-
Επισης ,κατι οχι ασυνηθιστο για το ελληνικο κρατος αφου το κανει και στην κινητη τηλεφωνια,ο ΦΠΑ υπολογιζεται πανω στον ΕΦΚ.Δλδ φορος στον φορο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Επισης ,κατι οχι ασυνηθιστο για το ελληνικο κρατος αφου το κανει και στην κινητη τηλεφωνια,ο ΦΠΑ υπολογιζεται πανω στον ΕΦΚ.Δλδ φορος στον φορο.Κλασικό φαινόμενο στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Επισης ,κατι οχι ασυνηθιστο για το ελληνικο κρατος αφου το κανει και στην κινητη τηλεφωνια,ο ΦΠΑ υπολογιζεται πανω στον ΕΦΚ.Δλδ φορος στον φορο.Το περίεργο σε αυτό είναι οτι το ΦΠΑ είναι φόρος πάνω στα κέρδη (προστιθέμενη αξία).
Άρα το κράτος θεωρεί τον ΕΦΚ κέρδος και του βάζει ΦΠΑ. Με αυτή τη λογική θα μπορούσε να θεωρεί και τον ίδιο το ΦΠΑ κέρδος και να του ξαναεπιβάλλει ΦΠΑ (επ άπειρον!)
-
-
Περιστατικό που μου συνέβη το Σάββατο το απόγευμα.
Γυρνούσα από Βραχνέϊκα και σταμάτησα σε γνωστό βενζινάδικο για να βάλω 20 ευρώ βενζίνη. Ενώ ο υπάλληλοις μου είχε βάλει ήδη τα σχεδόν 11 λίτρα(wow) συνειδητοποιώ πως έχω ξεχάσει το τσαντάκι μου εκεί που καθόμουν στα Βραχνέϊκα, μεσα στο οποίο έιχα πορτοφόλι και δίπλωμα οδήγησης. Ειδοποιώ αμέσως τον υπάλληλο για το τί συμβαίνει. Στην αρχή, μου είπε να του δώσω ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης. Του εξήγησα πως τα έχω στο τσαντάκι, μαζί με το πορτοφόλι. Τελικά, μετά από διαβούλευση, μου ζήτησε να του αφήσω κάποιο κινητό τηλέφωνο(συσκευή). Είχα και τις 2 συσκευές μαζί μου, οπότε του άφησα τη 1. Επέστρεψα μετά από 20 λεπτά, του έδωσα τα χρήματα, μου έδωσε τη συσκευή, μου ζήτησε και συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Γενικά, μια χαρά συμπεριφορά.
Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο το ότι πηγαίνω συχνά στο συγκεκριμένο πρατήριο(κατά μ.ό. 1 φορά την εβδομάδα). Μπορεί ο υπάλληλος να θυμόταν εμένα ή το αυτοκίνητο. -
-
Aπαιτείται η παρέμβαση του μέλους για σχολιασμό.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Aπαιτείται η παρέμβαση του μέλους για σχολιασμό.Έστειλες σχόλιο? Απ ότι φαίνεται η σελίδα μου είναι πεσμένη τώρα μαζί με τον host οπότε δέν μπορώ να δώ κάτι.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Νέο άρθρο Φτηνά βενζινάδικα: Κάτι σάπιο στη Δημοκρατία της Ελλάδας;ωραίο αρθράκι!
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Aπαιτείται η παρέμβαση του μέλους για σχολιασμό.Τα ίδια λέει τοσο καιρο.
οπότε θα...αρκεστεί σε ενα '+1'
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Νέο άρθρο Φτηνά βενζινάδικα: Κάτι σάπιο στη Δημοκρατία της Ελλάδας;Χαρας την υπομονη σου dog80! Εξαιρετικο αρθρο... η αλλιως απλα ενας διαφορετικος τροπος για να αποδειξουμε το προφανες!
-
Αν και απο την μια τεινω να συμφωνησω με την γενική φιλοσοφία του αρθρου, δεν μπορω να παραβλεψω μερικά 'λαθη' τα οποια κατ' εμε παιζουν καποιο ρολο, οχι στο να κανουν 'τη νυχτα μερα' αλλα οχι και τοσο τραγικα...
