-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Ξέρει κανείς πόσοι σταθμοί διοδίων λειτουργούν κανονικά από Θεσσαλονίκη για Ηγουμενίτσα στην Εγνατία Οδό (+κόστος); Πέρα από τα Μάλγαρα δηλαδή...Κανένα άλλο. Δεν ξεκίνησαν ακόμα ...
Από το καλοκαίρι λένε τα τελευταία νέα στο νετ!
http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_9264.htmlΚάπου άκουσα ότι πιο μπροστά θα ξεκινήσουν κάποια διόδια απο Θεσ/νίκη προς Καβαλα!
-
Συμφωνώ ότι έχει παραγίνει το κακό. Αν πάνε εκεί που λένε τα διόδια, θεωρείται καθαρή κλεψιά. Ήδη είναι πολύ ακριβά, αν τα πάνε και τόσο, τι να πω... κάτι πρέπει να γίνει πάντως, τα χαράτσια έρχονται το ένα πίσω απ' το άλλο. Όσο για τα bloka,το φόρουμ θα το βρείτε εδώ: http://www.bloka.com/phpBB3/
-
Αν και το φόρουμ πλέον είναι εκτός λειτουργίας, αλλά κάποια πραγματάκια ισχύουν ακόμα. Όλο και κάτι θα βρείτε
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ξέρει κανείς πόσοι σταθμοί διοδίων λειτουργούν κανονικά από Θεσσαλονίκη για Ηγουμενίτσα στην Εγνατία Οδό (+κόστος); Πέρα από τα Μάλγαρα δηλαδή...
Κανένα άλλο. Δεν ξεκίνησαν ακόμα ...
Από το καλοκαίρι λένε τα τελευταία νέα στο νετ!
http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_9264.htmlΚάπου άκουσα ότι πιο μπροστά θα ξεκινήσουν κάποια διόδια απο Θεσ/νίκη προς Καβαλα!
Που να τους κοψει ο θεος χρονια και να μας δινει μερες που θελουν και διοδια για αυτους τους δρομους προκαταβολικα
-
Η επιλογή είναι ανάμεσα στα διόδια και σε αυτό.
Προτιμώ τα διόδια.
-
το νοεμβρη του 09' πηγα αυθημερον θεσσαλονικη απο αθηνα και πληρωσα χοντρικα 40ευρω διοδια και 80ευρω βενζινη=120ευρω
εχω την εντυπωση οτι με το αεροπλανο θα ηθελα λιγοτερα αντε τα ιδια στη χειροτερη -
ξεχασα να αναφερω οτι το βραδι στην επιστροφη το 80% της διαδρομης ηταν στα μαυρα σκοταδια με οτι αυτο συνεπαγεται απο κουραση στα ματια και και και
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Η επιλογή είναι ανάμεσα στα διόδια και σε αυτό.Προτιμώ τα διόδια.
Υπάρχει πάντα και κάποιο...όριο. Όταν φτάσει να γίνει απαγορευτικό ένα χιονοδρομικό λόγω κόστους διοδίων και βενζίνης, ίσως το ξανασκεφτείς...
Τα διόδια θα συνεχίσουν ν' αυξάνουν και στο τέλος, η μετακίνηση θα είναι ασφαλής μεν, αλλά πανάκριβη ιστορία...Στην Ελλάδα όλοι οι δρόμοι στο τέλος θα είναι ιδιωτικοί, ενώ ακόμη και όταν τελειώσουν οι συμβάσεις, πάλι η διαχείριση θα γίνεται από ιδιώτες (αυτοί εισπράττουν πολύ καλύτερα από το ίδιο το κράτος, γι' αυτό και τους προτιμάει! ).
Ετοιμαστείτε για μια Ελλάδα με εξαιρετικούς δρόμους σχεδόν παντού, αλλά και με διόδια επίσης παντού. Επίσης, με την πρόφαση της 'δίκαιης' πληρωμής, θα ξεφυτρώνουν διαρκώς περισσότεροι σταθμοί διοδίων, σε όλες τις εθνικές οδούς.Βέβαια, ό,τι και να λέμε για το κόστος, το να κάνεις το Γιάννενα Θεσσαλονίκη 2:30 ώρες με την άνεσή σου, είναι ανεκτίμητο! 10 χρόνια πριν, ήθελες κοντά 6++ ώρες, διάσχιζες Κατάρα κλπ κλπ...
