-
Στην περιοχη της Γενευης η σελλ εχει την απλη στα 1,40 Ε
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Aρα να επιλέγουμε το ακριβότερο ;;;Οχι ρε συ elteo! Να μην βαλεις στον ακριβοτερο, ουτε αυτο ειναι λυση...
Απλα να μαθετε οτι στο θεμα των καυσιμων τον παν δεν ειναι η τιμη! Μακαρι να βρεις πρατηριο που θα ειναι και καλο και φθηνο... Αν ομως δεν τα βρεις ολα αυτα σου λεω οτι σε συμφερει περισσοτερο να συμβιβαστεις στο θεμα της τιμης (3 λεπτα παραπανω σε ενα γεμισμα 45 λιτρων ειναι μολις 1,3 ευρω) παρα στο θεμα της ποσοτητας (μιας και εν τελη το φθηνο συνυπολογιζοντας και το ποσοστο κλοπης ειναι ακριβοτερο απο τα ακριβα) η στην ποιοτητα μιας και μια επισκεψη στο συνεργειο σιγουρα θα κοστισει πολυ παραπανω απο τα χρηματα που φαινομενικα γλιτωσες απο το πρατηριο!Δεν είναι έτσι και για αυτό δυσκολευόμαστε να σε καταλάβουμε. Σαφώς και έχεις δίκιο όταν λες ότι το παν δεν είναι η τιμή. Όμως πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα σωστά πρατήρια από τα άλλα;
Το θέμα της ποιότητας μπορούμε να το καταλάβουμε με σιγουριά μόνο αν είναι τόσο κακή που σε 1 ή σε λίγα γεμίσματα από το ίδιο κακό μέρος χαλάσει κάτι. Άρα είναι ήδη αργά, την πατήσαμε, το νόημα είναι να το προλάβουμε. Ή αλλιώς ψευτουπολογίζουμε αν τραβάει καλά, αν χτυπάει πυράκια σε κάποια αυτοκίνητα που έχουν ευαισθησία και αν μοιάζει να βγάζει πιο πολλά χλμ. Κοινώς πιάσε αυγό και κούρευτο...
Στο θέμα της ποσότητας βλέπουμε (και μόνο σε φουλάρισμα, όχι από γραμμή σε γραμμή χωράει τόσο κλπ) αν χωράει σαφώς πιο πολύ από όσο πρέπει ή αν μοιάζει να έκαψε σαφώς περισσότερο από όσο βγάζει το υπολογιστάκι. Κι εδώ η βεβαιότητα των υπολογισμών απαιτεί κάποια ικανή ποσότητα μετρήσεων και πάλι σίγουρος δεν είσαι.
Μας μένει η τιμή. Εδώ είναι ξεκάθαρο, το 1,62 είναι παραπάνω από το 1,59. Και τα 3 λεπτά επί 50 λίτρα είναι 1,5 ευρώ δηλαδή τζάμπα τυρόπιτα...ή 500 δραχμές.... χάρισμα στο βενζινά που έτσι κι αλλιώς δεν ξέρεις αν σε κλέβει! Αφού δεν μπορείς να μετρήσεις την ποιότητα και την ποσότητα αναγκαστικά προσπαθείς να κάνεις κάτι με το πιο σαφές, χειροπιαστό και απόλυτα μετρήσιμο στοιχείο, την τιμή.
Αν βέβαια, όπως έχω κάνει, απορρίψω κατόπιν πολλών μετρήσεων τα φτηνά βενζινάδικα για θέμα σε ποιότητα ή ποσότητα τότε (και μόνον τότε) έχει νόημα να ξεκινήσω να βάζω στα λίγα ακριβότερα και φυσικά να ξαναρχίσω από την αρχή τη σειρά μετρήσεων για να δούμε αν θα χρειαστεί να απορρίψω κι αυτά.
Νομίζω αυτά που λέω αποτελούν τον πιο λογικό και συνήθη αλγόριθμο επιλογής (βασικά είναι trial and error). Αν δεν εννοείς το ίδιο και ξέρεις κάποιον πιο εύκολο τρόπο επιλογής προμηθευτή καυσίμου πες το μας και μας! -
Μια χαρα ειναι ο συλλογισμος σου!
