-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ιγω να φουλαρου (ακομη και αν δε χρειαζεται) κι οι αλλοι να παν να γαμθ0υν
κλασσικη Ελληνικη νοοτροπια, καμια εκπληξη.Το πρόβλημα δηλαδή είναι ότι δεν μπορούν να φουλάρουν όλοι?
Λύση είναι να βάλουν όλοι από 20 λίτρα?
Αυτοί που καίνε diesel πόσο να βάλουν δηλαδή καθ οτι πιο οικονομικοί?
Αλλού είναι το πρόβλημα παιδιά.
Σ αυτούς που τόσα χρόνια τωρα καλλιέργησαν αυτές τις νοοτροπίες.
Γι αυτά τα θέματα όμως κουβέντα πουθενά , όλοι μας (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα) 'οι διακοπές μας' , 'η οδηγική ευχαρίστησή μας'...ε , μετά ρίχνουμε και από ένα μπινελίκι στον 'κάφρο' συνέλληνα. -
Ο χρήστης imago έγραψε:
Εγω δεν καταλαβα ακριβως γιατι απεργουν...
Γιατί ενώ μέχρι τώρα η άδεια για βυτίο ήταν Α, με το νέο ν/σ γίνεται Α/10 (λέμε τώρα, τα νούμερα είναι σχετικά). Οπότε πολύς κόσμος θα χάσει την επενδυσούλα του. Έχουν κι αυτοί ένα δίκιο, δεν είναι στον αέρα. Φταίνε όμως και οι κυβερνήσεις που τους χάϊδευαν τόσα χρόνια.
Καταλαβα, απλα δεν 'καταλαβα'. Η τελευταια αδεια εχει εκδοθει το 1971 εαν δεν κανω λαθος και εχουν φτασει να πωλουνται-ενοικιαζονται προς αρκετες χιλιαδες €. Και στο κατω κατω, δεν εχουν κανει ηδη αποσβεση?
Και με την απεργια τι θα κερδισουν? Αργα η γρηγορα θα σπασει με τον ενα ή αλλο τροπο... -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Εγω δεν καταλαβα ακριβως γιατι απεργουν...
Γιατί ενώ μέχρι τώρα η άδεια για βυτίο ήταν Α, με το νέο ν/σ γίνεται Α/10 (λέμε τώρα, τα νούμερα είναι σχετικά). Οπότε πολύς κόσμος θα χάσει την επενδυσούλα του. Έχουν κι αυτοί ένα δίκιο, δεν είναι στον αέρα. Φταίνε όμως και οι κυβερνήσεις που τους χάϊδευαν τόσα χρόνια.
Καταλαβα, απλα δεν 'καταλαβα'. Η τελευταια αδεια εχει εκδοθει το 1971 εαν δεν κανω λαθος και εχουν φτασει να πωλουνται-ενοικιαζονται προς εκατοντάδες χιλιαδες €. Και στο κατω κατω, δεν εχουν κανει ηδη αποσβεση?
Και με την απεργια τι θα κερδισουν? Αργα η γρηγορα θα σπασει με τον ενα ή αλλο τροπο...Fixed (για την πώληση...) !!
-
Η τελευταια αδεια εχει εκδοθει το 1971 εαν δεν κανω λαθος και εχουν φτασει να πωλουνται-ενοικιαζονται προς αρκετες χιλιαδες €. Και στο κατω κατω, δεν εχουν κανει ηδη αποσβεση?
Και με την απεργια τι θα κερδισουν? Αργα η γρηγορα θα σπασει με τον ενα ή αλλο τροπο...Σε όλα έχεις δίκιο (αν και νομίζω ότι η πρώτη άδεια έχει εκδοθεί τότε, δεν έχει όμως σημασία). Ειδικά η απόσβεση αποσιωπάται συστηματικά.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
ιγω να φουλαρου (ακομη και αν δε χρειαζεται) κι οι αλλοι να παν να γαμθ0υν
κλασσικη Ελληνικη νοοτροπια, καμια εκπληξη.Το πρόβλημα δηλαδή είναι ότι δεν μπορούν να φουλάρουν όλοι?
