-
Προσωπικά είμαι 1000 φορές υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης ταμειακών μηχανών στα πρατήρια (και στα ταξί, κτλ), αν αυτό απαιτεί όμως συστήματα καταγραφής εισροών-εκροών για να είναι αξιόπιστο το κράτος οφείλει να τα επιχορηγήσει με κάποιο τρόπο ή τέλος πάντων να παράσχει κάποιου είδους διευκολύνσεις.
Γενικά πάντως όλοι οι επαγγελματίες πρέπει να φορολογούνται βάση των καθαρών εσόδων τους!... και όχι βάση τεκμαρτών εισοδημάτων και άλλων ηλιθιοτήτων. Όσα βγάζεις για τόσα να φορολογείσαι, όπως όλοι (ή περίπου όλοι) οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Προσωπικά είμαι 1000 φορές υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης ταμειακών μηχανών στα πρατήρια (και στα ταξί, κτλ), αν αυτό απαιτεί όμως συστήματα καταγραφής εισροών-εκροών για να είναι αξιόπιστο το κράτος οφείλει να τα επιχορηγήσει με κάποιο τρόπο ή τέλος πάντων να παράσχει κάποιου είδους διευκολύνσεις.Γενικά πάντως όλοι οι επαγγελματίες πρέπει να φορολογούνται βάση των καθαρών εσόδων τους!... και όχι βάση τεκμαρτών εισοδημάτων και άλλων ηλιθιοτήτων. Όσα βγάζεις για τόσα να φορολογείσαι, όπως όλοι (ή περίπου όλοι) οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.
Προφανώς. Εννοείται. ΟΛΟΙ πρέπει να κόβουν αποδείξεις .-
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Προσωπικά είμαι 1000 φορές υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης ταμειακών μηχανών στα πρατήρια (και στα ταξί, κτλ), αν αυτό απαιτεί όμως συστήματα καταγραφής εισροών-εκροών για να είναι αξιόπιστο το κράτος οφείλει να τα επιχορηγήσει με κάποιο τρόπο ή τέλος πάντων να παράσχει κάποιου είδους διευκολύνσεις.Γενικά πάντως όλοι οι επαγγελματίες πρέπει να φορολογούνται βάση των καθαρών εσόδων τους!... και όχι βάση τεκμαρτών εισοδημάτων και άλλων ηλιθιοτήτων. Όσα βγάζεις για τόσα να φορολογείσαι, όπως όλοι (ή περίπου όλοι) οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.
συμφωνω +10000 ποτε δεν καταλαβαινα γιατι 2 βενζιναδικα με τις ιδιες καταναλωσεις ολο το χρονο αλλα με εντελως διαφορετικες τιμες γιατι να φορολογουνται το ιδιο χωρις να εχουν τα ιδια εσοδα
-
Μένω εδώ και 4 χρόνια Ελβετία όπου ο βασικός μισθός είναι 4 φορές ποιό πάνω από τον ελληνικό. Η βενζίνη όμως 40 λεπτά ποιό φτηνή. Τι να πεις άλλο ....
-
Ο χρήστης kokkinogenis έγραψε:
Μένω εδώ και 4 χρόνια Ελβετία όπου ο βασικός μισθός είναι 4 φορές ποιό πάνω από τον ελληνικό. Η βενζίνη όμως 40 λεπτά ποιό φτηνή. Τι να πεις άλλο .... -
Μένω εδώ και 4 χρόνια Ελβετία όπου ο βασικός μισθός είναι 4 φορές ποιό πάνω από τον ελληνικό. Η βενζίνη όμως 40 λεπτά ποιό φτηνή. Τι να πεις άλλο ....οτι στην ελλαδα εχουμε πολυ περισσοτερο μαυρο χρημα απο εκει
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Για ποιο λογο δικη του υποχρεωση??
(...)
Φυσικα και θα πληρωσει το κρατος! Αυτο τους ελλεπε κι ολας...Αν δεν θελησουν να πληρωσουν ας αφησουν ως εχει το συστημα φορολογησης για τα πρατηρια... Δικο τους το μαχαιρι δικο τους και το καρπουζι δικα τους ομως και τα κερατιατικα!
The cost of doing business?
Με αυτό το σκεπτικό, αν θέλω να ανοίξω κρεοπωλείο, το κράτος πρέπει να μου πληρώσει τα ψυγεία;
Ολα αυτα εχουν να κανουν με την ιδιομορφια που εχει το προιον το οποιο διακινουν, το να βρισκεται δηλαδη σε υγρη κατασταση και να αλλαζει τον ογκο του αναλογα με τις θερμοκρασιες... Τα βιβλια Β' Κατηγοριας προβλεπουν ελεγχο ανα πασα στιγμη της αποθηκης κατι το οποιο χωρις το παραπανω συστημα ελεγχου εισροων-εκροων θα ηταν αδυνατο καθως τον χειμωνα θα εβγαζε πλεονασματικες τις αποθηκες ενω το καλοκαιρι ελλειματικες!
