-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Εμένα η corolla με άφησε στο δρόμο από δίσκο πλατό στα 100 (καλά διαβάζετε) χιλιόμετρα σημαίνει ότι η Toyota είναι συνολικά αναξιόπιστη σαν εταιρία ή ότι το μοντέλο είναι αναξιόπιστο?
Εκτός κι αν αυτά είναι τυχαία στα ιαπωνικά και κανόνας στα υπόλοιπα!Σημαίνει ότι ο προμηθευτής συμπλέκτη δεν έκανε καλά τη δουλειά του, ή ότι η Toyota επέλεξε λάθος προμηθευτή.
Τους κινητήρες της Alfa ποιος τους προμηθεύει;
Πόσες μέρες θα μείνεις χωρίς αυτοκίνητο για αλλαγή συμπλέκτη, πόσες για αλλαγή/επισκευή κινητήρα;
Άσε καλύτερα γιατί χρόνια ακούμε για τα ηλεκτρονικά των Ιταλών-Γάλλων κλπ... τόσα χρόνια οι ίδιες οι εταιρίες τα κατασκευάζουν?
Εγώ μπορώ να ξέρω για το τελικό προιόν
Υγ Αν το φαινόμενο ήταν συχνό θα μπορούσαμε να πούμε για αναξιόπιστο κινητήρα. Θυμίζω ότι οι JTS είναι στην αγορά εδώ και 1.5 χρόνο.
-
Το Βuzuki παρολο που του βγαζω τα ματια δεν ζηταει τιποτα. Βενζινη, Λαδια, Μπουζι, Τακακια, οποτε ειναι απαραιτητο.
Εχει σταματησει πλεον ο πατερας μου να μου λεει να μην τρεχω γιατι 8α προκαλω φ8ορες.. -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Ε μά στά 10.000 χιλιόμετρα άν χτυπήσει μπιέλα,δέν νομίζω ότι είναι τό όριο ζωής του κινητήρα του αυτοκινήτου,έτσι δέν είναι;
Αν έλεγε γιά 100.000 χιλιόμετρα,τότε θά άλλαζε.Σιγουρα ναι... αλλα ειναι και ενα σοβαρό δειγμα αξιοπιστιας μιας εταιρειας.
Εμένα η corolla με άφησε στο δρόμο από δίσκο πλατό στα 100 (καλά διαβάζετε) χιλιόμετρα σημαίνει ότι η Toyota είναι συνολικά αναξιόπιστη σαν εταιρία ή ότι το μοντέλο είναι αναξιόπιστο?
Εκτός κι αν αυτά είναι τυχαία στα ιαπωνικά και κανόνας στα υπόλοιπα!Αν αυτο συμβαινει σχετικα σε πολλα toyota φυσικα και θεωρειτε αναξιοπιστη, αν ειναι ενα μεμονομενο περιστατικο μπορει να το θεωρησεις τυχαιο.
Αλλα δεν συγκρινεται η μπιελα με το δισκο!! ο δισκος μπορει να θεωρηθει αναλωσιμο(οχι βεβαια στα 100 ουτε στα 10,000χλμ) η μπιελα οχι.
Αλλα εδω μεσα απο οτι εχω διαβασει ειχαν και αλλοι προβληματα με κηνιτηρα των alpha ειτε στο καπακι ειτε πιο βαθια στον κινητηρα.
-
Άσε καλύτερα γιατί χρόνια ακούμε για τα ηλεκτρονικά των Ιταλών-Γάλλων κλπ... τόσα χρόνια οι ίδιες οι εταιρίες τα κατασκευάζουν?Ε ναι, πόσες εταιρείες νομίζεις ότι κατασκευάζουν ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά εξαρτήματα;
Bosch, Valeo, Magnetti Marelli, Siemens και Denso.
Τώρα έχουν μπει στο παιχνίδι κι άλλες φυσικά, λόγω DVD, Navigation & Car Entertaiment
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Εννοείς εκείνο που'χαν πάει και τα'χαν σκίσει στα Μέγαρα για 24 ώρες; Και, αν ενθυμούμαι καλώς, το μόνο που είχε παρουσιάσει πρόβλημα ήταν...
Η Γκόλφω IV!!!
Κακίες...
