-
Ένα μπιτόνι πρέπει να είναι βαθμονομημένο για να έχει ακρίβεια. Όμως αυτός που έφτιαχνε τα μπιτόνια κορόιδευε το κόσμο και πουλούσε μικρότερα μπιτόνια στη τιμή των δεκάλιτρων (όταν λέμε 10λιτρο πρέπει να παίρνει και λίγο παραπάνω).
-
Πάντως, σήμερα στη Νετ, για το θέμα του ' το τεπόζιτο πέρνει 50 και πληρώνω στο βενζινά 52 λίτρα' ο πρόεδρος των βενζινοπολών είπε ότι ειδικά για γκρουπ βαγκ, πέρνει και 3 λίτρα ο σωλήνα που επικοινωνεί με το τεπόζιτο, ενώ για τις άλλες μάρκες είπε ότι έχουν ένα χώρο πάνω-πάνω στο τεπόζιοτ που δεν είναι ογκομετρημένος, και καταλαμβάνει περίπου 2 λίτρα...
-
Και ο κολλητός μου έχει χώρο πάνω από το στομάχι που δεν είναι μετρημένος...
Αλλιως πως τρώει τόσο?
-
εχει ο πατερας μου ενα HRV και οταν βαζει βενζινη από ενα βενζινάδικο που την εχει νοθευμένη μου λέει οτι μπαινει το v-tec στις 4000 στροφες αντι για 6500
ενα Daewoo Nubira που χρησιμοποιώ εγω οταν βαλω κακή βενζινη οι στροφες του ρελαντι ανεβαινουν στις 1500 απο 800
και αυτο δεν οφειλεται σε προβλημα του κινητήρα, πηγα σε συνεργειο και εκαν ελεγχο, απλα οφειλεται στην κωλοβενζινη που πουλανε τα λαμόγια -
(Επί τη ευκαιρία της έρευνας του Ε.Μ.Π., που, επιτρέψτε μου, θα 'χει ξεχαστεί σε τρεις μέρες το πολύ ...). Το Ε.Μ.Π. εξακολουθεί να ελέγχει την καλή ποιότητα καυσίμων (για το τι ποσότητα αγοράζει το πόπολο, ας το αφήσουμε προς το παρόν...) των πρατηρίων της ΕΛΙΝ ;;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Πάντως, σήμερα στη Νετ, για το θέμα του ' το τεπόζιτο πέρνει 50 και πληρώνω στο βενζινά 52 λίτρα' ο πρόεδρος των βενζινοπολών είπε ότι ειδικά για γκρουπ βαγκ, πέρνει και 3 λίτρα ο σωλήνα που επικοινωνεί με το τεπόζιτο, ενώ για τις άλλες μάρκες είπε ότι έχουν ένα χώρο πάνω-πάνω στο τεπόζιοτ που δεν είναι ογκομετρημένος, και καταλαμβάνει περίπου 2 λίτρα...Καλά, μη γελάτε, τα VW είναι πρακτικά άγνωστο το πόση βενζίνη χωράνε...
Ο χρήστης κάβουρας που είναι φίλος μου και ιδιοκτήτης VW Golf IV έχει καταφέρει να βάλει μέχρι 11-12 λίτρα βενζίνης μετά το κλείσιμο της αντλίας χωρίς να τρέξει έξω. Έχει καταφέρει λοιπόν να βάλει 58,08 λίτρα σε 55άρι ντεπόζιτο ΧΩΡΙΣ να έχει ανοίξει καν το λαμπάκι (ήταν στο 1/4 για την ακρίβεια όταν πήγε στο βενζινάδικο). Γενικά είναι πάγια τακτική του να βάζει βενζίνη μόλις πέσει η στάθμη βρεθεί ανάμεσα στα 2/5 και στο 1/2, οπότε όμως και βάζει ανάμεσα σε 35-40 λίτρα συνήθως.
