-
Νωρίς είναι ακόμα!
-
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1818482
Αυτο το ειδατε?
Τι ακριβως θα ειναι αυτη η χρονοχρεωση? θα παρακολουθουν οι καμερες το καθε αυτοκινητο και στα διοδια θα πληρωνουμε τα διοδια και την κληση για υπερβολικη ταχυτητα? -
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, από το 2011 στην Εγνατία Οδό θα λειτουργήσει το σύστημα της Βινιέτας που είναι μορφή εισιτηρίου χρονοχρέωσης και όχι χιλιομετρικής χρέωσης και θα καταγράφει τα αυτοκίνητα μέσω κάμερας.
πιστεύω πως όχι, απλά θα κολλάς το αυτοκόλλητο στο παρπριζ και μέσω κάμερας θα τσεκάρουν ποιά αμάξια το έχουν και ποιά όχι.
Ετσι λειτουργεί στην Ουγγαρία, σε υποχρεώνουν μάλιστα να το κολλάς σε συγκεκριμένο σημείο
και κάτι άλλο
Στις καλένδες η αναδιαπραγμάτευση των διοδίων
Φορολογικό αδίκημα θα θεωρείται η μη καταβολή τους
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=164027
καριόληδες
-
ειναι που γκρινιαζανε και κλαιγανε σαν τα κοριτσακια οταν ο κουφος ( αλλος αρχι-μακακας αυτος ) ειχε δωσει τα διοδια στους ιδιωτες ,Ετσι ρε ξεφτιλες να φροντισετε να μην χασει ουτε ενα ευρω ο καθες Μπομπολας και ο καθε Αλαφουζος
-
βασικά λέει ότι θα μπορείς να το αγοράζεις μέσω νετ ή κινητού, οπότε υποθέτω ότι δεν θα παίζει αυτοκόλλητο, απλά θα δίνεις την πινακίδα κυκλοφορίας και μέσω συστήματος image recognition της πινακίδας θα βρίσκει αν το αμάξι σου έχει πληρώσει διόδια ή όχι
-
τι θεε μου ...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
βασικά λέει ότι θα μπορείς να το αγοράζεις μέσω νετ ή κινητού, οπότε υποθέτω ότι δεν θα παίζει αυτοκόλλητο, απλά θα δίνεις την πινακίδα κυκλοφορίας και μέσω συστήματος image recognition της πινακίδας θα βρίσκει αν το αμάξι σου έχει πληρώσει διόδια ή όχικαλα αν κανουνε κατι τετοια θα γινει την πουτ@νας απο τα λαμογια και τους ΄΄γνωστους '΄΄ που δεν θα πληρωνουν.
΄΄ Ελα ρε κωστα 2 κλικ ειναι , φτιαξε με και θα σε βολεψω και εγω ρε ΄΄
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τι θεε μου ...Δε συμφωνώ, απατεωνιές πάντα θα γίνονται, για μένα όμως που δεν είμαι απατεώνας και δεν με νοιάζει να ξεφύγω, το σύστημα αυτό με βολεύει πολύ. Το προτιμώ πολύ περισσότερο από τις 9 (ΕΝΝΕΑ) φορές που πρέπει να σταματήσω, να στηθώ στην ουρά, να βρω ψιλά, να ανοίξω παράθυρο, να δώσω, να πάρω, να κλείσω παράθυρο, να ακουμπήσω χαρτάκι και ρέστα και να ξαναεπιταχύνω στο Αθήνα-Θεσ/κη....
Μακάρι να ήταν έτσι όλα τα διόδια, ούτε χαρτάκια, ούτε e-pass κλπ τίποτα. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μακάρι να ήταν έτσι όλα τα διόδια, ούτε χαρτάκια, ούτε e-pass κλπ τίποτα.Όπως στην Ιταλία. Δεν σταματάς άσκοπα. Μου φαίνεται παράλογο να διακόπτεται κάθε τρεις και λίγο η πορεία ενός οχήματος σε αυτοκινητόδρομους.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
τι θεε μου ...
Δε συμφωνώ, απατεωνιές πάντα θα γίνονται, για μένα όμως που δεν είμαι απατεώνας και δεν με νοιάζει να ξεφύγω, το σύστημα αυτό με βολεύει πολύ. Το προτιμώ πολύ περισσότερο από τις 9 (ΕΝΝΕΑ) φορές που πρέπει να σταματήσω, να στηθώ στην ουρά, να βρω ψιλά, να ανοίξω παράθυρο, να δώσω, να πάρω, να κλείσω παράθυρο, να ακουμπήσω χαρτάκι και ρέστα και να ξαναεπιταχύνω στο Αθήνα-Θεσ/κη....
