-
Σήμερα είχε μεγάλη πτώση η διεθνής τιμή του πετρελαίου πάντως... http://naftemporiki.gr/markets/quotegraph.asp?id=BRT-&ctime=1M&cperiodicity=D&cstyle=L
Για να δούμε θα έχει ανάλογη πτώση στα πρατήρια.
Πιστεύω η αμόλυβδη πρέπει να φτάσει περίπου στα 0.850 Euro ώστε να πούμε ότι δεν μας κοροϊδεύουν... -
να σου απαντήσω?
Στην Αλεξάνδρας από 20 Ιουλίου είναι ακόμη στο 1.05
-
lazarefa έγραψε:
Shell στο Ρέντη σήμερα: 95άρα 0.949 . Την ίδια στιγμή λίγο (500m) παραπέρα, ΕΚΟ 95 Kinitron+ 1.07... Και μην ακούσω εξυπνάδες για λάθος σύγκριση κλπ απλά γιατί την ίδια βενζίνη της ΕΚΟ την είδα σήμερα σε πρατήριο επί της Λ. Αθηνών λίγο μετά τη γέφυρα με την Κωνσταντινουπόλεως προς 0.969. Α, ξέχασα, κοντά σε αυτή την ΕΚΟ υπάρχει η Aegean (πρώην Pappas Oil) με τιμή 0.949...**Ε ρε ξύλο που θέλουν μερικοί... (κι ανάμεσά μας βέβαια..) **Eξυπνάδες....λες εσύ.
Κόψε την ειρωνεία λοιπόν και άραξε στα κυβικά σου...
**Elteo...**Μάλλον παρερμήνευσες τα γραφόμενά μου...Προφανώς θεώρησες πως μιλώντας για κάποιους ανάμεσά μας που θέλουν ξύλο, υπονοούσα εσένα για τα προηγούμενα σχόλιά σου...Λάθος...Υπονοούσα κάποιους από εμάς τους καταναλωτές υγρών καυσίμων που με την αδιαφορία μας και την έλλειψη καταναλωτικής παιδείας που μας χαρακτηρίζει, αντί να κυνηγάμε τους φθηνούς και σωστούς βενζινάδες, βάζουμε βενζίνη από όπου μας κατέβει, όπου βρούμε μπροστά μας κλπ, διαιωνόζοντας έτσι την αισχροκέρδεια και την ασυδοσία κάποιων ...Κατανοητό; Που βρίσκεις την ειρωνεία κλπ σε αυτό;
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
να σου απαντήσω?Στην Αλεξάνδρας από 20 Ιουλίου είναι ακόμη στο 1.05
Σχεδόν όλα τα Shell που βλέπω έχουν αυτή την τιμή. Τα ΕΚΟ που βάζω παίζουν στα 0,93 εώς και 0,97. Αστους λοιπόν να βάζουν Shell και να στηρίζουν την τσέπη του Σουμάχερ.
lazarefa
οk! Στο 1ο σου ποστ δεν ήταν ξεκάθαρο κι επειδή είχα αναφερθεί στο θέμα...
-
Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας εξακολουθεί να αντιδρά στην εγκατάσταση ταμειακών μηχανών στα πρατήρια υγρών καυσίμων, όπως προβλέπει σχετικά ο Νόμος, που παραμένει εδώ και πολύ καιρό ανενεργός εξαιτίας αυτής της αντίδρασης. Η διαφωνία της Ομοσπονδίας δεν είναι βέβαια άμεση, ωστόσο κρατά το θέμα ακόμη «παγωμένο».
Οι πρατηριούχοι δεν έχουν αντίρρηση όπως λένε, αρκεί το κράτος να εξασφαλίσει ηλεκτρονικά το σύστημα εισροών –εκροών, καθώς υπάρχουν αποκλίσεις που εμφανίζονται στο πετρέλαιο και στη βενζίνη κατά το γέμισμα των δεξαμενών, σε σχέση με τις ποσότητες που πωλούνται και που καταγράφονται από την ταμειακή μηχανή.