α) Πρόσφατα, θυμάμαι κάποιος που έγραφε:
'2. Το καυσιμο επειδη ακριβως ειναι αποθηκευμενο στο εδαφος εχει σχεδον παντα σταθερη θερμοκρασια! Ειτε ανεφοδιαστεις το πρωι ειτε το μεσημερι ειτε το βραδυ'
Τι έγινε, αλλάξαμε γνώμη;β)Δηλαδή υποστηρίζεις ότι τα πρατήρια κρατάνε το ίδιο καύσιμο 6 μήνες στις δεξαμενές τους; Τη βενζίνη που αγοράζεις το χειμώνα (με x Kgr/lt), την πουλάς το χειμώνα με χ Kgr/lt. Τη βενζίνη που αγοράζεις το καλοκαίρι με y Kgr/lt, (yΕπειδή γινότανε συζήτηση εδώ και 2 χρόνια τις έβαλε πριν ένα χρόνο....
Είναι αυτός που είχε σε ζωντανή σύνδεση χτες στις ειδήσεις του ΣΚΑΪ;
Οταν ομως το καυσιμο ειναι μεσα στο βυτιο για να μεταφερθει στις συγκεκριμενες δεξαμενες βρισκεται σε ενα μεταλλικο περιβλημμα το οποιο το καλοκαιρι εχει θερμοκρασια πολυ υψηλοτερη και τον χειμωνα πολυ χαμηλωτερη απο τις αντιστοιχες των υπογειων δεξαμενων! Εξου και η διαφορες...
Η θερμοχωρητικότητα του κέλυφους του βυτίου είναι ασήμαντη μπροστά στη θερμοχωρητικότητα ολόκληρης της μάζας του καυσίμου. Μπορείς πολύ εύκολα να το επιβεβαιώσεις, αν και δεν περιμένω να το παραδεχτείς...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Για ποιο λογο δικη του υποχρεωση??
(...)
Φυσικα και θα πληρωσει το κρατος! Αυτο τους ελλεπε κι ολας...Αν δεν θελησουν να πληρωσουν ας αφησουν ως εχει το συστημα φορολογησης για τα πρατηρια... Δικο τους το μαχαιρι δικο τους και το καρπουζι δικα τους ομως και τα κερατιατικα!
The cost of doing business?
Με αυτό το σκεπτικό, αν θέλω να ανοίξω κρεοπωλείο, το κράτος πρέπει να μου πληρώσει τα ψυγεία;
Αυτό το σκεπτικό πάσχει κάπως...
Ο κρεοπώλης που ανοίγει μια επιχείρηση έχει κάνει τα κουμάντα του και τους υπολογισμούς του πριν προβεί στο άνοιγμα της επιχείρησης. Ξέρει δηλαδή ότι θα χρειαστεί ψυγεία και έχει υπολογίσει το κόστος τους στο συνολικό κόστος επένδυσης.
Το να λες σε μια επιχείρηση που λειτουργεί χρόνια ότι χρειάζεται να πληρώσει Χ ποσό από το πουθενά (και μάλιστα σεβαστό) είναι παράλογο. Ειδικά αν αυτή η υποχρέωση αφορά ακόμα και πρατήρια που μπορεί να μην είναι καν κερδοφόρα.
Το ότι πρέπει να μπουν ταμειακές μηχανές είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ, το ότι το κράτος πρέπει με κάποιο τρόπο όμως να χρηματοδοτήσει τις όποιες αλλαγές το θεωρώ επίσης λογικό. -
πειτε μου σε ποιο κλαδο επεβαλε στις επιχ/σεις ο φορολογικος νομος την εγκατασταση μηχανηματων αξιας 30000? ,αλλα ειδωμεν γιατι τιποτα δεν ειναι σιγουρο ακομα
-
zorz τα ειπα αναλυτικοτατα ξανα και ξανα! Απαντησα ηδη και στο λινκ σου και οπως εχω ξαναπει δεν με ενδιαφερει αν σε πειθω η οχι... Οχι μονο εσενα δηλαδη, οποιονδηποτε!
Απο εκει και περα το να γραφετε χαζομαρες προσπαθωντας απλα να μου την πειτε το μονο που κανει ειναι να σας εκθετει... Εγω οπως ειπα δεν θα προσπαθησω καν να σε πεισω! Αν σου δωθει ομως καποια στιγμη η ευκαιρια κοιτα ενα τιμολογιο καυσιμων απο αυτα που δινουν οι εταιριες στους πρατηριουχους! Θα σου λυθουν παρα πολλες αποριες... Εκει θα δεις και τις πραγματικες θερμοκρασιες, θα δεις και τις λογιστικες 15βαθμες ποσοτητες, θα δεις και τις πραγματικες ποσοτητες και θα δεις και τους συντελεστες θερμοκρασιας, γενικως θα τα δεις ολα!Αν θελησεις να ανοιξεις κρεοπωλειο οχι φυσικα και δεν θα σε χρηματοδοτησει το κρατος οπως δεν το εκανε και σε κανενα πρατηριο... Αν ομως καποια στιγμη αποφασισει το κρατος οτι για να ελεγχει τα κρεατα που διακινεις εσυ πρεπει να αλλαξεις ολα τα ψυγεια (τα οποια σημεωτεον λειτουργουν αψογα!) με νεα κοστους 30.000 τοτε ναι θα πρεπει να σε επιδοτησει!