Εγω απλα θα αφηνα τα πολυ φθηνα εκτος συλλογισμου...
Και τι εννοω 'πολυ φθηνα'??
Μπαινοντας στο http://www.gge.gr/36/index.asp βλεπεις ποσο πουλανε τα δυιλιστηρια σε καθημερινη βαση! Αν προσθεσεις και το 23% που ειναι ο ΦΠΑ βλεπεις χονδρικα ποσο αγοραζουν οι εταιριες... Οταν βλεπεις πρατηρια να πουλανε 3-4 λεπτα πανω απο αυτη την τιμη τοτε κατι περιεργο συμβαινει!
Ειναι αρκετα πιο ευκολο να δεις ποια πρατηρια ειναι υποπτα... -
Σωστό το σκεπτικό για τις τιμές διυλιστηρίου. Αλλά λέει ενδεικτικές τιμές.... τι σημαίνει αυτό; Ότι άλλοι μπορεί να παίρνουν με παραπάνω κι άλλοι με παρακάτω;; Αν είναι έτσι πάει το σκεπτικό σου...
Και, γκρρρ, κάθε φορά που βλέπω αυτά τα νούμερα εκνευρίζομαι για το πως μεγαλώνει η διαφορά της τιμής 95-100 οκτανίων από το διυλιστήριο στην αντλία.... -
Οχι! Αυτες ειναι οι τιμες βαση των οποιων υπολογιζονται οι τιμες αγορας και για τις εταιριες και για τα πρατηρια...
Ειναι τελεσιδικες και δεν αλλαζουν!
Ειναι η τιμη στην οποια αγοραζουν τα καυσιμα τους οι εταιριες απο τα δυιλιστηρια! -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Μπαινοντας στο http://www.gge.gr/36/index.asp βλεπεις ποσο πουλανε τα δυιλιστηρια σε καθημερινη βαση! Αν προσθεσεις και το 23% που ειναι ο ΦΠΑ βλεπεις χονδρικα ποσο αγοραζουν οι εταιριες... Οταν βλεπεις πρατηρια να πουλανε 3-4 λεπτα πανω απο αυτη την τιμη τοτε κατι περιεργο συμβαινει!
Ειναι αρκετα πιο ευκολο να δεις ποια πρατηρια ειναι υποπτα...ναι ε?
πχ, το συνηθες πόσο ειναι πανω απο την τιμη αγορας?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ειναι αρκετα πιο ευκολο να δεις ποια πρατηρια ειναι υποπτα...ναι ε?
πχ, το συνηθες πόσο ειναι πανω απο την τιμη αγορας?
3-4 πάνω απο την τιμή αυτή = κάτω του κόστους γιατί αυτή η τιμή δέν περιλαμβάνει:
- Κέρδος εταιρείας (το απολύτως χαμηλότερο που έχω δεί είναι 1,5 λεπτό, το πιο σύνηθες είναι 2-4 λεπτά)
- Μεταφορικά (κυμαίνεται ανάλογα τηνπεριοχή, για Αττική είναι κάπου 0,85-0,9 του λεπτου)
- Εισφορά υπέρ Ταμείου Βενζινοπωλών 0,485%, με τις τρέχουσες τιμές βγαίνει 0,7 με 0,8 του λεπτού
Δηλαδή απο τα 4 λεπτά και πάνω απο την τιμη ΔΕΠ αρχίζει να έχει κέρδος ο βενζινάς.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Δηλαδή απο τα 4 λεπτά και πάνω απο την τιμη ΔΕΠ αρχίζει να έχει κέρδος ο βενζινάς.
Και πόσο είναι περίπου αυτό το κέρδος?