1.ον
Η ολη σκεψη εχει γινει σε επιπεδο 'ημερας'. Πιστευω πιο σωστη θα ηταν μια προσεγγιση σε επιπεδο μηνα ή εξαμηνου. Γιατι εχει συμβει στην επομενη προμηθεια του να παρει καυσιμο με λιγοτερα χρηματα απο 1,699 ( χρησιμοποιω το παραδειγμα του αρθρου) κοστος ανα λιτρο, αλλα η τιμη στην 'πινακιδα' να μεινει η ιδια.2ον
Καλως η κακως το βενζιναδικο δεν ζει ΜΟΝΟ απο το καυσιμο. Ζει και απο το πλυντηριο ( περισσότερο ) απο το λιπαντηριο ( λιγότερο ) και απο το μινιμαρκετ ( ελαχιστα )3ον
Δεν αναφερει τις μηνιαιες (?????) εξαμηνιαιες (????) ετησιες (???) επιστροφές λογω τζιρου που φανταζομαι οτι υπαρχουν (ξερετε πως δουλευει αυτο σε ολες τις εμπορικες επιχειρησεις μη το αναλυσω περαιρερω)4ον
Δεν λαμβανει υποψη οτι σε περιοδο πανω κατω ενός εξαμηνου υπαρχει και το πετρελαιο θερμανσης ( συσχετισμός με το 1 )5.ον ( και πολυ λιγοτερο συμαντικο)
Συνηπολογίζει νοικι. Ορθόν. Αλλα αν ειναι παλιο συμβολαιο και ειδικά αν νοικιασε οικοπεδο το νοικι ενδεχεται να ειναι χαμηλωτατο. ή βεβαιως μπορει να ειναι και δικο του.κατα κυριο λογο το 1 και το 3 θεωρω ως πιο σοβαρα
-
1.Οταν υποθετεις οτι το πρατηριο πουλαει τουλαχιστον 22 κυβικα (οπως τα εβγαλε ο dog80) σημαινει οτι θα εχει παραγγελια τουλαχιστον καθε μερα, ενω σε καποιες πχ παρασκευες, τριημερα κλπ ενδεχεται να ερχεται βυτιο και 2 φορες την ημερα... Αρα θεμα αποθηκης δεν τιθεται σε αυτα τα πρατηρια!
- Απο την τιμη διυλιστηριου ( τιμη ΕΛΠΕ η τιμη ΔΕΠ ) δεν προκυπτουν περαιτερω εκπτωσεις! Ο dog80 εκανε μια εκτιμηση (στην οποια με βρισκει απολυτα συμφωνο) 0,015€/λιτρο! Αυτο σημαινει οτι το πρατηριο αγοραζει το καθε λιτρο 0,015€ απο την τιμη κοστους και δεν προκυπτουν αλλες απολογιστικες εκπτωσεις! (Ας μην ξεχναμε οτι σε αυτο το 1,5 λεπτο που κερδιζει η εταιρια ειναι μεσα και το μεταφορικο κοστος)
Και δεν θα μπορουσαν αλλωστε... Η τιμη ειναι εξωφρενικα χαμηλη!
Αυτα απο εμενα για τις δυο βασικες σου ενστασεις! Για οτιδηποτε αλλο ειμαι στην διαθεση σου...
