-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Συγγενης μου που γυρισε αυτες τις ημερες απο ταξιδι αναψυχης στο Ντουμπαϊ γεμιζε το αμαξι που νοικιασε με 10 λεπτα το λιτρο !αν ειχε τοσο η βενζινη εδω, θα ειχαμε μονιμα μποτιλιαρισμενους δρομους...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οχι πλαφον μονο στους βενζιναδες ομως.
Δηλαδη οχι τα ΕΛΠΕ περιθωρια κερδους 1.000% και βενζινάδες 0.0001%
Επισης να κλεισουν τα 'παραθυρα' αμεσα :Πολύ σωστά. Οι βενζινάδες κάθε άλλο παρά αγγελούδια είναι, αλλά αποτελούν τον τελευταίο κρίκο μιας αλυσίδας. Επειδή εμείς ως καταναλωτές βλέπουμε αυτούς, δεν σημαίνει ότι φταίνε για όλα τα προβλήματα του κυκλώματος.
-
Γέμισμα σήμερα με 88ευρώ!
Το T/C μου έδινε άλλα 120km (με οικονομική οδήγηση), άρα θεωρητικά έπαιρνε κι'αλλο.
Το ανώτερο που είδα στο Βόλο BP 1,74 η S.Unld. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Γέμισμα σήμερα με 88ευρώ!
Το T/C μου έδινε άλλα 120km (με οικονομική οδήγηση), άρα θεωρητικά έπαιρνε κι'αλλο.
Το ανώτερο που είδα στο Βόλο BP 1,74 η S.Unld.1,799 ΒΡ ultimate.
Εγώ θα το έβαζα εξαρχής 1,800€/lt για να μην κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου:
σας κλέβω και το γουστάρω.
Συν του ότι θα εξυπηρετώ τους πελάτες να μην κάνουν πράξεις με πολλά δεκαδικά.Στρογγυλά νούμερα.Και μετά από αυτά τα ωραία περιστατικά, ακούω ότι την Πέμπτη (αύριο) κατεβαίνουν σε απεργία και οι βενζινοπώλες γιατί το κράτος θέλει να τους βάλει πλαφόν πώλησης.
Ειλικρινά δεν ξέρω τι emoticon να επιλέξω:
1)
2)
3)
4)
5)
6)
7) όλα τα παραπάνω -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Και μετά από αυτά τα ωραία περιστατικά, ακούω ότι την Πέμπτη (αύριο) κατεβαίνουν σε απεργία και οι βενζινοπώλες γιατί το κράτος θέλει να τους βάλει πλαφόν πώλησης.
Την άλλη πέμπτη, στις 18.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Συγγενης μου που γυρισε αυτες τις ημερες απο ταξιδι αναψυχης στο Ντουμπαϊ γεμιζε το αμαξι που νοικιασε με 10 λεπτα το λιτρο !
αν ειχε τοσο η βενζινη εδω, θα ειχαμε μονιμα μποτιλιαρισμενους δρομους...
Αν ειχε εδω 10 λεπτα το λιτρο δεν θα εσβυνα το αυτοκινητο ,μονιμα στο ρελαντι θα το ειχα
Σκεφτωμουν οτι η τιμη των 10 λεπτων ειναι η λιανικη στο πρατηριο , μεσα σε αυτα τα 10 λεπτα ειναι τα εξοδα εξορυξης απο την πετρελαιοπηγη, η μεταφορα απο την πετρελαιπηγη στο διυλιστηριο ,ο διυλισμος, η μεταφορα απο το διυλιστηριο στο πρατηριο και το κερδος του πρατηριουχου ( δεν νομιζω να υπαρχει κρατικος φορος στα καυσιμα που καταληγουν στην τοπικη αγορα). Απο αυτη την αλυσιδα ολοι βγαλανε τα εξοδα τους και φυσικα το κερδος τους και το τελικο προϊον εφτασε εκει με 10 λεπτα στον πελατη, πως διαολο καταληγει να φτανει σε εμας 1.60 € το λιτρο ?
Ολη αυτη την ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα στην τιμη ποιος την καρπωνεται ? και μιλαμε για μιλαμε για εκατομμυρια λιτρα πετρελαιου την ημερα -
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Ολη αυτη την ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα στην τιμη ποιος την καρπωνεται ? και μιλαμε για μιλαμε για εκατομμυρια λιτρα πετρελαιου την ημερα
απλά γίνεται ότι και στις μεγάλες εταιρίες.
