-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
η προαναφλεξη δεν οφειλεται μονο στη βενζινη...
Τι να σου πω, εγώ πάντως μπορώ να μετρήσω τα οκτάνια με τα πειράκια...μόνο με καθαρή 100αρα δεν ακούω τίποτα, με 97 και κάτω αρχίζει να ακούγεται...
και το μοτέρ έτσι 'μετράει' τα οκτάνια, έμμεσα... όπως είπε και ο μορξ όμως η προανάφλεξη δεν οφείλεται ΜΟΝΟ στην βενζίνη
Ναι ρε παιδιά το ξέρω, κάναμε ΜΕΚ στο ΕΜΠ...όπως είπα όμως, υπό ΚΣ και με τις υπόλοιπες μεταβλητές σταθερές, η αλλαγή οκτανίων οδηγεί σε εμφάνιση ή εξαφάνιση των knocks, άρα τα πειράκια σε μένα εξαρτώνται άμεσα από την ποιότητα της βενζίνης. Το για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό (ενώ δεν συνέβαινε πριν) δεν ξέρω, και δεν έχω και κάποια ιδέα, πέραν των γνωστών (μπουζί, πρόβλημα MAP, πρόβλημα knock sensor κλπ). Να πείραξε τη συμπίεση η αλλαγή φλάντζας που έκανα λίγο δύσκολο και απίθανο....
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
η προαναφλεξη δεν οφειλεται μονο στη βενζινη...
Τι να σου πω, εγώ πάντως μπορώ να μετρήσω τα οκτάνια με τα πειράκια...μόνο με καθαρή 100αρα δεν ακούω τίποτα, με 97 και κάτω αρχίζει να ακούγεται...
και το μοτέρ έτσι 'μετράει' τα οκτάνια, έμμεσα... όπως είπε και ο μορξ όμως η προανάφλεξη δεν οφείλεται ΜΟΝΟ στην βενζίνη
Ναι ρε παιδιά το ξέρω, κάναμε ΜΕΚ στο ΕΜΠ...όπως είπα όμως, υπό ΚΣ και με τις υπόλοιπες μεταβλητές σταθερές, η αλλαγή οκτανίων οδηγεί σε εμφάνιση ή εξαφάνιση των knocks, άρα τα πειράκια σε μένα εξαρτώνται άμεσα από την ποιότητα της βενζίνης. Το για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό (ενώ δεν συνέβαινε πριν) δεν ξέρω, και δεν έχω και κάποια ιδέα, πέραν των γνωστών (μπουζί, πρόβλημα MAP, πρόβλημα knock sensor κλπ). Να πείραξε τη συμπίεση η αλλαγή φλάντζας που έκανα λίγο δύσκολο και απίθανο....
Μπήκε ακριβώς η ιδια φλάτζα;
-
φαντάζομαι με ΟΕΜ ανταλλακτικό ε? δεν χάνεις τίποτα να μετρήσεις συμπίεση ... επειδή είχαμε πριν πολλά φεγγάρια από τα τελευταία 206 κουικσιλβερ, έκαιγε και μαζουτ από τα βενζινάδικα του Ασπροπύργου χωρίς κανένα θέμα
-
Συμπίεση δεν έχω μετρήσει και υποθέτω (με ερωτηματικό) ότι μπήκε η ΟΕΜ, γιατί πήγα σε εξουσιοδοτημένο (και δυστυχώς δεν ήμουν από πάνω να δω ιδίοις όμμασι)...Αν πάντως ξέρετε κανά τσακάλι σε PSA προς τα βόρεια (τριγύρω σε Αγ.Παρασκευή, Χαλάνδρι, Γέρακα) δώστε info μπας και βρούμε άκρη...
-
Ωραία χρονια...
-
Καλησπέρα
Κανά δοκιμασμένο βενζινάδικο στην Πειραιώς στο ρεύμα προς Πειραιά υπάρχει?{κ από την άλλη μεριά δεν μας χαλάει απλά λέμε τώρα} -
Στο ρεύμα προς Πειραιά τα περισσότερα είναι αξιοπρεπή. Το πιο γνωστό φθηνό-δοκιμασμένο είναι το γωνιακό Cyclon.