-
Eπιβεβαιώνω και εγώ για τα VAG. Και ο δείκτης τους εκεί κοντά στο 1/4 και κάτω, είναι άλλα αντ'άλλων, όπως και στο Full.
-
πέρασε το 1,20 το λίτρο...
http://www.gasprice.gr/main/searchforst ... orderid=52
-
Απλή!
Και η σούπερ αμόλυβδη έφτασε το 1,40! (FSI, FSI έχω τρέλααα στο μυαλόοοο ).
Όλοι Sunday drivers θα γίνουμε στο τέλος. -
Εγώ πάντως έβαλα 95αρα χτες με 0,999 και σήμερα βάλαμε στο αμάξι του φίλου μου 100άρα με 1,106. Στην Πάτρα...
-
εφυγα και εγω για καταγγελια.στο βενζιναδικο επι της λ.καβαλας μετα το παλατακι προς ρευμα για αθηνα εχει ενα βενζιναιδκο δεν θυμαμαι την μαρκα ηταν.
βαζω 20 ευρω με 1.02 το λιτρο και το τεποζιτο μου ηταν αδειο.δλδ ο δεικτης τερμα κατω και το trip computer ελεγε υπολοιπο 10klm.
βαζω βενζινη και παει λιγο πριν τη μεση.επειδη ξερω ομως μεχρι που παει μου φανηκε οτι μεε εκλεψε.δεν ειπα τπτ και εφυγα.την καιω την φτανω παλι στα 10χλμ υπολοιπο(εβγαλα 150 χλμ).
παω στην shell βαζω 20 ευρω με 1.06 και ο δεικτης πηγε ενα τσακ πανω απο την μεση.οποτε ο αλλος με εκλεψε περιπου 2-3 λιτρα υπολογιζω.
θα παω αποκει και θα τους κραξω και θα τους πω οτι πανε για καταγγελια στεγνα.
-
1,16 η φτηνότερη στα Χανιά (που έχουν την ακριβότερη βενζίνη)!
-
Ο χρήστης fabiawrc έγραψε:
εφυγα και εγω για καταγγελια.στο βενζιναδικο επι της λ.καβαλας μετα το παλατακι προς ρευμα για αθηνα εχει ενα βενζιναιδκο δεν θυμαμαι την μαρκα ηταν.βαζω 20 ευρω με 1.02 το λιτρο και το τεποζιτο μου ηταν αδειο.δλδ ο δεικτης τερμα κατω και το trip computer ελεγε υπολοιπο 10klm.
βαζω βενζινη και παει λιγο πριν τη μεση.επειδη ξερω ομως μεχρι που παει μου φανηκε οτι μεε εκλεψε.δεν ειπα τπτ και εφυγα.την καιω την φτανω παλι στα 10χλμ υπολοιπο(εβγαλα 150 χλμ).
παω στην shell βαζω 20 ευρω με 1.06 και ο δεικτης πηγε ενα τσακ πανω απο την μεση.οποτε ο αλλος με εκλεψε περιπου 2-3 λιτρα υπολογιζω.
θα παω αποκει και θα τους κραξω και θα τους πω οτι πανε για καταγγελια στεγνα.
Καλύτερα κάνε την καταγγελία στα μουλωχτά για να τους πιάσουν στα πράσα...
-
14,61 lt με 20
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εγώ πάντως έβαλα 95αρα χτες με 0,999 και σήμερα βάλαμε στο αμάξι του φίλου μου 100άρα με 1,106. Στην Πάτρα...100αρα που??
Γιατι στην εθνικη που περναω οταν παω πανεπιστημιο,τετοιες τιμες δεν.. -
1,03-1,04 παίζει στην Θεσσαλονίκη.
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Εγώ πάντως έβαλα 95αρα χτες με 0,999 και σήμερα βάλαμε στο αμάξι του φίλου μου 100άρα με 1,106. Στην Πάτρα...
100αρα που??