Το κράτος πρότεινε να νομιμοποιήσει μια απόκλιση της τάξης του 8%, απαλλάσσοντας αυτό το ποσοστό από την επιβολή φόρου, όμως η Ομοσπονδία και πάλι αντέδρασε δηλώνοντας πως έτσι «νομιμοποιείται το λαθρεμπόριο και η φοροδιαφυγή».Η Ομοσπονδία πιστεύει πως η λαθρεμπορία μπορεί να καταπολεμηθεί μόνο με την εξίσωση των ειδικών φόρων του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης, ενώ με την εγκατάσταση των ταμειακών μηχανών αυτό δε μπορεί να γίνει. Η αλήθεια είναι πως οι αρμόδιες υπηρεσίες προσπάθησαν να οργανώσουν κάτι τέτοιο, όμως το πράγμα μπλέχτηκε με τη διαδικασία των ποσών επιστροφής φόρου στους ιδιώτες και δεν κατορθώθηκε να βρεθεί μια μέθοδος για να προχωρήσει το θέμα.
Εν τω μεταξύ βέβαια, το λαθρεμπόριο καυσίμων ισχυροποιείται και ανεβάζει τους τζίρους του σε δυσθεώρητα ύψη, παρά τις όποιες προτάσεις και προσπάθειες των αρμόδιων φορέων για την πάταξή του…
-
H ETEKA στην οδό Πεντέλης προς Μελίσσια την 95άρα την πήγε στα 0.958e. Mετά από κουβέντα με τον πρατηριούχο ανέφερε ότι στην Ελλάδα όλο αυτά τα σκαμπανεβάσματα στην βενζίνη έχουν ως στόχο να σταθεροποιηθεί η τιμή της 95άρας στο 1euro ώστε τελικά ο Ελληνας να είναι ευχαριστημένος.
Επιπλέον να σημείωσω ότι παρατήρησα ότι η φτηνή ΕΤΕΚΑ (για κάποιο λόγο ανεξήγητο) πάει πολύ καλύτερα το Pinin από ότι η φτηνή AEGEAN που είναι στην Κλεισθένους.
Οσο για τα καθαριστικές βενζίνες τύπου ultimate, kinitron, racing κλπ... είχα πικρή εμπειρία στο καινούριο μου ASTRA το 2003, με αποτέλεσμα στο εξουσιοδοτημένο (Καλτσούνης Δεκελείας) να μου λένε να σταματήσω να βάζω βενζίνες με καθαριστικά αν θέλω να έχω αυτοκίνητο χωρίς μηχανικά προβλήματα. Μάλιστα η τεκμηρίωση τους με αφόπλισε ....
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Οσο για τα καθαριστικές βενζίνες τύπου ultimate, kinitron, racing κλπ... είχα πικρή εμπειρία στο καινούριο μου ASTRA το 2003, με αποτέλεσμα στο εξουσιοδοτημένο (Καλτσούνης Δεκελείας) να μου λένε να σταματήσω να βάζω βενζίνες με καθαριστικά αν θέλω να έχω αυτοκίνητο χωρίς μηχανικά προβλήματα. Μάλιστα η τεκμηρίωση τους με αφόπλισε ....Nαι ξέρω για όλα φταίνε οι βενζίνες στα.....κατα τα άλλα εξουσιοδοτημένα.
χιλιάδες χλμ σε 5 αυτοκίνητα χωρίς κανένα πρόβλημα. Αντίθετα είχαν ευεργετικά αποτελέσματα σε ένα από αυτά που ανοίξαμε τον κινητήρα. Να μην αναφέρω για φίλους...μην επαναλαμβάνομαι.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Οσο για τα καθαριστικές βενζίνες τύπου ultimate, kinitron, racing κλπ... είχα πικρή εμπειρία στο καινούριο μου ASTRA το 2003, με αποτέλεσμα στο εξουσιοδοτημένο (Καλτσούνης Δεκελείας) να μου λένε να σταματήσω να βάζω βενζίνες με καθαριστικά αν θέλω να έχω αυτοκίνητο χωρίς μηχανικά προβλήματα. **Μάλιστα η τεκμηρίωση τους με αφόπλισε .... **:hmmm:Αν τους ζητήσεις να στη δώσουν εγγράφως θα το κάνουν;
-
Ποια ειναι η εταιρια με τα περισσοτερα πρατηρια (22) στη λιστα νοθειας του ΥΠ.ΑΝ.??
Να σας βοηθησω λιγο:
1.Ειναι κατα κανονα πιο ακριβη απο τις αλλες.