Πουλάει ακριβά στους μικρούς πελάτες και φτηνά στους μεγάλους.
Επίσης...αν θυμάμαι καλά εκεί δεν υπάρχουν φόροι στις βενζίνες, οπότε υπολόγιζε ένα -30% στη δική μας τιμή (ΦΠΑ, ειδικός φόρος στη βενζίνη κτλ), που μάλλον δεν είναι μόνο 30% οι φόροι αλλά παραπάνω.@InFiNiTy
Σ'ευχαριστώ για τη διόρθωση.Όλη μέρα λένε για απεργίες και κινητοποιήσεις και πλέον έχω χάσει τη μπάλα.επίσης δε θυμάμαι να το διευκρίνησε κανείς στο ράδιο που ακούω συνήθως τις ειδήσεις (ΣΚΑΙ συγκεκριμένα), οπότε... thanks και πάλι. -
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
1,799 ΒΡ ultimate.
συγνωμη αλλα αμα επρεπε στο αμαξι μου να βαζω βενζινη που κανει 1,8€ θα το πουλουσα και θα επαιρνα αλλο ή diesel
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
1,799 ΒΡ ultimate.
συγνωμη αλλα αμα επρεπε στο αμαξι μου να βαζω βενζινη που κανει 1,8€ θα το πουλουσα και θα επαιρνα αλλο ή diesel
Βάλε από τώρα αγγελία πώλησης...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
1,799 ΒΡ ultimate.
Ή εναλλακτικα θα αναγκαζοσουνα να συνειδητοποιησεις οτι δεν υπαρχει αυτοκινητο που να εχει προβλημα με την απλη αμολυβδη
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
1,799 ΒΡ ultimate.
Βάλε από τώρα αγγελία πώλησης...
ειναι λιγο νωρις ακομη, ειμαι στο 1,35
αλλωστε δεν καιει τοσο πολυ, 8,1 εχω μεση. -
Νωριτερα ειδα στην ανοδο της Γαλατσιου σε ενα ΒΡ που εχει την τιμη της απλης αμολυβδης στο 1,498 .Αυτος μια ζωη πανακριβος ηταν και ειναι! Ο κοσμος τοοοοοοοσο χαζος ειναι και βαζει απο αυτον?
-
Υπάρχουν ακόμα μερικοί άνθρωποι που πιστεύουν πως το ακριβό γενικότερα είναι και το καλύτερο.
Αρα ο φθηνός κατά τη γνώμη τους είτε σε κλέβει ή κάνει νοθεία ή εχει πηραγμένη αντλία κ.τ.λ.
Κάτι τέτοια κορόιδα βρήσκουν και τα κάνουν. -
Σχετικο - Ασχετο:
πριν μερικες μερες, εκει που χαζευα στην TV εδειχνε (κλασσικα) ενα ακριβο βενζιναδικο και τις τιμες του.
Συγκεκριμενα ηταν της Shell και εδειχνε την V-Power R με 1.8€ αν θυμαμαι καλα.Αυτο που μου εκανε εντυπωση ομως ειναι κατι τιμολογια που ξεφυλιζε ο πρατηριουχος (μαλλον για να αποδειξει οτι 'αγοραζει ακριβα') και ειχαν πανω το σημα της AVIN
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Νωριτερα ειδα στην ανοδο της Γαλατσιου σε ενα ΒΡ που εχει την τιμη της απλης αμολυβδης στο 1,498 .Αυτος μια ζωη πανακριβος ηταν και ειναι! Ο κοσμος τοοοοοοοσο χαζος ειναι και βαζει απο αυτον?Είναι θέμα χαζομάρας ή ακατάσχετης αδιαφορίας;
Είναι οι Έλληνες συνειδητοποιημένοι καταναλωτές ή μήπως οι Έλληνες τελικά έχουν φράγκα και δεν ασχολούνται με 'λεπτομέρειες';ή μήπως και τα δύο;
Πριν δυο-τρεις μέρες άκουγα κάτι τύπισσες Ελληνίδες μέσα σε μαγαζί παπουτσιών στο Κολωνάκι, (σε ρεπορτάζ από δελτίο ειδήσεων) όπου έλεγαν:
'...όσο και να αυξηθούν τα παπούτσια και τα καλλυντικά αυτά δεν θα τα κόψουμε. Θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε κανονικά...'