Μακάρι να ήταν έτσι όλα τα διόδια, ούτε χαρτάκια, ούτε e-pass κλπ τίποτα.να δω τους 60χρονους να μπαίνουν νετ για αυτό κ τι στον κόσμο... ...δεν είναι όλοι εξοικιωμένοι με τέτοιες πρωτοπορίες...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τι θεε μου ...
Δε συμφωνώ, απατεωνιές πάντα θα γίνονται, για μένα όμως που δεν είμαι απατεώνας και δεν με νοιάζει να ξεφύγω, το σύστημα αυτό με βολεύει πολύ. Το προτιμώ πολύ περισσότερο από τις 9 (ΕΝΝΕΑ) φορές που πρέπει να σταματήσω, να στηθώ στην ουρά, να βρω ψιλά, να ανοίξω παράθυρο, να δώσω, να πάρω, να κλείσω παράθυρο, να ακουμπήσω χαρτάκι και ρέστα και να ξαναεπιταχύνω στο Αθήνα-Θεσ/κη....
Μακάρι να ήταν έτσι όλα τα διόδια, ούτε χαρτάκια, ούτε e-pass κλπ τίποτα.να δω τους 60χρονους να μπαίνουν νετ για αυτό κ τι στον κόσμο... ...δεν είναι όλοι εξοικιωμένοι με τέτοιες πρωτοπορίες...
+00. Καλή λύση ακούγεται, αλλά δεν χρησιμοποιούν όλοι ίντερνετ. Δεν θα ευδοκιμήσει κάτι τέτοιο γιατί πολύ απλά δεν είναι εξοικιωμένος όλος ο κόσμος με την τεχνολογία
-
ρε παιδια δεν θα αγοραζεις χρονο μονο απο το νετ αλλα και στελνοντας sms ή αγοραζοντας τον απο τους υπαρχοντες σταθμους διοδιων στα μαλγαρα και στον πολυμυλο..εγω αλλο δεν καταλαβα...τα χειροκινητα διοδια θα καταργηθουν εντελως στους αυτοκινητοδρομοηυς το 2013 με την εφαρμογη της κοινοτικης οδηγιας,ή απλα θα ειναι συμβατα τα μηχανακια e-pass,teopass,olympia μεταξυ τους??(οπως γινεται τωρα στην Α.Ο και την ολυμπια οδο και τον μωρεα??) Α,παντως και οι της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ κατι πρεπει να κανουν με το teopass..πρεπει να μπορουμε να το φορτιζουμε στους σταθμους διοδιων..επισης καλο θα ηταν να μπει και αναλογη ηλεκτρονικη θυριδα και στους πλευρικους...ειναι απαραδεκτο να χρειαζεται να σταματαμε εκει..τελος θα μπορουσαν να εχουν απολκειστικη ηλεκτρονικη λωριδα στους μετωπικους χωρις να αναγκαζομαστε να περιμενουμε στην ουρα επειδη υπαρχει η δυνατοτητα πληρωμης και στον εισπρακτορα
-
υπάρχει και το κινητό, και ίσως να βάλουν και βινιέτα, ας περιμένουμε
-
Ρε παιδιά δεν είναι πιο απλό και εύκολο στη χρήση το σύστημα των Ιταλών???
Μπαίνεις στην Εθνική παίρνεις ένα χαρτάκι και στον κόμβο που θα βγείς πληρώνεις???
Τι κινητά, sms, internet και @@ιες..... -
Aνα γεια σου! Αυτούς είχα υπόψη ... κινητά, ιντερνετ και τηλέφωνα είναι φασαρία ακόμα κ για εμάς τους εξοικιωμένους. Ο δρόμος δεν χρησιμοποιείται μόνο από εμάς...