-
Ο χρήστης ambient έγραψε:
Στο ρεύμα προς Πειραιά τα περισσότερα είναι αξιοπρεπή. Το πιο γνωστό φθηνό-δοκιμασμένο είναι το γωνιακό Cyclon.+1 και 'γω συνήθως εκεί βάζω, στη διασταύρωση προς λαχαναγορά. Ως τώρα κανένα θέμα.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Συμπίεση δεν έχω μετρήσει και υποθέτω (με ερωτηματικό) ότι μπήκε η ΟΕΜ, γιατί πήγα σε εξουσιοδοτημένο (και δυστυχώς δεν ήμουν από πάνω να δω ιδίοις όμμασι)...Αν πάντως ξέρετε κανά τσακάλι σε PSA προς τα βόρεια (τριγύρω σε Αγ.Παρασκευή, Χαλάνδρι, Γέρακα) δώστε info μπας και βρούμε άκρη...Τσακάλλια σε Ρενώ και πιθανότατα στα υπόλοιπα γαλλικά (αν δεν μπορούν, θα στο πουν, είναι ξηγημένοι) είναι ο Ρόμβος στα Γλυκά Νερά, σε κάθετο της Λαυρίου αμέσως μετά από φούρνο, πηγαίνοντας από Αθήνα προς Παιανία.
-
Να αναφέρω ότι με κατέκλεψαν στο βενζινάδικο Silk Oil στο δρόμο Δομοκού - Καρδίτσας, με το που κατεβαίνεις πια τις στροφές του Δομοκού και αρχίζει ο κάμπος (ακόμη εντος Νομού Φθιώτιδος πάντως, απ' ό,τι βλέπω).
Πλήρωσα 31 λίτρα και ανάθεμα αν ήταν 22-23.
Θα τηρηθείτε ενήμεροι... -
Τα πρατήρια shell με το σήμα select μπορούμε να τα εμπιστευόμαστε τυφλά όσον αφορά νοθεία ή αντλίες; Ξέρουμε πρακτικά τι είναι το Select;
-
Ο χρήστης caret έγραψε:
Τα πρατήρια shell με το σήμα select μπορούμε να τα εμπιστευόμαστε τυφλά όσον αφορά νοθεία ή αντλίες; Ξέρουμε πρακτικά τι είναι το Select;Τυφλη εμπιστοσυνη λεει! ΧΑ-ΧΑ ΚΑΛΟΕΕΕΕΕΕΕ!!
Εμπιστοσυνη φιλε ουτε στην κωλοτρυπιδα μας δε δειχνουμε, για κλανια πας και τελικα αλλαζεις εσωρουχο, σε παρακαλω παρα πολυ, τι ειναι αυτα που λες;
-
Ο χρήστης caret έγραψε:
Τα πρατήρια shell με το σήμα select μπορούμε να τα εμπιστευόμαστε τυφλά όσον αφορά νοθεία ή αντλίες; Ξέρουμε πρακτικά τι είναι το Select;το 'Select' μαλλον αναφερεται στο καταστημα εντος του βενζιναδικου, δεν εχει σχεση με τα καυσιμα
-
Τα select ειναι βασικα τα εταιρικα πρατηρια της shell στα οποια δινω μια παραπανω εμπιστοσυνη απο τα αλλα!!! Απλα τελευταια λογο δουλειας επρεπε να επισκεφτω ολα τα εταιρικα πρατηρια shell - avin σε ολη την ελλαδα και ειδα αρκετα να ειναι εταιρικα και να εχουν ταμπελα shop πανω απο την εισοδο....
Εγω παντως που ειμαι για διακοπες αυτη την στιγμη επιλεγω μονο σε select να βαζω πετρελαιο.... ή σε αυτα που ξερω οτι ειναι εταιρικα! Ετσι για την ιστορια στην αθηνα βαζω σε Εκο.
Στάλθηκε από το SM-T310 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Τα πρατήρια shell με το σήμα select μπορούμε να τα εμπιστευόμαστε τυφλά όσον αφορά νοθεία ή αντλίες; Ξέρουμε πρακτικά τι είναι το Select;
το 'Select' μαλλον αναφερεται στο καταστημα εντος του βενζιναδικου, δεν εχει σχεση με τα καυσιμα
Τυφλη εμπιστοσυνη λεει! ΧΑ-ΧΑ ΚΑΛΟΕΕΕΕΕΕΕ!!
Εμπιστοσυνη φιλε ουτε στην κωλοτρυπιδα μας δε δειχνουμε, για κλανια πας και τελικα αλλαζεις εσωρουχο, σε παρακαλω παρα πολυ, τι ειναι αυτα που λες;
Θεωρητικά σημαίνει ότι ειναι εταιρικά. Δεν ξέρω τι ισχύει για το κατάστημα του βενζινάδικου. Απλά όταν λέμε ότι είναι εταιρικά τι σημαίνει; Ότι την ιδιοκτησία και την διαχείριση την έχει η Shell (ή ότι άλλο είναι στην Ελλάδα); Στην πράξη αυτό τα κάνει πιο αξιόπιστα;
-
Ιδιοκτησία shell. Διαχείριση προφανώς κάνει κάποιος υπάλληλος της Shell.
