-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Den exei anaferthei pouthena to corolla kai den katalaveno giati. Les oti se endiaferoun poli oi epidoseis, kai exei tis kaliteres stin katigoria....xorous exei, asfaleia exei. Stin odiki siberifora sizitietai, alla de nomizo oti kanena oikogeneiako exairei se afton ton tomea.
Γιατί ενδιαφέρεται για σπορ που η Corolla σε καμία περίπτωση δεν είναι...
Χάλια τιμόνι κ οδική συμπεριφορά που συζητιέται πολύ.
Εχει κινητήρα αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.Τοτε παω πασο, πραγματι δεν εχει καλο τιμονι και η οδικη συμπεριφορα ειναι μετρια. Απλα μου εδωσε εντυπωση οικογενειαρχη και στην ευθεια (=ταξιδια) η corolla ειναι οτι καλυτερο, ποσο μαλλον να παρει την TS που ειναι περιπου στα λεφτα του.
Αν ομως θελει πολυ καλη οδικη συμπεριφορα και δυναμη στα 1600 τοτε θα προτεινα το καινουριο focus με τον καινουριο 1.6 που εχει μεταβλητο χρονισμο, αφου διατηρει την πολυ καλη οδικη συμπεριφορα του παλιου focus και επιτελους απεκτησε αξιομαχο κινητηρα.
Best buy κατα τη γνωμη μου και αμαρτια να πεταξει κανεις 23.000 σε 1.6 αυτοκινητο (λεγε με και Α3, Golf κλπ...)
-
Ο χρήστης OSFP έγραψε:
Best buy κατα τη γνωμη μου και αμαρτια να πεταξει κανεις 23.000 σε 1.6 αυτοκινητο (λεγε με και Α3, Golf κλπ...)
Σε αυτό συμφωνώ 100%.
Προτιμώ την Corolla 1,8 TS από τα Α3, Golf στα 1600cc.
-
Με αυτά τα λεφτά παίρνεις και C4 δίλιτρη χωρίς κανένα extra αλλά με εξοπλισμό υπερπλήρη. Έχει αναμονή 3 μήνες αλλά αξίζει τον κόπο νομίζω. Αλλά ξέχασα βγαίνει μόνο 3πορτη. Αμάν αυτοί οι Γάλλοι θέλω τον 180αρη στο πεντάπορτο
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Με αυτά τα λεφτά παίρνεις και C4 δίλιτρη χωρίς κανένα extra αλλά με εξοπλισμό υπερπλήρη. Έχει αναμονή 3 μήνες αλλά αξίζει τον κόπο νομίζω. Αλλά ξέχασα βγαίνει μόνο 3πορτη. Αμάν αυτοί οι Γάλλοι θέλω τον 180αρη στο πεντάπορτοΘέλε...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Με αυτά τα λεφτά παίρνεις και C4 δίλιτρη χωρίς κανένα extra αλλά με εξοπλισμό υπερπλήρη. Έχει αναμονή 3 μήνες αλλά αξίζει τον κόπο νομίζω. Αλλά ξέχασα βγαίνει μόνο 3πορτη. Αμάν αυτοί οι Γάλλοι θέλω τον 180αρη στο πεντάπορτοΚαλά κάνουν κατα την γνώμη μου
-
Εγώ πάλι δεν το νομίζω αλλά απόψεις είναι αυτές. Θα ήταν ένα πολύ καλό Q car η δίλιτρη 5πορτη C4 με προφανή πλεονεκτήματα σε πρακτικότητα σε σύγκριση με την 3πορτη. Τουλάχιστον να της βάλουν τον turbo 1.6 στο μέλλον και να μην μείνει με τον απλό 1600αρι. Βέβαια έξω αυτός που θέλει το κάτι παραπάνω σε επιδόσεις σε 5πορτη συσκευασία έχει και την λύση των εξαιρετικών και πολύ δυνατών diesel αλλά στην μπανανία μας δεν υπάρχει προς το παρόν αυτή η δυνατότητα.
-
Συμφωνώ για το 5πορτο
Όταν είχα πάει ν'αγοράσω, ήμουν υπέρ του 3πορτου. Αλλά πες πες ο πατέρας μου κι ο πωλητής με κατάφεραν
Χίλια δίκια είχαν! Όσο σκέφτομαι ότι κάθε φορά που μπαίνει τρίτος στο αμάξι, θα χρειαζόταν να σηκωθώ εγώ ή ο συνοδηγός...βαριέμαι και μόνο που το σκέφτομαι! -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγώ πάλι δεν το νομίζω αλλά απόψεις είναι αυτές. Θα ήταν ένα πολύ καλό Q car η δίλιτρη 5πορτη C4 με προφανή πλεονεκτήματα σε πρακτικότητα σε σύγκριση με την 3πορτη. Τουλάχιστον να της βάλουν τον turbo 1.6 στο μέλλον και να μην μείνει με τον απλό 1600αρι. Βέβαια έξω αυτός που θέλει το κάτι παραπάνω σε επιδόσεις σε 5πορτη συσκευασία έχει και την λύση των εξαιρετικών και πολύ δυνατών diesel αλλά στην μπανανία μας δεν υπάρχει προς το παρόν αυτή η δυνατότητα.Δηλ εσένα Θανάση δεν σου φτάνουν τα 110 από τον 1,6...;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγώ πάλι δεν το νομίζω αλλά απόψεις είναι αυτές. Θα ήταν ένα πολύ καλό Q car η δίλιτρη 5πορτη C4 με προφανή πλεονεκτήματα σε πρακτικότητα σε σύγκριση με την 3πορτη. Τουλάχιστον να της βάλουν τον turbo 1.6 στο μέλλον και να μην μείνει με τον απλό 1600αρι. Βέβαια έξω αυτός που θέλει το κάτι παραπάνω σε επιδόσεις σε 5πορτη συσκευασία έχει και την λύση των εξαιρετικών και πολύ δυνατών diesel αλλά στην μπανανία μας δεν υπάρχει προς το παρόν αυτή η δυνατότητα.Μην κρίνουμε τι γίνεται στην ελληνική αγορά. Στην Ευρώπη υπάρχει δίλιτρη πεντάπορτη C4 με 136 ίππους σε τιμή -προφανώς- Focus 1.6, Golf 1.6 κλπ.