2.Βγαζει μια βενζινη 'μοναδικη'
3.Σπονσοραρει τις δοκιμες στα περισσοτερα περιοδικα αυτοκινητου
4.Η 'κατοσταρα' της ειναι μακραν χειροτερη απο ολες τις αλλες μιας και ο βαθμος ΜΟΝ (οι χημικοι ας το αναλυσουν καλυτερα) ειναι ο χειροτερος απο ολες τις αλλες, αλλα για να μην αποκαλυφθει το γεγονος απο τον τυπο εντεινει τη διαφημιση και το σπονσορινγκ ακομα και σε μεγαλα αυτοκινητιστικα vents
5.Απο τα πρατηρια της βαζουν βενζινη οι και καλα ψαγμενοι αφου το αμαξι τους (νομιζουν οτι) παει καλυτερα...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
H ETEKA στην οδό Πεντέλης προς Μελίσσια την 95άρα την πήγε στα 0.958e.
Επιπλέον να σημείωσω ότι παρατήρησα ότι η φτηνή ΕΤΕΚΑ (για κάποιο λόγο ανεξήγητο) πάει πολύ καλύτερα το Pinin από ότι η φτηνή AEGEAN που είναι στην Κλεισθένους.
Γενικά η Κλεισθένους (γέφυρα σταυρού-πεντέλη)πήζει από φθηνά βενζινάδικα.
Η jetoil το έχει κατεβάσει στα 0.91Εκεί που φτύνεις αίμα για να βάλεις μπενζίνα(όποια ώρα και να πάω,η ουρά δεν λείπει)είναι η δεύτερη shell,στο ρεύμα προς πεντέλη στο αριστερό χέρι.Νομίζω είναι στα 0.93.
-
Παιδιά αυτό που ξέρω είναι ότι μόλις σταμάτησα να βάζω βενζίνες με καθαριστικά τα προβλήματα σταμάτησαν. Μηχανικός αυτοκινήτων δεν είμαι και ούτε θέλω να γίνω. Την δουλειά μου ήθελα να κάνω δηλ. να πηγαινοέρχομαι με το αυτοκίνητο που επέλεξα να πάρω. Αν φταίνε οι βενζίνες ή τα εξουσιοδοτημένα δυστυχώς δεν μπορώ να το ξέρω και δε με απασχολεί.
Τazio για αυτό που λες περί 'εγγράφως' το είχα ρωτήσει και μου άνοιξαν το βιβλιαράκι χρήσης όπου αναφερόταν σε βενζίνη πάνω από 95 οκτάνια. Θεωρούν ότι τα 95 αυτά οκτάνια είναι καθαρή βενζίνη χωρίς χημικά καθαριστικά διαφορετικά θα αναφερόταν. Επιπλέον μου έκαναν τις ερωτήσεις/διευκρινήσεις:
- Για ποιο λόγο θέλεις να 'καθαρίσεις με χημικά' έναν κινητήρα με 1500χιλιόμετρα στο κοντέρ? Πότε πρόλαβε να 'βρωμίσει'
- Τα χημικά αυτά έχουν ως σκοπό να διώχνουν την 'βρώμα' ή τα κατάλοιπα. Οταν αυτά δεν υπάρχουν (αφού ο κινητήρας είναι καινούριος) απλά φθείρουν τα μεταλλικά του αυτοκινήτου ή αλλοιώνουν το χαρακτήρα (απόδοση, ήχο μηχανής, πυράκια, knock sensor, κλπ...)
- Προτείνουμε να βάζεις τέτοια βενζίνη μετά τα 50.000χλμ. για να υπάρχει και λόγος.
Αυτά λένε εκείνοι ...
Τι ισχύει ? Δεν με απασχόλησε ποτέ. Εγώ ήθελα αυτοκίνητο χωρίς να μου πρίζει τα '...μπιπ-μπιπ...'! -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Οταν αυτά δεν υπάρχουν (αφού ο κινητήρας είναι καινούριος) απλά φθείρουν τα μεταλλικά του αυτοκινήτου ή αλλοιώνουν το χαρακτήρα (απόδοση, ήχο μηχανής, πυράκια, knock sensor, κλπ...)- Προτείνουμε να βάζεις τέτοια βενζίνη μετά τα 50.000χλμ. για να υπάρχει και λόγος.
Aυτο με απασχολει και εμενα..
Ισχυει οτι μπορει να υπαρξει καποια κακη επιδραση των καθαριστικων στον κινητηρα?