Τα ίδια και με την Ιόνια Οδό, όταν φτιαχτεί, θα μεταμορφώσει την Δυτ. Ελλάδα. Απλώς ...θα μας στοιχίσει κάμποσο, δυστυχώς!224.v
H ΑΕΓΕΚ έχει εξαγοραστεί πλήρως από την Ιόνιο, εδώ και 2 χρόνια αν θυμάμαι σωστά. Χρωστάει στις τράπεζες ποσά που ειλικρινά δεν ξέρω πώς θα τα ξεπληρώσει (αν θυμάμαι καλά, άνω των 300 εκ. €.. ). Προφανώς το ποσοστό πέρασε στην Ιόνιο. Το ίδιο έχει γίνει και με την Αθηνά (η οποία εξαγοράστηκε μόνον για τις συμμετοχές τις μάλλον, αφού αμέσως μετά άρχισαν και οι απολύσεις... ). -
Συμφωνούμε απόλυτα.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
224.v
H ΑΕΓΕΚ έχει εξαγοραστεί πλήρως από την Ιόνιο, εδώ και 2 χρόνια αν θυμάμαι σωστά. Χρωστάει στις τράπεζες ποσά που ειλικρινά δεν ξέρω πώς θα τα ξεπληρώσει (αν θυμάμαι καλά, άνω των 300 εκ. €.. ). Προφανώς το ποσοστό πέρασε στην Ιόνιο. Το ίδιο έχει γίνει και με την Αθηνά (η οποία εξαγοράστηκε μόνον για τις συμμετοχές τις μάλλον, αφού αμέσως μετά άρχισαν και οι απολύσεις... ).H ΑΕΓΕΚ στην πραγματικότητα ελέγχεται από τους πιστωτές της. Ο λόγος που δεν έχει κλείσει ακόμα είναι το ανεκτέλεστο της εταιρείας. Καθώς βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αναγκαστικής ουσιαστικά διαχείρισης (έστω και αν επισήμως αυτό δεν συμβαίνει) με το πέρας των Έργων που έχει αναλάβει (τα οποία θα στοίχιζαν στους πιστωτές μέσω της κατάπτωσης των εγγυητικών πολύ περισσότερο από τις απώλειες που θα γράψει η εταιρεία έτσι και αλλιώς στα Έργα αυτά) απλά θα τεμαχιστεί και τα περιουσιακά της στοιχεία θα εκποιηθούν.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
224.v
H ΑΕΓΕΚ έχει εξαγοραστεί πλήρως από την Ιόνιο, εδώ και 2 χρόνια αν θυμάμαι σωστά. Χρωστάει στις τράπεζες ποσά που ειλικρινά δεν ξέρω πώς θα τα ξεπληρώσει (αν θυμάμαι καλά, άνω των 300 εκ. €.. ). Προφανώς το ποσοστό πέρασε στην Ιόνιο. Το ίδιο έχει γίνει και με την Αθηνά (η οποία εξαγοράστηκε μόνον για τις συμμετοχές τις μάλλον, αφού αμέσως μετά άρχισαν και οι απολύσεις... ).H ΑΕΓΕΚ στην πραγματικότητα ελέγχεται από τους πιστωτές της. Ο λόγος που δεν έχει κλείσει ακόμα είναι το ανεκτέλεστο της εταιρείας. Καθώς βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αναγκαστικής ουσιαστικά διαχείρισης (έστω και αν επισήμως αυτό δεν συμβαίνει) με το πέρας των Έργων που έχει αναλάβει (τα οποία θα στοίχιζαν στους πιστωτές μέσω της κατάπτωσης των εγγυητικών πολύ περισσότερο από τις απώλειες που θα γράψει η εταιρεία έτσι και αλλιώς στα Έργα αυτά) απλά θα τεμαχιστεί και τα περιουσιακά της στοιχεία θα εκποιηθούν.
+1000000... Την 'κρατανε οι Τραπεζες' γιατι πιστευουν οτι κατι θα εισπραξουν απο τις συμμετοχες της στις παραχωρησεις... Τα αλλα περιουσιακα που ειχε τα εχουν πουλησει.... π.χ. λιμανι Αστακου..κ.λ.π.
Την Αθηνα, την πηραν για την πρρουπηρεσια της σε λιμενικα... εργα και ετσι η J&P, θα παρει μερος σε διαγωνισμους εργων λιμενικων σε Κυπρο, Λιβυη κ.λ.π. που πριν μονο η Αρχιροδον μπορουσε... απο αυτες Ελληνικων συμφεροντων εννοω.... -
Πειτε μου οτι ειναι μονταζ
http://troktiko.blogspot.com/2010/04/bl ... _9510.html
-
Μπορεί και να μην είναι γιατί κάτι αντίστοιχο είδα χθες και στα διόδια της Θήβας αν δεν κάνω λάθος, πηγαίνοντας προς τα βόρεια ... έξτρα στενή λωριδούλα τέρμα δεξιά οριοθετημένη με κώνους, υπάλληλο στη μέση του δρόμου να κάνει νόημα να πάμε κι από εκεί και λίγα μέτρα μετά τα διόδια που χώραγε μικροσκοπικό περιπτεράκι με εισπράκτορα!
