-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
E, ναι το 175 είναι αδύνατον.Επιπλέον όταν λέμε 'μπαίνω με τόσα σε μια στροφή' αναφέρουμε την ελάχιστη και όχι τη μέγιστη ταχύτητα που πετύχαμε μέσα στη στροφή.
Με 140 οριακά μπορείς να κρατηθείς στην αριστερή λωρίδα.
Θεωρητικά θα έλεγα 160 αν είσαι killer και εκμεταλευτείς όλο το πλάτος του δρόμου.Τα 170 πως και με τί αυτοκίνητο έγιναν?
Ουψ, μάλλον εννοούσαμε αλλιώς το 'πιάνουν'. Ο φίλος μπαίνει στην είσοδο με καμιά 150άρα και επιταχύνει στριμμένος για να φτάσει τα 170 λίγο πριν την έξοδο. Νομίζω ότι με το αυτοκίνητο και τα κότσια που έχει θα μπορούσε να στρίψει από την αρχή με 170, αλλά η συνέχεια θα ήταν δραματική σε περίπτωση που συναντούσε κάποιο άλλο αυτοκίνητο στη λωρίδα του...
-
Ρε σεις δεν αφήνετε τις διαφωνίες και να γράψετε κανένα 'φίδι'.
Αμάν πια όλο με το ζωνάρι λυμένο για καυγά είστε ορισμένοι. -
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
bmw sauber f1.05348kph
lfs
f1 challenge
Williams
Indianapolis 2005390kph
-
πάντως όταν πιάνω ξένο τιμόνι και πλησιάζω το ρεκόρ τελικής με το δικό μου, ασυναίσθητα αφήνω το γκάζι...
θέλω το δικό μου να είναι το πιο γρήγορο από όλα
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
bmw sauber f1.05
348kphlfsf1 challenge
Williams
Indianapolis 2005
390kph -
@taurus
Απάντηση στα σχόλιά μου δεν πήρα... -
Σε ποιο απ' όλα θες απάντηση?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Σε ποιο απ' όλα θες απάντηση?Σ΄αυτά... εγώ σου απάντησα με επιχειρήματα.
Ό,τι και να έχεις κάνει σε ένα Seicento είναι σχεδόν σίγουρο ότι το Golf θα είναι πολύ πιο ασφαλές και πολύ πιο σταθερό από το Seicento στα 210 χλμ/ώρα, θεωρώντας φυσικά ότι και τα δύο είναι σωστά συντηρημένα.
Ε, ναι βέβαια, το Γκολφ είναι πιο βαρύ...
Πρώτα απ' όλα δεν καταλαβαίνω το ειρωνικό του ύφους σου
Από κει και πέρα τα περισσότερα Golf 4 1.6 φοράνε λάστιχα 205/55-16, ένα σημαντικό προσόν στο πάτημα του αυτοκινήτου και σίγουρα έχουν πιο καλά μελετημένη ανάρτηση από το Seicento, μιας και από τη μάνα τους τους δίνεται η δυνατότητα να δουν 210 χλμ/ώρα κοντερίσια (ή τέλος πάντων να τα πλησιάσουν πολύ)Αντίστοιχα, λογικά θα σταματάει και πολύυυυ πιο γρήγορα από αυτά τα χιλιόμετρα.
Όοοοο,τι φρένα και να φοράς? Αλλά είπαμε, το Γκολφ είναι πιο βαρύ και κάθεται καλύτερα...
Έχεις κινηθεί ποτέ με Golf ή το λες απλά υποθετικά. Σε Golf 4 με εργοστασιακά φρένα έχω ζήσει πάμπολες φορές (μερικές από αυτές δοκιμαστικά) φρεναρίσματα 160-0 και στο εγγυώμαι ότι το αυτοκίνητο κόβει πάρα πολύ γρήγορα και πολύ σταθερά. Σ' αυτό σίγουρα μεγάλη σημασία παίζουν τα λάστιχα που φοράει (Pirelli P-zero Rosso) και η ανάρτηση (Kayaba AGX ρυθμιζόμενη), εδώ όμως κρίνουμε την αποδοτικότητα των φρένων, έτσι δεν είναι;
Οπότε ναι, το ότι αυτός είναι μελετημένος και εσύ όχι νομίζω ότι δε σηκώνει συζήτηση. Όπως και να το κάνουμε το Seicento είναι κοντό, με μικρό μεταξόνιο, στενό και κάπως ψηλό αναλογικά με τις υπόλοιπες διαστάσεις του. Προσωπικά δε θα ένοιωθα και πολύ άνετα σε Seicento που θα πήγαινε με 210 χλμ/ώρα ό,τι ανάρτηση και αν φόραγε, ό,τι λάστιχα και αν είχε.