- Απο την τιμη διυλιστηριου ( τιμη ΕΛΠΕ η τιμη ΔΕΠ ) δεν προκυπτουν περαιτερω εκπτωσεις! Ο dog80 εκανε μια εκτιμηση (στην οποια με βρισκει απολυτα συμφωνο) 0,015€/λιτρο! Αυτο σημαινει οτι το πρατηριο αγοραζει το καθε λιτρο 0,015€ απο την τιμη κοστους και δεν προκυπτουν αλλες απολογιστικες εκπτωσεις! (Ας μην ξεχναμε οτι σε αυτο το 1,5 λεπτο που κερδιζει η εταιρια ειναι μεσα και το μεταφορικο κοστος)
-
να προσθεσω επισης οτι πολλα πρατηρια πλεον εχουν εναν υπαλληλο στην πιστα και ενα στο ταμειο κατα την πρωινη βαρδυα ενω απο της 8 και μετα μενει μονο ενας υπαλληλος...συνολικα δηλαδη 3 (μαχ 4) υπαλληλοι την ημερα αντι για 6 που υπολογισες (2 στην πιστα και 1 στο ταμειο επι 2 βαρδιες)
-
Καταρχάς ευχαριστώ για τα καλά σχόλια
Συμφωνώ απόλυτα με τον melos86, απλά να σημπληρώσω και κάποιες δικές μου παρατηρήσεις:
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
2ον
Καλως η κακως το βενζιναδικο δεν ζει ΜΟΝΟ απο το καυσιμο. Ζει και απο το πλυντηριο ( περισσότερο ) απο το λιπαντηριο ( λιγότερο ) και απο το μινιμαρκετ ( ελαχιστα )4ον
Δεν λαμβανει υποψη οτι σε περιοδο πανω κατω ενός εξαμηνου υπαρχει και το πετρελαιο θερμανσης ( συσχετισμός με το 1 )Το βενζινάδικο δέν είναι σούπερ μάρκετ που θα βγάλει σε τιμή κάτω του κόστους για το Σαβατοκύριακο τη φέτα και τις μπανάνες αλλά θα κερδίσει απο όλα τα άλλα προιόντα. Στο βενζινάδικο η βενζίνη είναι ουσιαστικά το μοναδικό προιόν. Δέν μπορεί να την πουλάει με ζημιά και μετά να υπολογίζει να ρεφάρει απο το πετρέλαιο θέρμανσης και τα πλυσίματα, που και αυτά πλέον είναι στα Τάρταρα.
5.ον ( και πολυ λιγοτερο συμαντικο)
Συνηπολογίζει νοικι. Ορθόν. Αλλα αν ειναι παλιο συμβολαιο και ειδικά αν νοικιασε οικοπεδο το νοικι ενδεχεται να ειναι χαμηλωτατο. ή βεβαιως μπορει να ειναι και δικο του.Υπολόγισα τα έξοδα απίστευτα χαμηλά. Πχ υπολόγισα νοίκι και ρεύμα μαζί στα 50 ευρώ την ημέρα. Έλα όμως που αν έσπρωχνε 30000 λίτρα την ημέρα, μόνο το ρεύμα θα του ερχόταν πάνω απο 50 ευρώ, καθώς οι αντλίες καταναλώνουν αρκετά. Στο δικό μου πρατήριο που ούτε κάν πλησιάζω αυτό το νούμερο, το ρεύμα μου έρχεται κατα μέσο όρο 32-33 ευρώ την ημέρα.
Δέν έχω υπολογίσει καθόλου φόρο εισοδήματος. Ένα πρατήριο σαν του παραδείγματος θα έχει τζίρους πάνω απο 10 εκατομύρια το χρόνο. Χοντρικά θα θέλει 50 χιλιάδες ευρώ μόνο για φόρο εισοδήματος.
Τέλος δέν έχω υπολογίσει πιστωτικές κάρτες. Η πιστωτική κάρτα έχει παρακράτηση 1% σε κάθε πώληση. Άρα 1,73 λεπτά το λίτρο, πιό πολύ απο το κέρδος του.
ΕΔΙΤ: Κάτι τελευταίο σαν τροφή για σκέψη
Η εταιρία διανομής είναι ουσιαστικά ένα γραφείο με 20-30 υπαλλήλους και διαχειρίζεται κάποιες 100άδες πρατήρια σε όλη την Ελλάδα. Παρόλα αυτά θέλει κέρδος τουλάχιστον 1,5 λεπτό στο λίτρο για να βγάλει τα έξοδά της.
Πώς γίνεται το πρατήριο, το οποίο έχει φυσική παρουσία με ότι σημαίνει αυτό απο πλευράς εξόδων και αναλογικά πολύ περισσότερους υπαλλήλους, να λειτουργεί με μικρότερο κέρδος απο την εταιρεία διανομής?