Λύση είναι να βάλουν όλοι από 20 λίτρα?
Αυτοί που καίνε diesel πόσο να βάλουν δηλαδή καθ οτι πιο οικονομικοί?
Αλλού είναι το πρόβλημα παιδιά.
Σ αυτούς που τόσα χρόνια τωρα καλλιέργησαν αυτές τις νοοτροπίες.
Γι αυτά τα θέματα όμως κουβέντα πουθενά , όλοι μας (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα) 'οι διακοπές μας' , 'η οδηγική ευχαρίστησή μας'...ε , μετά ρίχνουμε και από ένα μπινελίκι στον 'κάφρο' συνέλληνα.ποιοι ειναι αυτοι αραγε, εκτος απο εμας τους ιδιους?
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Και ποιος θα καθορίσει το σωστό μέτρο και το πειθαρχημένο?Ααααα, εδώ κι αν θα βγούμε off topic. Βασικά η απάντηση είναι ο Διαφωτισμός που εν Ελλάδι προσπεράστηκε. Κάπως κρυπτικά: Στις καρδιές των Ελλήνων βρίσκεται ο λεβέντης ο Καραϊσκάκης κι όχι ο χαρτογιακάς ο Μαυροκορδάτος.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Και ποιος θα καθορίσει το σωστό μέτρο και το πειθαρχημένο?
Ααααα, εδώ κι αν θα βγούμε off topic. Βασικά η απάντηση είναι ο Διαφωτισμός που εν Ελλάδι προσπεράστηκε. Κάπως κρυπτικά: Στις καρδιές των Ελλήνων βρίσκεται ο λεβέντης ο Καραϊσκάκης κι όχι ο χαρτογιακάς ο Μαυροκορδάτος.
Σωστός!
Αυτός που έλεγε...'ζτη μπ@υτσα ' μ' , με άλλη έννοια όμως . -
Ο χρήστης imago έγραψε:
νομίζω ότι η πρώτη άδεια έχει εκδοθεί τότε'Οπως δήλωσε ο υπουργός ΥΜΔ Δημήτρης Ρέππας, η τελευταία άδεια σε φορτηγά δημόσιας χρήσης έχει δοθεί το 1971, με αποτέλεσμα ο κλάδος αυτός να θεωρείται πλέον κλειστό επάγγελμα. '
http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 53&catid=3
-
νομίζω ότι η πρώτη άδεια έχει εκδοθεί τότε
'Οπως δήλωσε ο υπουργός ΥΜΔ Δημήτρης Ρέππας, η τελευταία άδεια σε φορτηγά δημόσιας χρήσης έχει δοθεί το 1971, με αποτέλεσμα ο κλάδος αυτός να θεωρείται πλέον κλειστό επάγγελμα. '
http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 53&catid=3
Ευχαριστώ για τη διόρθωση. Βέβαια αυτό καθιστά τα πράγματα ακόμη πιο άβολα για τους βυτιοφορείς. Χάνουν και το τελευταίο κοινωνικό έρεισμα.
-
Σήμερα που επέστρεψα από ταξίδι, έπρεπε να γεμίσω. Έψαξα 3-4 στην περιοχή μου και τίποτε. Κατέληξα σε ένα Shell στη Δραπετσώνα. Αποτέλεσμα; 71€ με τιμή 1,899 € / L...!!!
Αν αυτό δεν είναι κλεψιά και απάτη, τι είναι; Βέβαια, τραβάει καλύτερα στις χαμηλές στροφές και ανεβάζει και πολύ πιο εύκολα, αλλά τι να το κάνεις; Με τέτοια τιμή, δεν το συζητάω πλέον για 100άρα, αν και μέχρι πέρσι μόνο 100άρα έβαζα.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Σήμερα που επέστρεψα από ταξίδι, έπρεπε να γεμίσω. Έψαξα 3-4 στην περιοχή μου και τίποτε. Κατέληξα σε ένα Shell στη Δραπετσώνα. Αποτέλεσμα; 71€ με τιμή 1,899 € / L...!!!Αν αυτό δεν είναι κλεψιά και απάτη, τι είναι;
Ευχαριστώ.
