-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Φαντάζομαι τώρα τον τυπά μέσα στην X5 να βλέπει ένα 1.200άρι supermini και να λέει στη γυναίκα του (η οποία τον κοιτάζει απορημένη για το λάγνο βλέμα του προς το λιλιπούτειο αυτοκινητάκι) αυτό είναι αμάξι... με 7 λίτρα βγάζεις 100χλμη ακομα καλυτερη πλακα ειναι οταν τους προσπερνας σε ανοιχτο δρομο
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ασχετο.... Πεταξε τρελη ατακα ο Κλαρκσον χθες στο TG για το Prius και τις μπαταριες του...
Εξοριξη πρωτων υλων στον καναδα, μεταφορα στην ευρωπη, απο κει στην κινα για κατασκευη και μετα στην Ιαπωνια για τοποθετιση....
Τελικα μολυνει το περιβαλον ποιο πολυ απο το Land Rover Discovery...
Και σε συγκριτικο του Prius με Μ3 στην πιστα τους το Μ3 εβγαλε καλυτερη καταναλωση.....
Prius: 17,2 MPG
Μ3: 19,4 MPGΌσο και αν απολαμβάνω τις εκπομπές του, σε αυτά τα θέματα ο Clarkson είναι απλά μ@λ@κ@ς.-
Γιατι καλε;;;;
-
Εχετε προσεξει οτι εχει πεσει αρκετα η κινηση ε;
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Εχετε προσεξει οτι εχει πεσει αρκετα η κινηση ε;OXI
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Ασχετο.... Πεταξε τρελη ατακα ο Κλαρκσον χθες στο TG για το Prius και τις μπαταριες του...
Εξοριξη πρωτων υλων στον καναδα, μεταφορα στην ευρωπη, απο κει στην κινα για κατασκευη και μετα στην Ιαπωνια για τοποθετιση....
Τελικα μολυνει το περιβαλον ποιο πολυ απο το Land Rover Discovery...
Και σε συγκριτικο του Prius με Μ3 στην πιστα τους το Μ3 εβγαλε καλυτερη καταναλωση.....
Prius: 17,2 MPG
Μ3: 19,4 MPGΌσο και αν απολαμβάνω τις εκπομπές του, σε αυτά τα θέματα ο Clarkson είναι απλά μ@λ@κ@ς.-
Γιατι καλε;;;;
Εντάξει, απλά είναι υπερβολικά γραφικός και του αρέσει να φτάνει στο άλλο άκρο. Λες και το τι συμβαίνει στην πίστα, με το Prius να πάει με τέρμα γκάζι και την M3 να μη χρειάζεται να πιεστεί καθόλου για να το ακολουθήσει σημαίνει κάτι επί της ουσίας γι αυτόν που θέλει να ξοδεύει λιγότερα σε βενζίνη σε καθημερινή χρήση.
-
Τελικα μολυνει το περιβαλον ποιο πολυ απο το Land Rover Discovery...Δηλαδή πχ το Land Rover Discovery το φτιάχνουν δίπλα στα ορυχεία σιδήρου, τα δε πλαστικά του τα παράγουν από πετρέλαιο που αναβλύζει εκεί κοντά και τα επιμέρους μηχανικά του τμήματα τα φτιάχνουν αρκούδες σε παρακείμενο δάσος. Θωθτόθ ο παίκτηθ!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τελικα μολυνει το περιβαλον ποιο πολυ απο το Land Rover Discovery...Δηλαδή πχ το Land Rover Discovery το φτιάχνουν δίπλα στα ορυχεία σιδήρου, τα δε πλαστικά του τα παράγουν από πετρέλαιο που αναβλύζει εκεί κοντά και τα επιμέρους μηχανικά του τμήματα τα φτιάχνουν αρκούδες σε παρακείμενο δάσος. Θωθτόθ ο παίκτηθ!
Οχι.... Αλλα εκτος απο τα πλαστικα και τα μεταλλα.... Το Υβριδικο εχει εεπιπλεον και τις μπαταριες...
-
Στις μπαταρίες αναφέρεται.
Στη Κίνα πηγαίνουν για μια επεξεργασία που επιβαρύνει τόσο πολύ το περιβάλλον που συμφέρει να πληρώνουν μεταφορικά (στους Κινέζους που σκάβουν στη κυριολεξία το τάφο τους με την αδιαφορία τους για το περιβάλλον).