Δες μετά από 5-7 χρόνια πώς καταντάει ένα ιταλικό... (σαν να το νοίκιαζες 15 χρόνια σε ταρίφα ) εκεί φαίνεται η αξιοπιστία
Έχεις κάποια εμπειρία από σύγχρονα ιταλικά; Και πρόσεξε, μην αρχίσεις τα 'ένας φίλος μου λέει..., ο μηχανικός μου μου είπε... κτλ.
Ούτε φίλος ούτε μηχανικός. Ο θείος μου έχει μια Alfa 10 χρονών. Κατ'αρχήν όταν τη βάζει μπρος νομίζεις ότι θα εκραγεί...
Την προηγούμενη βδομάδα την παρέλαβε απ΄το συνεργείο (δεν ήταν τακτικό σέρβις), όπου την είχε πάει για ν'αλλάξει σχεδόν τα πάντα...!! ( ) Έχει απηυδήσει ο άνθρωποςΤην ίδια στιγμή τα Corolla που είχαμε, το ένα που ήταν μοντέλο 91 στα δέκα χρόνια δεν είχε παρουσιάσει ούτε ένα πρόβλημα και ο κινητήρας του διαμάντι και το άλλο που το έχουμε από το 98, σκυλί!
Και φυσικά δεν είναι η αρνητική εξαίρεση η Alfa που ανέφερα, ούτε η θετική τα Corolla μας!
Άλλωστε όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά... -
Opel Astra G από μένα αλλά καθόλου ευχαριστημένος από την αξιοπιστία του. Ένα δυναμό μια καμένη φλάντζα από κολλημένο θερμοστάτη πριν συμπληρώσω τα πρώτα 70000 χιλιόμετρα, για να μην πω άλλες ποιο μικρές αλλά καθ’ όλα εκνευριστικές.
-
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
Δες μετά από 5-7 χρόνια πώς καταντάει ένα ιταλικό... (σαν να το νοίκιαζες 15 χρόνια σε ταρίφα ) εκεί φαίνεται η αξιοπιστία
Έχεις κάποια εμπειρία από σύγχρονα ιταλικά; Και πρόσεξε, μην αρχίσεις τα 'ένας φίλος μου λέει..., ο μηχανικός μου μου είπε... κτλ.
Ούτε φίλος ούτε μηχανικός. Ο θείος μου έχει μια Alfa 10 χρονών. Κατ'αρχήν όταν τη βάζει μπρος νομίζεις ότι θα εκραγεί...
Την προηγούμενη βδομάδα την παρέλαβε απ΄το συνεργείο (δεν ήταν τακτικό σέρβις), όπου την είχε πάει για ν'αλλάξει σχεδόν τα πάντα...!! ( ) Έχει απηυδήσει ο άνθρωποςαυτοαναιρείσαι
άλλο 5-7 ετών και άλλο 10. Για να έχει ο θείος σου όπως λες Άλφα 10 ετών, δεν έχει ούτε 156, ούτε 147, ούτε 166. Με αυτά τα μοντέλα, η Άλφα ανέβηκε επίπεδο στην αξιοπιστία. Αλλά και πάλι, δε μας λες τι οδηγός είναι ο θείος σου, ούτε πόσο την προσέχει. -
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
...Και φυσικά δεν είναι η αρνητική εξαίρεση η Alfa που ανέφερα, ούτε η θετική τα Corolla μας!
Άλλωστε όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά...Άραγε εγώ που έχω αντεστραμένες εμπειρίες τι μπορώ να γράψω?
@GFON: Είναι το πρώτο κρούσμα για τους JTS που έχω ακούσει και το ψάχνω πολύ το θέμα πίστεψέ με (μ'ενδιαφέρει για αλλαγή κινητήρα)...
@lkar: Στις εταιρίες που παραθέτεις δεν είδα Alfa Romeo, Fiat, Peugeot, Renault, Toyota κλπ
-
Fiat Cinquecento Sporting του '97 με 162+ χιλιάδες χλμ. και πολύ 'σκίσιμο' κατά καιρούς...
