-
Ο χρήστης sakisalfa έγραψε:
[Τροφη για σκεψη/mode on]
Τυχαίο που το κριτήριο διαφοροποίησης της κατηγορίας 2 με την 3 στα διόδια, ειναι το ύψος του οχήματος
Στην αττική οδό ειναι 2.70m[Τροφη για σκεψη/mode off]
Η Α.Ο. προσαρμόστηκε στα κριτήρια του ΚΟΚ καθώς και στα κριτήρια σχεδιασμού των οδών που ορίζουν οι κανονισμοί που το περίεργο???
Την Α.Ο. τη χρησιμοποίησα ως παράδειγμα, γιατί δεν γνωρίζω το οριο για τα διόδια του Πυργετού όπου αναφέρετε η φωτογραφία.
Πραγματική απορία χωρίς ειρωνία.
Γιατί το παρακάτω φορτηγο στην Α.Ο. όταν είναι χωρίς φορτίο (ψηλότερο από 2.70m) πληρώνει 7euro και όταν είναι φορτωμένο (εχει κατσει κατω απο το όριο) πληρώνει 2.80euro.
Πότε επιβαρύνεται περισότερο το οδόστρομά?
Αυτό έχει συμβεί ήδη και είναι από τα ευτράπελα του συστήματος. Εννοείται ότι φθείρεται το οδόστρωμα πιο πολύ όταν είναι άδειο. Για τον Πυργετό είχα δει κάποτε στον Παπαδάκη μία ιστορία με κάποιον που είχε ακριβώς αυτό το πρόβλημα.
ΥΓ. Παραδοσιακά τα 2.7 m (~9 feet) διαχώριζε τα φορτηγά από τα μικρότερα μεταφορικά και έχει να κάνει με το μέγεθος της παλέτας που μπαίνει στα αεροσκάφη αν και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για αυτό.
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Οι αρχες οφειλουν να εξασφαλιζουν την τηρηση του νομου με τα μεσα που επιτρεπονται, ειναι τοσο δυσνοητο και πρεπει να το αναφερω συνεχεια επι 4 ποστς??? Θα σου αρεσε να εχει το αυτοκινητο σου κοφτη στα 130χλμ??? Εξασφαλιση της τηρησης των οριων ταχυτητας θα ηταν κ αυτο.
Και που το ξέρεις ότι ο τρόπος που επέλεξαν δεν επιτρέπεται; Σαφώς και δεν μου αρέσει το σενάριο με τον κόφτη (η ψυχούλα μου το ξέρει ), αλλά το τι μου αρέσει δεν έχει καμία σχέση με το τι είναι σωστό για το κοινωνικό σύνολο. Κάποτε πιθανόν να γίνει και αυτό. Στα φορτηγά ήδη υπάρχει και θεωρώ ότι σώζει ζωές. Μήπως θα πρέπει να υποστηρίξουμε και το δικαίωμα των φορτηγατζήδων να παρανομήσουν αφαιρώντας το και παραποιώντας τον ταχογράφο;
Στην περιπτωση που συζηταμε δεν εχω κανενα στοιχειο γι'αυτη την κατασκευη. Συμπεραινω λοιπον πως δεν επιτελει κανενα αγαθο κοινωνικο εργο η τοποθετηση της.
Το λογικό λοιπόν δεν θα ήταν από την στιγμή που δεν έχεις κανένα στοιχείο, να μην βγάζεις συμπεράσματα περί μη νομιμότητας της; Επίσης, πως είσαι τόσο σίγουρος για το ότι δεν επιτελεί κανένα αγαθό κοινωνικό έργο η τοποθέτηση της; Αυτά που έγραψαν άλλα μέλη πιο πάνω για την κατάσταση του δρόμου δεν σου λένε τίποτα;
Για τα κολονακια πανω στο πεζοδρομιο, το μονο που εχω δει ειναι καγκελα. Φανταζομαι ομως πως καταλαβα τι εννοεις.
Δε γνωριζω κατα ποσο ειναι νομιμα, σε αυτη την περιπτωση ομως, το παρκαρισμα μπορει να γινει και λιγο παραπερα χωρις οικονομικη επιβαρυνση. Οποτε καμια σχεση με το αντικειμενο της συζητησης.
Όταν φτιάχτηκε το The Mall είχαμε συζήτηση για τα κολονάκια σε αυτό εδώ το forum. Κάποιοι παραπονιόντουσαν και κατηγορούσαν (όπως τώρα καλή ώρα) ότι τα κολονάκια μπήκαν για να σπρώξουν τον κόσμο στο parking του επιχειρηματία. Είναι πάγια τακτική, όταν κάτι δεν μας αρέσει, να προσπαθούμε να σπιλώσουμε την τήρηση του νόμου αποδίδοντας την σε πιέσεις από 'μεγάλα συμφέροντα'.
