-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
να προσθεσω επισης οτι πολλα πρατηρια πλεον εχουν εναν υπαλληλο στην πιστα και ενα στο ταμειο κατα την πρωινη βαρδυα ενω απο της 8 και μετα μενει μονο ενας υπαλληλος...συνολικα δηλαδη 3 (μαχ 4) υπαλληλοι την ημερα αντι για 6 που υπολογισες (2 στην πιστα και 1 στο ταμειο επι 2 βαρδιες)
Δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο να εξυπηρετουν 3 ατομα, 20 κυβικα ημερισιως!
Αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μας... Το θεμα ειναι να προστατευτειται σαν καταναλωτες χωρις να υπαρχει η εννοια του κρατους (γιατι αυτη ουτως η αλλως δεν υπαρχει) με βαση την απλη λογικη και μερικα δεδομενα που ειναι πολυ απλα να βρεθουν κυριως στο διαδικτυο!Αν μιλαμε για βενζινες σιγουρα οχι ,αν βαλουμε μεσα ομως και 12-15 ψυγεια βγαινουν τα νουμερα
-
Τη Δευτέρα πάντως υπήρχαν και 2 βενζινάδικα στο 17ο χλμ ΝΕΟΑΚ που πουλούσαν 1,711 και 1,712 αντιστοιχα
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
να προσθεσω επισης οτι πολλα πρατηρια πλεον εχουν εναν υπαλληλο στην πιστα και ενα στο ταμειο κατα την πρωινη βαρδυα ενω απο της 8 και μετα μενει μονο ενας υπαλληλος...συνολικα δηλαδη 3 (μαχ 4) υπαλληλοι την ημερα αντι για 6 που υπολογισες (2 στην πιστα και 1 στο ταμειο επι 2 βαρδιες)
Δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο να εξυπηρετουν 3 ατομα, 20 κυβικα ημερισιως!
Αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μας... Το θεμα ειναι να προστατευτειται σαν καταναλωτες χωρις να υπαρχει η εννοια του κρατους (γιατι αυτη ουτως η αλλως δεν υπαρχει) με βαση την απλη λογικη και μερικα δεδομενα που ειναι πολυ απλα να βρεθουν κυριως στο διαδικτυο!Αν μιλαμε για βενζινες σιγουρα οχι ,αν βαλουμε μεσα ομως και 12-15 ψυγεια βγαινουν τα νουμερα
3 ατομα (μαχ 4)
δεν ειναι μονο η βενζινη...ειναι και το πετρελαιο...
δεν ειναι μονο τα αυτοκινητα ΙΧ ειναι και τα ταχι και τα φορτηγα
δεν βαζουν ολοι 10-20 ε...αν ειναι φτηνο το πρατηριο και με μεγαλη σταθερη πελατεια κανουνε γεμισματα... -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
3 ατομα (μαχ 4)
δεν βαζουν ολοι 10-20 ε...αν ειναι φτηνο το πρατηριο και με μεγαλη σταθερη πελατεια κανουνε γεμισματα...Δεν βγαινει ετσι ομως ακρη.Ενα φορτηγο ψυγειο εχει 2 ρεζερβουαρ των 650 με 700 λιτρων το καθενα και εχει και το ρεζερβουαρ του ψυγειου που χωρα περιπου 200 λιτρα.Και οταν ετοιμαζονται για Ολλανδια/Γαλλια/Αγγλια ερχονται άδεια και φευγουν ξεχυλα!
Εγω εχω αδειασει πολλακις την δεξαμενη του κινησης ,10 κυβικα (11 κυβικα συνολικη χωρητικότητα ) στην βαρδια μου.
Αλλα ηταν σε πχ 10 φορτηγα .Βαζεις το πιστολι και το αφηνεις. -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
3 ατομα (μαχ 4)
δεν βαζουν ολοι 10-20 ε...αν ειναι φτηνο το πρατηριο και με μεγαλη σταθερη πελατεια κανουνε γεμισματα...Επιστρέφουμε στην αρχική μου τοποθέτηση, αν είναι φτηνό το πρατήριο τότε θέλει 20000 λίτρα ωστε μόλις και μετα βίας να καλύψει τα έξοδα του και να μή βγάλει καθόλου κέρδος
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
3 ατομα (μαχ 4)
δεν βαζουν ολοι 10-20 ε...αν ειναι φτηνο το πρατηριο και με μεγαλη σταθερη πελατεια κανουνε γεμισματα...Επιστρέφουμε στην αρχική μου τοποθέτηση, αν είναι φτηνό το πρατήριο τότε θέλει 20000 λίτρα ωστε μόλις και μετα βίας να καλύψει τα έξοδα του και να μή βγάλει καθόλου κέρδος
πως σχετιζεται η παραθεση που κανεις με την αρχικη σου τοποθετηση?
