-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
λοιπόν anemos231, έφτιαξα ένα .xls για να δω πως -περίπου- θα ήταν στην πράξη, ο τύπος που πρότεινα πριν από κάποια μηνύματα...Αν θέλεις στο στέλνω (ίσως τα αποτελέσματα να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν είσαι ειλικρινής με τις επιλογές σου)...
Οκ, στείλτο αν θέλεις κι εγώ θα προσπαθήσω να είμαι ειλικρινής..
-
Λοιπόν, έκανα μια καταμέτρηση στις γνώμες σας και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα σχετικά με τις προτάσεις σας έχουν ως εξής:
Mazda 6 : 8 προτιμήσεις
Alfa 156, Mazda 3, Ford Focus : από 6 προτιμήσεις
Audi A3 : 4 προτιμήσεις
VW Golf : 2 προτιμήσεις
Volvo S40 : 1 προτίμηση.
Πάντως προγραμματίζω την αγορά για τις αρχές του καλοκαιριού, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει χρόνος να δω τα μοντέλα που προτείνετε.
Ερώτηση σχετικά με την 156: Αν κατέληγα σε αυτήν, μήπως θα έπρεπε να περιμένω να δω την νέα 159;; Αν και απ' ότι άκουσα θα ξεκινάει από 1,9 ... -
Σχετικά με την 159 (απ' όσα έχω διαβάσει και μόνον):
- Δεν νομίζω να έρθει στην Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι (διορθώστε με αν κάνω λάθος).
- Πιστεύω οτι η φθηνότερη έκδοση, λόγω κινητήρα αλλά και λόγω συνολικότερης αναβάθμισης, θα φλερτάρει με τις 30.000
-
Πράγματι η 159 αναμένεται το φθινόπωρο νομίζω. Πάντως πιο πολύ κοιτάζω σε 1,6 ή 1,8. Για πάνω από 1,8 φοβάμαι μήπως κάνουν καμιά τρελή αλλαγή και επαναφέρουν τα τεκμήρια και τότε καήκαμε με το εισόδημα που έχω.
Αλήθεια για το Saab 9-3 δεν έγραψε κανείς. Δεν ξέρω βέβαια αν μπορεί να κινηθεί αξιοπρεπώς λόγω βάρους με 1,8 και βέβαια φαντάζομαι ιδιαίτερα υψηλό κόστος συντήρησης. -
Αξιοπρεπέστατο το 9-3 αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα το χαρακτήριζα 'sport'. (ατμοσφαιρικό 1.
Στο στοιχείο του στους ανοιχτούς αυτοκινητόδρομους αλλά ΠΑΡΑ πολλα κουμπάκια στο εσωτερικο του! Τη νύχτα νομίζεις πως σου την έπεσαν εξωγήινοι και δεν βρίσκεις εύκολα ποιό κάνει τι.
Κατα τ' άλλα, ποιοτικό άνετο και σταθερό.
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Αξιοπρεπέστατο το 9-3 αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα το χαρακτήριζα 'sport'. (ατμοσφαιρικό 1.Στο στοιχείο του στους ανοιχτούς αυτοκινητόδρομους αλλά ΠΑΡΑ πολλα κουμπάκια στο εσωτερικο του! Τη νύχτα νομίζεις πως σου την έπεσαν εξωγήινοι και δεν βρίσκεις εύκολα ποιό κάνει τι.
Κατα τ' άλλα, ποιοτικό άνετο και σταθερό.
-
Η δικη μου προταση,αλλα και μελλοντικος στοχος για μενα προσωπικα,ειναι εκτος της 156, το Subaru Impreza 1.6
Sedan,σπορτιφ σε εμφανιση(τα παραθυρα που δεν εχουν πλαισιο ειναι ολα τα λεφτα!!!,οπως και τα φουσκωμενα φτερα),ιαπωνικη αξιοπιστια με καλους χωρους,μονιμη 4κινηση Subaru -3 διαφορικα.Τιμη?20100 Πολυ καλη τιμη για αυτα που προσφερει.
Μειονεκτημα στην απλη εκδοση 1.6,ο κινητηρας(95 αλογα-αλλα με καλη ροπη)και στο 1.6 Turbo-150 αλογα(24000 περιπου),οι οχι και τοσο καλες κριτικες που εχω ακουσει(αφορουν την εγκατασταση του turbo kit που γινεται στην Ελλαδα).