Γιατι στην εθνικη που περναω οταν παω πανεπιστημιο,τετοιες τιμες δεν..Silkoil στην Κανελλοπούλου και η βενζίνη του είναι πολύ καλή.
Με 95 άρα που βάζω εγώ στα τελευταία 9-10 γεμίσματα δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, ίσα ίσα που έπεσε και η κατανάλωσή μου σε σχέση με τη Shell V-Power που έβαζα πριν, ενώ με την 100άρα που βάζει ο φίλος μου και ο αδερφός του μου έχουν πει ότι τα αυτοκίνητά τους αποδίδουν καλύτερα απ' ότι με τη Racing και την Ultimate.
Δοκίμασέ την και δε νομίζω να απογοητευτείς
-
Thnx!
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
εφυγα και εγω για καταγγελια.στο βενζιναδικο επι της λ.καβαλας μετα το παλατακι προς ρευμα για αθηνα εχει ενα βενζιναιδκο δεν θυμαμαι την μαρκα ηταν.
βαζω 20 ευρω με 1.02 το λιτρο και το τεποζιτο μου ηταν αδειο.δλδ ο δεικτης τερμα κατω και το trip computer ελεγε υπολοιπο 10klm.
θα παω αποκει και θα τους κραξω και θα τους πω οτι πανε για καταγγελια στεγνα.Καλύτερα κάνε την καταγγελία στα μουλωχτά για να τους πιάσουν στα πράσα...
Από άρθρο που έπεσε στα χέρια μου (πηγή: Ραδιοτηλεόραση, τεύχος 1970, 17-23 Νοεμβρίου 2007, σελ. 109)
*Πώς 'εξατμίζονται' κάθε χρόνο 50 εκατ. λίτρα βενζίνης
Ο Έλληνας καταναλωτής, με συντηρητικούς υπολογισμόυς, 'χάνει ' κάθε χρόνο μια ποσότητα της τάξεως των 50 εκατομμυρίων λίτρων βενζίνης, τις οποίες έχει μεν πληρώσει, αλλά δεν του έχουν παραδοθεί, διότι το 78% των πρατηριούχων παραδίδει ελειμματική ποσότητα (μεταξύ 0.5% και 7%) σε σχέση με τον όγκο που αναγράφει η αντλία.
Την εικόνα αυτή εμφανίζουν για την αγορά τα ευρήματα από δείγματα βενζινών της Αττικής, στα οποία ελέγχθηκε η ακριβής πσότητα του καυσίμου κατά την παράδοση, σε ποσοτικό έλεγχο που έγινε με τη μέθοδο που έχει αναπτύξει το Εργαστήριο Καυσίμων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνίου (ΕΜΠ).
Όσον αφορά τις απώλειες που έχουν οι καταναλωτές από τα ρεζερβουάρ τους, χάνονται κάθε χρόνο 3.000 τόνοι βενζίνης λόγω εξάτμισης ενώ υπενθυμίζεται ότι ο νόμος επιτρέπει στο υγρό καύσιμο που παραδίνεται στον καταναλωτή να έχει απώλειες μέχρι 0.5%.
Σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, ο καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Καυσίμων και Λιπαντικών του ΕΜΠ Στ. Στούρνας, ο αναπληρωτής καθηγητής Φ. Ζαννίκος και στελέχη του εργαστηρίου παρουσίασαν τα αποτελέσματα των τελευταίων ερευνών (πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο του 2007) σχετικά με την ποιότητα των υγρών καυσίμων (βενζίνες και πετρέλαιο κίνησης) που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.
Τα αποτελέσματα, τα οποία συμφωνούν με τα ευρήματα παρόμοιας μελέτης πο έγινε το 2006, έδειξαν ότι στο 78% των περιπτώσεων υπήρξε αντικανονικό έλλειμμα (μεταξύ 0.5% και 7%) σε σχέση με τον όγκο που έγραφε η αντλία. Εξάλλου, όπως διαπθιστώθηκε από το ΕΜΠ, παρά τους ελέγχους από το ΚΕΔΑΚ και τους ελέγχους των ιδίων των εταιριών στα πρατήρια με τα οποία συνεργάζονται, αυξήθηκε ο αριθμός των αντικανονικών δειγμάτων.
