-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Χθες το βραδυ πηγαμε με το Renault club μια βολτουλα στο Σουνιο...
Απο την Αναβυσσο κ μετα ειχε μηδενικη κινηση(1 αυτοκινητο μολις συναντησαμε) και ετσι πηγαιναμε σε γρηγορους ρυθμους.Πρωτες εντυπωσεις αριστες.Παταει καλυτερα,δειχνει να εχει μεγαλυτερα ορια...
Δεν κοπαναει οσο κοπαναγαν τα 039(ειναι πιο μαλακα τα ExaltoII)Απο οτι φαινεται πολυ καλη επιλογη.
αυτες ειναι και οι δικες μου εντυπωσεις, και σκεψου οτι ακομη δεν τα εχουμε δοκιμασει σε βροχη που υποτιθεται οτι ειναι κορυφαια!
-
Καλοφάγωτα Βάγγο!!
Θέλω κ γω ρε γμτ τα ΙΙ...
ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΜΙΣΕΛΕΝ, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ Κ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ 14ΡΗΔΕΣ, Κ ΕΜΑΣ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ...
-
Ευχαριστω παιδες.........
Θα επανελθω συντομα με νεες εντυπωσεις εφοσον χθες τα εστρωσα και οσο να ειναι δεν πηγαινα τεζα....
-
Έχω Golf Gti II 8V (112ps) με πολύ ροπή χαμηλά λόγο του οκταβάλβιδου μοτέρ. Δούλεψα και τα δύο. Αρχικά για το ποτένζα. Δεν τα ξαναβάζω γιατί πρώτον αργούν να ζεσταθούν και δεύτερον όταν ζεσταθούν δεν έχουν το κράτημα των exalto (φορούσαν τα exalto ta prohgoumena όχι τα τελυεταία που είναι και καλύτερα). Στο βρεγμένο έμενα ικανοποιημένος από τα ποτένζα αλλά δε μπορούσα να περιμένω να βρεξει για να είμαι ικανοποιημένος από τα ελαστικά. Τα exalto στο Golf δουλέψαν καταπληκτικά ακόμα και όταν είχαν φθαρεί κατά πολύ!!!! Ζεστένονται πολύ γρήγορα και κρατάνε αμέσως στο δρόμο έχοντας πολύ καλή προοδευτικότητα. Το καλοκαίρι έμεινα έκπληκτος γιατί δεν παρουσίασαν κανένα πρόβλημα πτώσης της απόδοσης λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας της ασφάλτου. Στο βρεγμένο τα καταφέρνουν πολύ καλά ίσως ένα κλικ πιο κάτω από τα ποτένζα. Και το τελευταίο αυτο που έγραψα πιο πάνω. Κρατούσαν πολύ καλά ακόμα και όταν τα λάστιχα είχαν φθαρεί. Τέτοια πραγματα στο ποτένζα δεν είδα απεναντίας έμεινα απόλυτα δυαρεστημένος (δεν είμαι κολημένος με formula 1 στην επιλογή των ελαστικών μου γιατί πρόκειται για θέμα οδικής ασφάλειας). Να ξέρεις ότι η γόμα μπορεί να είναι μαλακή αλλά μην περιμένεις να φαγωθεί γρήγορα εκτός και αν τα σκυλιάσεις. Επίσης ο θόρυβος είναι αυξημένος λίγο σε σχέση με τα ποτένζα. Για το ροπάτο και απαιτητικό στις χαμηλές στροφές Golf τα πήγε παντού καταπληκτικά. Μόνο στην τιμή με χάλασε
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Καλοφόρετα!
Πόσο με το συμπάθειο..;
Ευχαριστω
280
-
Γειά σας!
Τι θα λέγατε για μια σύγκριση μεταξύ Bridgestone Potenza RE720 -Michelin Pilot Exalto PE2 και Pirelli **P-Zero Nero **στη διάσταση 205/55-16?
Υπάρχει άραγε σύγκριση του **P-Zero Nero **με το Exalto PE2 και το RE720? Σε τι τιμές μπορεί να το βρει κάποιος?
Όποιος έχει δοκιμάσει το P-Zero Nero, τον παρακαλώ να πει τις εντυπώσεις του!
Ευχαριστώ.
-
με γεια τα γαλλικα σωβινιστικα λαστιχακια σας!
-
Κατά τη γνώμη μου τα exalto πολύ ανώτερα από τα potenza. Έχω δοκιμάσει και τα δύο. Τα potenza σε αφήνουν άφωνο με το κράτημα τους τις πρώτες μέρες. Όταν τα είχα προταβάλει νόμιζα ότι και να τσαρουχώσω το φρένο ο τροχός δεν θα μπλοκάρει (δεν έχω ABS). Το ξενέρωμα έρχεται μερικές μέρες -άντε 1 μήνα- μετά που διαπιστώνεις ότι γλυστράνε πολύ. Τα potenza τα έχω δοκιμάει τουλάχιστο 4 φορές (σε δύο αμάξια) και πάντα υπήρχε η ίδια διαπίστωση. Το θετικό είναι ότι έβγαζαν πάνω από 50.000 χιλιόμετρα. Τα exalto II τα έχω βάλει τώρα και στα δύο αμάξια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. έχω κάνει περίπου 30.000 και ακόμη είναι μια χαρά. Πολύ καλό κράτημα σε στεγνό και βρεγμένο και πολύ καλό φρενάρισμα. Όλα αυτά σε Κορολλα και σε διαστάσεις 185/60/14 και 195/50/15.