Προσφατα οδηγησα το 1.6 Turbo στην ειδικα διαμορφωμενη πιστα της Subaru στο Σελι και ηταν απλα απιστευτο.Κινειται στο χιονι και στη λασπη οπως δεν φανταζομουνα ποτε.Απολυτη ασφαλεια(αρκει να μην ξεπερνας και τα ορια βεβαια).Νομιζω πως με 20000 αυτα που παιρνεις ειναι παρα πολλα..Εμενα προσωπικα δεν με ενοχλουν οι 95 ιπποι.Εχει καλουτσικη ροπη.Ειναι οικογενειακο με sportive εμφανιση.Το turbo εχει και sportive 'καρδια' Αν θες ψαξτο και στο αντιστοιχο forum των Subarακηδων
http://www.scoobynet.gr/phpBB2/portal.php
Καλη επιλογη -
Ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο με 95 άλογα δεν μπορεί με τίποτα να χαρακτηριστεί σπορτίφ. Για το 1.6 Turbo έχω ακούσει κι εγώ διάφορα ανεπιβεβαίωτα αλλά διαισθητικά και μόνο δεν θα ρισκάριζα να πάρω 'βελτιωμένο' αυτοκίνητο με ~70-80% παραπάνω (ονομαστική) ιπποδύναμη από τη 'μαμά' έκδοση.
Και τέλος έχω την αίσθηση πως το 1.6 δεν θυμίζει και σε πολλά WRX/STI. Το κιβώτιό του π.χ. που το δοκίμασα στην έκθεση είναι 'η μέρα με τη νύχτα'.
-
χα ας κανει καποιος το λαθος να αγορασει το ιμπρεζα με τα 150 και τα 180 αλογα............σαν τα κοτοπουλα πεφτουν
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
χα ας κανει καποιος το λαθος να αγορασει το ιμπρεζα με τα 150 και τα 180 αλογα............σαν τα κοτοπουλα πεφτουναπό περιέργεια (και καθώς δεν καταλαβαίνω την αργκό), τι εννοείς με το 'σαν τα κοτόπουλα πέφτουν';
-
ο κινητηρας κανει ''πουφ''
χαρακτηριστικα αναφερω : εχω ενα 1600 150Ps.την Παρασκευη 11 Μαρτιου πηγαινα με την οικογενεια στο καρναβαλι της Κοζανης,ειμαι απο θεσσαλονικη.λιγο πριν την Βεροια (στη θεση Κουλουρα)εσπασε πιστονι και το αμαξι εβγαζε καπνους απο παντου.τωρα ειναι αθηνα και αλλαζουν πιστονιαενα παλικαρι που δυστυχως η ευτυχως το πουλαει......
-
κοίτα να δεις...
-
kubiak υπήρχαν παλαιότερα εδώ μέσα topics με ιστορίες από ιδιοκτήτες αυτών...άστα να τους λυπάσαι!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
kubiak υπήρχαν παλαιότερα εδώ μέσα topics με ιστορίες από ιδιοκτήτες αυτών...άστα να τους λυπάσαι!Δεν το είχα ακούσει αυτό...
Κρίμα πάντως, μειώνει το κύρος της Subaru (τουλάχιστον της Ελληνικής Αντιπροσωπείας που κάνει τέτοιες μαϊμουδιές)...Δεν ισχύει τίποτα τέτοιο για τα WRX και STi στις standard εκδόσεις, έτσι δεν είναι;
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Δεν ισχύει τίποτα τέτοιο για τα WRX και STi στις standard εκδόσεις, έτσι δεν είναι;Δε νομίζω!
Δεν πετάγεσαι στο scoobynet να ρίξεις μια ματιά;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο με 95 άλογα δεν μπορεί με τίποτα να χαρακτηριστεί σπορτίφ....Sedan,σπορτιφ σε εμφανιση...
...Ειναι οικογενειακο με sportive εμφανιση...
...Το turbo εχει και sportive 'καρδια'...Ποσο πιο ξεκαθαρα να τονισω οτι σπορτιφ εννοουσα την εμφανιση?
-
Φοράω τους φακούς επαφής μου και βλέπω μια χαρά σε πληροφορώ.
Διάβασε σε παρακαλώ το αρχικό post:
Ο χρήστης anemos231 έγραψε:
Αγαπητοί φίλοι βοήθεια.