Ούτε και εγω σε 'μαμά' Γκολφ 4 1.6 (αλήθεια, αυτό ταμπούρα δεν είχε πίσω ή κάνω λάθος? )
Συμπληρώνοντας στο προηγούμενο σχόλιό σου περί της αποδοτικότητας των φρένων του Golf 4 να σου πω ότι ακόμα και το 1.4 από την 1η στιγμή που βγήκε από το εργοστάσιο μέχρι να σταματήσει η παραγωγή του φόραγε δισκόφρενα και στους 4 τροχούς. Απλά ενημερωτικά στην εποχή του ήταν ένα από τα λίγα (αν όχι το μοναδικό) μικρομεσαίο αυτοκίνητο που φόραγε 4 δισκόφρενα ακόμα και στη βασική έκδοση
Το turbo βοηθάει να πιάσεις τα 210 χλμ/ώρα, μεγαλύτερη σημασία όμως έχει για μένα το πώς πας με αυτά... Οι δημόσιοι δρόμοι δεν είναι πίστες dragster.
Αναφέρω πάντα την προσωπική μου άποψη.
Σεβαστή η προσωπική σου άποψη... Αλλά γιατί να μην είναι για ένα Σέι και να είναι για ένα Γκολφ?
Αυτό δεν το έπιασα... Θεωρείς ότι τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ Seicento και Golf 4;
Προς θεού δεν έχω κάτι με τα Seicento, μη συγκρίνουμε όμως ασύγκριτα πράγματα -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ρε τι μαθαίνει κανείς εδώ μέσα !!! Και εγώ που νόμιζα ότι η δύναμη (βλέπε
τριβή) έχει σχέση με την ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ και όχι με την ταχύτητα .....Υπάρχει και αντίστοιχος μαθηματικός τύπος αν θυμάμαι καλά (έχουν
περάσει και τόσα χρόνια από τότε που τέλειωσα το λύκειο). Ρε παιδιά
κάποιος που να έχει τελειώσει το λύκειο (δεν το έχουν τελειώσει και όλοι
όσοι γράφουν εδώ όπως φαίνεται) ας τον γράψει να τον θυμηθώ ......Αν και έχω να ασχοληθώ με φυσική πάνω από 7 χρόνια, θυμάμαι τα εξής (ελπίζω να μην κάνω λάθος):
Τ = η * Ν, όπου:
'Τ' η δύναμη της τριβής,
'η' ο συντελεστής τριβής,
'Ν' η αντίσταση του εδάφους.
Ελλείψει άλλων δυνάμεων, Ν = Β * cosω, όπου 'ω' η γωνία μεταξύ κατακόρυφης γραμμής προς κέντρο της γης και καθέτου στην επιφάνεια κίνησης. Σε οριζόντια κίνηση λοιπόν: Τ = η * Β => Τ = η * m * g.
Επίσης, ηστατ > ηολ, όπου ηστατ ο συντελεστής στατικής τριβής (όταν το αντικείμενο είναι ακίνητο) και ηολ ο συντελεστής τριβής ολίσθησης (όταν το αντικείμενο κινείται).Όχι, μίλαγα για το πολύ απλό δύναμη = μάζα * επιτάχυνση.
Αν η τριβή (λόγω βάρους) είναι μεγαλύτερη τότε η ΣΥΝΟΛΙΚΗ δύναμη
μειώνεται (όταν λέμε δύναμη ενοούμε το άθροισμα δύναμης κινητήρα -
δύναμης τριβής - δύναμης από αεροδυναμικές αντιστάσεις) οπότε και η
ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ μειώνεται)Η τελική λοιπον μένει η ίδια .... απλά έρχεται πιο αργά ....