Δεν μπορω να καταλαβω τι σας φαινεται περιεργο... -
Να βάλουν οι βενζινοπώλες απλές ταμειακές μηχανές και να εκδίδουν αποδείξεις όπως όλοι οι επαγγελματίες.
Τι φοβούνται; Μήπως πουλάνε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ βενζίνη απ' όση αγοράζουν; -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Να βάλουν οι βενζινοπώλες απλές ταμειακές μηχανές και να εκδίδουν αποδείξεις όπως όλοι οι επαγγελματίες.
Τι φοβούνται; Μήπως πουλάνε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ βενζίνη απ' όση αγοράζουν;Δε μπορουμε να μιλαμε για απλες ταμειακες μηχανες γιατι απλα δεν μπορει να αναγραφονται λιτρα αρα με το καινουργιο(σε λιγο) φορολογικο πλαισιο ειναι μη νομιμο
-
Σιγά τη δυσκολία, μια χαρά μπορούν να γράφουν τα λίτρα, την τιμή και ότι άλλο θέλεις.
Νομίζω όμως ότι ΑΛΛΟ είναι το 'πρόβλημα'.
Είναι γνωστό ότι οι αντλίες των βενζινοπωλών κλέβουν. Έτσι οι ταμειακές θα δείχνουν ότι πούλησες 120 και τα τιμολόγια αγοράς είναι για 100.Με τις πανάκριβες μηχανές το πρόβλημα λύνεται. Θα κλέβουν και στις 2 μετρήσεις.
Θα αγοράζεις 100, θα πληρώνεις 100 αλλά θα γράφει ότι μπήκαν στη δεξαμενή 120 και έτσι νόμιμα θα πουλάς 120. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σιγά τη δυσκολία, μια χαρά μπορούν να γράφουν τα λίτρα, την τιμή και ότι άλλο θέλεις.Νομίζω όμως ότι ΑΛΛΟ είναι το 'πρόβλημα'.
Είναι γνωστό ότι οι αντλίες των βενζινοπωλών κλέβουν. Έτσι οι ταμειακές θα δείχνουν ότι πούλησες 120 και τα τιμολόγια αγοράς είναι για 100.Με τις πανάκριβες μηχανές το πρόβλημα λύνεται. Θα κλέβουν και στις 2 μετρήσεις.
Θα αγοράζεις 100, θα πληρώνεις 100 αλλά θα γράφει ότι μπήκαν στη δεξαμενή 120 και έτσι νόμιμα θα πουλάς 120. -
Ρε μην λετε μαλακιες!
Ημαρτον πια... -
Μένω εδώ και 4 χρόνια Ελβετία όπου ο βασικός μισθός είναι 4 φορές ποιό πάνω από τον ελληνικό. Η βενζίνη όμως 40 λεπτά ποιό φτηνή. Τι να πεις άλλο ....Εγω τα Χριστουγεννα δεν την ειδα τοσο πιο φθηνη...θα ελεγα οτι εινα στα σημερινα επιπεδα..η 100αρα ηταν κοντα 1.50 ευρω, 1.46 την εβαλα την εδω την τεταρτη!
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Μένω εδώ και 4 χρόνια Ελβετία όπου ο βασικός μισθός είναι 4 φορές ποιό πάνω από τον ελληνικό. Η βενζίνη όμως 40 λεπτά ποιό φτηνή. Τι να πεις άλλο ....
...1.46 την εβαλα την εδω την τεταρτη!
Που? Εγώ σήμερα έβαλα με 1,695 100άρα.
Πάντως έχει πέσει η μέση μου...είμαι στα 12,4λτ/100κμ μετρημένο πραγματικά...αλλά το OBC γράφει 14,2.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Εγω τα Χριστουγεννα δεν την ειδα τοσο πιο φθηνη...θα ελεγα οτι εινα στα σημερινα επιπεδα..η 100αρα ηταν κοντα 1.50 ευρω, 1.46 την εβαλα την εδω την τεταρτη!
έχω την εντύπωση ότι στην Ελβετία δεν έχει 100άρα..
στον οκτώβριο έβαλα με 1.02 στην Ελβετία
-
Στη δευτερη σελιδα οι τιμες Μαρτιου στην Ευρωπη....1.69 CHF (1.2 euro περιπου) στην Ελβετια και 1.39 στην Ελλαδα..Οι μισθοι μπορει να διαφερουν (θεωρητικα) αλλα η διαφορα 40 λεπτα δεν ειναι!
-
Στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχα βάλει ποτέ βενζίνη σε αντλία χωρίς ταμειακή επάνω της.
Υποθέτω οι νόμοι της φυσικής εκεί είναι άλλοι, έτσι?
Βενζίνη ώρα μηδέν!