-
Εντάξει, ο Κλαρκσον (όπως πάντα σχεδόν) μια πλάκα έκανε και εμένα μου άρεσε πολύ.
Το ότι το Prius είναι πιο οικονομικό από Μ3 το ξέρουμε όλοι και δεν είναι είδηση, το ότι όμως υπό συνθήκες η Μ3 είναι πιο οικονομική, είναι είδηση και θα έλεγα απολαυστική στην παρακολούθηση είδηση!edit: Στο θέμα των μπαταριών βέβαια δεν έκανε και πολύ πλάκα...
Όχι ότι το Prius είναι για θάψιμο, απλά ότι πρέπει ακόμη να γίνουν πολλές προόδοι! -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Το ότι το Prius είναι πιο οικονομικό από Μ3 το ξέρουμε όλοι και δεν είναι είδηση, το ότι όμως υπό συνθήκες η Μ3 είναι πιο οικονομική, είναι είδηση και θα έλεγα απολαυστική στην παρακολούθηση είδηση!Απολαυστικός πάντα είναι ο Κλάρκσον. Αλλά για όποιον ασχολείται με πίστα και ξέρει π.χ. τη διαφορά που κάνει ένα σωστό στήσιμο κι ένα καλό σετ ελαστικών δε νομίζω ν' αποτελεί 'είδηση' το αποτέλεσμα στο τεστ του T/G. Λογικό είναι, όταν το ένα αμάξι δεν έχει καμία σχέση με στροφιλίκια και το πας τέζα (με όσο περισσότερο γκάζι μπορείς) ενώ το άλλο, το οποίο μπορεί να στρίβει με σαφώς μεγαλύτερες ταχύτητες, μπορεί να γράφει τον ίδιο χρόνο με μια-δυο σχέσεις επάνω και μισό γκάζι (άρα και μακριά από την πισταδόρικη κατανάλωσή του).
-
Εχετε προσεξει οτι εχει πεσει αρκετα η κινηση ε;Σε ποια πολη λες?
Τις προαλες ανεβηκα Νεα Κηφησσια για συνεντευξη για δουλεια και επεστρεψα απο κηφησσιας. Μα καλα, τι μαρτυριο ηταν αυτο? (και ημουν και με παπι)
-
(Για τη κινηση)
Τι να σας πω, Εκανα Αλιμο-ΣΕΦ-Ρεντη με συνεχη μεν ροη αλλα με μια χαρα ταχυτητα..
Επειτα γυρισα απο Π.Ραλλη>Πειραιως>Χαμοστερνας και ηταν ολα βατα.
Ολα αυτα απο τις 3 μεχρι τις 7, με μεγαααλα διαλειμματα στο Πρακτικερ και Ικεα..
Το ιδιο εχει παρατηρησει η μανα μου που πηγαινοερχεται Πειραια για δουλεια.
Μπορει και να'ναι ιδεα μας.. -
(Για τη κινηση)
Τι να σας πω, Εκανα Αλιμο-ΣΕΦ-Ρεντη με συνεχη μεν ροη αλλα με μια χαρα ταχυτητα..
Επειτα γυρισα απο Π.Ραλλη>Πειραιως>Χαμοστερνας και ηταν ολα βατα.
Ολα αυτα απο τις 3 μεχρι τις 7, με μεγαααλα διαλειμματα στο Πρακτικερ και Ικεα..
Το ιδιο εχει παρατηρησει η μανα μου που πηγαινοερχεται Πειραια για δουλεια.
Μπορει και να'ναι ιδεα μας..Πετυχες 'παραθυρο' οπου η κινηση ομαλοποιειτε...
-
3 μέρες με το σκουτεράκι και έχω κάνει 4 φορές τη διαδρομή Καλαμαριά - Δικαστήρια. Ο δείκτης της βενζίνης έχει μετακινηθεί ελάχιστα. Το σκούτερ είναι 150 cc τετράχρονο. Πριν λίγο καιρό σκεφτόμουν να πάω σε μεγαλύτερο σκούτερ 400 - 500 cc. Τώρα λέω καλά είναι και τα 150 καίνε λίγο
-
Έχουν τελειώσει τα σχολεία, άρα σχολικά, μαμάδες με παιδιά κλπ δεν παίζουν. Επίσης πιθανόν να πέτυχες παράθυρο...