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Η τελική λοιπον μένει η ίδια .... απλά έρχεται πιο αργά ....τόση ώρα τι γράφουμε;
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Σε ποιο απ' όλα θες απάντηση?
Σ΄αυτά... εγώ σου απάντησα με επιχειρήματα.
Ό,τι και να έχεις κάνει σε ένα Seicento είναι σχεδόν σίγουρο ότι το Golf θα είναι πολύ πιο ασφαλές και πολύ πιο σταθερό από το Seicento στα 210 χλμ/ώρα, θεωρώντας φυσικά ότι και τα δύο είναι σωστά συντηρημένα.
Ε, ναι βέβαια, το Γκολφ είναι πιο βαρύ...
Πρώτα απ' όλα δεν καταλαβαίνω το ειρωνικό του ύφους σου
Από κει και πέρα τα περισσότερα Golf 4 1.6 φοράνε λάστιχα 205/55-16, ένα σημαντικό προσόν στο πάτημα του αυτοκινήτου και σίγουρα έχουν πιο καλά μελετημένη ανάρτηση από το Seicento, μιας και από τη μάνα τους τους δίνεται η δυνατότητα να δουν 210 χλμ/ώρα κοντερίσια (ή τέλος πάντων να τα πλησιάσουν πολύ)Αντίστοιχα, λογικά θα σταματάει και πολύυυυ πιο γρήγορα από αυτά τα χιλιόμετρα.
Όοοοο,τι φρένα και να φοράς? Αλλά είπαμε, το Γκολφ είναι πιο βαρύ και κάθεται καλύτερα...
Έχεις κινηθεί ποτέ με Golf ή το λες απλά υποθετικά. Σε Golf 4 με εργοστασιακά φρένα έχω ζήσει πάμπολες φορές (μερικές από αυτές δοκιμαστικά) φρεναρίσματα 160-0 και στο εγγυώμαι ότι το αυτοκίνητο κόβει πάρα πολύ γρήγορα και πολύ σταθερά. Σ' αυτό σίγουρα μεγάλη σημασία παίζουν τα λάστιχα που φοράει (Pirelli P-zero Rosso) και η ανάρτηση (Kayaba AGX ρυθμιζόμενη), εδώ όμως κρίνουμε την αποδοτικότητα των φρένων, έτσι δεν είναι;
Οπότε ναι, το ότι αυτός είναι μελετημένος και εσύ όχι νομίζω ότι δε σηκώνει συζήτηση. Όπως και να το κάνουμε το Seicento είναι κοντό, με μικρό μεταξόνιο, στενό και κάπως ψηλό αναλογικά με τις υπόλοιπες διαστάσεις του. Προσωπικά δε θα ένοιωθα και πολύ άνετα σε Seicento που θα πήγαινε με 210 χλμ/ώρα ό,τι ανάρτηση και αν φόραγε, ό,τι λάστιχα και αν είχε.
Ούτε και εγω σε 'μαμά' Γκολφ 4 1.6 (αλήθεια, αυτό ταμπούρα δεν είχε πίσω ή κάνω λάθος? )
Συμπληρώνοντας στο προηγούμενο σχόλιό σου περί της αποδοτικότητας των φρένων του Golf 4 να σου πω ότι ακόμα και το 1.4 από την 1η στιγμή που βγήκε από το εργοστάσιο μέχρι να σταματήσει η παραγωγή του φόραγε δισκόφρενα και στους 4 τροχούς. Απλά ενημερωτικά στην εποχή του ήταν ένα από τα λίγα (αν όχι το μοναδικό) μικρομεσαίο αυτοκίνητο που φόραγε 4 δισκόφρενα ακόμα και στη βασική έκδοση
Το turbo βοηθάει να πιάσεις τα 210 χλμ/ώρα, μεγαλύτερη σημασία όμως έχει για μένα το πώς πας με αυτά... Οι δημόσιοι δρόμοι δεν είναι πίστες dragster.
Αναφέρω πάντα την προσωπική μου άποψη.