Το γεγονος οτι δεν υπαρχει αλλος παραδρομος και στον υπαρχων, -ας πουμε οτι- απαγορευονται τα φορτηγα σου φαινεται λογικο??? Γιατι να μη μπορει ο οδηγος φορτηγου να κανει τη διαδρομη του χωρις επιβαρυνση κινουμενος σε παραδρομο που πρεπει να υπαρχει?
Το σημείο δεν το ξέρω. Εσύ; Είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν υπάρχει εναλλακτική δωρεάν διαδρομή;
-
Επειδη ξεφυγαμε, παραθετω τι εγραψα αρχικα.
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Η κυκλοφορια των φορτηγων μπορει να απαγορευεται, αυτο ομως επισημαινεται με στρογγυλη πινακιδα στο πλαι η οποια αναγραφει το μεγιστο βαρος του οχηματος!!!
Αυτη η κατασκευη αναφερεται στο υψος και εχει λογικη μονο αν υπαρχει μετα γεφυρα. Αν δεν υπαρχει, ειναι ξεκαθαρο πως προκειται για προσπαθεια **εξαναγκασμου **των οδηγων ψηλων οχηματων ωστε να μην κινηθουν σε αυτο το δρομο.
Ποιο είναι το πρόβλημα αν πριν από αυτή την κατασκευή υπάρχει και σήμα που απαγορεύει την είσοδο στα φορτηγά πάνω από κάποιο βάρος;
Δεν μας χαλάει ότι οι οδηγοί φορτηγών παραβιάζουν τα σήματα, μας χαλάει μόνο ότι υπάρχει τρόπος που εξασφαλίζει ότι δεν θα το κάνουν;
Ουτε εγω γνωριζω την περιοχη. Εσυ πως λοιπον επικαλεστηκες παρανομια των οδηγων στο 1ο ποστ???? Μιλαμε λοιπον τελειως θεωρητικα και ισως διχως βαση. Το εγραψα κ πριν, οτι μου φανηκε κουτοπονηρια της κατασκευαστριας εταιριας. Δε γνωριζω κατι παραπανω, ο,τι γραφαμε λοιπον ηταν τα συμπερασματα μας βασει οσων στοιχειων ειχαμε.
(Κοινως μπορει κ να γραφαμε π@παριες τοση ωρα )οφτοπικ:
Να ξαναπω οτι τα κολονακια δεν εχουν καμια σχεση με την εικονα που ειδαμε πριν. Αυτα σε αναγκαζουν να πας λιγο πιο μακρια κ να περπατησεις 5 λεπτα (η να πληρωσεις, διαλεγεις) ενω η μπαρα σε αναγκαζει η νασταματησεις κ να κανεις αναστροφη, ή να τη φας στο παρμπριζ!! (για το μαλλ συγκεκριμενα -που απ'οτι διαβασα ειναι κι αυτο αυθαιρετο - υπαρχει δρομος να παρκαρεις 5 λεπτα με τα ποδια, καθολου ασχημα)Επισης να διευκρινησω πως δεν επικροτω την παρανομια, αλλα αναμεσα σε 2 παρανομουντες, δε θα υπερασπιστω κανεναν και ναι, θα καυτηριασω αυτον που προσπαθει να επιβαλλει τη δικη του. Αυτα απο μενα και συγγνωμη για τα εκτος θεματος.
Καλη χρονια!!!
-
Ρε συ, Ευθύμη, αν δεν παρανομούν τα φορτηγά, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Τα ΙΧ περνούν από κάτω και τελειώνει το θέμα. Γιατί το κουράζουμε όταν είναι προφανές ότι τους μόνους που μπορεί να ενοχλεί, είναι αυτούς που σκόπευαν να αγνοήσουν την απαγόρευση;
Για την ιστορία, Ο ΚΟΚ δεν αναφέρει πουθενά ότι η συγκεκριμένη πινακίδα (Ρ-22) υπάρχει μόνο σε γέφυρες.