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Εγώ που βάζω στο φθηνότερο (μάλλον) δεν έχω κανένα παράπονο με την ποιότητα και την ποσότητα διότι πολλαπλασιάζοντας την μέση κατανάλωση του BC με τις εκατοντάδες χλμ που έχω διανύσει (πχ 355 χλμ=3,55) βλέπω ότι μέχρι το σκάσιμο στο φουλάρισμα τα λίτρα είναι αυτά που περιμένω να πάρω.Αναφέρεσαι στο γνωστό;
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Εγώ που βάζω στο φθηνότερο (μάλλον) δεν έχω κανένα παράπονο με την ποιότητα και την ποσότητα διότι πολλαπλασιάζοντας την μέση κατανάλωση του BC με τις εκατοντάδες χλμ που έχω διανύσει (πχ 355 χλμ=3,55) βλέπω ότι μέχρι το σκάσιμο στο φουλάρισμα τα λίτρα είναι αυτά που περιμένω να πάρω.Τα φθηνοτερα απεχουν γυρω στα 2 λεπτα απο την τιμη στην οποια αναφερεσαι!
Για τα λοιπα με καλυψε ο dog80! -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Εγώ που βάζω στο φθηνότερο (μάλλον) δεν έχω κανένα παράπονο με την ποιότητα και την ποσότητα διότι πολλαπλασιάζοντας την μέση κατανάλωση του BC με τις εκατοντάδες χλμ που έχω διανύσει (πχ 355 χλμ=3,55) βλέπω ότι μέχρι το σκάσιμο στο φουλάρισμα τα λίτρα είναι αυτά που περιμένω να πάρω.σε ποιο βαζεις?
-
Σχεδόν οφ-τόπικ: μπορεί να ανάψει check-engine από κακή ποιότητα (χωρίς να υπάρχει κάποιο άλλο εμφανές πρόβλημα) ; Μιλάω για 1.8 turbo VAG παλιάς κοπής...
-
Ω ναι.
-
-
Κάτσε, τώρα 'περνάει' και στα πρατήρια η μείωση !!!
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Κάτσε, τώρα 'περνάει' και στα πρατήρια η μείωση !!!Έχουν ΗΔΗ αλλάξει τις πινακίδες...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Εγώ που βάζω στο φθηνότερο (μάλλον) δεν έχω κανένα παράπονο με την ποιότητα και την ποσότητα διότι πολλαπλασιάζοντας την μέση κατανάλωση του BC με τις εκατοντάδες χλμ που έχω διανύσει (πχ 355 χλμ=3,55) βλέπω ότι μέχρι το σκάσιμο στο φουλάρισμα τα λίτρα είναι αυτά που περιμένω να πάρω.Εγώ αφού έχω διαπιστώσει την ακρίβεια του OBC συγκρίνω την τιμή του με αυτή που προκύπτει με χλμ και λίτρα από φουλάρισμα σε φουλάρισμα και αποφασίζω.
-
Χθες έβαλα για πρώτη φορά βενζίνη σε ένα βενζινάδικο VALIN στη Λεωφόρο Αθηνών στον Ασπρόπυργο. Καινούργια εταιρεία είναι αυτή; Πρώτη φορά που είδα το λογότυπο αυτό.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Χθες έβαλα για πρώτη φορά βενζίνη σε ένα βενζινάδικο VALIN στη Λεωφόρο Αθηνών στον Ασπρόπυργο. Καινούργια εταιρεία είναι αυτή; Πρώτη φορά που είδα το λογότυπο αυτό.Αν δεν απατωμαι βρισκεις πολλα βενζιναδικα με το σημα αυτο στην Ευβοια
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Χθες έβαλα για πρώτη φορά βενζίνη σε ένα βενζινάδικο VALIN στη Λεωφόρο Αθηνών στον Ασπρόπυργο. Καινούργια εταιρεία είναι αυτή; Πρώτη φορά που είδα το λογότυπο αυτό.Αν προσεξες, εχει και μια μικροτερη πινακιδα που γραφει 'Α.Π'.(μετονομαστηκε προσφατα) Το συγκεκριμενο ειναι πολυ καιρο εκει κι εχει καλη φημη ως προς την ποιοτητα του. Την εποχη της απεργιας των βυτιοφορων μαλιστα, ηταν απ'τα λιγα που ειχαν καυσιμα...
Βενζίνη ώρα μηδέν!