Σεβαστή η προσωπική σου άποψη... Αλλά γιατί να μην είναι για ένα Σέι και να είναι για ένα Γκολφ?
Αυτό δεν το έπιασα... Θεωρείς ότι τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ Seicento και Golf 4;
Προς θεού δεν έχω κάτι με τα Seicento, μη συγκρίνουμε όμως ασύγκριτα πράγματαΔεν έχω χρόνο να απαντήσω σε όλα, ούτε περίμενα οτι θα περίμενες απάντηση 2 μέρες μετά, οπότε εν τάχει...
Αν φάνηκε ειρωνική η απάντησή μου, συγνώμη, απλά ήταν μια μικρή δόση εγκαθετοσύνης, σαν αυτή που ρέει από τα μπατζάκια του φίλτατου κατά τα άλλα Ikar.
Στο θέμα μας τώρα. Μίλησες τελείως υποθετικά στο πρώτο σου ποστ (δε ΘΑ ενιωθα άνετα κτλ...), ενώ δεν ξέρεις τι έχει κάνει ο άλλος στο αμάξι του. Ίσως όχι και άδικα, καθώς η αίσθηση που αποκομίζει (ή θέλει να αποκομίσει) κάποιος από ένα αμάξι είναι τελείως υποκειμενική. Αυτός όμως δεν είναι λόγος να είναι κάποιος απόλυτος. Επιμένεις ότι ένα μαμά Γκολφ 1.6 (για παράδειγμα) θα είναι πιο σταθερό από ένα σωστά βελτιωμένο στα πολλά Σέι. Εκεί έχω τις επιφυλάξεις μου. Το Γκολφ, σαν μικρομεσαίο οικογενειακό, μπορεί να έχει προβλεφτεί να φτάνει αυτές τις ταχύτητες, αλλά δεν είναι σχδιασμένο για αυτές. Αυτό το μαρτυρούν οι μαλακές (για σπορτιφ οδήγηση) αναρτήσεις και τα πολύ ψηλοπρόφιλα λάστιχα, με τα οποία εφοδιαζόντουσαν οι βασικές εκδόσεις του μοντέλου. Στον αντίποδα έχεις ένα αμάξι πιθανότατα στημένο ανάλογα με την ιπποδύναμη που έχει σχεδιαστεί, με after market καλή ανάρτηση και ψαγμένες διαστάσεις ελαστικών, αν θέλουμε να μιλάμε για ολοκληρωμένη βελτίωση. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δε θα είναι σταθερό με όλα αυτά στα 200+? Οι αναλογίες του? Ωραία λοιπόν... Γιατί με αυτή τη λογική να είναι σταθερό το 'λεωφορείο' Zafira OPC στα 200++ που πιάνει? Επειδή είναι εργοστασιακά βελτιωμένο? Τις αναλογίες του τις πρόσεξες? Την πλευρική του επιφάνεια?Πάμε παρακάτω, στα φρένα. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το Γκολφ με τα 1200 κιλά και τα μαμά φρένα θα φρενάρει καλύτερα από το Σέι των 850 κιλών, με (για παράδειγμα) δίσκους από punto gt μπροστά? Ή το (πολύ) έξτρα βάρος δεν επηρρεάζει αρνητικά τον γερμανό? Ιδιαίτερα αν το Σέι φοράει και μια καλή ανάρτηση και λίγο φαρδιά λάστιχα (δεν χρειάζεται 205-215, αλλά με τα 185-195 είναι μια χαρά), ώστε να μην μπρουμυτίζει (sic) και να έχει καλή πρόσφυση, τότε έχω την εντύπωση ότι λέει 'άντε γεια'.
Τέλος, δεν σύγκρινα εγώ τα ανόμοια πράγματα. Αλλά όταν μου λες ότι οι δρόμοι δεν είναι πίστες ντράγκστερ, υπονοόντας το Σέι και ότι έχει σημασία το πώς πάς στα 200 υπονοόντας το Γκολφ, τότε δεν κάνεις σύγκριση και άδικη μάλιστα?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Αν φάνηκε ειρωνική η απάντησή μου, συγνώμη, απλά ήταν μια μικρή δόση εγκαθετοσύνης, σαν αυτή που ρέει από τα μπατζάκια του φίλτατου κατά τα άλλα Ikar.Φαίνεται πρέπει να αποκτήσω μια ανέχεια στους σχολιασμούς. Δεν έχω μπει ακόμα στο κλίμα της εγκαθετοσύνης
...