-
Καπου χανεται λιγο η μπαλα. Αν ειναι φθηνο σημαινει οτι θα πας και θα γεμισεις;
Δηλαδη αν στο ακριβο το γεμισμα σου βγαινει 90ευρω και στο φθηνο σου βγαινει 87ευρω, τα 3 ευρω διαφορα ειναι απαγορευτικα για το γεμισμα σου στο ακριβοτερο ας πουμε; -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν βγαινει ετσι ομως ακρη.Ενα φορτηγο ψυγειο εχει 2 ρεζερβουαρ των 650 με 700 λιτρων το καθενα και εχει και το ρεζερβουαρ του ψυγειου που χωρα περιπου 200 λιτρα.Και οταν ετοιμαζονται για Ολλανδια/Γαλλια/Αγγλια ερχονται άδεια και φευγουν ξεχυλα!
Εγω εχω αδειασει πολλακις την δεξαμενη του κινησης ,10 κυβικα (11 κυβικα συνολικη χωρητικότητα ) στην βαρδια μου.
Αλλα ηταν σε πχ 10 φορτηγα .Βαζεις το πιστολι και το αφηνεις.Ρε συ bill33 το θεμα μας ομως δεν ειναι τα πρατηρια που δινουν πιστωσεις και επομενως ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να ειναι φθηνα λογω του χρηματοοικονομικου κοστους... (δεν μπορω να φανταστω πρατηριο να παιρνει 2μηνες και 3μηνες επιταγες και να κερδιζει 2 η 3 λεπτα ανα λιτρο). Και εγω πετρελαιομαγαζο εχω! Αλλα δεν εχω δει κανενα τετοιο αυτοκινητο (ψυγειο, κουρτινα κλπ) να κουβαλαει 1900€ για να βαλει 1200 λιτρα επομενως το συγκεκριμενο παραδειγμα αν και υπαρκτο δεν εχει σχεση με την κουβεντα που κανουμε παραπανω...
Ας μην αποπροσανατολισουμε την κουβεντα γιατι το αρθρο του dog80 ειναι μια πολυ καλη και διαφορετικη προσεγγιση σε ενα προβλημα που μαστιζει και στρεβλωνει με πολυ ασχημο τροπο την αγορα των καυσιμων...
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Δεν βγαινει ετσι ομως ακρη.Ενα φορτηγο ψυγειο εχει 2 ρεζερβουαρ των 650 με 700 λιτρων το καθενα και εχει και το ρεζερβουαρ του ψυγειου που χωρα περιπου 200 λιτρα.Και οταν ετοιμαζονται για Ολλανδια/Γαλλια/Αγγλια ερχονται άδεια και φευγουν ξεχυλα!
Αλλα ηταν σε πχ 10 φορτηγα .Βαζεις το πιστολι και το αφηνεις.Ρε συ bill33 το θεμα μας ομως δεν ειναι τα πρατηρια που δινουν πιστωσεις και επομενως ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να ειναι φθηνα λογω του χρηματοοικονομικου κοστους... (δεν μπορω να φανταστω πρατηριο να παιρνει 2μηνες και 3μηνες επιταγες και να κερδιζει 2 η 3 λεπτα ανα λιτρο). Και εγω πετρελαιομαγαζο εχω! Αλλα δεν εχω δει κανενα τετοιο αυτοκινητο (ψυγειο, κουρτινα κλπ) να κουβαλαει 1900€ για να βαλει 1200 λιτρα επομενως το συγκεκριμενο παραδειγμα αν και υπαρκτο δεν εχει σχεση με την κουβεντα που κανουμε παραπανω...
Ας μην αποπροσανατολισουμε την κουβεντα γιατι το αρθρο του dog80 ειναι μια πολυ καλη και διαφορετικη προσεγγιση σε ενα προβλημα που μαστιζει και στρεβλωνει με πολυ ασχημο τροπο την αγορα των καυσιμων...
