γύρω στα 8-9 λίτρα οπότε θα γράψω κανα 500 χλμ απ τα σκόπια μέχρι κάτωΕιχα κανει την διαδρομη Αθηνα Σκοπια το 2003 και ειναι 750χλμ αρα κανονιζεις που και ποτε θα φουλαρεις.
-
περιμένω οδηγίες απ τους συνέλληνες
άρα κάπου στη λάρισσα το αργότερο θα πρέπει να βάλω το κάτι τις για να βγω αθήνα
-
περιμένω οδηγίες απ τους συνέλληνεςάρα κάπου στη λάρισσα το αργότερο θα πρέπει να βάλω το κάτι τις για να βγω αθήνα
Με πολυ οικονομικη οδηγηση η prisma 1.6 ie που ειχα με ειχε βγαλει 730χλμ σε ενα γεμισμα, τωρα με την thesis 3.0, παλι με βγαλε 750 χλμ με 70 λιτρα ντεποζιτο... εσυ ξερεις καλλυτερα τις καταναλωσεις σου αλλα μεχρι την Λαμια θα φτασεις απο τα Σκοπια ξεκινοντας.
-
περιμένω οδηγίες απ τους συνέλληνεςάρα κάπου στη λάρισσα το αργότερο θα πρέπει να βάλω το κάτι τις για να βγω αθήνα
αργησα λιγο, ελπίζω να μην εμεινες στο δρομο
αν θελεις να βαλεις περνώντας απο τη Λαρισα, στην εξοδο 'ΛΑΡΙΣΑ 3' της εθνικής βγαίνεις και πας προς Λάρισα.
Στα 2 χιλ περιπου (2ο φαναρι εκτος αυτου που βγαινεις απο ΕΟ) εχει ενα βενζιναδικο Shell με καλες τιμες.
2+2 χιλ παρακαμψη... -
Θα επανεξεταστεί το ζήτημα
Διαφωνία υπουργείου Μεταφορών-ΕΛ.ΑΣ. για τους οδηγούς που δεν πληρώνουν διόδιαΑθήνα
Διαφωνία ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος των οδηγών που διέρχονται από τους σταθμούς διοδίων χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο υπήρξε κατά τη συνεδρίαση εκπροσώπων του υπουργείου Μεταφορών και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση οι εκπρόσωποι του υπουργείου ζήτησαν από το Αρχηγείο να τοποθετήσει αστυνομικούς στα διόδια έτσι ώστε σε περίπτωση που κάποιος οδηγός αρνηθεί να πληρώσει, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. να του ζητούν τα στοιχεία και στη συνέχεια η κοινοπραξία διαχείρισης των διοδίων να προχωρά στις νομικές ενέργειες σε βάρος του οδηγού.
Από την πλευρά τους, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαφώνησαν με το σκεπτικό αυτό λέγοντας πως δεν υπάρχει κάποια διάταξη στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σχετικά με τη μη καταβολή αντιτίμου και δεν υφίσταται ποινικό αδίκημα και αντιπρότειναν οι υπάλληλοι των διοδίων να κρατούν τα στοιχεία του οχήματος, ο οδηγός του οποίου δεν πλήρωσε και στη συνέχεια από το υπουργείο Μεταφορών να βρίσκουν σε ποιον ανήκει και να ακολουθούνται οι διαδικασίες που προβλέπονται.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς τη λήψη κάποιας τελικής απόφασης και οι δυο πλευρές συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν προκειμένου να επανεξετάσουν το ζήτημα.
Newsroom ΔΟΛ
Αν κατάλαβα καλά, το υπουργείο ζήτησε από την Αστυνομία να ενεργεί παρανόμως, δηλαδή να ζητάει τα στοιχεία οδηγών χωρίς να υπάρχει ποινικό αδίκημα/παράβαση του ΚΟΚ, για να διευκολύνει τις εταιρείες στην επίλυση των αστικών διαφορών τους με τους οδηγούς.
Πάλι καλά που αρνήθηκε η αστυνομία...