Επιμένεις ότι ένα μαμά Γκολφ 1.6 (για παράδειγμα) θα είναι πιο σταθερό από ένα σωστά βελτιωμένο στα πολλά Σέι. Εκεί έχω τις επιφυλάξεις μου.
Το Γκολφ, σαν μικρομεσαίο οικογενειακό, μπορεί να έχει προβλεφτεί να φτάνει αυτές τις ταχύτητες, αλλά δεν είναι σχεδιασμένο για αυτές. Αυτό το μαρτυρούν οι μαλακές (για σπορτιφ οδήγηση) αναρτήσεις και τα πολύ ψηλοπρόφιλα λάστιχα, με τα οποία εφοδιαζόντουσαν οι βασικές εκδόσεις του μοντέλου. Στον αντίποδα έχεις ένα αμάξι πιθανότατα στημένο ανάλογα με την ιπποδύναμη που έχει σχεδιαστεί, με after market καλή ανάρτηση και ψαγμένες διαστάσεις ελαστικών, αν θέλουμε να μιλάμε για ολοκληρωμένη βελτίωση. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δε θα είναι σταθερό με όλα αυτά στα 200+? Οι αναλογίες του? Ωραία λοιπόν... Γιατί με αυτή τη λογική να είναι σταθερό το 'λεωφορείο' Zafira OPC στα 200++ που πιάνει? Επειδή είναι εργοστασιακά βελτιωμένο? Τις αναλογίες του τις πρόσεξες? Την πλευρική του επιφάνεια?Στα πολλά χιλιόμετρα τεράστια σημασία στη σταθερότητα ενός αυτοκινήτου έχει η αεροδυναμική του και το μεταξόνιό του. Στους τομείς αυτούς το Seicento 'πάσχει' ιδιαίτερα, γι' αυτό και υποστηρίζω ότι ανεξαρτήτως αλλαγών στην ανάρτηση και στα λάστιχα αποκλείεται το Seicento να είναι πιο σταθερό. Το OPC μπορεί να έχει κακή αεροδυναμική, αλλά έχει ιδιαίτερα μεγάλο μεταξόνιο, πολύ φαρδιά λάστιχα και πολύ καλά σχεδιασμένη ανάρτηση. Μια καλή ανάρτηση άλλωστε δεν αποτελείται μόνο από καλά αμορτισέρ και ελατήρια, έχει σημασία ολόκληρος ο σχεδιασμός της, κάτι στο οποίο το Seicento πάσχει από τη μάνα του.
Πάμε παρακάτω, στα φρένα. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το Γκολφ με τα 1200 κιλά και τα μαμά φρένα θα φρενάρει καλύτερα από το Σέι των 850 κιλών, με (για παράδειγμα) δίσκους από punto gt μπροστά? Ή το (πολύ) έξτρα βάρος δεν επηρεάζει αρνητικά τον γερμανό? Ιδιαίτερα αν το Σέι φοράει και μια καλή ανάρτηση και λίγο φαρδιά λάστιχα (δεν χρειάζεται 205-215, αλλά με τα 185-195 είναι μια χαρά), ώστε να μην μπρουμυτίζει (sic) και να έχει καλή πρόσφυση, τότε έχω την εντύπωση ότι λέει 'άντε γεια'.
Πρώτα απ όλα αν δεν κάνω λάθος το Seicento δεν έχει ABS, κάτι που ήταν στάνταρ στο Golf 4. Μπορεί σε πίστα κάποιος να μπορεί να πετύχει καλύτερο χρόνο χωρίς ABS, σε δημόσιο δρόμο όμως δε νομίζω ότι αμφισβητεί κανείς την αξία του. Από κει και πέρα θα ξαναχρησιμοποιήσω το ίδιο επιχείρημα μιας και εκ νέου πιστεύω ότι στο φρενάρισμα σημασία έχει το μεταξόνιο του αυτοκινήτου. Άλλο είναι να πάει να φρενάρει από τα 200 ένα αμάξι 3,4 μέτρων και άλλο ένα αμάξι 4 μέτρων. Σαν δύναμη φρεναρίσματος λογικά το Seicento θα υπερισχύει κατά πολύ, έχω αμφιβολίες όμως κατά πόσο θα μπορεί να τη βάλει κάτω στο δρόμο.