Εγω εμεινα μονο στα λιτρα.Αν βαλουμε και τις πιστωσεις στην συζητηση βρασε ορυζα,2 με 3 μηνες επιταγη; Τυχερος εισαι αμα παιρνεις τοσο κοντινες!
Οσο για το αρθρο του Dog80 ειναι οντως πολυ καλο.Κατι αντιστοιχο ειχα διαβασει και στο περιοδικο Βημα της Ποπεκ.
-
Με τα επι πιστώσει έχω φάει αρκετά φέσια μέχρι τώρα απο εταιρίες που κλείσανε. Επειτα, όσους αργούν να πληρώσουν τους έχω διώξει και έχω κρατήσει μόνο λίγους που πληρώνουν στο τέλος του άλλου μήνα.
Όσο για τα πετρέλαια και τα φορτηγά, πέρα του ότι έχουν λιγοστέψει πάρα πολύ έτσι κι αλλιώς λογω κρίσης, όσοι φορτηγατζήδες έχουν τη δυνατότητα πάνε και γεμίζουν εκτός συνόρων.
Εγώ πάντως λόγω της θέσης που είμαι ποτέ δέν είχα πολλά πετρέλαια, αλλά είχα πολύ κίνηση στις βενζίνες απο στόλους εταιριών. Έλα όμως που και αυτές κάνουν απίστευτες περικόπές. Στον όμιλο Γερμανός πχ ξέρω οτι πήρανε όλα τα εταιρικά αυτοκίνητα πίσω, και απο τα στελέχη και απο τους πωλητές και οι βενζίνες κομμένες. Άλλες εταιρίες, πχ Vodafone δίνουν 200€ το μήνα για βενζίνες (τραγικά μικρό ποσό για πωλητές που είναι στο δρόμο όλη μέρα) και ότι παραπάνω απο την τσέπη τους.
Τα φτηνά πρατήρια πάντα δούλευαν με φαινομενικά 1-2 λεπτά κέρδος, δηλαδή μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Πρίν την κρίση να το δεχτώ αλλά τώρα που οι πωλήσεις έχουν πέσει τουλάχιστον ένα 30% πώς μπορούν να συνεχίζουν να συντηρούνται με το ίδιο περιθώριο?
@BILL33
Μήπως αναφέρεσαι σε αυτό το άρθρο εδώ: viewtopic.php?p=2430607#p2430607Αυτό είναι του περιοδικού της ΕΒΝΑ, έχει βγάλει και η ΠΟΠΕΚ κάτι αντίστοιχο?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
@BILL33
Μήπως αναφέρεσαι σε αυτό το άρθρο εδώ: viewtopic.php?p=2430607#p2430607Αυτό είναι του περιοδικού της ΕΒΝΑ, έχει βγάλει και η ΠΟΠΕΚ κάτι αντίστοιχο?
Λες να ηταν αυτο;
Μπορει!Δεν αποκλειεται να κανω λαθος -
Και η ΠΟΠΕΚ ειχε βγαλει αντιστοιχο αρθρο...
Αν το βρω θα το ποσταρω αλλα οπως και να εχει ηταν στο ιδιο κλιμα! -
Φιλοι του φορουμ διαβαστε μια ιστορια που εγινε την Κυριακη που μας περασε.
Την προηγουμενη Σαββατο βραδυ κατα της 8,30 παω με τα δυο πρασινα στρατιωτικα 20λιτρα δοχεια βενζινης που εχω για τα καρτ να τα γεμισω 100αρα, του λεω του (Πακι) βαλε μου απο 15λιτρα και στα δυο, πραγματι ξεκιναει βαζει 15lt στο ενα και 15lt στο αλλο βλεπω τις αντλιες να γραφουν κανονικα και ολα ΟΚ.
Την Κυριακη παμε Καρτοδρομο και ξεκιναω φτιαχνω 5lt(με δοσομετρητες) βαζω στο ενα καρτ, μετα αλλα 5lt και βαζω στο αλλο καρτ, ολα ΟΚ. Αργοτερα παω να ξαναφτιαξω το τριτο 5lt και διαπιστωνω οτι το παγουρι εχει μεσα 4,600, και οχι 5lt ελειπαν δηλ 0,400 ml. Σαλταρω αρχιζω να βριζω, και τελος παντων εχω γινει εξαλλος και ελεγα να του την κανω του βενζινα ανωνυμα, και να τον σκισω.