Αυτό που άξιζε ήταν το τελικό σχόλιο του Jezza που το θεωρώ το πραγματικό δίδαγμα (πέραν των διάφορων υπερβολών και του ύφους της εκπομπής)
'Δεν έχει σημασία τί οδηγάς αλλά πώς οδηγάς.'
Εννοείται ότι το παραπάνω ισχύει εντός κάποιων ορίων αλλά έχω προσέξει ότι μπορώ να κάψω περισσότερο με μικρό ελαφρύ αυτοκινητάκι στην πόλη με το γκάζι σχεδόν πάντα πατημένο (που δεν κάνει και μεγάλη διαφορά) παρά με μεγάλο βαρύτερο αμάξι πολύ περισσότερων κυβικών αλλά με πιο χαλαρό ρυθμό (όχι πιο αργά, πιο χαλαρά). Με το ίδιο αυτοκίνητο στην ίδια καθημερινή διαδρομή μπορώ να καίω 2 λίτρα κάτω αν πάω προσεκτικά, όχι σαν νεκροφόρα απλά χωρίς υπερβολές!! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Με το ίδιο αυτοκίνητο στην ίδια καθημερινή διαδρομή μπορώ να καίω 2 λίτρα κάτω αν πάω προσεκτικά, όχι σαν νεκροφόρα απλά χωρίς υπερβολές!!Iσχύει 100%. Προσυπογράφω.
onyx !, η κατανάλωση της 520 που έχεις στην υπογραφή σου σε τι συνθήκες είναι?
Γιατί σκέφτομαι για Ζ4 3.0i αλλά σε διαδρομές με σχεδόν μηδενικό μποτιλιάρισμα (2-3 ολιγόλεπτα σταματήματα σε φανάρια) και βέβαια βραδυνές βόλτες και επαρχιακούς..
Μου φαίνεται αρκετά υψηλή (είναι βέβαια και το βάρος) για το 2λιτρο, δηλαδή το 3λιτρο θα χτυπάει 15άρια?! -
Τακτοποιωντας κατι χαρτια απο το Βταρα, βρηκα τα πινακακια που εγραφα τα γεμισματα...
5/6/2003 -->0,63€
ανεβαινει λιγο μεχρι τα 0,75 και...
14/1/2004 -->0,67€
...
μεχρι τον 6/2006 'παιζει' μεταξυ 0,75 και 0,87
21/8/2006 -->0,97
6/9/2006 -->0,899€Δηλαδη υπηρχαν σκαμπανεβασματα, τωρα μονα ανεβασματα
-
εξαρτάται πως την πηγαίνεις kovathe.
με 2-3 ανοιγματάκια εδώ και εκεί και γενικά άνετο ρολάρισμα εγώ λέω 12-14 μαξ -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
εξαρτάται πως την πηγαίνεις kovathe.
με 2-3 ανοιγματάκια εδώ και εκεί και γενικά άνετο ρολάρισμα εγώ λέω 12-14 μαξthanks wannabe..
Καλά, σε κανα σκίσιμο δε συζητάω, θα χτυπάει 20αρια!
Δε ξέρω ρε γαμώτο, ήμουν σχεδόν έτοιμος, αλλά με τις συνεχείς αυξήσεις φοβάμαι μη με ματώσει οικονομικά και καταλήξω να το βγάζω ένα Σ/Κ και αυτό με μισή καρδιά.
Άσε που έχω και άλλα μέτωπα ανοιχτά. -
Λοιπον.... Πριν απο καμια βδομαδα ειχα στη διαθεση μου ενα S550
Αμερικανικο, ιδια καροτσα με το δικο μου (550=Long απ οτι καταλαβα) απλα 2 κυλινδροι και 1.500 κυβικα παραπανω.
Η ευκαιρεια να κανω μια συγκριση με το δικο μου δεν πηγε χαμενη.
S350 V6 W221 Vs S550 V8 W221
Μηδενισμος στους υπολογιστες διαδρομης και ο πατερας μου παιρνει το 350 κ εγω το 550 και τον ακολουθω σε μια διαδρομη απο Π.Φαληρο προς Χαλκιδα, μερικες βολτες μεσα στη Χαλκιδα και πισω.
Με τον ιδιο ρυθμο, το 5λιτρο εκαψε 4 λιτρα/100χιλιομετρα λιγοτερα.
Απο τα 15,7 που εκαψε το V6 το V8 εκαψε 11,9
Βενζίνη ώρα μηδέν!