Τέλος, δεν σύγκρινα εγώ τα ανόμοια πράγματα. Αλλά όταν μου λες ότι οι δρόμοι δεν είναι πίστες ντράγκστερ, υπονοόντας το Σέι και ότι έχει σημασία το πώς πάς στα 200 υπονοόντας το Γκολφ, τότε δεν κάνεις σύγκριση και άδικη μάλιστα?
Εδώ έστω και χωρίς άμεσα επιχειρήματα θα συνεχίσω να επιμένω ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ενός Seicento και ενός Golf 4. Όπως και να το κάνουμε το ένα είναι αυτοκίνητο των εργοστασιακών 54 ίππων το πολύ και το άλλο έβγαινε από το εργοστάσιο με 180 ίππους. Αν μη τι άλλο αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει.
Υ.Γ. Προσπαθώ να απαντήσω βάση λογικής. Αυτό φυσικά δεν αποκλείει το να κάνω και λάθος στις προβλέψεις μου.
Υ.Γ.2 Οκ, δεν αναφέρομαι στα πρώτα Golf 4 με τα λάστιχα 175/80-14. Αυτά όντως ήταν έως και επικίνδυνα μερικές φορές. Αναφέρομαι στα Golf 4 από τη στιγμή που άρχισαν να βγαίνουν με λάστιχα 195/65-15 και 205/55-16. Απ 'ότι ξέρω άλλωστε πολλοί κάτοχοι Golf 4 προχώρησαν σ' αυτή την αναβάθμιση από μόνοι τους. -
Sorry που πετάγομαι στη μέση αλλά έχω μια απορία.Αφού το Sei είναι ας πούμε το ίδιο με το Golf αν το φτιάξεις, του βάλεις όλα αυτά τα φιδο-δρακο-πράγματα και το κάνεις θεϊκό αμάξι,γιατί τότε να δεν παίρνουν όλοι αυτό το σουπερ αμάξι και επιμένουν να βγάζουν αμάξια όπως GTi-TypeR-Evo κτλ-κτλ, που με τα ίδια λεφτά-κόστος με το να αγοράσεις και να φτιάξεις ένα Sei;Ας μηνε κμηδενίζουμε τα πάντα.
Έχω μπει σε Seicento που έπιασε (μετά από πολύ ώρα 160) και πραγματικά παρότι με πολύ σκληρή ανάρτηση και 2 διαστάσεις πιο μεγάλα λάστιχα, στο αμάξι ένιωθα...χμ...ας πούμε κάπως.
Επίσης θες να μου πεις taurus ότι σε ένα Sei και σε ένα Golf (επειδή το ανέφερες σε σύγκριση με το seicento) θα μπορείς να βάλεις το ίδιο λάστιχο έστω και σε πέλμα ή ένα εξίσου καλό και στα 2?Μην τρελαθούμε...Παρακαλώ πολύ!Θα ξεχάσω κι αυτά που ξέρω.ΥΓ:Δεν νομίζω ότι μπορείς να βάλεις πχ Rosso,pilot sport2 κτλ σε seicento οπότε και ό,τι και να του κάνεις φρένο δεν θα έχει (άποψή μου,εκτός κι αν ξύσεις τους θόλους ) ούτε θα μπορεί να βάλει τα άλογά του στο δρόμο.Αυτό δε σημαίνει επικίνδυνο αυτοκίνητο για σένα?(οκ για πίστα θα έχει πλάκα και μπορεί να χαμογελάς με τις ώρες )
-
Παρά την προφανή αμεροληψία του κάβουρα θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα του, καθώς δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι ένα αμάξι της κλάσης του σέι είναι δυνατόν να είναι πιο σταθερό και ασφαλές από ένα γκόλφ 4, εκτός βέβαια αν βέβαια είναι αγωνιστικό και με ρόλ κέητζ...