Ιδιαιτερα στους νεους που δεν υπαρχει κατι να καθαρισει.. -
Storm έτσι όπως στα είπαν, για τους κινητήρες με λίγα χιλιόμετρα ειδικά, ακούγονται σωστά. Το 'εγγράφως' που σε ρώτησα το έκανα, γιατί πολλά λένε σε διάφορα συνεργεία αλλά όταν ζητηθούν επίσημα τότε πολλοί κάνουν τον αδιάφορο.
Αυτό με τα 95 οκτάνια καθαρής βενζίνης δε το πολυκατάλαβα. Αν δε κάνω λάθος τα πρόσθετα καθαριστικά δε προσθέτουν οκτάνια. Τα 95 του καυσίμου παραμένουν 95 αλλά υπάρχουν και τα καθαριστικά πρόσθετα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τazio για αυτό που λες περί 'εγγράφως' το είχα ρωτήσει και μου άνοιξαν το βιβλιαράκι χρήσης όπου αναφερόταν σε βενζίνη πάνω από 95 οκτάνια. Θεωρούν ότι τα 95 αυτά οκτάνια είναι καθαρή βενζίνη χωρίς χημικά καθαριστικά διαφορετικά θα αναφερόταν. Επιπλέον μου έκαναν τις ερωτήσεις/διευκρινήσεις:- Για ποιο λόγο θέλεις να 'καθαρίσεις με χημικά' έναν κινητήρα με 1500χιλιόμετρα στο κοντέρ? Πότε πρόλαβε να 'βρωμίσει'
- Τα χημικά αυτά έχουν ως σκοπό να διώχνουν την 'βρώμα' ή τα κατάλοιπα. Οταν αυτά δεν υπάρχουν (αφού ο κινητήρας είναι καινούριος) απλά φθείρουν τα μεταλλικά του αυτοκινήτου ή αλλοιώνουν το χαρακτήρα (απόδοση, ήχο μηχανής, πυράκια, knock sensor, κλπ...)
- Προτείνουμε να βάζεις τέτοια βενζίνη μετά τα 50.000χλμ. για να υπάρχει και λόγος.
Αυτά λένε εκείνοι ...
Τι ισχύει ? Δεν με απασχόλησε ποτέ. Εγώ ήθελα αυτοκίνητο χωρίς να μου πρίζει τα '...μπιπ-μπιπ...'!Λένε βλακείες, όλες οι βενζίνες έχουν καθαριστικά. Δεν ξέρω αν οι ακριβές βενζίνες έχουν περισσότερα καθαριστικά, έτσι διαφημίζουν τουλάχιστον για να τις πληρώνουμε.
Τα καθαριστικά στις βενζίνες (σταθεροποιητές κλπ) δεν προκαλούν προβλήματα στο σύστημα τροφοδοσίας. Υπάρχουν προδιαγραφές για το σύστημα τροφοδοσίας και για τα καθαριστικά.
Εκτός από τη ζημιά στη τσέπη που προκαλεί η ακριβή βενζίνη, υπάρχει πιθανότητα να αφήνει κατάλοιπα στο θάλαμο καύσης γιατί έχει πολλά οκτάνια (πολύ περισσότερα από όσο χρειάζεται) και να μη καίγεται καλά. Αυτό όμως πρέπει να αποδειχθεί (ότι δεν καίγεται καλά) - διαφημίζεται πάντως ότι καίγεται καλύτερα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τazio για αυτό που λες περί 'εγγράφως' το είχα ρωτήσει και μου άνοιξαν το βιβλιαράκι χρήσης όπου αναφερόταν σε βενζίνη πάνω από 95 οκτάνια. Θεωρούν ότι τα 95 αυτά οκτάνια είναι καθαρή βενζίνη χωρίς χημικά καθαριστικά διαφορετικά θα αναφερόταν. Επιπλέον μου έκαναν τις ερωτήσεις/διευκρινήσεις:
- Για ποιο λόγο θέλεις να 'καθαρίσεις με χημικά' έναν κινητήρα με 1500χιλιόμετρα στο κοντέρ? Πότε πρόλαβε να 'βρωμίσει'
Αυτά λένε εκείνοι ...