(πηγή) -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Γιατί το κουράζουμε όταν είναι προφανές ότι τους μόνους που μπορεί να ενοχλεί, είναι αυτούς που σκόπευαν να αγνοήσουν την απαγόρευση;Εμενα με ενοχλει και στην περιπτωση που τα φορτηγα - η ο οποιοσδηποτε δεν εχω πουθενα μετοχες- 'εγκλωβιζονται' με τετοια τρικ ενω θα επρεπε να υπαρχει και νομιμη εναλλακτικη. Το θεωρω αδικο να τους στερειτε μια δυνατοτητα που θα επρεπε να υπαρχει. Ελπιζω να εγινα κατανοητος
edit
για την πινακιδα ειπα οτι μονο εκει την εχω δει.
-
Γιατί το κουράζουμε όταν είναι προφανές ότι τους μόνους που μπορεί να ενοχλεί, είναι αυτούς που σκόπευαν να αγνοήσουν την απαγόρευση;
Εμενα με ενοχλει και στην περιπτωση που τα φορτηγα - η ο οποιοσδηποτε δεν εχω πουθενα μετοχες- 'εγκλωβιζονται' με τετοια τρικ ενω θα επρεπε να υπαρχει και νομιμη εναλλακτικη. Το θεωρω αδικο να τους στερειτε μια δυνατοτητα που θα επρεπε να υπαρχει. Ελπιζω να εγινα κατανοητος
edit
για την πινακιδα ειπα οτι μονο εκει την εχω δει.
Ελασσόνα λέμε.
Κάνεις λίγες ώρες παραπάνω, αλλά το απολαμβάνεις.
Αν θέλουν γρήγορα ας πλερώσουν διόδια. -
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και .....καλή χρονιά!!!
Από σήμερα το νέο τιμολόγιο!!
-
Τόσα θα μας δίνουν από εδώ και πέρα για να περάσουμε?
-
εθελοντικο τιμολογιο θα επρεπε να λεγεται
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εθελοντικο τιμολογιο θα επρεπε να λεγεται -
Σχετικά με τα φορτηγά στον Πυργετο, απ ότι φαίνεται το θέμα ξεκίνησε απο διαμαρτυρία των κατοικων και αρχικά μπήκε το όριο 10 τόνων και στη συνέχεια αφού δέν είχε αποτέλεσμα οι περιοριστές ύψους.
http://www.trikalinanea.gr/index.php?op ... 3&Itemid=2
http://news.trikki.gr/news/topika/27786----------65
http://troxoikaitir.gr/magazine/issue/2011/1/489
Δέν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο πέρα απο το ότι ο περιορισμός ύψους εμποδίζει και τα μικρά διαξονικά φορτηγά που έχουν μεικτό βάρος 8-10 τόνους καθώς και κάποια λεωφορειάκια-βανάκια μεικτού βάρους 3,5 τόνων που έχουν ύψος πάνω απο 2,80. Οπότε ακόμα και τα φορτηγά τοπικής τροφοδοσίας δέν θα μπορούν να μπούν στη συνοικία και θα πρέπει να κάνουν μεγάλο κύκλο.
-
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=98072
Aπό 0,10 έως και 0,50 λεπτά παραπάνω θα πληρώνουν οι οδηγοί στο Κόρινθος Τρίπολη Καλαμάτα, μετά την νέα τιμαριθμική αναπροσαρμογή που ανακοίνωση η εταιρεία Μορέας.
Προς το παρόν τα νέα τιμολόγια δεν έχει προσδιοριστεί πότε θα ισχύσουν αλλά το σίγουρο είναι ότι οι οδηγοί θα κληθούν να βάλλουν ξανά το χέρι στην τσέπη εντός Ιανουαρίου.
Στις 23 Νοεμβρίου η κοινοπραξία που κατασκευάζει το έργο είχε προχωρήσει στην έναρξη λειτουργίας του νέου σταθμού στην Ασέα και ταυτόχρονα είχε ανατιμήσει τις τιμές των διοδίων εφαρμόζοντας χρέωση 0,04 ευρώ ανά χιλιόμετρο. Ενάμιση μήνα μετά τα διόδια ξαναπαίρνουν την ανηφόρα.
Με βάση τα νέα τιμολόγια για τα ΙΧ η χρέωση θα είναι 2,40 στο Σπαθοβούνι (από 2,30), 2,30 στη Νεστάνη (από 2,20) και 1,90 στην Ασέα (από 1,80). Μεγαλύτερες αυξήσεις περιμένουν τα μεγάλα φορτηγά (4 άξονες και ύψος πάνω από 2,20μ) όπου η τιμή του διοδίου αυξάνεται από 0,40 έως 0,50 λεπτά.
Για την κατηγορία αυτών των οχημάτων, το διόδιο από 8,20 ευρώ θα εκτιναχθεί στα 8,70 στο Σπαθοβούνι και σε 8,20 ευρώ από 7,80 σε Νεστάνη. Ο νέος τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 23% και ισχύει και για τους συνδρομητές e-pass.