-
Πρόσφατα άλλαξα τα Potenza σε διάσταση 186/60/14 μετά από 53.000km σε ένα Nissan Almera (εμπρός κάμπερ 1 μοίρα, πισω καμία...).
Βγήκαν τα λινά στο εσωτερικό και στο εξωτερικο ομοιόμορφα. Ποτέ δεν κατάλαβα ότι ήθελαν ζέσταμα. Το κράτημα ήταν γενικά πολύ καλό σε στεγνό και (πολύ) βρεγμένο. Έβαζα 9/10. ΄
Τώρα πέρασα σε Exalto II. Ψιλοπερίεργο λάστιχο μου φαίνεται. Μετά από μία περίοδο στρωσίματος το ζόρισα και είδα ότι είναι καλο.
Σε σχέση με το Exalto γίνεται αισθητό ότι οι αντιδράσεις είναι πιο ομαλές στο όριο. Πρέπει όμως το όριο να είναι ελάχιστα πιο χαμηλό. Στις κλειστές στροφές δε πρέπει να υπάρχει κάποια διαφορά υπέρ του Potenza.
Το Exalto δεν προσφέρει την αίσθηση στο τιμόνι που προσέφερε το Potenza ούτε την άπειρη εμπιστοσύνη στο φρενάρισμα.
Προσωπικά θεωρώ ότι τα Exalto μπορεί να βγουν καλά λάστιχα overall αλλα είναι λιγότερο σπορ από τα Potenza.
Αυτό το οποίο φαίνεται με τα Exalto είναι ότι τρώγονται πιο ομοιόμορφα από τα Potenza.
Επιπλέον ο δείκτης στα Michelin είναι V.
Από πλευράς εντυπώσεων προς το παρόν υπερτερούν τα Potenza. Όμως έχουν πάψει να παράγονται σε 185/60/14.
-
Ίσως δεν είναι και το καταλληλότερο θρεντ, αλλά αφού προηγήθηκαν σχόλια περί 'πατριωτισμού' των κατασκευαστών αυτοκινήτων, να παραθέσω την εξής πληροφορία:
Η 'Γερμανική' Continental είχε εξαγοράσει τη 'Γαλλική' Uniroyal πριν απορροφηθεί (η Conti) από το Γάλλο γίγαντα Michelin.
Μια βόλτα από το site της Conti θα σας πληροφορήσει σχετικά. -
Δηλαδη και η conti ειναι θυγατρικη η αγορασμενη απο τη michelin;
Τα exalto 2 τελικα ζεστενονται ευκολα; Αποτι βλεπω εχετε βγαλει γυρω στα 30.000 χλμ ολοι τελικα ποσο σας κρατησαν περιπου; -
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Τα exalto 2 τελικα ζεστενονται ευκολα; Αποτι βλεπω εχετε βγαλει γυρω στα 30.000 χλμ ολοι τελικα ποσο σας κρατησαν περιπου;ναι ζεστενεται σχετικα ευκολα....
μετα απο βολτα αρκετων γρηγορων χιλιομετρων σε κλειστη διαδρομη , μπορω να πω οτι κρατανε πολυ ομορφα, ειναι μαλακα (και πελμα και πλαινο), δεν εχουν την αισθηση ενος ΡΕ720 (λογω πλαινων) και βασικα ειναι και σχετικα αθορυβα που τα κανει πολυ ανετα σε ταξιδι.....
να κανω και μια ερωτηση ;;;
μετα απο μια γρηγορη διαδρομη των 17 χιλιομετρων , τα λαστιχα μυριζαν.... (εντονα κιολας)
αυτο ειναι φυσιολογικο ή οχι;; -
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Τα exalto 2 τελικα ζεστενονται ευκολα; Αποτι βλεπω εχετε βγαλει γυρω στα 30.000 χλμ ολοι τελικα ποσο σας κρατησαν περιπου;Λοιπόν...η Uniroyal ( που είναι Αμερικάνικη και όχι Γαλλικη ) είναι θυγατρική της Conti για την Eυρώπη αφού το Ευρωπαϊκό της κομμάτι εξαγοράστηκε από την Continental το 1979. Οι δραστηριότητες της Uniroyal στον υπόλοιπο κόσμο ( κυρίως στην Αμερικάνικη αγορά ) ελέγχονται από την Μichelin στε χέρια της οποίας περιήλθε μετά την εξαγορά της BF Goodrich το 1990. Είχε προηγηθεί η συνγχώνευση της BF Goodrich με την Uniroyal το 1986.
Εννοείται οτι η Continental δεν έχει καμία σχέση με την Michelin
http://www.conti-online.com/generator/w ... io_en.html
http://www.conti-online.com/generator/w ... 95_en.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Uniroyal
http://www.michelin.com/corporate/front ... =9&lang=EN
Ας είμαστε πιο προσεκτικοί σε αυτά που γράφουμε...βασικά ας είμαστε σίγουροι γι αυτά που γράφουμε και ας μην παραπληροφορούμε
EXALTO II VS POTENZA