Το ίδιο ισχύει και για την βενζίνη... -
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ομως ειναι κατι τιμολογια που ξεφυλιζε ο πρατηριουχος (μαλλον για να αποδειξει οτι 'αγοραζει ακριβα') και ειχαν πανω το σημα της AVIN
Γιατί εκπλήσσεσαι, δεν γνωρίζεις ότι η Shell αποχώρησε από τη χώρα μας και τα πρατήριά της τα ανέλαβε η Avin?
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Νωριτερα ειδα στην ανοδο της Γαλατσιου σε ενα ΒΡ που εχει την τιμη της απλης αμολυβδης στο 1,498 .Αυτος μια ζωη πανακριβος ηταν και ειναι! Ο κοσμος τοοοοοοοσο χαζος ειναι και βαζει απο αυτον?
Είναι θέμα χαζομάρας ή ακατάσχετης αδιαφορίας;
Είναι οι Έλληνες συνειδητοποιημένοι καταναλωτές ή μήπως οι Έλληνες τελικά έχουν φράγκα και δεν ασχολούνται με 'λεπτομέρειες';ή μήπως και τα δύο;
Πριν δυο-τρεις μέρες άκουγα κάτι τύπισσες Ελληνίδες μέσα σε μαγαζί παπουτσιών στο Κολωνάκι, (σε ρεπορτάζ από δελτίο ειδήσεων) όπου έλεγαν:
'...όσο και να αυξηθούν τα παπούτσια και τα καλλυντικά αυτά δεν θα τα κόψουμε. Θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε κανονικά...'
Το ίδιο ισχύει και για την βενζίνη...Καλα απο τις γυναικες μην περιμενεις και πολλα............ . Τις προαλλες ημουν στο λεωφορειο και ηταν δυο 'κυριες' οι οποιες συζητουσαν για τις κρεμες ημερες,νυχτας,τι μπλουζα θα αγορασουν και οτι οι συζυγοι τους γκρινιαζουν για τα εξοδα που κανουν αυτες και οτι αυτοι δεν βγαζουν μιλιά! Το συμπερασμα μου ειναι (μπορει να ειναι ακραιο) Εγκεφαλικα κυτταρα δεν εχουν πολλα, τις εμαθαν ετσι και οι πατεραδες-συζυγοι-γκομενοι ,εεεεε δεν θελει και πολυ για να καουν ολοκληρωτικα. Χαζευουν εντελως μετα! Απο τοτε που πηρα το διπλωμα και ειδικα τ αυτοκινητο σε Shell και BP δεν εχω πατησει ουτε 10 φορες! Μια ζωη αυτες οι δυο εταιριες ηταν πιο ακριβες ενω η βενζινη απο τα ιδια καραβια βγαινει, διυλιστηρια και βυτια!
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ομως ειναι κατι τιμολογια που ξεφυλιζε ο πρατηριουχος (μαλλον για να αποδειξει οτι 'αγοραζει ακριβα') και ειχαν πανω το σημα της AVIN
Γιατί εκπλήσσεσαι, δεν γνωρίζεις ότι η Shell αποχώρησε από τη χώρα μας και τα πρατήριά της τα ανέλαβε η Avin?
ναι, αλλα ισχυρίζονται οτι τα καυσιμα (εξακολουθουν να )ειναι δικα τους.
κι αντε, τα 'κοινα' ειναι γνωστο οτι βγαινουν απο την ιδια κανουλα (και μετα πιθανον η καθε εταιρια προσθετει τα 'δικά' της), τα 'σπεσιαλ';;;
@Τomas: δε θα συμφωνησω οτι η Shell εχει (μονο) ακριβα καυσιμα, υπαρχουν πρατήρια της που ειναι σταθερα στο κατω ακρο των τιμων...
η ΒΡ ναι, ειναι υπερβολικα ακριβη -
Σήμερα έβαλα με 1,319 απλή αμόλυβδη. 65 ευρώ για ούτε καν 50 λίτρα (γέμισα ενώ είχε ανάψει ρεζέρβα με άλλα 50-60 χλμ).
Και ήταν και φτηνός σε σχέση με τους άλλους. Ε ρε που φτάσαμε...
Βενζίνη ώρα μηδέν!