Τι ισχύει ? Δεν με απασχόλησε ποτέ. Εγώ ήθελα αυτοκίνητο χωρίς να μου πρίζει τα '...μπιπ-μπιπ...'!Λένε βλακείες, όλες οι βενζίνες έχουν καθαριστικά. Δεν ξέρω αν οι ακριβές βενζίνες έχουν περισσότερα καθαριστικά, έτσι διαφημίζουν τουλάχιστον για να τις πληρώνουμε.
Τα καθαριστικά στις βενζίνες (σταθεροποιητές κλπ) δεν προκαλούν προβλήματα στο σύστημα τροφοδοσίας. Υπάρχουν προδιαγραφές για το σύστημα τροφοδοσίας και για τα καθαριστικά.
Εκτός από τη ζημιά στη τσέπη που προκαλεί η ακριβή βενζίνη, υπάρχει πιθανότητα να αφήνει κατάλοιπα στο θάλαμο καύσης γιατί έχει πολλά οκτάνια (πολύ περισσότερα από όσο χρειάζεται) και να μη καίγεται καλά. Αυτό όμως πρέπει να αποδειχθεί (ότι δεν καίγεται καλά) - διαφημίζεται πάντως ότι καίγεται καλύτερα.
υπάρχουν και οι 95άρες με καθαριστικά (Eko Kinitron 95 plus & Shell Vpower 95)
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Λένε βλακείες, όλες οι βενζίνες έχουν καθαριστικά...
Θεωρείς ότι λένε βλακείες? Μάλιστα. Και πως εσύ προτείνεις να λυνόταν το πρόβλημα που είχα ( συνεχείς χτυπήματα στον knock sensor και κροταλίσματα κινητήρα). H διάγνωση που μου έκαναν έλυσε το πρόβλημα οριστικά.
Μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω?Αν όλες οι βενζίνες έχουν καθαριστικά αυτό δεν το γνωρίζω γιατί δεν είμαι χημικός ...
Storm έτσι όπως στα είπαν, για τους κινητήρες με λίγα χιλιόμετρα ειδικά, ακούγονται σωστά. Το 'εγγράφως' που σε ρώτησα το έκανα, γιατί πολλά λένε σε διάφορα συνεργεία αλλά όταν ζητηθούν επίσημα τότε πολλοί κάνουν τον αδιάφορο.
Αυτό με τα 95 οκτάνια καθαρής βενζίνης δε το πολυκατάλαβα. Αν δε κάνω λάθος τα πρόσθετα καθαριστικά δε προσθέτουν οκτάνια. Τα 95 του καυσίμου παραμένουν 95 αλλά υπάρχουν και τα καθαριστικά πρόσθετα.
Tazio το συγκεκριμένο συνεργείο Opel και ο άρμοδιος Τεχνικός Σύμβουλος θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Για αυτό το λόγο άλλωστε και τα περισσότερα παιδιά του OpelClub πάνε σε αυτό το συνεργείο. Ο άνθρωπος στην κυριολεξία το 'έσκισε' το αυτοκίνητο για να βρει το λόγο του προβλήματος (χτυπήματα knock sensor και κροταλίσματα κινητήρα). Θεωρώ ότι η λύση που μου υπέδειξε αφού είδε και τις πληροφορίες από τον εγκέφαλο ήταν η καλύτερη και η περισσότερο αναίμακτη.
Οσο για την βενζίνη δεν ξέρω κατά πόσο μία 95άρα στην Ελλάδα είναι όσο λέει.Δηλ. αν είναι π.χ. 92 ή 93 και τα υπόλοιπα 'βρώμα' ή χημικά ή καθαριστικά ίσως να μην τον πήγαινε και πολύ τον κινητήρα.
Τέσπα λεπτομέρειες! ... -
Kι εγώ φοβάμαι τα καθαριστικά - κάθε κινητήρας έχει τις ιδιοτροπίες του. Είναι περίεργο το να βγάζει κάποιος ένα καθαριστικό που να μπαίνει σε όλους τους κινητήρες και να περνάει από 100 λογιών εξαρτήματα (αντλίες, ακροφύσια, σωληνάκια, θαλάμους καύσης, έμβολα κλπ) όλων των εταιρειών χωρίς την παραμικρή τροποποίηση.