Εκτός των προβλεπόμενων αναλωσίμων:
-Καίει λάμπες οπισθίων φανών ανά 8μηνο
-Αλλαγή κολλάρων ψυγείου (το ευαίσθητο σημείο τους)
-Aντλία νερού
-Αλλαγή ρουλεμάν 2 τροχών μετά από ανελέητο και συνεχές σκίσιμο στα στροφιλίκια (όταν ζούσα στη Μάνη)
-Βλάβη μπεκ ψεκασμού στα 92 ή 98 χιλιάδες χλμ (δεν θυμάμαι! ).Πρώτη σοβαρή βλάβη,που ακινητοποίησε το αυτοκίνητο
-Επαναπρογραμματισμός κλειδιών προ ολίγων μηνών.Δεν λειτουργούσαν και το αυτοκίνητο έπαιρνε εμπρός,όποτε του κάπνιζε (με έσωσε ο tm..)!Κόστος μηδέν!
-Βηματικό μοτέρ στα 155000 χλμ.Το πρόβλημα ασταθούς ρελαντί έγινε περιοδικό και δεν έχει λυθεί..Συνολικά αξιόπιστο,και ανα συνυπολογιστεί τρόπος χρήσης,κόστος κτήσης και επισκευών τα πράγματα μου προέκυψαν πολύ καλύτερα από ότι τα περίμενα!
Ιταλικά-Ναί
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Την προηγούμενη βδομάδα την παρέλαβε απ΄το συνεργείο (δεν ήταν τακτικό σέρβις), όπου την είχε πάει για ν'αλλάξει σχεδόν τα πάντα...!! ( ) Έχει απηυδήσει ο άνθρωποςαυτοαναιρείσαι
άλλο 5-7 ετών και άλλο 10. Για να έχει ο θείος σου όπως λες Άλφα 10 ετών, δεν έχει ούτε 156, ούτε 147, ούτε 166. Με αυτά τα μοντέλα, η Άλφα ανέβηκε επίπεδο στην αξιοπιστία. Αλλά και πάλι, δε μας λες τι οδηγός είναι ο θείος σου, ούτε πόσο την προσέχει.Ωχ έμπλεξα με τους ιταλόφιλους τώρα...
Ε άμα δεν αντέχει η Alfa δέκα χρόνια τότε τι αξιόπιστη είναι, τη στιγμή που οι γιαπωνέζοι στα δέκα είναι καινούριοι ακόμα?!
Πήρα ως παράδειγμα την Alfa του θείου μου επειδή συμπλήρωσε δέκα χρόνια και μπορούμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα για την αξιοπιστία της.
Οι άλλες που λες είναι καινούριες ακόμα (ή εν πάσει περιπτώσει δεν κυκλοφορούν απ'το 95...)
Ο θείος είναι προσεκτικός οδηγός, δεν την ζορίζει και μάλιστα τις καθημερινές χρησιμοποιεί λεωφορείο για τη δουλειά.
edit: από πλευράς αξιοπιστίας (απ'τα ψυγεία της Ariston και τα παπούτσια της Diesel ως τα αυτοκίνητά τους) η Ιταλία κάτω του μετρίου... (βαθιές ανάσες παιδιά, βαθιές ανάσες!! )
-
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... sc&start=0
Kαι αλλο κρουσα μπιελας σε φιλο του forum που εχει την GTV......
Kαπου ειχα διαβασει και κατι για καπακι σε 147 .... αν το βρω θα το βαλω.
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Σε 2.5 μήνες και 10.000 χλμ η ALFA GT μου βάρεσε μπιέλα (!!!!) και είναι εδώ και 2 βδομάδες στο συνεργείο. Αστοχία υλικού μου είπανε. Ατυχία το λέω εγω. Το αν είναι και αναξιοπιστο γενικά σαν μοντέλο....... ο χρόνος θα δείξει.
JTS ή TS???
JTS. Την 2λιτρη έχω.
Xρηστο, τι σου ειπαν στην αντιπρωσοπεια, θα επισκευασουν τον ιδιο κινητηρα ή θα στον αντικαταστησουν????
-
@lkar: Στις εταιρίες που παραθέτεις δεν είδα Alfa Romeo, Fiat, Peugeot, Renault, Toyota κλπ
Oύτε αλλού πρόκειται να δεις. Στους κινητήρες όμως;
Αν χαλάσει κινητήρας στις μελλοντίκές Alfa θα φταίει η GM
Για τις πρώτες Μ3 που έσπαγαν ποιος φταίει;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αν χαλάσει κινητήρας στις μελλοντίκές Alfa θα φταίει η GMΚλασσικό win-win situation μου φαίνεται!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
........