V power racing υποθέτω ...
-
Aποδειξη σου δωσε???
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Σήμερα που επέστρεψα από ταξίδι, έπρεπε να γεμίσω. Έψαξα 3-4 στην περιοχή μου και τίποτε. Κατέληξα σε ένα Shell στη Δραπετσώνα. Αποτέλεσμα; 71€ με τιμή 1,899 € / L...!!!Αν αυτό δεν είναι κλεψιά και απάτη, τι είναι; Βέβαια, τραβάει καλύτερα στις χαμηλές στροφές και ανεβάζει και πολύ πιο εύκολα, αλλά τι να το κάνεις; Με τέτοια τιμή, δεν το συζητάω πλέον για 100άρα, αν και μέχρι πέρσι μόνο 100άρα έβαζα.
Ευχαριστώ.
Θαρρω οτι ειχες το δικαιωμα να μην επιλεξεις το συγκεκριμενο πρατηριο καθοτι δεν ησουν ικανοποιημενος απο την τιμη και να εψαχνες για καποιο αλλο.Απο τι στιγμη που ηδη εψαξες τα 'γειτονικα' και στραφηκες σε αλλες περιοχες,ισως καποια μετρα ή χιλιομετρα πιο μακρια να εβρισκες μια πιο 'προσιτη' τιμη.
-
Απόδειξη έδωσε γιατί το ζήτησα, αλλιώς θα προσπαθούσε να ξεφύγει. Με τέτοια τιμή εννοείται ότι δε θα την άφηνα. Η υψηλότερη τιμή που βρίσκεις racing είναι 1,869, στον Πειραιά τουλάχιστον. Το άσχημο είναι πως έπρεπε να φύγω για δουλειά κατά τις 13.30 και νωρίτερα έπρεπε να βάλω βενζίνη, να φτιάξω κάτι να φάω και να ετοιμαστώ, αφού μαζέψω τα πράγματα από το ταξίδι. Οπότε, αφού είχα σχετικά καλή σειρά στο πρατήριο, είπα να βάλω και να τελειώνω. Τελικά και στη δουλειά άργησα και βενζίνη ακριβή έβαλα και έκανα 1000 ώρες ένα ταξίδι που ήταν άψογο ως προς το χρόνο.
Ευχαριστώ.
- Ξεκίνημα από Πάτρα 7.45. Έφτασα πριν τη Χαλυβουργική στις 9.45, πράγμα που θα μου έδινε χρόνο 2.15 για Κερατσίνι. Καταπλητικός χρόνος αν σκεφθούμε ότι έκανα παρακάμψεις διοδίων. Το ατύχημα με καθυστέρησε 1.45 και η βενζίνη άλλη 1 h. Σπίτι ίσα που πρόλαβα να γυρίσω και να φύγω.
-
για οσους δεν καταλάβανε γιατι οι οδηγοι κανουν απεργια και τι ζητανε τα πραγματα εχουν ως εξης : οταν αγορασανε την αδεια τους στοίχισε π.χ 200.000€ τα οποια και δωσανε στο υπουργειο , τωρα βγαίνει το ιδιο υπουργειο και λεει οτι η αδεια πλεον κοστιζει 15.000 € και οι οδηγοι ζητάνε αποζημιωση , δηλαδη να τους πληρωσει το κρατος την διαφορα στην τιμη γιατι οπως λενε η αδφεια ειναι περουσιακο στοιχειο και με ποιο δικαιωμα το κρατος ριχνει τοσο πολυ την τιμη και απαξιωνει την αξια του περουσιακου μας στοιχειου ? αρα θελουμε να μας πληρωσει μια διαφορα της ταξης των 100.000€ ! αυτο ζητανε οι οδηγοι να τους δωσει πισω το κρατος την διαφορα ως αποζημιωση
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
για οσους δεν καταλάβανε γιατι οι οδηγοι κανουν απεργια και τι ζητανε τα πραγματα εχουν ως εξης : οταν αγορασανε την αδεια τους στοίχισε π.χ 200.000€ τα οποια και δωσανε στο υπουργειο , τωρα βγαίνει το ιδιο υπουργειο και λεει οτι η αδεια πλεον κοστιζει 15.000 € και οι οδηγοι ζητάνε αποζημιωση , δηλαδη να τους πληρωσει το κρατος την διαφορα στην τιμη γιατι οπως λενε η αδφεια ειναι περουσιακο στοιχειο και με ποιο δικαιωμα το κρατος ριχνει τοσο πολυ την τιμη και απαξιωνει την αξια του περουσιακου μας στοιχειου ? αρα θελουμε να μας πληρωσει μια διαφορα της ταξης των 100.000€ ! αυτο ζητανε οι οδηγοι να τους δωσει πισω το κρατος την διαφορα ως αποζημιωσηΜικρή διόρθωση!