-
Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα κάνει πρεμιέρα ο σταθμός διοδίων στον Πολύμυλο της Κοζάνης, με αντίτιμο 2,80 ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο θα ακριβύνει και η διέλευση από το σταθμό των Μαλγάρων, που σήμερα χρησιμοποιείται στο πλαίσιο του ΠΑΘΕ και είναι κοινός για όσους χρησιμοποιούν τον ΠΑΘΕ αλλά και την Εγνατία οδό και θα φτάσει επίσης στα 2,80 ευρώ, από 2 που κοστίζει σήμερα.Σύμφωνα με την εφημερίδα 'ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ'Θα ακολουθήσει, όμως, και δεύτερο... κύμα σταθμών διοδίων, τα οποία προγραμματίζεται να λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του έτους. «Ενας σταθμός θα λειτουργήσει στο Μαλακάσι, στο νομό Ιωαννίνων, ένας δεύτερος στο Νέστο, μεταξύ Καβάλας και Ξάνθης, και ένας τρίτος στο νομό Εβρου», σημειώνει ο αντιπρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Γιάννης Τσακλίδης.Συνολικά είχαν χωροθετηθεί 13 σταθμοί διοδίων (συμπεριλαμβανομένων των Μαλγάρων) και μέχρι το τέλος του έτους θα λειτουργούν οι πέντε από αυτούς, σύμφωνα τουλάχιστον με το σχεδιασμό της «Εγνατία Οδός ΑΕ».
Ηλεκτρονικά
Οπως αποκαλύπτει ο κ. Τσακλίδης, καταβάλλεται προσπάθεια να μην έρθει και τρίτο... κύμα σταθμών διοδίων. Οχι ότι θα γλιτώσουμε την καταβολή των χρημάτων. «Σκέψη μας είναι, και προετοιμαζόμαστε γι' αυτό, να περάσουμε σε πλήρως ηλεκτρονικά διόδια, ώστε η χρέωση να γίνεται με βάση τη χιλιομετρική απόσταση που διανύει το κάθε αυτοκίνητο που εισέρχεται στον αυτοκινητόδρομο», εξηγεί ο αντιπρόεδρος της εταιρίας. Ο ίδιος εκφράζει την αισιοδοξία του ότι το νέο σύστημα θα μπορεί να εφαρμοστεί από το 2011, οπότε δε θα κατασκευαστούν νέοι σταθμοί, αλλά η πληρωμή των διοδίων θα γίνεται με μία σύγχρονη μέθοδο, που αργά ή γρήγορα θα εφαρμοστεί σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους στην Ελλάδα, γλιτώνοντας τους οδηγούς από τις ουρές, την αναμονή και την ταλαιπωρία.Οσο για το κόστος των διοδίων, αυτό καθορίζεται από το αρμόδιο υπουργείο. «Εμείς, ως 'Εγνατία Οδός', ζητάμε το κόστος διέλευσης να είναι κατά 30% χαμηλότερο σε σχέση με τους άλλους άξονες, καθώς το έργο υλοποιήθηκε από το Δημόσιο και όχι με ιδιωτικά κεφάλαια . Μέχρι στιγμής, απευθυνόμαστε σε ώτα ακουόντων», υπογραμμίζει ο κ. Τσακλίδης.http://epirusgate.blogspot.com/2010/05/ ... _3662.html
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα κάνει πρεμιέρα ο σταθμός διοδίων στον Πολύμυλο της Κοζάνης, με αντίτιμο 2,80 ευρώ ...Εδώ και χρόνια το ράδιο αρβύλλα ήθελε να είναι πολύ πολύ ακριβότερα ενώ τα 2,80€ θα μας φανούν και λίγα!!!
Να πω την αλήθεια προσωπική μου θέση είναι ότι για τον μόνο δρόμο που αξίζει να πληρώνει κάποιος διόδια είναι η Εγνατία Οδός και αυτό για την μείωση των χρόνων από την μία άκρη της Ελλάδας αν και όχι απόλυτα για την ποιότητα και την ολοκλήρωση των έργων. -
Απορία... Γιατί κάποιος να πληρώνει διόδια ΠΡΙΝ τα Τέμπη και ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ??? Ας βάζανε και μέσα στα Τέμπη.................
-
Λίγο βόρεια των Καμένων Βούρλων, κοντά στις Θερμοπύλες έχουν στήσει ένα ζιγκ ζαγκ με κώνους και σαφώς η κάθε λωρίδα περνάει ανάμεσα από βάσεις διοδίων..... προφανώς ετοιμάζουν κι εκεί....
-
To Μεγαλοχώρι πάντως δεν παρακάμπτεται. Έχουν και πλευρικά διόδια στις προηγούμενες εξόδους. Ευτυχώς έχει μόνον ένα ευρώ.
Αυξηση διοδίων (ξανά!)