Για τις πρώτες Μ3 που έσπαγαν ποιος φταίει;Κάποια Ανώτερη Δύναμη που ζήλευε!!!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Αν χαλάσει κινητήρας στις μελλοντίκές Alfa θα φταίει η GM
Κλασσικό win-win situation μου φαίνεται!
κορώνα κερδίζω, γράμματα χάνεις!
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=9267&postdays=0&postorder=asc&start=0Kαι αλλο κρουσα μπιελας σε φιλο του forum που εχει την GTV......
Ο συγκεκριμένος φυσικά και δεν είναι JTS, επιμένω αν θέλετε να πείτε για αναξιόπιστες Alfa Romeo δεν θα πρέπει να κοιτάτε στους κινητήρες ...
@Ikar: Δεν γνωρίζω για τις M3, αν ήταν μαζικό το φαινόμενο φταίει η BMW (αν και δεν μπορώ να ξέρω για πιο λόγο έσπαγαν, ελλατωματική παρτίδα από μπιέλες ίσως? ), αν όχι 'έτυχε'. Σε κάθε περίπτωση δεν είδα καμία 'ρετσινιά' αναξιοπιστίας για τις BMW συνολικά.
-
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=9267&postdays=0&postorder=asc&start=0
Ο συγκεκριμένος φυσικά και δεν είναι JTS, επιμένω αν θέλετε να πείτε για αναξιόπιστες Alfa Romeo δεν θα πρέπει να κοιτάτε στους κινητήρες ...
@Ikar: Δεν γνωρίζω για τις M3, αν ήταν μαζικό το φαινόμενο φταίει η BMW (αν και δεν μπορώ να ξέρω για πιο λόγο έσπαγαν, ελλατωματική παρτίδα από μπιέλες ίσως? ), αν όχι 'έτυχε'. Σε κάθε περίπτωση δεν είδα καμία 'ρετσινιά' αναξιοπιστίας για τις BMW συνολικά.
Η χρήση ενός εξωτικού υλικού στα πιστόνια ήταν η αιτία (δεν θυμάμαι το όνομα)!Η ίδια βλάβη παρουσιάστηκε και στα Μ52 μοτέρ!
EDIT: nikasil! Αυτό ηταν το υλικό!
-
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=9267&postdays=0&postorder=asc&start=0
Δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου και εξαιρεις τους κινητηρες.........
Εγω περιμενω απο ΟΛΑ τα αυτοκινητα σημερα εν ετη 2005 να μην σπαν οι κινητηρες, και το θεμα της αξιοπιστιας να περιοριζεται σε παρεμφερει εξαρτηματα και παρελκομενα του καθε αυτοκινητου.
Ειναι απαραδεκτο για τις εταιρειεςσ να μιλαμε για σπασμενους κινητηρες, οχι μονο για την αλφα αλλα και για lada ακομα.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Λοιπον δεν εχω καταλαβει ποτε ενα αμαξι ειναι για καποιους αναξιοπιστο??Αμα κωλυση 2-3 φορες ο κινητηρας ή καταστρεφει σασμαν???
Του xristos69 του χτυπησε μπιελα και λεμε αστοχια υλικου, οποτε μου φαινεται οτι δικαιολογουμε τα παντα
Aν θυμαμε καλα και καποιος αλλος με alfa πηρε τον κινητηρα αγκαλια.......
ΥΣ. Πολυυυυυυυυυυυυ ελαστικους μας βρισκω !!!!!
Αναξιοπιστία παρουσιάζεται όταν πολλά αυτοκίνητα ενός μοντέλου παρουσιάσουν -σε ικανό ποσοστό- τα ίδια προβλήματα...
Μεμονωμένα προβλήματα παρουσιάζονται από κακή χρήση, κακή και ελλιπή συντήρηση, αστοχία υλικού, Monday cars κλπ...
Βέβαια, αν το μοντέλο μιας κατηγορίας (π.χ. μικρά GTi όπως Punto GT) παρουσιάσει πρόβλημα κάπου (π.χ. Turbo), μετά από Χ χλμ, ίσως και να φταίει ότι οι κάτοχοι αυτού του μοντέλου είναι -κατα κύριο λόγο- ενθουσιώδεις νέοι που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να το πιέζουν ανελέητα...
Αποδείχτηκε αξιόπιστο το αυτοκίνητό σας?