Μέχρι σήμερα αν εγώ ήθελα να ασκήσω το επάγγελμα του μεταφορέα έπρεπε να 'βρω' μια άδεια και να αγοράσω ένα φορτηγό. Την άδεια την 'έβρισκες' από κάποιον (τις περισσότερες φορές συνταξιούχο ή κοντά στην σύνταξη) και την αγοραζες από αυτόν. Πλήρωνες δηλαδή αυτόν που είχε την άδεια (φυσικό πρόσωπο) και όχι το κράτος, υπουργειο, νομαρχία. Όσο για το κόστος, από 70 (για κοινού φορτίου) εώς και 250+ k€ (για βυτιοφόρα).
Σήμερα οι ιδιοκτήτες φορτηγών (=ιδιοκτήτες αδειών ΦΔΧ) διαμαρτύρονται γιατί πλέον δεν μπορούν να μοσχοπουλήσουν (οι 'παλαιότεροι') την άδεια,παίρνοντας ένα πάρα πολύ καλό εφάπαξ στο τέλος της εργασιακής τους ζωής, και οι 'νεότεροι' γιατί χρεώθηκαν 'μέχρι τα αυτιά' για να αγοράσουν την άδεια και τώρα βλέπουν το οικοδόμημα να καταρρέει μετά από 30+ χρόνια ευημερίας. -
Οποτε αυτο που ως τωρα συνεβαινε ηταν μια νοσηρη κατασταση που επρεπε καποτε να τελειωσει. Ενταξει κι εγω τους λυπαμαι αυτους που πηγαν κι εδωσαν 300Κ για μια αδεια, ομως δεν τους φταιει το κρατος γι'αυτο. Ισως φταιει που επετρεπε την αγοραπωλησια αδειων μεταξυ τριτων και δεν τους επεβαλε να την καταθεσουν, οποτε οποιος ηθελε θα την επαιρνε απο το κρατος και τα εσοδα θα πηγαιναν παλι εκει.
Μα καλα ειναι δυνατον να επιτρεποταν αυτο το 'σκλαβοπαζαρο' τοσα χρονια???!!! Αν ειναι δυνατον, δεν το χωραει ο νους μου πραγματικα, οσο το σκεφτομαι τρελαινομαι!!
Για τα πρατηρια τωρα, το βραδυ ηταν 1 ανοιχτο εδω στην Ελευσινα, και πηγε ο αδερφος μου να βαλει γιατι ηταν με ρεζερβα, με αναμονη μισης ωρας. Τιμη στο 1,50 οπως κ τις προηγουμενες ημερες, παλι καλα
-
Ποιοι τόσα χρόνια και έφτασαν να κοστίζουν οι άδειες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ;
Μόνο οι φορτηγατζήδες (ταξιτζήδες κλπ);Να μειωθεί ο μισθός των βουλευτών στα 800 ευρώ. Αφού είναι άχρηστοι να παίρνουν τον βασικό.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ποιοι τόσα χρόνια και έφτασαν να κοστίζουν οι άδειες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ;
Μόνο οι φορτηγατζήδες (ταξιτζήδες κλπ);Να μειωθεί ο μισθός των βουλευτών στα 800 ευρώ. Αφού είναι άχρηστοι να παίρνουν τον βασικό.