Η ακαμψία, η αεροδυναμική και το μεταξόνιο είναι αρετές που επηρεάζουν περισσότερο από όσο φανταζόμαστε τη δυναμική συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου και αυτά δεν βελτιώνονται ή πολύ δύσκολα. Τη δε ανυπαρξία του ABS δεν την χαρακτηρίζω καν, όταν σήμερα χάρη σε αυτό ένα γιάρις καταφέρνει να φρενάρει σχεδόν όπως και ένα ...Μ3 (120-0 54μ και τα 2). Ας μην μπαίνουμε στη λογική λοιπόν θα πάρω ένα φτηνό αμάξι και θα το φτιάξω μέχρι εκεί που δεν παίρνει και θα είναι το καλύτερο, είναι επικίνδυνη για όλους μας...
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Παρά την προφανή αμεροληψία του κάβουρα θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα του...ναι-ναι...αμερόληπτος
και μάλιστα προφανή+1 travelman
(αν και είσαι σίγουρος ότι Μ3 και yaris έχουν τα ίδια μέτρα 120-0?)
-
κάπου το είχα πετύχει στους 4Τ το γιάρις το 1.3 (!) να κάνει 120-0 σε 54 μ!!! Το καλύτερο γενικά που θυμάμαι ήταν 52-53 μ από STi, 911 κλπ και με την καμία δεν θυμάμαι κάτω από 50μ. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι άν το ψάξω (δεν έχω τα τεύχη εδώ...) θα βρω όλο και καλύτερα αμάξια με τιμές γύρω στο 60άρι...
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι λέμε και λίγο μούφες γιατί έχω πετύχει το mazda 3, το απλό, να κάνει 55άρια και το MPS 60 μ!!!(δεν είμαι σίγουρος δες το τελυταίο τεύχος στο συγκριτικό). Υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις γενικά, νομίζω πως τα χειρότερα φρεναρίσματα τα μετράνε καλοκάιρι...
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Παρά την προφανή αμεροληψία του κάβουρα θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα του, καθώς δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι ένα αμάξι της κλάσης του σέι είναι δυνατόν να είναι πιο σταθερό και ασφαλές από ένα γκόλφ 4, εκτός βέβαια αν βέβαια είναι αγωνιστικό και με ρόλ κέητζ...Η ακαμψία, η αεροδυναμική και το μεταξόνιο είναι αρετές που επηρεάζουν περισσότερο από όσο φανταζόμαστε τη δυναμική συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου και αυτά δεν βελτιώνονται ή πολύ δύσκολα. Τη δε ανυπαρξία του ABS δεν την χαρακτηρίζω καν, όταν σήμερα χάρη σε αυτό ένα γιάρις καταφέρνει να φρενάρει σχεδόν όπως και ένα ...Μ3 (120-0 54μ και τα 2). Ας μην μπαίνουμε στη λογική λοιπόν θα πάρω ένα φτηνό αμάξι και θα το φτιάξω μέχρι εκεί που δεν παίρνει και θα είναι το καλύτερο, είναι επικίνδυνη για όλους μας...
Πιό αεροδυναμικό? Πόσο? 0.31 το Golf, 0.32 το Sei.
Πιό καλό στήσιμο? Από πού και ως που? Με τις οικογενειακές αναρτήσεις και το βοϊδάξονα πίσω? Με τα 400 κιλά παραπάνω από το Sei?Είναι για να τρέχει με πολλά το 1.4 και το 1.6 με το μαμά στήσιμο των ταξιδιάρικων αναρτήσεων? Αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται, κάντε μιά γρήγορη αλλαγή πορείας στα 180 με το τιμόνι σας να δούμε τι θα γίνει...
Βγείτε κυνηγήστε κάνα sporting σε στροφιλίκι αφού είναι τόσο καλά στημένο ρε παιδιά (από μαμά πάντα ε?), που έγινε και πιό σπορ το Golf4 το 1.4 και δικαιούται να τρέχει και μεις όχι...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Πιό αεροδυναμικό? Πόσο? 0.31 το Golf, 0.32 το Sei.