Λογικά, όπως σκέφτομαι με το φτωχό μου το μυαλό, δεν θα ρίσκαρε η κάθε shell/bp/eko κλπ να πιαστεί με νοθευμένη βενζίνη ή με πειραγμένες αντλίες το πρατήριο που είναι δικής της ιδιοκτησίας. Θα ήταν τεράστιο χτύπημα στο 'image' της εταιρίας. -
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Τα select ειναι βασικα τα εταιρικα πρατηρια της shell στα οποια δινω μια παραπανω εμπιστοσυνη απο τα αλλα!!! Απλα τελευταια λογο δουλειας επρεπε να επισκεφτω ολα τα εταιρικα πρατηρια shell - avin σε ολη την ελλαδα και ειδα αρκετα να ειναι εταιρικα και να εχουν ταμπελα shop πανω απο την εισοδο....Εγω παντως που ειμαι για διακοπες αυτη την στιγμη επιλεγω μονο σε select να βαζω πετρελαιο.... ή σε αυτα που ξερω οτι ειναι εταιρικα! Ετσι για την ιστορια στην αθηνα βαζω σε Εκο.
Το δικο μου ΔΕΝ ειναι εταιρικο και φερει επιγραφη Select...
Καμια σχεση με την πραγματικοτητα η σχεση 'select' και 'εταιρικοτητας'! Το σημα αναφερεται στο καταστημα και οχι στα καυσιμα! Το εχω αναφερει παμπολλες φορες εδω μεσα!
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Λογικά, όπως σκέφτομαι με το φτωχό μου το μυαλό, δεν θα ρίσκαρε η κάθε shell/bp/eko κλπ να πιαστεί με νοθευμένη βενζίνη ή με πειραγμένες αντλίες το πρατήριο που είναι δικής της ιδιοκτησίας. Θα ήταν τεράστιο χτύπημα στο 'image' της εταιρίας.Στην γνωστη λιστα με τα πρατηρια που δεχτηκαν προστιμα παντως απο το Υπουργειο Αναπτηξης υπαρχουν και εταιρικα πρατηρια της Shell.... Απλα το αναφερω!
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Λογικά, όπως σκέφτομαι με το φτωχό μου το μυαλό, δεν θα ρίσκαρε η κάθε shell/bp/eko κλπ να πιαστεί με νοθευμένη βενζίνη ή με πειραγμένες αντλίες το πρατήριο που είναι δικής της ιδιοκτησίας. Θα ήταν τεράστιο χτύπημα στο 'image' της εταιρίας.Στην γνωστη λιστα με τα πρατηρια που δεχτηκαν προστιμα παντως απο το Υπουργειο Αναπτηξης υπαρχουν και εταιρικα πρατηρια της Shell.... Απλα το αναφερω!
Το ξέρω. Αλλά λογικά δεν ήταν ευθύνη της εταιρίας. Μάλλον τη λαμογιά την έκανε ο υπάλληλος-διαχειριστής (ίσως και συνεννόηση με τον οδηγό του βυτίου;; ), οπότε και πρέπει να πήρε τον πουλόπουλο.
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Τα select ειναι βασικα τα εταιρικα πρατηρια της shell στα οποια δινω μια παραπανω εμπιστοσυνη απο τα αλλα!!! Απλα τελευταια λογο δουλειας επρεπε να επισκεφτω ολα τα εταιρικα πρατηρια shell - avin σε ολη την ελλαδα και ειδα αρκετα να ειναι εταιρικα και να εχουν ταμπελα shop πανω απο την εισοδο....
Εγω παντως που ειμαι για διακοπες αυτη την στιγμη επιλεγω μονο σε select να βαζω πετρελαιο.... ή σε αυτα που ξερω οτι ειναι εταιρικα! Ετσι για την ιστορια στην αθηνα βαζω σε Εκο.
Το δικο μου ΔΕΝ ειναι εταιρικο και φερει επιγραφη Select...
Καμια σχεση με την πραγματικοτητα η σχεση 'select' και 'εταιρικοτητας'! Το σημα αναφερεται στο καταστημα και οχι στα καυσιμα! Το εχω αναφερει παμπολλες φορες εδω μεσα!
Οκ, κατατοπιστικός.
Βενζίνη ώρα μηδέν!