-
Ο χρήστης kristosFM έγραψε:
αχχχχ. να μπορουσαμε να κατουραγαμε και να βγαζαμε οκτανια...για να το φουλάρεις θα ήθελες μια εβδομάδα...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Πάντως εντάξει...δεν είναι τόσο γραμματικά τα πράγματα...στο γέμισμα των 55λίτρων για παράδειγμα η επιβάρυνση είναι περίπου 5 €. Σιγά...
oops ...επάνω στη βιασύνη μου δε το είδα...ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ήθελα να γράψω
-
Μου φαινεται περιεργο παντως πως παρα την αυξηση της βενζινης δεν γινεται πουθενα συζητηση(οχι στο φορουμ,γενικα) για εγκατασταση υγραεριου στα αυτοκινητα.Δεν αξιζει αυτη η μετατροπη η απλα δεν το ξερει ο κοσμος???
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Μου φαινεται περιεργο παντως πως παρα την αυξηση της βενζινης δεν γινεται πουθενα συζητηση(οχι στο φορουμ,γενικα) για εγκατασταση υγραεριου στα αυτοκινητα.Δεν αξιζει αυτη η μετατροπη η απλα δεν το ξερει ο κοσμος???viewtopic.php?f=6&t=13461
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Τωρα που η βενζινη πηρε αυξηση 8 λεπτα οι αυξησεις θα περασουν μεχρι τη Παρασκευη?8+2 (το φπα) = 10 (μινιμουμ) άκουσα...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Τωρα που η βενζινη πηρε αυξηση 8 λεπτα οι αυξησεις θα περασουν μεχρι τη Παρασκευη?
8+2 (το φπα) = 10 (μινιμουμ) άκουσα...
Εδώ γράφει 8...είναι χωρίς το ΦΠΑ?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Τωρα που η βενζινη πηρε αυξηση 8 λεπτα οι αυξησεις θα περασουν μεχρι τη Παρασκευη?
8+2 (το φπα) = 10 (μινιμουμ) άκουσα...
Εδώ γράφει 8...είναι χωρίς το ΦΠΑ?
Το λέει ξεκάθαρα ότι θα υπάρχει νέα αύξηση στον φόρο για τα κάυσιμα που σαν αποτέλεσμα θα έχει την αύξηση της τιμής για 8 λεπτά.
-
Στο Μεγκα ειπαν για 10 λεπτα!
-
Παναγια μου εχει παει 1,5Ε το λιτρο της απλης...Να σκεφτεσαι να βγαζεις βολτα το αμαξι σου εχει φτασει η κατασταση.....Ελεος....
-
Στο Μεγκα ειπαν για 10 λεπτα!Ναι το άκουσα και τους έβριζα...αλλά δεν έχω καταλάβει!
Είναι ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ το ΦΠΑ αυτό?
-
Στο Μεγκα ειπαν για 10 λεπτα!ο γαπ το γνωριζει αυτο?!!!
εκθετουν την κυβερνηση...
μεγκα σου λεει μετα
αχχχχ. να μπορουσαμε να κατουραγαμε και να βγαζαμε οκτανια...
για να το φουλάρεις θα ήθελες μια εβδομάδα...
αυτο δεν το σκεφτηκα!!αλλα με κατι ρεγγες (τις συνδυαζω με φακες..ξερεις,λιτοτητα ) που τρωω τωρα τελευταια..εχω γινει τσαγιερα
-
Παντως παραγουμε σαν χωρα 2000 βαρελια πετρελαιου και τωρα παμε στα 5000 βαρελια! Η Καβαλα Oil εχει βρει καινουργιο κοιτασμα!
-
Παντως παραγουμε σαν χωρα 2000 βαρελια πετρελαιου και τωρα παμε στα 5000 βαρελια! Η Καβαλα Oil εχει βρει καινουργιο κοιτασμα!Σωθήκαμε!!!..Σαουδική Αραβία γίναμε!
Αυτά δεν φτάνουν ούτε για μολότωφ!
(για να κάψουμε όλους αυτούς που χρόνια τώρα παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μας αλλά και αυτούς που μελλοντκά σκέφτονται να κάνουν το ίδιο!... ) -
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Παναγια μου εχει παει 1,5Ε το λιτρο της απλης...Να σκεφτεσαι να βγαζεις βολτα το αμαξι σου εχει φτασει η κατασταση.....Ελεος....Για δες καιρό που διάλεξε.... θα πάρεις κάποτε δίπλωμα και δεν θα μπορείς να οδηγήσεις....
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Η νέα αύξηση στη βενζίνη πότε θα μπει? Σήμερα με το που θα ξεκινήσει να μιλάει ο παπανδρέου? (έπρεπε να έχω γεμίσει το καρ! )
η νεα αυξηση στα πρατηρια θα περαστει περιπου 0,2-0,5'' μετα την ανακοινωση του ΓΑΠ
Η πλύση εγκεφάλου απο τα ΜΜΕ έχει πιάσει τόπο τελικά. Κανείς δέν βγήκε να πεί οτι ενώ η αύξηση του ΕΦΚ ανακοινώθηκε αργά στις 9/2 είχε αναδρομική ισχύ απο το πρωί της 9/2 με αποτέλεσμα οσοι παρέλαβαν το πρωί εκείνης της ημέρας ουσιαστικά να πουλάνε με την παλιά τιμή, δηλαδή 15 λεπτά φτηνότερα και άρα να μπαίνουν μέσα.
Ορίστε και η σχετική διαμαρτυρία απο την ομοσπονδία βενζινοπωλών:
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αρ.Πρωτ. 6000 Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2010
Προς τις
Ενώσεις Μέλη της Ο.Β.Ε.