Τα τελευταία 4 χρόνια είμαι κάτοχος ενός Megane Coupe 1.4 98 Hp. Μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος καθώς το αυτοκινητάκι και δυνατό είναι και προβλήματα δεν μου έχει βγάλει. Όμως λόγω νέου μέλους στην οικογένεια οι χώροι του δεν επαρκούν πλέον και έτσι έχω ξεκινήσει το ψάξιμο για ένα αυτοκινητάκι στα 1.6 τώρα με περισσότερους χώρους, 4 ή 5 πόρτες, πορτμπαγκάζ τουλάχιστον 300 λίτρα, πολύ δυνατό κινητήρα, καλή οδική συμπεριφορά και με τιμή έως 25.000. Οι σκέψεις μου περιστρέφονται στα εξής :
VW Golf: καλό αλλά ακριβό
Ford Focus: καλό αλλά συντηρητικό στην εμφάνιση
Opel Astra: δεν μου αρέσει καθόλου εμφανισιακά
Audi A3 1.6 Fsi Sportback: μάλλον εδώ καταλήγω (καλοί χώροι, σπορ εμφάνιση, δυνατός κινητήρας, αξιόπιστο, οδική συμπεριφορά, λίγο ακριβότερο από ένα Golf)
Mazda 3: όχι τόσο δυνατός κινητήρας
Citroen C4: Πολλές καινοτομίες τεχνολογικά αλλά όχι σπορ εμφάνιση.
Αυτοί είναι οι προβληματισμοί μου. Έχετε να μου προτείνετε κάτι σχετικά με τα μοντέλα που με απασχολούν; Μήπως υπάρχει κάποιο άλλο αυτοκίνητο που εγώ δεν έχω σκεφτεί; Περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις σας.
Υπόψην ότι έχω σκεφτεί και τα Volvo S40 1.6 και Saab 9-3 1.8, αλλά φοβάμαι ότι θα υστερούν σε επιδόσεις λόγω του βάρους τους ενώ θα έχουν και ακριβά σέρβις....στο οποίο ο συγγραφέας έχει τονίσει τον δυνατό κινητήρα.
Βέβαια ζητάει τον ουρανό με τ'άστρα αλλά δεν φαίνεται να θέλει να κάνει παραχώρηση στην ισχύ του κινητήρα.
-
Ο χρήστης anemos231 έγραψε:
Όμως λόγω νέου μέλους στην οικογένεια οι χώροι του δεν επαρκούν πλέον και έτσι έχω ξεκινήσει το ψάξιμο για ένα αυτοκινητάκι στα 1.6 τώρα με περισσότερους χώρους, 4 ή 5 πόρτες, πορτμπαγκάζ τουλάχιστον 300 λίτρα, πολύ δυνατό κινητήρα, καλή οδική συμπεριφορά και με τιμή έως 25.000.
Nομίζω ότι όλα αυτά που ζητάς με έντονη γραφή τα καλύπτουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα Αvensis και Μegane sedan.
Αν ξεχάσεις το κριτήριο του 1.6, στα 25.000 δες στα 1.8 και 2.0 το Mondeo και το 6άρι.
Αν πάλι σβήσεις τα 25.000, προτείνω Accord. -
Den exei anaferthei pouthena to corolla kai den katalaveno giati. Les oti se endiaferoun poli oi epidoseis, kai exei tis kaliteres stin katigoria....xorous exei, asfaleia exei. Stin odiki siberifora sizitietai, alla de nomizo oti kanena oikogeneiako exairei se afton ton tomea.
Ase pou afou den exeis kolima me ta 1.6 , me 25.000 sxedon pairneis to T-sport, me epidoseis pou einai diastimikes brosta sta ipoloipa pou skeftesai.
Gnomi mou einai oti toulaxiston ama den pareis kati toso dinato, mi doseis pano apo 20.000, allios nomizo einai polla gia 1.6 amaxi...
Mia idea leo etsi...borei na mi sou aresei exoterika to corolla kai na aporiptetai exarxis, den xero (pithanon kai na exei eipothei kai na min to prosexa).
-
Ο χρήστης OSFP έγραψε:
Den exei anaferthei pouthena to corolla kai den katalaveno giati. Les oti se endiaferoun poli oi epidoseis, kai exei tis kaliteres stin katigoria....xorous exei, asfaleia exei. Stin odiki siberifora sizitietai, alla de nomizo oti kanena oikogeneiako exairei se afton ton tomea.Γιατί ενδιαφέρεται για σπορ που η Corolla σε καμία περίπτωση δεν είναι...
Χάλια τιμόνι κ οδική συμπεριφορά που συζητιέται πολύ.
Εχει κινητήρα αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.
Οικογενειακό με σπορ χαρακτήρα στα 1.6