-
Να ρωτήσω εγώ τώρα... εκτός από τους δρόμους διαμάντια για τους οποίους καλούμαστε να πληρώσουμε ο,τι του κατέβει καθενός στη γκλαβα του ( μου θυμίζει μπακάλικο ελευθέρας βοσκής: σήμερα το σαλάμι αέρος 3 και αύριο 13, γιατί πρέπει το αφεντικό να κάνει διακοπές ), για ποιό παράπλευρο δίκτυο μιλάμε, για να καταλάβω κι εγώ. Αυτό που καταστρέφουν-απομονώνουν με στηθαία κατά την διάρκεια των έργων και το αφήνουν ώς έχει μετά το πέρας τους? Αυτό που άντε και ξέφυγε - λέμε τώρα - βάζουμε και εκεί σταθμούς τελώνων για το μπακτσίσι? Θα καταντήσουμε ελεύθεροι πολιορκημένοι στα όρια των νομών μας λόγω διοδίων? Πληρώνω τέλη κυκλοφορίας - πληρώνω ( δικαιολογημένα στα κομμάτια που έχουν παραδοθει και πληρούν προδιαγραφές ) διόδια - να πληρώσω και ''αέρα'' για τον δρόμο ΠΟΥ θα κατασκευαστεί και που για την ώρα σκοτώνει κόσμο? Να αποζημιώσει τότε και η ανάδοχος εταιρία τα θύματα που προκαλούν οι κακοτεχνίες του υφιστάμενου δρόμου. ΈΛΕΟΣ πια... Το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ δεν πρέπει να το υιοθετήσουμε μόνο για τα διόδια μου φαίνεται.
Δεν καταλαβαίνω την λογική:
σε κλέβω - δεν σου αφήνω περιθώριο επιβίωσης - σου δίνω λύση ξανακλέβοντάς σε - να μου πείς και ευχαριστώ που υπάρχω και σου κάνω τη ζωή ποδήλατο.
Γιατί να πρόπληρώσω δρόμο που δεν έχει κατασκευαστεί-βελτιωθεί? Άντε πές και το κάνω αυτό, τα ΠΡΟέσοδα που μαζεύουν δεν θα πρέπει να μειώσουν και το χρόνο εφαρμογής διοδίων που θα επιβάλουν στον χρήστη? Εδώ ακούμε για 30+ χρόνια... Κάπου πήρε το αυτί μου πώς η Αττική Οδός ήδη έχει ξεχρεωθεί ώς κατασκευή έργου.... άκουσα καλά? ( Αν όχι παρακαλώ διορθώστε με )
Τους δρόμους έχω την εντύπωση πώς τους κατασκευάζουμε ως αγαθό για το πολίτη και δεν έχουμε τον πολίτη ώς αγαθό για τους κατασκευαστές.
Κάποια πράγματα επειδή είναι τώρα στραβά δεν σημαίνει πως πρέπει να παραμείνουν και έτσι για πάντα.
Εάν ξεβολευτούμε όλοι μαζί τότε μπορεί και κάτι να αλλάξει..... ευσεβείς πόθοι.............. -
Αν δεν εφαρμοστεί υποχρεωτικά και με νόμο το σύστημα της Ιταλίας (κουπόνι στην είσοδο, πληρωμή με τα χιλιόμετρα στην έξοδο) όλα τα συστήματα υπολογισμού του τιμήματος θα είναι άδικα.
-
Η λύση βρέθηκε!
-
-
Είδα κάτι να χτίζεται, ήταν ακόμα χαμηλό γύρω στο 1 μέτρο ύψος αλλά σαφώς έμοιαζε με επερχόμενο σταθμό διοδίων.... πού όμως δεν θυμάμαι, κάπου στην ΠΑΘΕ. Με αυτό δηλαδή θα πάει κάπου στα 9 ή στα 10...έχω χάσει το λογαρισαμό...
-
μαζι με τα μετρα του ΔΝΤ ερχονται και αυξησεις στους σταθμους διοδιων της αιγαιο α.ε,ταυτοχρονα με το ανοιγμα της διαβασης των τεμπων το σαββατο.πελασγια-2.40,μοσχοχωρι-2.70,νεος στο μακρυχωρι(ευαγγελισμος)-1,πυργετος-2.20 και λεπτοκαρυα-2.80 .του αιγινιου δεν θα λειτουργησουν αφου η εταιρεια θα εκμεταλλευεται μαζι με την εγνατια τον σταθμο των μαλγαρων..α,επισης θα λειτουργησουν πλευρικοι σταθμοι σε Α/Κ γυρτωνης και μακρυχωριου.συνολο για ΙΧ 11.10 μοσο στο τμημα μαλιακος-κλειδι..
-
Δηλαδή από το κακό στο χειρότερο. Ε στο τέλος δεν θα περνάει κανείς και θα ησυχάσουμε όλοι μας
Αυξηση διοδίων (ξανά!)