Όπως υπογράμμισαν οι ομιλητές σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει η ποιότητα των καυσίμων στην αγορά, στο πετρέλαιο κίνησης τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 2007 η κατάσταση χειροτέρεψε σε σχέση με το 2006, αν και δεν είναι τόσο κακή όσο το 2002. Παρουσιάστηκε αύξηση του αριθμού των ακραίων δειγμάτων (όσων δηλαδή η περιεκτικότητα σε θείο ήταν τριπλάσια ή ακόμη μεγαλύτερη από την ισχύουσα προδιαγραφή) και αυτό οδήγησε σε αύξηση του μέσου όρου όλων των δειγμάτων. Χαρακτηρηστικά αναφέρθηκε ότι σε ένα δείγμα το περιεχόμενο θείο ήταν 70 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.
Τα αποτελέσματα της έρευνας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση παριστάμενων πρατηριούχων, όσο και εκπρόσωπων των εταιριών, που τα αμφισβήτησαν. Ο κ. Στούρνας, από την πλευρά του, τόνισε ότι τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν το συντρηπτικό ποσοστό των αποκλίσεων στην παράδοση υγρών καυσίμων να είναι στο μείον 0.5% και όχι συν 0.5%, που επίσης επιτρέπει ο νόμος, γεγονός που, όπως είπε, επιβεβαιώνει ότι γίνεται στο έπακρο εκμετάλλευση του περιθωρίου αντοχής των αντλιών, κάτι το οποίο επιτρέπεται. Επίσης σχολίασε: 'Δε μπορώ να αναφερθώ σε ενσυνείδητη κλοπή σε περιπτώσεις αρνητικής απόκλισης μέχρι 2% μέσα στην οποία κινείται το 95% των δειγμάτων, αλλά θεωρώ ότι διαπράττεται κλοπή στις περιπτώσεις με απόκλιση πάνω αοπό 2% που αντιπροσωπεύουν το 5.3% του συνόλου των δειγμάτων'.
Οι αντιδράσεις ήταν έντονες από τους πρατηριούχους διότι όπως είπαν, χαρακτηρίζονται κλέφτες οι οκτώ στους δέκα επαγγελματίες. Ο κ. Στούρνας επεσήμανε ότι η μέθοδος είναι πρωτότυπη και δίνει τα πλέον ακριβή αποτελέσματα και ανέφερε ότι θα διεκδηκήσει την κατοχύρωσή της με διεθνή πατέντα, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν κάποιοι επαγγελματίες που σαφώς εξαπατούν τον καταναλωτή, αλλά αυτό δεν αφορά το 78% των περιπτώσεων όπου βρέθηκαν αντικανονικά δείγματα. Πρόσθεσε ότι 'υπάρχουν και αυτοί που παραδίδουν πετρέλαιο θέρμανσης σε θερμοκρασία 60 ή και 70 βαθμών Κελσίου ή που ζεσταίνουν ολόκληρες τις δεξαμενές τους για να δημιουργείται λανθασμένη εντύπωση για τον όγκο που παραλαμβάνει ο καταναλωτής'.
Υποστηρικτές του ερευνητικού προγράμματος είναι ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος και ο γενικός διευθυντής του, κ. Πετριανίδης, ανέφερε ότι τα ευρήματα της έρευνας θα αποτελέσουν έναυσμα για μελέτη.*
-
οσο στην Ελλαδα οι απετεωνες δεν μπαινουν ΑΜΕΣΩΣ ΦΥΛΑΚΗ, δε προκειται να αλλαξει το παραμικρο.
Βενζίνη ώρα μηδέν!