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Περισσοτερα εδω:http://volosreporter.blogspot.com/2010/12/blog-post_7767.html
το 'Π' μπήκε με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου.
Μερικές πληροφορίες:
Ο δρόμος κατασκευαστηκε απο τον δήμο, σε οικόπεδο του δήμου (δημοτικό βοσκοτόπι)
Εγινε γιατι με την κατσκευή των διοδίων και το κλεισιμο του παράλληλου στην ΕΟ δρόμου, ΔΕΝ υπήρχε δυνατότητα να πάνε ουτε στα χωραφια τους που ήταν απο την άλλη ακρη της ΕΟ.
Τον δρόμο τον χρησιμοποιουν οσοι πανε στα παράλια της περιοχής, αλλα και πριν μπουν τα διοδια, παλι απο πριν εβγαιναν απλα τωρα η εταιρία έκλεισε την εισοδο του δρομου.επειδη το καλοκαιρι κυριως χρησιμοποιω τον δρομο βραδυ γυριζοντας απο τη θαλασσα, εχω να πω οτι η κίνηση των μεγαλων φορτηγών είναι δύσκολη και επικίνδυνη.
ΔΕΝ χωρανε στο δρόμο και στις πολλες στροφες που εχει, περνανε στο αντίθετο ρευμα στριμώχνοντας τα ΙΧ.Τα πραμματα ειναι πολυπλοκα στο κομμάτι με τα 'Π'.
Όσοι δεν εχουν περασει απο'κει, ιδιαίτερα βραδυ και με συνεχόμενες νταλίκες απο απέναντι να σε βγαζουν απο τον δρόμο, κλα θα ειναι να μην γραφουν τα δικα τους εδω πέραεννοείται οτι εχουν γίνει και πολλα τροχαία τα οποία δεν ανέφερε κανείς...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Όσοι δεν εχουν περασει απο'κει, ιδιαίτερα βραδυ και με συνεχόμενες νταλίκες απο απέναντι να σε βγαζουν απο τον δρόμο, κλα θα ειναι να μην γραφουν τα δικα τους εδω πέραΑς εγραφες εσυ τα 'δικα σου' νωριτερα αν ενοχληθηκες με τις εικασιες μας
Δεν εχω λογο να μη σε πιστεψω παρολα αυτα, καραταω ομως το παρακατω
Εγινε γιατι με την κατσκευή των διοδίων και το κλεισιμο του παράλληλου στην ΕΟ δρόμου, ΔΕΝ υπήρχε δυνατότητα να πάνε ουτε στα χωραφια τους που ήταν απο την άλλη ακρη της ΕΟ.
-
Από τότε που φτιάχτηκε ο δρόμος αυτός (μπήκαν μπαριέρες, σήμανση, στρώθηκε σωστά) υπήρχαν εμφανέστατες πινακίδες που απαγόρευαν τη διέλευση σε οχήματα >10 τόνων. Κανένας δε σεβόταν τις πινακίδες αυτές και ποτέ δεν υπήρχε περιπολικό στην είσοδο/έξοδο του δρόμου. Τα «Π» μπήκαν πριν 20 ημέρες και άντεξαν 3-4 προτού τα ξηλώσουν. Τώρα ξαναμπήκαν χαμηλότερα, χωρίς τις αναρτημένες με αλυσίδες μπάρες που οριοθετούν τα 2,8. Να δούμε πόσο θα κρατήσουν. Συμφωνώ με τον bebes για την επικινδυνότητα της διέλευσης των 40τονων επικαθήμενων από εκεί.
-
Ευθύμη δεν ήθελα να κατηγορήσω κάποιον, αλλα η κατάσταση ειναι δραματικη (χωρια ποσες φορες φρακαρουν και περιμενεις απο πισω)
Να αναφερω ενα παραδειγμα:
Εχεις ενα οικοπεδο μεταξυ δρομου και θάλασσας και εχει αφησει ενα ανοιγμα απο τον φραχτη για να περνανε οι γειτονες στη θαλασσα χωρις να χρειαστει να κανουν τον κυκλο, ή να περασουν πχ απο το μπαρακι του ταδε που σε χρεωνει και κατι υποχρεωνοντας σε να καθησεις στις ξαπλωστρες ή να πιεις κατι απο το μαγαζι.
Με τον καιρο γινεται γνωστο το περασμα, αρχιζουν περνανε καποιοι με μηχανάκια, ριχνουν καμια γλάστρα στον κηπο, τρομαζουν τα παιδια, σου κανουν ροδιες και λακουβες στο 'μονοπατι' κλπ.