Τελικα μεχρι τωρα δεν εχω κανει τιποτα, τι λετε και εσεις να παω παλι να τον πιασω με αποδειξεις, αφου εχω τους δοσομερτητες και μπορω ??? η να τον αφησω ??? η να του την κανω ανωνυμα και να τον πιασει ο αρμοδιος φορεας ??? -
Ο χρήστης tuners έγραψε:
Την προηγουμενη Σαββατο βραδυ κατα της 8,30 παω με τα δυο πρασινα στρατιωτικα 20λιτρα δοχεια βενζινης που εχω για τα καρτ να τα γεμισω 100αρα, του λεω του (Πακι) βαλε μου απο 15λιτρα και στα δυο, πραγματι ξεκιναει βαζει 15lt στο ενα και 15lt στο αλλο βλεπω τις αντλιες να γραφουν κανονικα και ολα ΟΚ.
Την Κυριακη παμε Καρτοδρομο και ξεκιναω φτιαχνω 5lt(με δοσομετρητες) βαζω στο ενα καρτ, μετα αλλα 5lt και βαζω στο αλλο καρτ, ολα ΟΚ. Αργοτερα παω να ξαναφτιαξω το τριτο 5lt και διαπιστωνω οτι το παγουρι εχει μεσα 4,600, και οχι 5lt ελειπαν δηλ 0,400 ml. Σαλταρω αρχιζω να βριζω, και τελος παντων εχω γινει εξαλλος και ελεγα να του την κανω του βενζινα ανωνυμα, και να τον σκισω.
Τελικα μεχρι τωρα δεν εχω κανει τιποτα, τι λετε και εσεις να παω παλι να τον πιασω με αποδειξεις, αφου εχω τους δοσομερτητες και μπορω ??? η να τον αφησω ??? η να του την κανω ανωνυμα και να τον πιασει ο αρμοδιος φορεας ???Αν εισαι σιγουρος κανε καταγγελια στο 1520 http://www.ekatanalotis.gr/?cat=27
Στο δευτερο δοχειο την μετρησες την βενζινη;Ειχε και εκεινη ελλειμα;Τα δοχεια τα ειχες συνεχεια κλειστα;.
-
θα μου επιτρεψετε να πω οτι διεθνως ειμαστε σχεδον στα χαμηλοτερα επιπεδα τιμων του τλευταιου 2μηνου.
-
Και ηδη υπαρχουν μειωσεις της ταξης των 7-8 λεπτων/λιτρο με τις πτωτικες τασεις να συνεχιζονται...
-
0,2% νομιμα
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τελικα μεχρι τωρα δεν εχω κανει τιποτα, τι λετε και εσεις να παω παλι να τον πιασω με αποδειξεις, αφου εχω τους δοσομερτητες και μπορω ??? η να τον αφησω ??? η να του την κανω ανωνυμα και να τον πιασει ο αρμοδιος φορεας ???Αν εισαι σιγουρος κανε καταγγελια στο 1520 http://www.ekatanalotis.gr/?cat=27
Στο δευτερο δοχειο την μετρησες την βενζινη;Ειχε και εκεινη ελλειμα;Τα δοχεια τα ειχες συνεχεια κλειστα;.
Τα δοχεια ηταν συνεχεια κλειστα στο γκαραζ , και δεν υπαρχει περιπτωση να εξατμιστηκε , το δευτερο δεν το τσεκαρα, αλλα απο οσο εχω ρωτησει και εχω ψαξει εχουνε παρα πολλοι βενζιναδες κλεφτες στην αντλια.
-
Ο χρήστης tuners έγραψε:
Τα δοχεια ηταν συνεχεια κλειστα στο γκαραζ , και δεν υπαρχει περιπτωση να εξατμιστηκε , το δευτερο δεν το τσεκαρα, αλλα απο οσο εχω ρωτησει και εχω ψαξει εχουνε παρα πολλοι βενζιναδες κλεφτες στην αντλια.
Μετρα και το δευτερο να δεις αν και εκει εχει την ιδια διαφορα,ετσι απο περιεργεια.
Προχωρα σε καταγγελια .
-
Θα παω να του γεμισω τα δοχεια με 95αρα που εκει πιστευω πεφτει το τρελλο κλεψιμο, θα εχω και μαρτυρες, και ετσι θα τον στειλω αδιαβαστο.
Αναμονη !!!
Βενζίνη ώρα μηδέν!