Θέμα : Ενημέρωση για τα συμπληρωματικά τιμολόγια εταιρειών με ΕΦΚ.
Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας συνεδρίασε εκτάκτως στις 11/2/2010 και μεταξύ άλλων καυτών για τον κλάδο θεμάτων, συζήτησε την παράνομη αναδρομική εφαρμογή της αύξησης του ΕΦΚ που ανακοινώθηκε το βράδυ στις 9/2/2010 με αποτέλεσμα να παραλάβουμε καύσιμα από το πρωί με τον παλαιό ΕΦΚ και να πουλάμε φυσιολογικά χωρίς την αύξηση .
Οι Εταιρείες για να αναπληρώσουν την δική τους ζημία αξιώνουν εκ των υστέρων και εκδίδουν συμπληρωματικά τιμολόγια για την αύξηση του ΕΦΚ στις ποσότητες που μας παρέδωσαν.
Η Ομοσπονδία με έγγραφο της προς τον Υπουργό Οικονομικών κατήγγειλε τη διαστρέβλωση της εγκυκλίου που μας κοινοποίησε η Γεν.Δ/νση Τελωνείων και ΕΦΚ και ζητάει να αποκατασταθεί η ορθή εφαρμογή του νόμου . Το Δ.Σ. ζητάει να ενημερώσετε με τη σειρά σας τα μέλη-συναδέλφους για την παράνομη συμπληρωματική τιμολόγηση των Εταιρειών . Επιπλέον αποφάσισε να συμβουλέψετε τους συναδέλφους αφενός να αρνούνται την αποδοχή των συμπληρωματικών τιμολογίων, όσα δε τέτοια τιμολόγια έχουν παραλάβει πρέπει να μην σπεύσουν να τα πληρώσουν διότι βρισκόμαστε εν αναμονή της παρέμβασης του υπουργείου θεωρώντας ότι θα αποκαταστήσει την ορθή εφαρμογή του νόμου. Ειδικότερα η ΟΒΕ στην επιστολή της προς τον Υπουργό Οικονομικών επί του θέματος, μεταξύ άλλων τόνισε: «Κύριε Υπουργέ,
Αυτή τη στιγμή υπάρχει αυξημένη ένταση στην αγορά εξαιτίας της απαίτησης των εταιρειών για αναδρομική είσπραξη του επί πλέον ΕΦΚ. Οι δε βενζινοπώλες αρνούνται να καταβάλλουν τα ποσά αναμένοντας δική σας παρέμβαση για ανάκληση τικ παράνομης αυτής απαίτησης. Σας καλούμε να ενεργήσετε άμεσα για να εξομαλυνθεί η κατάσταση».Είμαι σίγουρος οτι παρόμοιες κορώνες απο τα ΜΜΕ θα ακούσουμε πάλι και για τους αλήτες έμπορους που ανατιμούν τα προιόντα παραπάνω απο 2% (η διαφορά του ΦΠΑ), τα κλιμάκια του υπουργείου θα κάνουν ελέγχους για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας, θα γίνει πάλι κουβέντα για πλαφόν και γενικά όλο αυτό το θέατρο
-
σιγα το προβλημα, θα βαλουν εξτρα καπελο 0.1€ για μερικες μερες, και τελειωσε το θεμα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Παναγια μου εχει παει 1,5Ε το λιτρο της απλης...Να σκεφτεσαι να βγαζεις βολτα το αμαξι σου εχει φτασει η κατασταση.....Ελεος....
Για δες καιρό που διάλεξε.... θα πάρεις κάποτε δίπλωμα και δεν θα μπορείς να οδηγήσεις....
Μεχρι να παρει διπλωμα θα εχει παει 2€ + το λιτρο
-
-
Τιμή σήμερα 1.239 €/lt. Τιμή προ Φ.Π.Α. (19%) 1.041€/lt.
Μετά την αύξηση τιμή προ Φ.Π.Α. 1.121€/lt. + 21% Φ.Π.Α. = 1.356€/lt/
Διαφορά 1.356-1.239=0.117 €/lt.
O ειδικός φόρος κατανάλωσης είναι από τους λίγους φόρους που σε αυτόν στη συνέχεια υπολογίζεται άλλος φόρος.
Οπότε αυξήσεις των 12 λεπτών το λίτρο κατ' ελάχιστον είναι αυτό που πρέπει να περιμένουμε. Στόχος την επόμενη φορά να ανεφοδιαστώ με τιμή κάτω του 1.40 καθώς το τρίπτυχο διυλιστήρια, εταιρείες διάθεσης και τελικοί λιανοπωλητές θα προσθέσουν κάτι σε επιβάρυνση.
Το ενδιαφέρον είναι ότι πρακτικά πλησιάζουμε επικίνδυνα τη σύμμαχο χώρα (Τουρκία) στις τιμές των καυσίμων.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Τιμή σήμερα 1.239 €/lt. Τιμή προ Φ.Π.Α. (19%) 1.041€/lt.Μετά την αύξηση τιμή προ Φ.Π.Α. 1.121€/lt. + 21% Φ.Π.Α. = 1.356€/lt/
Διαφορά 1.356-1.239=0.117 €/lt.
.....
Τιμές στην περιοχή μου σήμερα (diesel κίνησης):
1,080 €/lt. Τιμή προ Φ.Π.Α. (19%) 0.907€/lt.
Μετά την αύξηση τιμή προ Φ.Π.Α. 0.937€/lt. + 21% Φ.Π.Α. = 1.133€/lt/
Διαφορά κόστους βενζίνης - diesel κίνησης (μετά τις αυξήσεις) : 1.356 - 1.133 = 0.223 €/lt.
Diesel rulezzzz
Βενζίνη ώρα μηδέν!