Αποφασιζεις να βαλεις κολονακια στην εισοδο για να περναν μονο οι πεζοι και να αποθαρυνονται τα μηχανάκια και ξαφνικά κάποιος σε κατηγορεί γιατι του απαγορευεις τη διελευση (που ετσι κι αλλιως απαγορευεται)τραβηγμενο βεβαια, αλλα αυτο μου ηρθε τωρα
και τα περισσοτερα φορτηγα ειναι Βουλγάρικα
-
Οκ καταλαβαινω
Αν τα ηξερα κι εγω νωριτερα θα γλιτωναμε μερικες σελιδες αντιπαραθεσεων (η θα 'πλακωνωμασταν' για κατι αλλο τελοσπαντων )
Στην προκειμενη περιπτωση ειναι οντως δυσκολα τα πραγματα και χωρις αστυνομευση δυστυχως δυσκολα θα γινει κατι..
Το λεω αυτο γιατι αν επεφταν προστιμα που θα 'πονεσουν' ή τους απετρεπε η αστυνομια πριν μπουν στο χωριο, τα αποτελεσματα θα ηταν δραστικοτερα. -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Ευθύμη δεν ήθελα να κατηγορήσω κάποιον, αλλα η κατάσταση ειναι δραματικη (χωρια ποσες φορες φρακαρουν και περιμενεις απο πισω)Να αναφερω ενα παραδειγμα:
Εχεις ενα οικοπεδο μεταξυ δρομου και θάλασσας και εχει αφησει ενα ανοιγμα απο τον φραχτη για να περνανε οι γειτονες στη θαλασσα χωρις να χρειαστει να κανουν τον κυκλο, ή να περασουν πχ απο το μπαρακι του ταδε που σε χρεωνει και κατι υποχρεωνοντας σε να καθησεις στις ξαπλωστρες ή να πιεις κατι απο το μαγαζι.
Με τον καιρο γινεται γνωστο το περασμα, αρχιζουν περνανε καποιοι με μηχανάκια, ριχνουν καμια γλάστρα στον κηπο, τρομαζουν τα παιδια, σου κανουν ροδιες και λακουβες στο 'μονοπατι' κλπ.
Αποφασιζεις να βαλεις κολονακια στην εισοδο για να περναν μονο οι πεζοι και να αποθαρυνονται τα μηχανάκια και ξαφνικά κάποιος σε κατηγορεί γιατι του απαγορευεις τη διελευση (που ετσι κι αλλιως απαγορευεται)τραβηγμενο βεβαια, αλλα αυτο μου ηρθε τωρα
και τα περισσοτερα φορτηγα ειναι Βουλγάρικα
ενδιαφερον σκεπτικο αλλα τοτε μιλας για ιδιωτικο δρομο που κανει οτι σκατα θελεις!
-
Στην προκειμενη περιπτωση ειναι οντως δυσκολα τα πραγματα και χωρις αστυνομευση δυστυχως δυσκολα θα γινει κατι..
Το λεω αυτο γιατι αν επεφταν προστιμα που θα 'πονεσουν' ή τους απετρεπε η αστυνομια πριν μπουν στο χωριο, τα αποτελεσματα θα ηταν δραστικοτερα.Σε μια ιδανική κοινωνία, αυτό θα συνέβαινε. Και θα μπορούσαμε να γράψουμε άπειρες σελίδες για το πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα στους δρόμους μας αν όντως υπήρχε αποτελεσματική αστυνόμευση.
Όμως, στην συγκεκριμένη περίπτωση πόσο εφικτό θεωρείς να είναι ένας αστυνομικός μόνιμα εκεί για να αποτρέπει τους παραβάτες; Και αν κάτσεις να το σκεφτείς, γιατί πρέπει να τα περιμένουμε όλα από την αστυνομία; Δεν είναι αποτελεσματικότερο να δημιουργήσουμε υποδομές που δεν επιτρέπουν την παραβατικότητα in the first place;
-
Φυσικα
Βεβαια στην προκειμενη περιπτωση, η υποδομη που θα αποτρεψει την παραβατικοτητα ειναι ο παραδρομος που πρεπει να υπαρχει διπλα σε καθε αυτοκινητοδρομο, αφου απ'οτι ειπε κ ο φιλος οι μπαρες 3 μερες κρατησαν, ενω ισως αποτρεπουν την εισοδο και σε οχηματα κατω των 6 τονων αλλα με ψηλη οροφη
Αυξηση διοδίων (ξανά!)