+1000 στην νιοστη δυναμη...Αλλα δυστυχως δεν προκειται να γινει, εκτος αν μαζευτουν 1000-2000ατομα και 'μπουνε' καποια μερα στην βουλη...
...και να μειωθουν οι ιδιοι στους μισους! 150 και πολλοι ειναι!
Κατακρεουργησαν την χωρα μεσα σε +35χρονια, την εκαναν ενα ξεφραγκο,
ακαταστατο κοτετσι, οι εγκληματιες! -
Ο χρήστης doule έγραψε:
για οσους δεν καταλάβανε γιατι οι οδηγοι κανουν απεργια και τι ζητανε τα πραγματα εχουν ως εξης : οταν αγορασανε την αδεια τους στοίχισε π.χ 200.000€ τα οποια και δωσανε στο υπουργειο , τωρα βγαίνει το ιδιο υπουργειο και λεει οτι η αδεια πλεον κοστιζει 15.000 € και οι οδηγοι ζητάνε αποζημιωση , δηλαδη να τους πληρωσει το κρατος την διαφορα στην τιμη γιατι οπως λενε η αδφεια ειναι περουσιακο στοιχειο και με ποιο δικαιωμα το κρατος ριχνει τοσο πολυ την τιμη και απαξιωνει την αξια του περουσιακου μας στοιχειου ? αρα θελουμε να μας πληρωσει μια διαφορα της ταξης των 100.000€ ! αυτο ζητανε οι οδηγοι να τους δωσει πισω το κρατος την διαφορα ως αποζημιωση
Μικρή διόρθωση!
Μέχρι σήμερα αν εγώ ήθελα να ασκήσω το επάγγελμα του μεταφορέα έπρεπε να 'βρω' μια άδεια και να αγοράσω ένα φορτηγό. Την άδεια την 'έβρισκες' από κάποιον (τις περισσότερες φορές συνταξιούχο ή κοντά στην σύνταξη) και την αγοραζες από αυτόν. Πλήρωνες δηλαδή αυτόν που είχε την άδεια (φυσικό πρόσωπο) και όχι το κράτος, υπουργειο, νομαρχία. Όσο για το κόστος, από 70 (για κοινού φορτίου) εώς και 250+ k€ (για βυτιοφόρα).
Σήμερα οι ιδιοκτήτες φορτηγών (=ιδιοκτήτες αδειών ΦΔΧ) διαμαρτύρονται γιατί πλέον δεν μπορούν να μοσχοπουλήσουν (οι 'παλαιότεροι') την άδεια,παίρνοντας ένα πάρα πολύ καλό εφάπαξ στο τέλος της εργασιακής τους ζωής, και οι 'νεότεροι' γιατί χρεώθηκαν 'μέχρι τα αυτιά' για να αγοράσουν την άδεια και τώρα βλέπουν το οικοδόμημα να καταρρέει μετά από 30+ χρόνια ευημερίας.Αν ισχύει ότι ισχύει με τις άδειες ταξί (που νομίζω το ίδιο ισχύει) ... τα συμβόλαια που έχουν οι κάτοχοι των αδειών στα χέρια τους (ως συμβόλαια αγοροπωλησίας αυτοκινήτου) λένε γελοία ποσά. Πριν κάποια χρόνια ολόκληρη άδεια ταξί πουλήθηκε περίπου 350.000€ και το συμβόλαιο έγραφε ... 10.000€ (την αξία του αυτοκινήτου δηλαδή).
Η μόνη περίπτωση που αποδεικνύει ότι υπήρξε μια μεγάλη δαπάνη είναι το δάνειο απο την τράπεζα (με την αναλογη υποθήκη).
Οπότε αν ΑΠΑΙΤΟΥΝ από το κράτος να τους δώσει πίσω τα λεφτά τους να τους δώσει τα λεφτά των συμβολαίων τους (που στην ουσία είναι η αξία των οχημάτων τους)!
Βενζίνη ώρα μηδέν!