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
να προσθεσω επισης οτι πολλα πρατηρια πλεον εχουν εναν υπαλληλο στην πιστα και ενα στο ταμειο κατα την πρωινη βαρδυα ενω απο της 8 και μετα μενει μονο ενας υπαλληλος...συνολικα δηλαδη 3 (μαχ 4) υπαλληλοι την ημερα αντι για 6 που υπολογισες (2 στην πιστα και 1 στο ταμειο επι 2 βαρδιες)Φυσικά, γιατί δέν υπάρχει δουλειά.
Αν όμως πούλαγε πάνω απο 20000 λίτρα την ημέρα, ακόμα και οι 2 υπάλληλοι θα είχαν γίνει Βέγγοι για να εξυπηρετήσουν όλα τα αυτοκίνητα, άν είναι ένας μόνο τότε θα είχε τον Usain Bolt για πρωινό.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
να προσθεσω επισης οτι πολλα πρατηρια πλεον εχουν εναν υπαλληλο στην πιστα και ενα στο ταμειο κατα την πρωινη βαρδυα ενω απο της 8 και μετα μενει μονο ενας υπαλληλος...συνολικα δηλαδη 3 (μαχ 4) υπαλληλοι την ημερα αντι για 6 που υπολογισες (2 στην πιστα και 1 στο ταμειο επι 2 βαρδιες)
Φυσικά, γιατί δέν υπάρχει δουλειά.
Αν όμως πούλαγε πάνω απο 20000 λίτρα την ημέρα, ακόμα και οι 2 υπάλληλοι θα είχαν γίνει Βέγγοι για να εξυπηρετήσουν όλα τα αυτοκίνητα, άν είναι ένας μόνο τότε θα είχε τον Usain Bolt για πρωινό.
εισαι εκει και ξερεις?
αναφερομαι για πρατηρια που εχουν δουλεια...και μαλιστα λενε δοξα το θεο...με νουμερα που ειτε αγιζουν ειτε περνανε τους 20τ ημερησιως (γνωριζω 2 τετοια προσωπικα) -
Καλέ μου φίλε, μπορεί να μήν είμαι σε κάθε βενζινάδικο ξεχωριστά αλλά είμαι μέσα στο επάγγελμα αυτό όλη μου τη ζωή οπότε κάτι ξέρω και γώ. 20000 λίτρα με τα σημερινά δεδομένα είνα 1500 οχήματα. Μου λές δηλαδή οτι ο ένας μόνος του υπάλληλος γεμίζει 750 οχηματα μέσα στη βάρδιά του?
Ενδεικτικά, τις παλιές καλές εποχές είχα 3 υπαλλήλους στην πίστα που τις ώρες αιχμής τουλάχιστον δούλευαν ασταμάτητα και τα λίτρα που πουλούσα τότε ούτε κάν πλησίαζαν τα 20000.
Anyway, απο τη στιγμή που το ίδιο το κράτος παραδέχεται οτι δέν μπορεί να ελέγξει την παρανομία στα βενζινάδικα, κανονικά αυτή η συζήτηση με εμένα να προσπαθώ να αποδείξω τα αυτονόητα δεν θα έπρεπε να γίνεται κάν.
-
To 1.739 πως σας φαίνεται σήμερα για Θεσσαλονικη; Είδα 2 πρατήρια με αυτή την τιμή στη Σταυρούπολη.
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
να προσθεσω επισης οτι πολλα πρατηρια πλεον εχουν εναν υπαλληλο στην πιστα και ενα στο ταμειο κατα την πρωινη βαρδυα ενω απο της 8 και μετα μενει μονο ενας υπαλληλος...συνολικα δηλαδη 3 (μαχ 4) υπαλληλοι την ημερα αντι για 6 που υπολογισες (2 στην πιστα και 1 στο ταμειο επι 2 βαρδιες)Δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο να εξυπηρετουν 3 ατομα, 20 κυβικα ημερισιως!
Αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μας... Το θεμα ειναι να προστατευτειται σαν καταναλωτες χωρις να υπαρχει η εννοια του κρατους (γιατι αυτη ουτως η αλλως δεν υπαρχει) με βαση την απλη λογικη και μερικα δεδομενα που ειναι πολυ απλα να βρεθουν κυριως στο διαδικτυο!
Βενζίνη ώρα μηδέν!