Και βέβαια μην ξεχνάμε τους diesel
Γιατί δεν εισάγεται επίσημα, ρωτήστε την τοπική Citroen. Φυσικά όποιος τη θέλει την παραγγέλνει
-
Ναι αλλά ας μην ξεχνάμε και το κοστος συντήρησης.
Πλέον με τα νέα οικονομικά μέτρα που έρχονται ένα 2λιτρος κινητήρας έχει σημαντικά αυξημένο κόστος από έναν 1,6 λίτρων. -
Μην ξεχνάμε το κόστος σε καύσιμα. Οι δίλιτροι δύσκολα καίνε κάτω από 12 lt στην πόλη. Σε σχέση με έναν 1.6 που καίει γύρω στα 10 lt, έχουμε διαφορά κάπου 200 ευρώ ανά 10.000 χλμ ετησίως με τιμή βενζίνης 0,85 (πόσο μάλλον για 100άρα του 1 ευρώ) [χονδρικές μετρήσεις].
-
- τέλη κυκλοφορίας + ασφάλειες +....
-
σταματήστε ρε!
-
@ anemos231: το είδες το .xls; Τι συμπεράσματα έβγαλες;
Τα κόστη κατοχής, χρήσης και συντήρησης θα αυξηθούν ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ λόγω:
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
@ anemos231: το είδες το .xls; Τι συμπεράσματα έβγαλες;Τα κόστη κατοχής, χρήσης και συντήρησης θα αυξηθούν ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ λόγω:
...των φόρων;
-
Εντάξει βρε παιδιά... δεν είναι και τόσο τραγική η διαφορά στο κόστος συντήρησης του 2λιτρου... Το χρόνο δεν νομίζω να βγαίνει πάνω από 350-400 ευρώ (το πολύ)... Αν βάλεις όμως την ενεργητική ασφάλεια και την ευχαρίστηση...
-
Η διαφορά πρέπει να είναι γύρω στα 1000 με 1200
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εγώ πάλι δεν το νομίζω αλλά απόψεις είναι αυτές. Θα ήταν ένα πολύ καλό Q car η δίλιτρη 5πορτη C4 με προφανή πλεονεκτήματα σε πρακτικότητα σε σύγκριση με την 3πορτη. Τουλάχιστον να της βάλουν τον turbo 1.6 στο μέλλον και να μην μείνει με τον απλό 1600αρι. Βέβαια έξω αυτός που θέλει το κάτι παραπάνω σε επιδόσεις σε 5πορτη συσκευασία έχει και την λύση των εξαιρετικών και πολύ δυνατών diesel αλλά στην μπανανία μας δεν υπάρχει προς το παρόν αυτή η δυνατότητα.
Δηλ εσένα Θανάση δεν σου φτάνουν τα 110 από τον 1,6...;
Να σου πώ την αλήθεια οδηγώντας το ένοιωσα οτι μου φτάνουν οριακά, θα ήθελα το κάτι παραπάνω. Εντάξει θα το κάνεις το προσπέρασμα με σχετική άνεση και χωρίς πολλά πολλά αλλά τα άλογα κανείς δεν τα μίσησε. Αμα είχα την δίλιτρη θα σου έλεγα 180 λίγοι είναι να τους κάνουμε 225 σαν το megane και ούτω καθ' εξής. Πάντως αν μπορούσα να το πάρω με μοτερ ανεξαρτήτως καυσίμου τότε θα μιλούσα για 110hp ή 132hp Hdi. Συνδυασμός επιδόσεων και οικονομίας
Για περισσότερα δείτε αυτό
http://www.citroen.com/NR/rdonlyres/9A9 ... e_2005.pdf -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Εντάξει βρε παιδιά... δεν είναι και τόσο τραγική η διαφορά στο κόστος συντήρησης του 2λιτρου... Το χρόνο δεν νομίζω να βγαίνει πάνω από 350-400 ευρώ (το πολύ)... Αν βάλεις όμως την ενεργητική ασφάλεια και την ευχαρίστηση...Δεν έχει δηλ ενεργητική ασφάλεια ένα 1600άρι..;
cmarin thats the point, κι εγώ τόσο τα υπολογίζω.
Υπάρχει στην οικογένεια Αlfa 166 2.0 (father's car) και τα βλέπω.
-
Άμα δεν έχεις μυαλό στο ξερό σου, ούτε 8λιτρος δεν σου δίνει την απαιτούμενη ενεργητική ασφάλεια. Η ενεργητική ασφάλεια είναι συνάρτηση του αυτοκινήτου και των επιλογών του οδηγού.
Οικογενειακό με σπορ χαρακτήρα στα 1.6