Πιό καλό στήσιμο? Από πού και ως που? Με τις οικογενειακές αναρτήσεις και το βοϊδάξονα πίσω? Με τα 400 κιλά παραπάνω από το Sei?Θα συνεχίσω να επιμένω ότι τεράστια σημασία έχει το μεταξόνιο ενός αυτοκινήτου ως προς τη σταθερότητα κίνησής του και αυτό δε νομίζω ότι μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Από κει και πέρα η αεροδυναμική δεν είναι μόνο μια τιμή οπισθέλκουσας...
Είναι για να τρέχει με πολλά το 1.4 και το 1.6 με το μαμά στήσιμο των ταξιδιάρικων αναρτήσεων? Αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται, κάντε μιά γρήγορη αλλαγή πορείας στα 180 με το τιμόνι σας να δούμε τι θα γίνει...
Όχι, το εργοστασιακό Golf 4 1,4 και 1.6 δεν είναι για να τρέχεις με 200 χλμ/ώρα. Παρόλα αυτά ούτε και ένα βελτιωμένο Seicento δεν είναι ασφαλές στα 200χλμ/ώρα, ό,τι αλλαγές και αν έχουν γίνει. Σε δρόμους με στροφές, όπου οι ταχύτητες είναι σχετικά χαμηλές το πιστεύω πραγματικά ότι το Seicento μάλλον θα είναι γρηγορότερο από ένα εργοστασιακό Golf 4, στα πολλά όμως μετράει πολύ το μεταξόνιο, η γεωμετρία ανάρτησης, κτλ
Βγείτε κυνηγήστε κάνα sporting σε στροφιλίκι αφού είναι τόσο καλά στημένο ρε παιδιά (από μαμά πάντα ε?), που έγινε και πιό σπορ το Golf4 το 1.4 και δικαιούται να τρέχει και μεις όχι...
Κανείς δε δικαιούται να τρέχει περισσότερο από τον άλλο, απλά με 200 χλμ/ώρα δε νομίζω ότι πολύς κόσμος θα προτιμούσε να είναι μέσα σε βελτιωμένο Seicento και όχι σε εργοστασιακό Golf 1.6.
Άποψή μου -
Ο συνελεστής Cx που πιθανότατα αναφέρεις δεν επηρέαζει την ευστάθεια του οχήματος αλλά τις επιδόσεις και την κατανάλωση Ο Cz είναι που επηρεάζει την ευστάθεια του οχήματος καθώς από αυτόν εξαρτάται η κάθετη δύναμη που ασκείται λόγω αεροδυναμικής άρα και η πρόσφυση του οχήματος. (και ο Cy μόνο αν υπάρχουν πλευρικοί άνεμοι, αλλά το τραβάμε πολύ)
Άλλο πράγμα η ασφαλής οδική συμπεριφορά και άλλο η σπορτίφ. Υπάρχουν οχήματα που μπορεί να έχουν το ένα αλλά να μην έχουν το άλλο. Χαρακτηριστική περίπτωση το σουζούκι ίγκνις σπόρ που είχε εξαιρετική πρόσφυση για την κατηγορία του και άμα οδήγούσες με γραμμές ήταν πυραυλάκι. Αμα όμως ξεχνίοσουνα και άφηνες ή φλίκαρες έντονα έτρεχες να μαζέψεις την ουρά σου. Δεν έχω οδηγήσει προσωπικά σαξόραλλο στο όριο, όμως έχω ακούσει πως τα χαρακτηριστικά πιο πάνω ήταν ακόμα πιο τονισμένα
Αιτία: μικρό μεταξόνιο (όχι πως το γκόλφ είχε μεγάλο για την κατηγορία του...) και σπορτίφ ανάρτηση που έδινε μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης αλλά πολύ απότομη οδική συμπεριφορά. Ναι το σεί είχε καλή οδική συμπεριφορά για την κατηγορία του αλλά δεν μπορεί να πιάσει σε ασφαλή οδική συμπεριφορά αμάξι δύο κατηγορίες πάνω...
-
όχι!!!!
Το πιο δυνατό? Με πόσα? (Δρακο-φιδο-βαρωνο-thread!!!)