-
Καλά κάνεις. Π.χ. το η χόντα για το σιβίκ μου επιτρέπει 5% αλκοόλ στο καύσιμο χωρίς να παθαίνει ζημιές το σύστημα τροφοδοσίας. Αν προσθέσεις ένα μπιτόνι αλκοόλ για να 'πάρει' το νερό από το ρεζερβουάρ, είσαι εκτός προδιαγραφών και μπορεί να γίνουν ζημιές. Τα καθαριστικά που περιέχουν όλες οι βενζίνες υποτίθεται ότι ακολουθούν προδιαγραφές.
Απαγορεύται να παράγεται βενζίνη χωρίς καθαριστικά, τα αυτοκίνητα θα είχαν σοβαρά προβλήματα σε μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα. Τα περισσότερα (ή καλύτερα) καθαριστικά που περιέχουν οι ακριβές βενζίνες δεν καθαρίζουν βρώμικους κινητήρες και βουλωμένα συστήματα τροφοδοσίας (όπως λένε). Μπορεί όμως να τα προστατεύουν καλύτερα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Καλά κάνεις. Π.χ. το η χόντα για το σιβίκ μου επιτρέπει 5% αλκοόλ στο καύσιμο χωρίς να παθαίνει ζημιές το σύστημα τροφοδοσίας. Αν προσθέσεις ένα μπιτόνι αλκοόλ για να 'πάρει' το νερό από το ρεζερβουάρ, είσαι εκτός προδιαγραφών και μπορεί να γίνουν ζημιές. Τα καθαριστικά που περιέχουν όλες οι βενζίνες υποτίθεται ότι ακολουθούν προδιαγραφές.Απαγορεύται να παράγεται βενζίνη χωρίς καθαριστικά, τα αυτοκίνητα θα είχαν σοβαρά προβλήματα σε μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα. Τα περισσότερα (ή καλύτερα) καθαριστικά που περιέχουν οι ακριβές βενζίνες δεν καθαρίζουν βρώμικους κινητήρες και βουλωμένα συστήματα τροφοδοσίας (όπως λένε). Μπορεί όμως να τα προστατεύουν καλύτερα.
και 10% επιτρέπει για τον οδηγό? η γυναίκα του?
-
Νάταμας πάλι αντιγραφω από την Ναυτεμπορική ....
'Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Ανάπτυξης τα αποτελέσματα ελέγχων της αρμόδιας Διεύθυνσης Μετρολογίας που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα από 10 Ιουλίου έως και 24 Αυγούστου 2006, σε 286 πρατήρια καυσίμων και σε 1.238 αντλίες.
Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι σε 12 από 286 πρατήρια καυσίμων που ελέγχθηκαν, εντοπίστηκαν 17 προβληματικές αντλίες, οι οποίες είχαν ρυθμιστεί ώστε να παρέχουν κατά τον εφοδιασμό με καύσιμα μικρότερες ποσότητες από αυτές που αναγράφονται στους μετρητές τους. Η αναντιστοιχία αυτή είχε ως αποτέλεσμα να πληρώνουν οι καταναλωτές περισσότερη ποσότητα από αυτή που τους είχε πραγματικά παρασχεθεί.
Σε όλους τους παραβάτες επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις (παραπομπή στο αρμόδιο εισαγγελέα για επιβολή ποινικών κυρώσεων και στις κατά τόπους νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις για την επιβολή διοικητικών ποινών).
Επιπλέον ειδική έμφαση δόθηκε στον έλεγχο των πρατηρίων καυσίμων τα οποία πωλούσαν σε τιμές αυξημένες σε σχέση με το μέσο όρο της αγοράς. Ελέγχθηκαν τα τιμολόγια αγοράς και τα περιθώρια κέρδους αυτών των πρατηρίων αλλά και γενικότερα η εφαρμογή από πλευράς τους της αγορανομικής νομοθεσίας.
Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν σε 2 από τα πρατήρια τα οποία πωλούσαν σε τιμές σημαντικά υψηλότερες του μέσου όρου της αγοράς διαπιστώθηκαν 3 παραβάσεις (1 πρατήριο βρέθηκε υπότροπο κατά τον επανέλεγχο) οι οποίες αφορούσαν, είτε την μη αναγραφή της τιμής πωλήσεως στην πινακίδα την οποία οφείλουν να έχουν αναρτημένη, είτε η πινακίδα αυτή ήταν σε σημείο που δεν ήταν εμφανή για τους διερχόμενους οδηγούς. '
Βενζίνη ώρα μηδέν!