-
εδω οι βουλευτες εχουν ασυλια και ειναι υπανω του νομου παρολο που το συνταγμα λεει οτι ολοι ειμαστε ισοι απεναντι στο νομο και με τα ιδια δικαιωματα εκει θα κολλησουν οι ΄΄ δημοκρατες ΄΄ υπουργοι μας ? αν δωσει εντολη ο Μπομπολας στον Χρυσοχοϊδη να δεις για ποτε θα τροποποιηθει ο νομος
edit: τρομερη η συνταξη του ποστ μου
-
Με αυτα που γινονται λογικο ειναι να χανουμε τον ειρμο μας!!! Ακου εκει να κανει η αστυνομια την εταιρεια εισπραξεων ( αυτες που στελνουν μπραβους σε οσους χρωστανε) για να πληρωνει ολος ο κοσμος τα παρανομα διοδια!!!! Ελεος πια!! κατι διαβασα για 'τζαμπατζηδες' σ'ενα σαιτ κ πολυ με εξοργισε, βαζουν διοδια για εργο που ΘΑ γινει εκει που δε θα'πρεπε να υπαρχουν και το παιζουν θιγμενοι απο πανω!! και που ξερω εγω οτι οταν μαζεψουν το χρημα θα τον φτιαξουν το δρομο??? ειδικα με τις κορινθου πατρων κ αντιρριου ιωαννινων εχω καταλαβει τι σημαινει 'καρμανιολα'
ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Αθήνα-Θεσ/κη : 15,5 ευρώ !Οχι βέβαια!
Από πρόσφατο ταξίδι μου:
Αθήνα-Θεσσαλονίκη:
Αφίδνες (12:20) €1.90
Θήβα (12:46) €2.35
Τραγάνα (13:07) €2.25
Πελασγία (14:07) €2.40
Μοσχοχώρι (14:38) €2.80
Μακρυχώρι (14:51) €1.00
Πυργετός (15:07) €2.20
Λεπτοκαρυά (15:18) €2.90
Μάλγαρα (15:49) €2.00Σύνολο: €19.80 και σε σταματάνε 9 φορές, μερικές μάλιστα 10-20 λεπτά από την προηγούμενη
Θεσσαλονίκη-Αθήνα:
Μάλγαρα (13:17) €2.00
Λεπτοκαρυά (13:47) €2.90
Πυργετός (14:00) €2.20
Μακρυχώρι (15:09) €1.00
Μοσχοχώρι (15:24) €2.80
Πελασγία (16:05) €2.40
Τραγάνα (17:07) €2.25
Αφίδνες (17:55) €1.90Σύνολο: €17.45
Δηλαδή θέλεις €37.25 διόδια πήγαινε-έλα Θεσσαλονίκη = 3.72 λεπτά το χλμ.
Στο μεταξύ ετοιμάζουν άλλους 2 σταθμούς, έναν μεταξύ Λεπτοκαρυάς-Μαλγάρων και έναν άλλον δε θυμάμαι που ακριβώς (μήπως στην επιστροφή στη Θήβα ? γιατί δε βρίσκω απόδειξη στην κατεύθυνση Θεσσαλονίκη --> Αθήνα στο σταθμό της Θήβας )
Το 1994 πήγα Θεσσαλονίκη-Αθήνα (Βαρδάρη-Αχαρνών) 3:30 (1 ανεφοδιασμός) και 15 χρόνια μετά έκανα με πολύυυυ καλύτερο αυτοκίνητο και με πολύ περισσότερα κομμάτια του δρόμου αυτοκινητόδρομους κόμβο Βαρυμπόπης-κόμβο περιφερειακής (Εγνατία) 3:40 (1 ανεφοδιασμός). Κάθε 10 λεπτά διόδια, συνέχεια έργα, Τέμπη-Λεπτοκαρυά κόλαση, ποιά είναι η βελτίωση αυτά τα 16 χρόνια στο χρόνο διαδρομής ?
Αυξηση διοδίων (ξανά!)